Anladım Bende alttan bakmalarından çok korkuyorumGevşiyor tabi canım ama sıklıkla kasılma halinde dik yürüyemiyorum gidince alttan bakacaklar diye ödüm kopuyor ya
Kuzum acile git bari bi nst çekilsinCanım karnımın alt kısmı semsert toplanma gibi bölgesel değil
Hyr kalktim yürüdüm biraz geri uzandim biraz daha bekliycem karnimda hala sertVar mı kıpırtı
Eşim gelsin de sürerse gideyim canım 2 3 gündür çok rahatsız ediyor bu durum çünkü kafasının olduğu yer topak gibi ayakları zaten ağzımdan çıkacak nerdeyse bu kız çok nazlı huylu çıktı hayırlısı ile doğursaydıkKuzum acile git bari bi nst çekilsin
Ah cnm simdi hareket etti şükür nefes aldim rabbim kimseyi evlat ile.imtihan etmesin insallah hepimiz sağlıcakla kucağımiza alalim insallah.Var mı kıpırtı
Biz de Nehir koyacağız inşallahBizimkide bu hafta ismi belirledik benim kardeşimin adı Yusuf olacak diye bildiğin tutturuyor
Korkma canım oğlum okadar hareketsizdi ki nst ölçülemiyordu düşün korkutuyordu bu durum beni ama suyum çok fazlaydı benim alanı da çok daralmıştı hareket edememesi normaldi endişe etme inşallah herşey yolundadırA
Ah cnm simdi hareket etti şükür nefes aldim rabbim kimseyi evlat ile.imtihan etmesin insallah hepimiz sağlıcakla kucağımiza alalim insallah.
Eşim gelsin de sürerse gideyim canım 2 3 gündür çok rahatsız ediyor bu durum çünkü kafasının olduğu yer topak gibi ayakları zaten ağzımdan çıkacak nerdeyse bu kız çok nazlı huylu çıktı hayırlısı ile doğursaydık
Ay çok sevindim cnm. Uyuyordu demekki yaa kıyamam ben onaaA
Ah cnm simdi hareket etti şükür nefes aldim rabbim kimseyi evlat ile.imtihan etmesin insallah hepimiz sağlıcakla kucağımiza alalim insallah.
Oğlum diyor uyuyodur anne kardesim yorulmusturAy çok sevindim cnm. Uyuyordu demekki yaa kıyamam ben onaa
Aksamlar 200 mg bir tane kullaniyorum canim. Eger kendiliginden sancim gelirse ilk dogumum normal düşünüyorum sansimi denerim. Ama en ufak biseyde doktor sezeryan dersede onuda hemen kabul ederimCanım normal doğumu zorluyor diye biliyorum progestan ben ilkinde 33 de bırakmıştım bu yüzden ne kadar kullaniuorsun bide normal doğum mu düşünüyorsun benim doktorumda 36 da bırak dedi önce bırakmıştım iyiki de bırakmışım çok zor başladı doğum
Geçen akşam banada oldu bu resmen 18:00 ile 23:00 arası hiç hissetmedim. Tam giyindim hastaneye gidiyordum pıt etti çok derin uyumuş megersem. Bol bol su içersen hareketlenir belki canımHyr kalktim yürüdüm biraz geri uzandim biraz daha bekliycem karnimda hala sert
Benimde dünden önceki gün öyle oldu,gece boyu hiç hareket etmedi. Sabah oldu hala tık yok agzima iki lokma bisey attım kıpırdanmaya başladı. Sanırım uyku süreleri uzuyor artık.Oğlum diyor uyuyodur anne kardesim yorulmusturelimi karnima atınca yine mi hareket etmedi filan diyo yavrum merak ediyor kardesinii
Kızlar şimdi Engin bilgilerinize dayanarak soruyorum;
Epidural mi? Spinal mi?
Hiçbir fikrim yok kızımı normal doğurmuştum müdahalesiz.. şimdi sizden öğrenmem gerek hangisinin ne artısı ve eksisi olduğunu.
