- 13 Nisan 2021
- 501
- 1.117
- 28
- 31
Canım yenidoğanın pıhtılaşma faltörleri tam oturmadığından tırnak bile kesilmez ilk hafta . Kanama olabilir . Durmayabilir . K vit o yüzden yapılıyor zaten deposunda yok . Hatta göbekte kanama olunca ekstra yapılıyor dikkatli yaklaşmak lazım böyle şeylere .O yöntemi bana da söylediler kulağının arka kısmı çiziliyormuş ama geçtiği içinbizde gerek kalmadı. Umarım bu sefer böyle şeyler yaşamayız
Bende doğuma yakın tartılıp bir de doğumdan bir hafta sonra tartılacağım ben doğru düzgün kilo almadım başlangıç kilomdayım zaten yüksek kiloda hamile kalmıştım ama yine 3-4 kilo gider heraldekac kilo aldigimi bilmiyorum ama bugun doktorun asistani defalarca tartti beni, yok olmadi arkani don lutfen dedi, az ileri git dedi, ayaklarini birlestir dedi, dedi de dedi yani :) kac kilo aldim acaba hic sormak istemedim. Subatin 10u gibi tartilmayi planliyorum, doguma kacla girdigimi bileyim, bir de cikinca tartilirim :)
inşallah bir sağlık problemleri olmazsa burada her iki annede cnm :) 40 mı çıkarsalar bebek toparlanır biraz gerçi artık tecrübe de var ama bebeğim inşallah akıllı uslu sağlıklı olursa tek başıma da hallederim inşallah :)Hemen tek başına kalmak zor olmuştur tabi ki inşallah bu sefer uzun kalabilirler
Yaa bak bunu bilmiyordum biz yaptırmamıştık zaten o zaman aklımızda bulunsun sağol kuzumCanım yenidoğanın pıhtılaşma faltörleri tam oturmadığından tırnak bile kesilmez ilk hafta . Kanama olabilir . Durmayabilir . K vit o yüzden yapılıyor zaten deposunda yok . Hatta göbekte kanama olunca ekstra yapılıyor dikkatli yaklaşmak lazım böyle şeylere .
Benim doğuma daha var mycey aldım bende e bebekten fiyati daha uygun güzel yani baktım şöyle..Birde kullanicaz ama ne kadar çok para vermeye gerek yok dedim.mycey göğüs pompası da aldım ayrıca ordan.Evet canım bende avent alacaktım mycey aldım
Aman onlar izlesende giriyor izlemesende bide o zaman sen internetten mi öğreniyorsun anneliği diye üste çıkıyorlar bazısı doktorun dediğini bile dikkate almıyor değişikler çok cevap verme onlara he de kendi öğrendiğini yap ki kafanı karıştırmaya fırsat olmasın ben onları bisey biliyorlar da söylüyorlar saniyordum en büyük hatam dinliyordum dediklerini cocuk bakımı daha zor oluyordu bide onların bozduğunu düzeltmeye çalışıyordum ah cahillik
Ben de anneme o kadar doktor videoları izlettim ikna olsun diye, ani bebek ölümü olayını dinletti hatta, hala arada bana laf sokuyo "dışarda kar yağıyo benim kızım bebeğini yorgansız yatıracakmışÇok iyi yapmışsın canim bende kayinvalideme yeni doğan bebek ilk 11 gün sarı giydirilmezmis sarı örtü örtülmezmis bak sarılık olup olmadığı anlaşılmıyormus ben beyaz giydiricem ten rengi sarı gözükmesin kıyafetten dolayı bir şey olursa anlayalım dedikce ordan burdan sarı bir şeyler yelekler örtüler bulup getiriyor eve ASLA İKNA OLMADIdaha bebek doğmadan başladık bakalım ...
Anladım canım , sende de mi şeker çıktı, nasıl bir yol izliyorsunuz şekerle ilgili dahiliyeye göründün mü ,”? Benim 50 mg yapılmıştı 162 çıkmıştı 1 saat sonraki tokluk, doktor tekrarladı 75 mg ile ortada yüksek çıktı dahiliyeye sevk etti oda 14 günlük şeker ölçümü istedi bugün başlayacağım ama şeker aletim yok , kullanan arkadaşlar vardı ama kimdi hatırlamıyorum bunlonuda Marka tavsiyesi vermişlerdi daha önce hatta .
kac kilo aldigimi bilmiyorum ama bugun doktorun asistani defalarca tartti beni, yok olmadi arkani don lutfen dedi, az ileri git dedi, ayaklarini birlestir dedi, dedi de dedi yani :) kac kilo aldim acaba hic sormak istemedim. Subatin 10u gibi tartilmayi planliyorum, doguma kacla girdigimi bileyim, bir de cikinca tartilirim :)
Oğlumdan 1 dam kan bile akmadi cizik gibi birseydi cnm uyuyordu uyanmadi bile.12 gunluk filandi.Canım yenidoğanın pıhtılaşma faltörleri tam oturmadığından tırnak bile kesilmez ilk hafta . Kanama olabilir . Durmayabilir . K vit o yüzden yapılıyor zaten deposunda yok . Hatta göbekte kanama olunca ekstra yapılıyor dikkatli yaklaşmak lazım böyle seylere.
