- 1 Temmuz 2015
- 776
- 1.118
- 113
- 39
Tamamdır canım teşekkür ederim bi tane de incia göğüs kremi alayım ikisinde kullanmış olurum bende bu mycey göğüs kalkanından almayı düşünüyorum bi arkadaş söylemişti Buradan kimdi yine hatırlamıyorum araştırdım da Philips avent ile çok yakın yorumları arada fiyat farkı da çok varİncia göğüs kremi çok güzel canım fiyatı da daha uygun . Yapısı çok güzel balm gibi . Göğüs pedi bende wee baby aldım ama hastaneye giderken falan kullanırım akmasın diye ya da misafir olursa falan kaza yaşamayayım diye . Çünkü kalkan biraz daha hacimli duruyor onu normal zamanda krem sürünce takarım diye düşünüyorum
Yok kuzum ne ışık ne kıyafet hiç birinin faydası yok bebek aç kalmayacak. İlk etapta çok uyurlar ya sürekli uyandırıp doyuracaksın. biz kızımızı fototerapide tuttuk bir gece sarılık olunca doymamış cahillik tabi bilmiyoruz süt hemen gelmedi sezaryen olunca şimdi mesela hastaneye mama da götürcem allah izin verirse emzirme 3 kaşık kadar mama şeklinde devam etcemEe ben kitapta okudum kuzum sari ışık sari kiyafet iyi geliyor diye
Sana yazdiktan sonra tekrar o sayfayı buldum canim. Şöyle diyor Anadoluda bebegin fizyolojik sarılığın görüldüğü gunlerde bebeklere sari ortu,sari tulum ve sari kurdele takarlar.bu aslinda hurafe degildir.renk terapistleri olsun meditasyon uygulayab kulturler olsun sari rengin karacigeri guclendirdigi dusunulmektedir diyor. Birde alt kısımda eve geldikten sonra sararma başlamış ise ve sadece boynundan yukarısı sari, aglamasi guclu,emmesi kuvvetli ise kirkulacak bir sey yoktur. Bu sariligin antioksidan ozslligi bile vardie ve oksijenli ortama uyumu kolaylastirir. Ama bebek coo sararmis,surekli uyuyir,aglamiyor,emmiyor ise hemen dogum yaptiginiz hastaneye gitmelisiniz diyorCanım bende kitapta okudum vallasarı giydirince bebişin cildine sarı ışık yansıması yapıyormuş sarılık olup olmadığını anlamak zorlasiyormus diye hatta bazı hastane odalarında bebek beşiğine sarı örtü örtünce hemşireler gelip alıyormuş vs
Yok canim zaten 2 saatte bir emzirceksin onu biliyorum ama ekstralar oyle dio ben acikcasi kiz olduğu icin bizimki sari takim bulamadim guzel yinede sari bi tulbent ışık denicem yani hem de emzircem insYok kuzum ne ışık ne kıyafet hiç birinin faydası yok bebek aç kalmayacak. İlk etapta çok uyurlar ya sürekli uyandırıp doyuracaksın. biz kızımızı fototerapide tuttuk bir gece sarılık olunca doymamış cahillik tabi bilmiyoruz süt hemen gelmedi sezaryen olunca şimdi mesela hastaneye mama da götürcem allah izin verirse emzirme 3 kaşık kadar mama şeklinde devam etcem
Süpersin canım çok güzel koymuşsun ayrı pakete alt açma ile ilgili tüm eşyalar iyi olmuş bende öyle yapayım inş . Yok canım İzmirliyimBen toplam 3 takım koyuyorum . Biri hemşireye verilecek torbam için , kalın penye battaniye de var içinde . Göğüs için ebebek'ten silikon koruyucu ve göğüs pedi aldım . Emzik koymuyorum , biberon da koymuyorum hemşireler şırıngayla veriyormuş mama gerekirse . Ayrı bir torbada da 15 tane bebek bezi , alt temizleme pamuğu , pişik kremi ve alt açmalar var ya yatak koruyucu mu ne onlardan birkaç tane var .