Dün doktora da sordum ama doğumdan bir hafta önce anestezi uzmanımız seni hastaneye çağırıp hepsini tek tek anlatacak dedi. Ben heyecanlı olunca dinleyemiyorum He He der geçerim ondan size soruyorum hangisi tercih edilmeli?
Canım kağan kocatepe tatlı yiyip sessiz odada sola yatın diyor, karnınada parmağınla az oyna uyuyorsa sana haber versin geri uykusuna devam etsinKizlar öğlenden beri bebek hareket etmiyor sanki pek uzanamadim da karnim aşırı sertlesti uzandim yumusadi ama hala hareket hissetmedim napsam kadin doğum acile mi gitsem ? Uyuyormudur ?
Dünden beri daha sık canımNe zamandır böylesin canım yani kaç gündür
Aynen ben sesli ortamdayken arabadayken veya baska bir mekana gittiğimde sessizce belirti vermeden duruyor yavrum. Ne hareket ne bişey anlıyor adeta. Evime geliyorum sessiz sakin yatınca baslıyor. Annemin evinde bile kalsam değişiyo hareketleriCanım kağan kocatepe tatlı yiyip sessiz odada sola yatın diyor, karnınada parmağınla az oyna uyuyorsa sana haber versin geri uykusuna devam etsin
Simdiiibildiğim kadarıyla;epidural agri kesici ve genelde normal doğumda kullanılıyor, bele bi katarer takılıyor. Spinal ise sezeryanda kullanılıyor bazen ikisini aynı anda kombine ediyorlar. Mesela ben spinal anestezi alacağım nasipse.
Yani o belimize yakacağım hortum hep duracak mı belimizde. E rahatsız etmeyecek mi bizi o? Ben kolumda serumla bile afakanlar basıyor rahat edemiyorum ya hortum diyorsunuz. Peki şey sonda takma olayı varmış herkes ondan muzdarip o nasıl acıtan bişey mi çok ve ne kadar takılı duracak oCanım ben epidural sezaryan oldum belden uyuşturuyorlar omuzda bir katater takılıyor hastaneden çıkana kadar bir kaç defa oradan ağrı kesici veriliyor en azından hastanede ağrı yaşamıyorsun. Spinalde belden ıylturma ama onda katater yok uyuşukluk geçince normal ağrı kesici veriyorlar kalçadan. Konfor durumu senin bünyene bağlı bana iyi gelmişti arkadaşımın biri çok ağrı çekti sonrasında da Kardeşimde iyiydi mesela
Bide profesör benim doktor He ama gel gör ki anca olumsuzlukları sıralıyor ne önlem ne bişey.. neden böyle yapıyor anlamıyorum da. 29 haftadan beri erken doğum riskim var günde 1 progestan fitil dışında hiçbir ek önlem alınmadı. Çok şükür bu günlere geldim ama Allah’ın sayesinde yani.. birde beni doktorum artık her hafta kontrole çağırdı sizde durumlar nasılBilmiyorumki canim. Keske benimkide birak dese. Belki bebis iri diye erken dogsun istiyor ama cigerleride gelismesi gerekiyor demisti dimi sana. Keske öncesinde ciger gelistirici vurdursaydi biz 32. Haftada her ihtimale karsi 4 doz vurdurdu. Doktorlari anlamak cidden zor
Al bence çok hoş bir model canımYa bende beyazını alacaktim bunun ama taci kendime hiç yakistiramam ondan vazgeçtim çok hoşuma gidiyor bu model
Neeeee kız beni doktor her hafta çağırdıValla canim bir sıkıntı gormedi bende iyiyim deyince gerek duymadi demekki 3 haftayi gecirme 38 37 gibi gel dedi.demekki uzunluk falan normal bilmiyorumki canım bende. Cati muayenesi olcamya ondan galiba valla oyle deyince isime geldi surekli para vermektense dedimkesinlikle olunmali bencede aşı ya cidden sıkıntılı.benim hastanede doktor hastam pozitif cikti ama yarin ona gore hazirlanacaz dogumunu yapicaz dedi bak onu demeyi unuttum ama akcigere inmis baya agirsa almiyoruz dedi doguma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?