Eskiden evler daha soğukmuş şimdi doğalgazlı sıcak ama yorgansız yatırıcam deyince tuhaf karşılıyorlar:) Bende uyku tulumu istiyorum ama bilemedim kesin çocuk üşüyor muhabbeti olacakBen de anneme o kadar doktor videoları izlettim ikna olsun diye, ani bebek ölümü olayını dinletti hatta, hala arada bana laf sokuyo "dışarda kar yağıyo benim kızım bebeğini yorgansız yatıracakmış" diye
Canım birşey soracağım ben de ne olur ne ollmaz mama aldım da . Diyelim ki sütüm gelmedi. Ne kadar mama vermemiz gerekiyor kaç cc?Yok kuzum ne ışık ne kıyafet hiç birinin faydası yok bebek aç kalmayacak. İlk etapta çok uyurlar ya sürekli uyandırıp doyuracaksın. biz kızımızı fototerapide tuttuk bir gece sarılık olunca doymamış cahillik tabi bilmiyoruz süt hemen gelmedi sezaryen olunca şimdi mesela hastaneye mama da götürcem allah izin verirse emzirme 3 kaşık kadar mama şeklinde devam etcem
Benimkide ilk doğunca beyaz giydirmek iyi olurmuş onu duymuş gelmiş bisuru kıyafet aldı bide üzerine beyaz takım aramış taranmış benim öyle bi hassasiyetim yok gerek yok bisuru var dedim dinlemedi bende hastane çantasına koyamadım onu evde duracak karşılıklı birbirimizi dinlemedik sonu ne olacak göreceğiz sorar kesin niye getirmedin diyeÇok iyi yapmışsın canim bende kayinvalideme yeni doğan bebek ilk 11 gün sarı giydirilmezmis sarı örtü örtülmezmis bak sarılık olup olmadığı anlaşılmıyormus ben beyaz giydiricem ten rengi sarı gözükmesin kıyafetten dolayı bir şey olursa anlayalım dedikce ordan burdan sarı bir şeyler yelekler örtüler bulup getiriyor eve ASLA İKNA OLMADIdaha bebek doğmadan başladık bakalım ...
Evet ben denedim söylendiği gibi oldu. Durmuyor. Direk yapışıp vakumlanır diye düşünmüştüm ama daha çok sütyen içine koymalik. Hatta emzirme atleti giyer sütyensiz yırtarım bu işten demiştim. Şimdi sporcu sütyeni gibi emzirme sütyeni aldım onun içinde kullanıcam ama vakum yapmadı yaniNasıl göğüste hiç denediniz mi Philips avent kalkanı tek başına atlet yada pijama içinde durmaz heralde değil mi illa bi emzirme sütyeni içine girecek sanırım o kimisi yorumlarda kayıyor oturmuyor tutmuyor falan demiş öyle birşey oldu mu
Canım hemşireler zaten yönlendirir hastanede hiç merak etmeCanım birşey soracağım ben de ne olur ne ollmaz mama aldım da . Diyelim ki sütüm gelmedi. Ne kadar mama vermemiz gerekiyor kaç cc?
Çay kaşığı veya kanül ile denerim diyorum. Biberon kullanmam ama ne kadar vereyim bilmiyorum
Bende sarı ışık iyi geliyor diye biliyorum hatta ocak annelerinde konuştular ışığı açık bırakın uyurken diye bu defa oyle yapacagim bendeEe ben kitapta okudum kuzum sari ışık sari kiyafet iyi geliyor diye
Kesinlikle ya dün aklımı aldı benim çocuk 2 gün boyunca hem sancı hem hareket canımı cikardi ne biliyorsun ki sen kontrol gününü de bize trip atıyorsunGüzel haberle gel canim
Evde hareketli oluyorlar hastanede uyuyorlar benimkide öyle
Evet yaaa bende söylüyorum örtülmezmis uyku tulumu alalım diye. Küçücük bebek kafasına örtü çekemez diyolarBen de anneme o kadar doktor videoları izlettim ikna olsun diye, ani bebek ölümü olayını dinletti hatta, hala arada bana laf sokuyo "dışarda kar yağıyo benim kızım bebeğini yorgansız yatıracakmış" diye
Vivachek ben çok memnunum canım annemde şeker hastası onada aynı marka aldılar önceki eskyince birde 5 yıldan düşük olmalı kullanım ömrü 5 yıldan sonra ölçümü doğru yapmıyor geneldeTekrar şeker yüklemesi yaptırdı devlet hastanesindeki 75 mg olandan onlarda yüksek çıktı dahiliyeye sevk etti bi zahmet artık oda 14 günlük ölçüm yapıp getir sabah aç ve iki saat sonra tokluk dedi ona göre ya insülin başlatacak ya ilaç ama sıkı diyet devam hiç bırakmak yok dedi güneşmişsin egzersiz ve yürüyüş yap dedi iki dk yürüyünce bebek top böceği gibi kasılıyor nasıl yapacaksam , kaldı şurda kaç haftamız hala şekerle uğraşıyorum işte . Hangi marka Şeker ölçüm aleti almalıyız Ya alan arkadaşlar yazabilirse sevinirim , senin varmıydı canım
Bide dahiliye doktoru rapor eder aslında eczaneden öyle almaliydin canim vermedi mi reçete gibi ben evde var diye almadım ama endokrine gittigimde bu aleti alacaksınız diye vermişlerdi banaAnladım canım , sende de mi şeker çıktı, nasıl bir yol izliyorsunuz şekerle ilgili dahiliyeye göründün mü ,”? Benim 50 mg yapılmıştı 162 çıkmıştı 1 saat sonraki tokluk, doktor tekrarladı 75 mg ile ortada yüksek çıktı dahiliyeye sevk etti oda 14 günlük şeker ölçümü istedi bugün başlayacağım ama şeker aletim yok , kullanan arkadaşlar vardı ama kimdi hatırlamıyorum bunlonuda Marka tavsiyesi vermişlerdi daha önce hatta .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?