- 6 Ocak 2021
- 566
- 1.637
- 33
- 29
Mamaların üzerinde ne kadar vermen gerektiği yazıyor diye biliyorum ay hesabına göre ve kiloya sanırım. Ki biberonlarda da var cc ölçüleri, en düşük cc de verirsin zaten bebek doyunca biberonu içmeyi bırakıyorCanım birşey soracağım ben de ne olur ne ollmaz mama aldım da . Diyelim ki sütüm gelmedi. Ne kadar mama vermemiz gerekiyor kaç cc?
Çay kaşığı veya kanül ile denerim diyorum. Biberon kullanmam ama ne kadar vereyim bilmiyorum
Ben sürekli rüyamda bebeği emzirmeye unuttuğumu görüyorum hala saat basi alarm kuracağım telefonumaYok canim zaten 2 saatte bir emzirceksin onu biliyorum ama ekstralar oyle dio ben acikcasi kiz olduğu icin bizimki sari takim bulamadim guzel yinede sari bi tulbent ışık denicem yani hem de emzircem ins
Bizde de kan uyuşmazlığı var ve bu genelde 2. Bebekte oluyormuş ilkinde zaten 1 hafta yatınca kuvozde isinda vermişlerdi hiç anlamadım bile nasıl olur sarılık göremiyordum ilk günler şimdi korkum o bakalim insallah olmaz beslenir atlatirlarKizlar sarılık konuşulmuş benim oğlumda cok zor bir süreç oldu hastanede kaldi 3 gün sonra yine tekrarladi 2 gun yine kaldi sütüm de vardi emiyordu ama kan uyusmazligimiz oldugu icin sarılık yuksekliyordu.
En sonunda annem eski yontemlere basvuralim dedi bebege hacamat yaptirdik küçük küçük üstten jilet kesiği atti yengem ve okudu ondan sonra birden kesildi eskiler böyle yaparmis.
Umarim kimsenin basina gelmez sarılık bu bebekde baktim sütüm az hemen mama takviyesi yaparim diyorum.
Evet canımm arkasında gördümMamaların üzerinde ne kadar vermen gerektiği yazıyor diye biliyorum ay hesabına göre ve kiloya sanırım. Ki biberonlarda da var cc ölçüleri, en düşük cc de verirsin zaten bebek doyunca biberonu içmeyi bırakıyor
Bizim 4 yaşına gelecek cocuk hala aynı muhabbet varEskiden evler daha soğukmuş şimdi doğalgazlı sıcak ama yorgansız yatırıcam deyince tuhaf karşılıyorlar:) Bende uyku tulumu istiyorum ama bilemedim kesin çocuk üşüyor muhabbeti olacak
Evet canım kitapta sari rengin karaciğeri güçlendirdiği yazıyor ama sari kıyafet giyerse sarardigini anlayamayabilirsinizde diyor, annem bi tane sari yazma almış çantaya koy diye bebisin yüzüne örtmek için,basta kızdım ama sonra tülbentten ne olcak tülbent örttü diye sarılık olcak değil sürekli üstünde olmayacağı için de sadece hastanede ortmeyle anlarız bisey olsa diye gönlü olsun dedim. Hatta o kitapta anneninde yanında kırmızı renkli kurdela vb. Bisey bulundurulması kesinlikle yarar sağlar diye de bi cümle varEe ben kitapta okudum kuzum sari ışık sari kiyafet iyi geliyor diye
Ah canım ya nedir bu hastalıklar rabbim bizlere acisada bitse gitse artik su virusler çok geçmiş olsun Allah sifa versin valla o kadar zorki gunlerdir toparlanamadik tam iyiyim diyorsun daha beter uyaniyorsun Sabahlariİyiki gitmemişim kucuk oglum aglayarak uyandi hem ates hem öksüruk burnu yara sildirmiyo burun akintisida çok. Evde goremeyince uyku sersemi hasta hasta akli cikardi Allah korusun korkardi. Cok agladi. Zorla şurup icirip sakinledi biraz. Kendi agrimi unuttum. Biyandanda ne olacak kaygısı var. Sizleride merakta koymamak adina yaziyorum. Sizden aldigim dualarin gucune inaniyorum çunki
Ya annem esim falan 40i cikana kadar bebek yalniz birakilmaz karanlikta kalmaz cok ugrasirlar dediBende sarı ışık iyi geliyor diye biliyorum hatta ocak annelerinde konuştular ışığı açık bırakın uyurken diye bu defa oyle yapacagim bende
Bende alarm kuracagim hatta esimi de tembihlicem bak uyanmazsam sarilik olur falan o kesin uyanirBen sürekli rüyamda bebeği emzirmeye unuttuğumu görüyorum hala saat basi alarm kuracağım telefonuma
