- 6 Ocak 2021
- 566
- 1.637
- 33
- 29
Amin inşallah şurada 2 şubata ne kaldı bu haftayı saymayayım 2 hafta vs diyorum ama dün geceden beri bebek toplanıp duruyo midem yaniyo. Ayyyy ben bı doguraydimmmmm modundayım yarında 35+0 çok şükür ,Doğuma 20 gün kalmış görünüyor hala sanki çok uzak gibi allahim sağlıkla kavuştursun hepimizi kızlar
Çok iyi yapmışsın canim bende kayinvalideme yeni doğan bebek ilk 11 gün sarı giydirilmezmis sarı örtü örtülmezmis bak sarılık olup olmadığı anlaşılmıyormus ben beyaz giydiricem ten rengi sarı gözükmesin kıyafetten dolayı bir şey olursa anlayalım dedikce ordan burdan sarı bir şeyler yelekler örtüler bulup getiriyor eve ASLA İKNA OLMADIBebek ve Gelişim kitapları iki yaşına kadar anlatıo genelde çoook fırsatın olur aralarda okumayaBu eğitimlerde emzirme ,uyku düzeni banyo bir sürü şey anlatıp gösterio çok hoşuma gidio benim not defteri aldım kaydettim hep kapsül bilgileri bugün yenidoğan bakımı hkk eski bi video açtım çok iyi geldi bilgilendim gibi hissediorum teori ve pratik başka ama olsun en azından bilerek hareket etmek etraftan gelem cahil eski usülleri püskürtmek için bile önemli okumakta bilgi edinmekte
Şerbet gerçekten süt yapıyor mu ilk hamileliğimde meraktan soruyorumBen bugun dra gittim. Canim doktorum benim son ayimda kendine sonunda bir ultrson cihazi almis(yuh yani, 3 paralik bir sey almislar, goruntuyu tablete aktariyor, yani bunca saman neden alinmaz! Neyse konumuz bu degil) 1,5 haft sonra terme gidiyorsun artik o zamandan sonra olan dogum zamaninda sayilacak dedi. O zaman dank etti bana iyice sona geldigim.
Bebisin kafasi asagidaymis, sorun degil artik zamani geliyor zaten, dogum pozisyonuna girmis dedi. Benim bir numara da hep dogum pozisyonundaydi, bu da oyle :) ama 1 numara 39+5te dogduydu, bunu da erken beklemiyorum. Dedigim gibi benim totemim sevgililer gunu
bugun minnosuma bir iki parca esya da aldim, cok guzel bir gun gecirdim :) artik yavasca dogum moduna girmis hissediyordum, markete gittikce buzluga atmalik urun aliyorum. Bugun stok yaptim azicik, yarin da pirinc, bakliyat stogu yapacagim :)
5kilo seker aldim. Normalde yilda 2 kilo seker kullanan aileyiz :) gelsin lohusa serbeti dedim, cidden canim cok serbet cekmeye basladi
Sanmıyorum ama canım çekiyor :) Çok şerbet içmemiştim o yüzden onun etkisini hatırlamıyorum.Şerbet gerçekten süt yapıyor mu ilk hamileliğimde meraktan soruyorum
Ee ben kitapta okudum kuzum sari ışık sari kiyafet iyi geliyor diyeÇok iyi yapmışsın canim bende kayinvalideme yeni doğan bebek ilk 11 gün sarı giydirilmezmis sarı örtü örtülmezmis bak sarılık olup olmadığı anlaşılmıyormus ben beyaz giydiricem ten rengi sarı gözükmesin kıyafetten dolayı bir şey olursa anlayalım dedikce ordan burdan sarı bir şeyler yelekler örtüler bulup getiriyor eve ASLA İKNA OLMADIdaha bebek doğmadan başladık bakalım ...
Bende 2.kizimda ssvd denemek istedim doktor ilkte sancin falan geldimi dedi bende suni canci verdiler o bile etki etmedi dedim ozaman dogum yapazsin dedi riske atamayiz dedi bu hamileliğimde doktor çatın çok dar dogurazsin dedi valla ne yalan söyleyim normal doğum icimde kaldi neyse saglikla alailmda kucagimiza onemli degil dogum şekliHayirli geceler arkadaşlar ben sayfaya girişte hep sorun yaşıyorum malesef surekli sayfa donuyor..daha once bir kaç sefer yazmıştım 3.gebeliğim 2ssvd deneyeceğim insallah nasip olursa topukta var mi acaba başka ssvd denemesi yapmayı düşünen birde arkadaslar 2 kizimda erken ve dusuk kilolu doğdular ilk kizim 37 haftalik protein kaçağı nedeniyle acil sezeryanla 2100 gr 2.kizim 34 haftalik gelişim geriliği 1900 gr doğdular ıkiside küveze girmedi oyuzden düşük kilolu olmalarını takmayın kafaniza kuvez isi belli olmuyor zamanında iyinkiloda doğan bebeklerde girebiliyor Rabbim.hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin hepimiz hayirlisiyla alalim kucagimiza yavrularımızı.. buarada ssvd deneyeceğim.icin ebe ile anlaştım once evde bir müddet süreci geciricez sonra hastanede de kendisi bana destek olacak Rabbim.hepimize guzel doğumlar nasip etsin
Canim benim sağlıkla yatsin paşa çok güzel olmuş