Ayrıca alakasız ama , Trakya'lı mısınız ?
Nasıl göğüste hiç denediniz mi Philips avent kalkanı tek başına atlet yada pijama içinde durmaz heralde değil mi illa bi emzirme sütyeni içine girecek sanırım o kimisi yorumlarda kayıyor oturmuyor tutmuyor falan demiş öyle birşey oldu muBen ne olur ne olmaz hastane 2 gece tutuyor diye bebise ameliyathane takımı hariç 5 yedek takım koydumemzikte koydum Philips avent göğüs kalkanı da koydum
sari yansimasinin bebegin sarilik olmasini engelledigini o yuDen eskilerin sari giydirdiklerini de okumustum biryerde. Ben bu sefer deneyecegim sari battaniye ile.Çok iyi yapmışsın canim bende kayinvalideme yeni doğan bebek ilk 11 gün sarı giydirilmezmis sarı örtü örtülmezmis bak sarılık olup olmadığı anlaşılmıyormus ben beyaz giydiricem ten rengi sarı gözükmesin kıyafetten dolayı bir şey olursa anlayalım dedikce ordan burdan sarı bir şeyler yelekler örtüler bulup getiriyor eve ASLA İKNA OLMADIdaha bebek doğmadan başladık bakalım ...
Benim de ilk cocugum uzayan sarilik oldu. Bir ay kadar kaldi sariligi. O bir ayda 1200gr aldigi halde. Hep saat kurdum, 2 saatte bir ya emzirdim ya mama verdik. Bu sefer emzirdikten sonra da mama verecegim. Bir de yukarida yazdigim gibi sari battaniye koyacagim besigine yansimasinin faydasi olursa diye.Yok kuzum ne ışık ne kıyafet hiç birinin faydası yok bebek aç kalmayacak. İlk etapta çok uyurlar ya sürekli uyandırıp doyuracaksın. biz kızımızı fototerapide tuttuk bir gece sarılık olunca doymamış cahillik tabi bilmiyoruz süt hemen gelmedi sezaryen olunca şimdi mesela hastaneye mama da götürcem allah izin verirse emzirme 3 kaşık kadar mama şeklinde devam etcem
Merhaba canım şeker durumun nasıl dahiliyeye gidecektin ne durumdasın , benimde dahiliye 14 günlük şeker ölçümü verdi sonra götüreceğim bakalım ne diyecek .Benim 6.4 cıkmış simdi baktimda .
Cnm benim açlık 84 ,80 hep bu sekilde.
Gecenlerde yarim ekmege yakin yedim, tahin pkemez filan iyi bir kahvalti yapip 1 saat sonra kan verdim 104 cikti.
Doktor seker yok dedi.
Sonrasinda yeni doktora başladım oda bebek iri diye 3 aylığa bakti bana kızdı nasil seker yok sende diye, normaldede kilo almamak icin dikkat ediyordum ama su sira yiyordum mesela bugunde pogaca filan yedim hata etttim. Dahiliyeye gidicem bu hafta bakalim.
İŞte yaşaya yaşaya tecrübe kazanıyoruz canım inşallah sağlıklı huzurlu bebeklerimiz olurBenim de ilk cocugum uzayan sarilik oldu. Bir ay kadar kaldi sariligi. O bir ayda 1200gr aldigi halde. Hep saat kurdum, 2 saatte bir ya emzirdim ya mama verdik. Bu sefer emzirdikten sonra da mama verecegim. Bir de yukarida yazdigim gibi sari battaniye koyacagim besigine yansimasinin faydasi olursa diye.
kac kilo aldigimi bilmiyorum ama bugun doktorun asistani defalarca tartti beni, yok olmadi arkani don lutfen dedi, az ileri git dedi, ayaklarini birlestir dedi, dedi de dedi yani :) kac kilo aldim acaba hic sormak istemedim. Subatin 10u gibi tartilmayi planliyorum, doguma kacla girdigimi bileyim, bir de cikinca tartilirim :)toplamda 9 kilo aldım ama o son 3 haftada 3 almama kızdı
ödemdir , o dur budura pek inanmadı
gebelik şekerin çıkmıştı bu kadar kilo alamazsın dedi
daha dikkat etmeye çalışıyorum da nereye kadar bilmiyorum
Iyiyim cnm diyet yapmaya çalışıyorum.Merhaba canım şeker durumun nasıl dahiliyeye gidecektin ne durumdasın , benimde dahiliye 14 günlük şeker ölçümü verdi sonra götüreceğim bakalım ne diyecek .
