2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Kızlar şimdi hastaneden eve döndüm. Böyle bir şey olamaz vallahi bütün gece uyumayan toparlanan bebe nstde kabuğuna çekildi sadece 3 kez toplandı her toplanma kasılmaymis tüm karnım sertlesiyordu zaten. 3 kez 70 oldu. Doktor doğumu başlatacak kadar kuvvetli değil daha korkma dedi. 2 Şubat'ı bekler bu bebek diyor bakalım

Mamaların üzerinde ne kadar vermen gerektiği yazıyor diye biliyorum ay hesabına göre ve kiloya sanırım. Ki biberonlarda da var cc ölçüleri, en düşük cc de verirsin zaten bebek doyunca biberonu içmeyi bırakıyor

Yok canim zaten 2 saatte bir emzirceksin onu biliyorum ama ekstralar oyle dio ben acikcasi kiz olduğu icin bizimki sari takim bulamadim guzel yinede sari bi tulbent ışık denicem yani hem de emzircem ins
Ben sürekli rüyamda bebeği emzirmeye unuttuğumu görüyorum hala saat basi alarm kuracağım telefonuma

Bizde de kan uyuşmazlığı var ve bu genelde 2. Bebekte oluyormuş ilkinde zaten 1 hafta yatınca kuvozde isinda vermişlerdi hiç anlamadım bile nasıl olur sarılık göremiyordum ilk günler şimdi korkum o bakalim insallah olmaz beslenir atlatirlar

Evet canımm arkasında gördüm eds yöntemi diyorlar. Süt olmazsa kanül ile memeye tutturup vereceğim insallah gerek kalmaz

Eskiden evler daha soğukmuş şimdi doğalgazlı sıcak ama yorgansız yatırıcam deyince tuhaf karşılıyorlar:) Bende uyku tulumu istiyorum ama bilemedim kesin çocuk üşüyor muhabbeti olacak
Bizim 4 yaşına gelecek cocuk hala aynı muhabbet var ama çocuk zaten durdurmuyor örtüyü uzerinde biraz büyüyüp bi gece orada kalınca çözüyorlar isi beklemeyin sizde bence durdurmuyor üzerinde açılıyor diyin gecin 11

Ee ben kitapta okudum kuzum sari ışık sari kiyafet iyi geliyor diye
Evet canım kitapta sari rengin karaciğeri güçlendirdiği yazıyor ama sari kıyafet giyerse sarardigini anlayamayabilirsinizde diyor, annem bi tane sari yazma almış çantaya koy diye bebisin yüzüne örtmek için,basta kızdım ama sonra tülbentten ne olcak tülbent örttü diye sarılık olcak değil sürekli üstünde olmayacağı için de sadece hastanede ortmeyle anlarız bisey olsa diye gönlü olsun dedim. Hatta o kitapta anneninde yanında kırmızı renkli kurdela vb. Bisey bulundurulması kesinlikle yarar sağlar diye de bi cümle var

Ah canım ya nedir bu hastalıklar rabbim bizlere acisada bitse gitse artik su virusler çok geçmiş olsun Allah sifa versin valla o kadar zorki gunlerdir toparlanamadik tam iyiyim diyorsun daha beter uyaniyorsun Sabahlari

Bende sarı ışık iyi geliyor diye biliyorum hatta ocak annelerinde konuştular ışığı açık bırakın uyurken diye bu defa oyle yapacagim bende
Ya annem esim falan 40i cikana kadar bebek yalniz birakilmaz karanlikta kalmaz cok ugrasirlar dedi korkuttu beni bende bebise gece lambasi yoktu oyuncak aldim demiştim ya ateş bocekli gece lambasi aldim cok guzel muzikte caliyor sadece aydinlatiyorda denedim oda da aydinlatti cok hosuma gitti esiminde cok hosuna gitti.bebegin yatacagi tarafın kismina asmali zaten kenara astim annem buna pil dayanmaz dio dedim aliriz pil ne olacak dedim

Merhaba ben Mart annesi olacağım kısmetse 2 çocuğum var sarılık konusu geçmiş tecrübeli bi anne olarak yazmak istedim.Kızım doğdu sütüm gelmedi annem sağolsun mama verelim dedi tam mama verirken hemşire geldi ve kızdı anne sütü vereceksin teyze mama değil dedi bizde çekindik vermedik keşke verseymişim 1 gün sonra tam hastaneden çıkacakken sarılık çok yüksek çıktı doğru dürüst göremeden aldılar kuzumu yoğun bakıma 2 gün hasret kaldık yavruma,şimdi hastane çantama koyduğum ilk şey mama oldu aç kalınca bebek sarılık oluyor şekeri düşüyor hemşireler verdirmiyorlar ama siz az az verin ben bu sefer öyle yapacağım hepinize hayırlı doğumlar dilerim

Canim ben tekrar okudum demiyor oyle bişey alla alla ilerde falan mi yaziyorki bence sarilik anlasilmayacak bisey degil babam sarilik olmustu cok bariz belliydi canim elbet anlariz bence.zaten surekli takilmaz ya da giyilmez zaten anlariz bence ins olmazlarda gerek de kalmaz ins

Ikincide daha cok sarılık oluyor diye bende duydum bayada tedirgin oldum.
Kan uyuşmazlığı olunca ne kadar beslense de sarılık olma ihtimali cok oluyor umarim olmaz bu sefer

Geçmiş olsun Benimde ilk gebeliğim kasılma nasıl bişey bilmiyorum sonuçta kasılmayı bebek hareketi sanıyordum aynı. aşağıma kağıt kesiği gibi bi acı giriyordu onu kasılma sanıp druma söylemiştim için rahat etsin nstye alalım dedi geçen hafta 5 6 kez sancı girdi 80lere kadar yükseldi. İlaç verdi 3 gün sonra tekrar girdim nstye 120lere çıktı bu sefer benimde akşamları daha çok oluyordu o yüzden kontrol için geç saat tercih etmiştim gerçekten ilaca rağmen daha yüksek çıkmıştı.
2 Şubat süper tarih

Bende anneme ilk basta yastık olmayacak dedim,tabi dedi,sonradan kim diyor boyle şeyleri dedi, dr lar dedim bak nette var dedim,bisey demedi yine,ertesi gün diyorki yine de incecik bir yastık olur

Valla doktorlar çok kızıyor canım dikkat edin

Bende anneme ilk basta yastık olmayacak dedim,tabi dedi,sonradan kim diyor boyle şeyleri dedi, dr lar dedim bak nette var dedim,bisey demedi yine,ertesi gün diyorki yine de incecik bir yastık olur
Bende yastik olmaz die biliyorum yan yatirmak lazimmis bebisi

En son yüz ve gözler sararıyor canım o yüzden tülbentin yansıması vücuttaki sararmayı farketmeyi de güçleştiriyor. Ya tabi dikkatli bir anne farkeder . Ama sınır değere yaklaşınca çok bariz belli olur o da geç olabilir . Bence böyle şeylerde anneleri kırmamak için arada örtmek ama dikkatli olmak ve sürekli örtmemek için bahane bulmak lazım kimsenin kalbini kıramayız . Aynı şekilde yastık için de . İncecikten birşey olmaz gibi ama uzun süre durursa minnacık bebeğin omuriliğine baskı olacak yazık öyle de büyür çocuk ama okuyorsak kıymeti olmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…