Canim ben tekrar okudum demiyor oyle bişey alla alla ilerde falan mi yaziyorki bence sarilik anlasilmayacak bisey degil babam sarilik olmustu cok bariz belliydi canim elbet anlariz bence.zaten surekli takilmaz ya da giyilmez zaten anlariz bence ins olmazlarda gerek de kalmaz insEvet canım kitapta sari rengin karaciğeri güçlendirdiği yazıyor ama sari kıyafet giyerse sarardigini anlayamayabilirsinizde diyor, annem bi tane sari yazma almış çantaya koy diye bebisin yüzüne örtmek için,basta kızdım ama sonra tülbentten ne olcak tülbent örttü diye sarılık olcak değil sürekli üstünde olmayacağı için de sadece hastanede ortmeyle anlarız bisey olsa diye gönlü olsun dedim. Hatta o kitapta anneninde yanında kırmızı renkli kurdela vb. Bisey bulundurulması kesinlikle yarar sağlar diye de bi cümle var
Ikincide daha cok sarılık oluyor diye bende duydum bayada tedirgin oldum.Bizde de kan uyuşmazlığı var ve bu genelde 2. Bebekte oluyormuş ilkinde zaten 1 hafta yatınca kuvozde isinda vermişlerdi hiç anlamadım bile nasıl olur sarılık göremiyordum ilk günler şimdi korkum o bakalim insallah olmaz beslenir atlatirlar
Geçmiş olsunKızlar şimdi hastaneden eve döndüm. Böyle bir şey olamaz vallahi bütün gece uyumayan toparlanan bebe nstde kabuğuna çekildisadece 3 kez toplandı her toplanma kasılmaymis tüm karnım sertlesiyordu zaten. 3 kez 70 oldu. Doktor doğumu başlatacak kadar kuvvetli değil daha korkma dedi. 2 Şubat'ı bekler bu bebek diyor bakalım
Bende anneme ilk basta yastık olmayacak dedim,tabi dedi,sonradan kim diyor boyle şeyleri dedi, dr lar dedim bak nette var dedim,bisey demedi yine,ertesi gün diyorki yine de incecik bir yastık olurBen de anneme o kadar doktor videoları izlettim ikna olsun diye, ani bebek ölümü olayını dinletti hatta, hala arada bana laf sokuyo "dışarda kar yağıyo benim kızım bebeğini yorgansız yatıracakmış" diye
Valla doktorlar çok kızıyor canım dikkat edinEvet canım kitapta sari rengin karaciğeri güçlendirdiği yazıyor ama sari kıyafet giyerse sarardigini anlayamayabilirsinizde diyor, annem bi tane sari yazma almış çantaya koy diye bebisin yüzüne örtmek için,basta kızdım ama sonra tülbentten ne olcak tülbent örttü diye sarılık olcak değil sürekli üstünde olmayacağı için de sadece hastanede ortmeyle anlarız bisey olsa diye gönlü olsun dedim. Hatta o kitapta anneninde yanında kırmızı renkli kurdela vb. Bisey bulundurulması kesinlikle yarar sağlar diye de bi cümle var
Bende yastik olmaz die biliyorum yan yatirmak lazimmis bebisiBende anneme ilk basta yastık olmayacak dedim,tabi dedi,sonradan kim diyor boyle şeyleri dedi, dr lar dedim bak nette var dedim,bisey demedi yine,ertesi gün diyorki yine de incecik bir yastık olur
Ben hastanede degil evde düşünüyorum hastanede zaten bakiyorlarmis bilirubin değerlerineValla doktorlar çok kızıyor canım dikkat edin
En son yüz ve gözler sararıyor canım o yüzden tülbentin yansıması vücuttaki sararmayı farketmeyi de güçleştiriyor. Ya tabi dikkatli bir anne farkeder . Ama sınır değere yaklaşınca çok bariz belli olur o da geç olabilir . Bence böyle şeylerde anneleri kırmamak için arada örtmek ama dikkatli olmak ve sürekli örtmemek için bahane bulmak lazımCanim ben tekrar okudum demiyor oyle bişey alla alla ilerde falan mi yaziyorki bence sarilik anlasilmayacak bisey degil babam sarilik olmustu cok bariz belliydi canim elbet anlariz bence.zaten surekli takilmaz ya da giyilmez zaten anlariz bence ins olmazlarda gerek de kalmaz ins
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?