Karambole çocuk büyütmüsler eskilerBenim kayınvalidem de gazını çıkarırken sırtını sıvazlarmış elini kaldırmadan yukarı aşağı ki çok yanlış, gaz sürekli yukarı aşağı yer değiştiriyoroğlu da hep ağlamış 1 yaşına kadar ama ne ağlamak, hep anlatırlar, sebebi bu bence normalde aşağıdan yukarı pat pat diye vurup eli enseye gelince yukarı kaldıracaksın ki gaz çıksın ve hep aşağıdan yukarı yapacaksın biliyorsun bunu da benim sayemde öğrendi
Haha ne kadar cahilimYok canım bu attığım mendil. Yıkarken makinanın içine bu mendilden Birtane atıyorsun. Akan renk olursa hemen bu mendile toplanıyor. Deterjan degil bu.
Yani bilemedim suan canim doktorum iyi ama yani normal dogumcu kendinisi sezeryani da az yapar hic oyle oldugunu duymadim onda.Valla aslında gerekli değil 38 den önce doğurmayı düşünmüyorsan bence 38 de baktır çatına. Başıma geldi gelen de çok kişi var çatı muayenesinden sonra suyu patlayan. Göze alırsan bişey diyemem de ben almam artık
Yani istersen hocam bi dahaki kontrolde yapalım mı çatı muayenesini diyebilirsin. En azından 38 olmanı isterim. Çünkü ben kızımda nstden çıktım sıfır sancıydı. Ultrasonla baktı serviks 3.5 cm açılma kısalma yoktu. Dur bide çatına bakayım dedi baktı epey de canım yandı sonra dedi ki tamam daha doğum görünmüyor. Ertesi gün geldi işte benim kız kesinlikle eminim onun tetiklediğinden. Birde öyle sancılanmadım da nişanım geldi anlamadım nişan olduğunu. Sonrada aniden suyum boşaldı ağrı sızı olmadan.Yani bilemedim suan canim doktorum iyi ama yani normal dogumcu kendinisi sezeryani da az yapar hic oyle oldugunu duymadim onda.
Şuan bebeklere masaj kismindayim, hic bisey bilmeyenler için güzel bi kitap benceSabah bu kitabi sipariş verdim kızlar yarin teslim edilcek kargoya verilmiş bu ne hız dedim pazar pazarins memnun kalırım
Anladim kuzum bende 37nin sonunda gideyim o zaman basında degilYani istersen hocam bi dahaki kontrolde yapalım mı çatı muayenesini diyebilirsin. En azından 38 olmanı isterim. Çünkü ben kızımda nstden çıktım sıfır sancıydı. Ultrasonla baktı serviks 3.5 cm açılma kısalma yoktu. Dur bide çatına bakayım dedi baktı epey de canım yandı sonra dedi ki tamam daha doğum görünmüyor. Ertesi gün geldi işte benim kız kesinlikle eminim onun tetiklediğinden. Birde öyle sancılanmadım da nişanım geldi anlamadım nişan olduğunu. Sonrada aniden suyum boşaldı ağrı sızı olmadan.