K.validelerimizEe size kim destek olcak ayrı ayrııı
Seni böyle hevesli görmek beni çok mutlu ettiBen bugun dra gittim. Canim doktorum benim son ayimda kendine sonunda bir ultrson cihazi almis(yuh yani, 3 paralik bir sey almislar, goruntuyu tablete aktariyor, yani bunca saman neden alinmaz! Neyse konumuz bu degil) 1,5 haft sonra terme gidiyorsun artik o zamandan sonra olan dogum zamaninda sayilacak dedi. O zaman dank etti bana iyice sona geldigim.
Bebisin kafasi asagidaymis, sorun degil artik zamani geliyor zaten, dogum pozisyonuna girmis dedi. Benim bir numara da hep dogum pozisyonundaydi, bu da oyle :) ama 1 numara 39+5te dogduydu, bunu da erken beklemiyorum. Dedigim gibi benim totemim sevgililer gunu
bugun minnosuma bir iki parca esya da aldim, cok guzel bir gun gecirdim :) artik yavasca dogum moduna girmis hissediyordum, markete gittikce buzluga atmalik urun aliyorum. Bugun stok yaptim azicik, yarin da pirinc, bakliyat stogu yapacagim :)
5kilo seker aldim. Normalde yilda 2 kilo seker kullanan aileyiz :) gelsin lohusa serbeti dedim, cidden canim cok serbet cekmeye basladi
O yöntemi bana da söylediler kulağının arka kısmı çiziliyormuş ama geçtiği içinbizde gerek kalmadı. Umarım bu sefer böyle şeyler yaşamayızKizlar sarılık konuşulmuş benim oğlumda cok zor bir süreç oldu hastanede kaldi 3 gün sonra yine tekrarladi 2 gun yine kaldi sütüm de vardi emiyordu ama kan uyusmazligimiz oldugu icin sarılık yuksekliyordu.
En sonunda annem eski yontemlere basvuralim dedi bebege hacamat yaptirdik küçük küçük üstten jilet kesiği atti yengem ve okudu ondan sonra birden kesildi eskiler böyle yaparmis.
Umarim kimsenin basina gelmez sarılık bu bebekde baktim sütüm az hemen mama takviyesi yaparim diyorum.
Maltanayı duydum bende ebebektede satılıyor sanırımSanmıyorum ama canım çekiyor :) Çok şerbet içmemiştim o yüzden onun etkisini hatırlamıyorum.
ilk doğumum hazirandaydı, hava çok sıcaktı, bana en çok süt yapan ve beni en çok mutlu eden içeçek maltana idi. İçindekileri sonradan okudum; glikoz şurubu varmış, 2-3 hafta içip sonra bırakmıştım.
Evet canım bende avent alacaktım mycey aldımTamamdır canım teşekkür ederim bi tane de incia göğüs kremi alayım ikisinde kullanmış olurum bende bu mycey göğüs kalkanından almayı düşünüyorum bi arkadaş söylemişti Buradan kimdi yine hatırlamıyorum araştırdım da Philips avent ile çok yakın yorumları arada fiyat farkı da çok var
Hemen tek başına kalmak zor olmuştur tabi ki inşallah bu sefer uzun kalabilirlerBence en çok süt yapan şey moral ve dinlenme. Vücut yorgunluğundan sütüm çekilmişti benim yanımda kimse yoktu ilk doğumdaçok kısa kalıp gittiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?