2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Tamamdır canım teşekkür ederim bi tane de incia göğüs kremi alayım ikisinde kullanmış olurum bende bu mycey göğüs kalkanından almayı düşünüyorum bi arkadaş söylemişti Buradan kimdi yine hatırlamıyorum araştırdım da Philips avent ile çok yakın yorumları arada fiyat farkı da çok var

Ee ben kitapta okudum kuzum sari ışık sari kiyafet iyi geliyor diye
Yok kuzum ne ışık ne kıyafet hiç birinin faydası yok bebek aç kalmayacak. İlk etapta çok uyurlar ya sürekli uyandırıp doyuracaksın. biz kızımızı fototerapide tuttuk bir gece sarılık olunca doymamış cahillik tabi bilmiyoruz süt hemen gelmedi sezaryen olunca şimdi mesela hastaneye mama da götürcem allah izin verirse emzirme 3 kaşık kadar mama şeklinde devam etcem

Sana yazdiktan sonra tekrar o sayfayı buldum canim. Şöyle diyor Anadoluda bebegin fizyolojik sarılığın görüldüğü gunlerde bebeklere sari ortu,sari tulum ve sari kurdele takarlar.bu aslinda hurafe degildir.renk terapistleri olsun meditasyon uygulayab kulturler olsun sari rengin karacigeri guclendirdigi dusunulmektedir diyor. Birde alt kısımda eve geldikten sonra sararma başlamış ise ve sadece boynundan yukarısı sari, aglamasi guclu,emmesi kuvvetli ise kirkulacak bir sey yoktur. Bu sariligin antioksidan ozslligi bile vardie ve oksijenli ortama uyumu kolaylastirir. Ama bebek coo sararmis,surekli uyuyir,aglamiyor,emmiyor ise hemen dogum yaptiginiz hastaneye gitmelisiniz diyor

Yok canim zaten 2 saatte bir emzirceksin onu biliyorum ama ekstralar oyle dio ben acikcasi kiz olduğu icin bizimki sari takim bulamadim guzel yinede sari bi tulbent ışık denicem yani hem de emzircem ins

Süpersin canım çok güzel koymuşsun ayrı pakete alt açma ile ilgili tüm eşyalar iyi olmuş bende öyle yapayım inş . Yok canım İzmirliyim

Ben ne olur ne olmaz hastane 2 gece tutuyor diye bebise ameliyathane takımı hariç 5 yedek takım koydum emzikte koydum Philips avent göğüs kalkanı da koydum
Nasıl göğüste hiç denediniz mi Philips avent kalkanı tek başına atlet yada pijama içinde durmaz heralde değil mi illa bi emzirme sütyeni içine girecek sanırım o kimisi yorumlarda kayıyor oturmuyor tutmuyor falan demiş öyle birşey oldu mu

sari yansimasinin bebegin sarilik olmasini engelledigini o yuDen eskilerin sari giydirdiklerini de okumustum biryerde. Ben bu sefer deneyecegim sari battaniye ile.

Benim de ilk cocugum uzayan sarilik oldu. Bir ay kadar kaldi sariligi. O bir ayda 1200gr aldigi halde. Hep saat kurdum, 2 saatte bir ya emzirdim ya mama verdik. Bu sefer emzirdikten sonra da mama verecegim. Bir de yukarida yazdigim gibi sari battaniye koyacagim besigine yansimasinin faydasi olursa diye.

Merhaba canım şeker durumun nasıl dahiliyeye gidecektin ne durumdasın , benimde dahiliye 14 günlük şeker ölçümü verdi sonra götüreceğim bakalım ne diyecek .

İŞte yaşaya yaşaya tecrübe kazanıyoruz canım inşallah sağlıklı huzurlu bebeklerimiz olur

kac kilo aldigimi bilmiyorum ama bugun doktorun asistani defalarca tartti beni, yok olmadi arkani don lutfen dedi, az ileri git dedi, ayaklarini birlestir dedi, dedi de dedi yani :) kac kilo aldim acaba hic sormak istemedim. Subatin 10u gibi tartilmayi planliyorum, doguma kacla girdigimi bileyim, bir de cikinca tartilirim :)

Merhaba canım şeker durumun nasıl dahiliyeye gidecektin ne durumdasın , benimde dahiliye 14 günlük şeker ölçümü verdi sonra götüreceğim bakalım ne diyecek .
Iyiyim cnm diyet yapmaya çalışıyorum.
Dahiliye haftan az kalmis diyet ve sporla halledilor insuline gerek yok dedi.
Kandan açlık bakildi bi kac kez 80lerde cikti.
Kendini kotu hissedersen ölç dedi seker aletiminde ucu bitmis olcmedim hic.
Sende cok stres yapma cnm diyet, bol.su , egsersiz ile halldersin insalllah.

Ee size kim destek olcak ayrı ayrııı
K.validelerimiz

Seni böyle hevesli görmek beni çok mutlu etti

Kizlar sarılık konuşulmuş benim oğlumda cok zor bir süreç oldu hastanede kaldi 3 gün sonra yine tekrarladi 2 gun yine kaldi sütüm de vardi emiyordu ama kan uyusmazligimiz oldugu icin sarılık yuksekliyordu.
En sonunda annem eski yontemlere basvuralim dedi bebege hacamat yaptirdik küçük küçük üstten jilet kesiği atti yengem ve okudu ondan sonra birden kesildi eskiler böyle yaparmis.
Umarim kimsenin basina gelmez sarılık bu bebekde baktim sütüm az hemen mama takviyesi yaparim diyorum.

O yöntemi bana da söylediler kulağının arka kısmı çiziliyormuş ama geçtiği içinbizde gerek kalmadı. Umarım bu sefer böyle şeyler yaşamayız

Maltanayı duydum bende ebebektede satılıyor sanırım

Evet canım bende avent alacaktım mycey aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…