Aa sende var yani beğendin iyi ya bende ins iyidir diyordum bir kac kisiden duymustum önceden bu muydu tam emin olamamıştımŞuan bebeklere masaj kismindayim, hic bisey bilmeyenler için güzel bi kitap bence
Kuzum o iş öyle karmaşık olmuyor zaten doğum başladığında bakılıyor çatıya diyelim ki dar ve bebek kilolu o zaman sezaryane alalım seni diyor daha herşeyin başında yani. Sana saatlerce sancı çektirip sonra gel sen sezaryan ol demezler gene olayların başında öğrenmiş ona göre yol çizmiş olursunuzAnladim kuzum bende 37nin sonunda gideyim o zaman basında degilins bir sıkıntı yaşamam ki çatım darsa normal dogum deneyip sonra sezeryana donmeyeyim diye kuzum o daha kotu olur çünkü
Kuzum o iş öyle karmaşık olmuyor zaten doğum başladığında bakılıyor çatıya diyelim ki dar ve bebek kilolu o zaman sezaryane alalım seni diyor daha herşeyin başında yani. Sana saatlerce sancı çektirip sonra gel sen sezaryan ol demezler gene olayların başında öğrenmiş ona göre yol çizmiş olursunuz
Bende alttan muayene oluyorum ama çatı daha farklı. Tam rahim ağzına bakıyorlar Buda çoğu kişinin doğumunu tetikliyor. Tabiki her çatı muayenesi olanın doğumu başlamıyor ama hani her hamilelik bir değil ya kimisi 42 hafta doğuramazken kimisi ufacık bi kıvılcıma bakar.. o durum bu durum işte tam olarak. Beni tetikledi tanıdığım birkaç kişiyide aynı şekilde. Bi ihtimal elbetteki ama ben başıma geldiği için uyarma gereğinde bulundum 37 haftalık çünkü. Ama 38 ve sonrasında isterse hergün çatı muayenesi olabilir hazır ve nazır beklicez zaten ondan sonraBenim bir ara beyazlik olmustu cok az sonra olmadi. Simdi de yok sut ile ilgili herhangi bir emare
Nasil cikartiyorsunuz?
Eminim cok insan ister bunu :) insanlar 40 haftayi geciyorlar dogum baslasin istiyorlar da bu cati muayenelerinin hic faydasi oldugunu duymadim. Daha once okumustum dogumu bebek baslatir sizin yapabileceginiz bir sey yok diye. Benim de bir kac hafta evvel agrim, sancim oldu o zaman doktor baktı herhangi bir yumuşama, açılma var mı diye, çok şükür o gün bugundir yok birşey.
Bunu hamileliğin başı için de derler. Ben bu hamileliğimde reglim gecikmeden önce doktora gittim. Gayet muayene etti, alttan ultrasonla baktı falan. Sonra hamile olduğumu öğrendim.
Aynen canım ben alalı baya oldu, hic bisey bilmediğim için öğrendiğim şeyler oldu mesela banyodan sonra hickirmasi üşüdüğü anlamına gelmez burnumu temizle anlamina gelir yazıyordu, bilmesem üşüdü derdim kesinAa sende var yani beğendin iyi ya bende ins iyidir diyordum bir kac kisiden duymustum önceden bu muydu tam emin olamamıştım
Aynen canım ben balığım ama bu konular özel ve önemli bence temiz olmak sart özellikle kadın doğuma hamile olmasam muayeneye bile gitsem temizlenirim bacaklarıma kadar bir tüy bırakmam eşimden bile utanırım ben az tüy olsa bı yerimde çok dikkatliyimdirBen de her muayene öncesi en başından beri her yerime çeki düzen verip gidiyorum, her an her şey olabilir diyeBaşak burcu olunca, ayrıntılar önemli
Yaaa bendemi saliya alsamBenim de salııııı! Hehehhehh
AhahaAyyy utancak ne var aslında ama ben de utanıyorum…Ki 6 yıllık evliyiz yani Banyoda alırken görmek için büyük ayna aldırmıştım eşime, anam ayna da ıslanıyor hiç faydası olmadı ben de ya görme engelli olsaydım , o insanlar nasıl yapıyordur diye dokunarak kesmeye başladım, elimle yokluyorum artık
Sende cumaya al ikimiz cuma gitmiş olalim ayın 7 sindeYaaa bendemi saliya alsamdoktor istediğin zaman gel dedi bı sorun olursa hemen gel dedi de şükür herşey yolunda benim Perşembe hafta dönüyor diye Perşembe yada cuma gideyim dedim kontrole
Tamam canim kesin cuma gidiyoruz o zaman zaten niyeyse içimden bı ses kesin o gün diyorSende cumaya al ikimiz cuma gitmiş olalim ayın 7 sinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?