Canım bende kitapta okudum vallaEe ben kitapta okudum kuzum sari ışık sari kiyafet iyi geliyor diye
Ayyy sen yazdıkça kalbim ağzıma geliyor canımBu gece de doğurmadım diyerek uyandım
Akıntım aşırı fazlalaştı. Fitil kullanmama rağmen hiç azalmadı. Sanırım bu da doğumun yaklastığına işaret. İstanbulda kar başladı aşşşırı soğuk kızlar. Sibirya gibi mübarek. Eşim dua ediyor kar bitince gelsin diye
Güzel haberle gel canimBütün gece bebiş hiç uyumadı karnım taş gibi sertleşti şimdi hastaneye gidiyorum inşallah şimdi nst TE uslu uslu uyumaz
Tekrar şeker yüklemesi yaptırdı devlet hastanesindeki 75 mg olandan onlarda yüksek çıktı dahiliyeye sevk etti bi zahmet artık oda 14 günlük ölçüm yapıp getir sabah aç ve iki saat sonra tokluk dedi ona göre ya insülin başlatacak ya ilaç ama sıkı diyet devam hiç bırakmak yok dedi güneşmişsin egzersiz ve yürüyüş yap dedi iki dk yürüyünce bebek top böceği gibi kasılıyor nasıl yapacaksam , kaldı şurda kaç haftamız hala şekerle uğraşıyorum işte . Hangi marka Şeker ölçüm aleti almalıyız Ya alan arkadaşlar yazabilirse sevinirim , senin varmıydı canımcanım bugun kontrolum vardı. çok iyi dedi degerime doktorum. 6 nın altı olmalıymı sanırım. çok şükür ölçümlerim de iyi çıkıyo sen ölçüyo musun şekerini
Çok saol canım alayım aktardan da yapayım inşallah .@Toprakliyagmur demişti canım yarım su bardağı suya bir yemek kaşığı koyup kaynatiyoruz kapatıp altını hafif demliyoruz 5 6 dk suyunu iciyoruz 3 gün sabah ve akşam
Ay canım benim tamda beni. Duygularıma tercüman olmuşsun bu kış nereye ne kadar çıkacak zaten seneye alırız o astronotlardan önümüzde Mayıs Haziran zaten 2 ay için gereksiz kalacak o dediğinde Daha kullanışlı onlardan bakayım kuzum çok saolEvet ben de kapı süsü ve çikolata gelince koyucamben de kalın astronot almadım zaten az giyecek, seneye kışa alırız, dışı peluş içi elyaf gibi olanlardan aldım, zaten arabayla eve gelecek yeter bu kışlık bence, sen de bi bak istersen onlara, Bebessi diye bi marka trendyoldan almıştım canımcım
Anladım canım , sende de mi şeker çıktı, nasıl bir yol izliyorsunuz şekerle ilgili dahiliyeye göründün mü ,”? Benim 50 mg yapılmıştı 162 çıkmıştı 1 saat sonraki tokluk, doktor tekrarladı 75 mg ile ortada yüksek çıktı dahiliyeye sevk etti oda 14 günlük şeker ölçümü istedi bugün başlayacağım ama şeker aletim yok , kullanan arkadaşlar vardı ama kimdi hatırlamıyorum bunlonuda Marka tavsiyesi vermişlerdi daha önce hatta .toplamda 9 kilo aldım ama o son 3 haftada 3 almama kızdı
ödemdir , o dur budura pek inanmadı
gebelik şekerin çıkmıştı bu kadar kilo alamazsın dedi
daha dikkat etmeye çalışıyorum da nereye kadar bilmiyorum
walla kaldı elbise, elbise kalınca çekimler kaldı
kendini çekemeyen fotoğrafçı olarak beni de yazacaklar tarihe
Kuzum sarı giydirsen de bebişte sarılık varsa çok net anlıyorsun yüzü sarı siyah gibi bir renk oluyor kızımda çok yükselmişti fototerapi aldırdık yeğenimde aynı şekilde kıyafete bakmıyor olay yani ve evet büyükleri asla emin olduğun bir konu da ikna edemezsinÇok iyi yapmışsın canim bende kayinvalideme yeni doğan bebek ilk 11 gün sarı giydirilmezmis sarı örtü örtülmezmis bak sarılık olup olmadığı anlaşılmıyormus ben beyaz giydiricem ten rengi sarı gözükmesin kıyafetten dolayı bir şey olursa anlayalım dedikce ordan burdan sarı bir şeyler yelekler örtüler bulup getiriyor eve ASLA İKNA OLMADIdaha bebek doğmadan başladık bakalım ...
Hgb çok düşük değil ya , benimde 11,3 dr günde bir ilaçla devam diyor , doktorun ne öneriyorsa aynen uygula benceNeler yapmadım ki... aç karnına pekmezler mi içmedim, 2 demir hapını portakal suları ile mi içmedim... olmayınca olmuyor. Ferritinim en son 17 idi. Kan göstergesi olan HGB değerim ise 10.8 çıktı. Doktorum değerlerim trajik ya da korkunç değil, ama ameliyatta kimin ne kadar kan kaybedeceği belli olmaz olur da çok kan kaybedersen kan nakli ile uğraşıp panik olmayalım dedi...
Bence en çok süt yapan şey moral ve dinlenme. Vücut yorgunluğundan sütüm çekilmişti benim yanımda kimse yoktu ilk doğumdaŞerbet gerçekten süt yapıyor mu ilk hamileliğimde meraktan soruyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?