2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Nasıl yaptın? Emme sonrası tamamen boşalttın mı? Bazen emme aralığı çok geniş ama bazen bir emip bırakıyor, 1 saat dolmadan tekrar istiyor. Ne zaman ne kadar emeceğini kestiremiyorum
Benim göğüs ucu da çok şişince ememedi 2 gün 3 saate bi sağdım göğsü boşalttım. Ama antibiyotik de kullandım enfeksiyon için canım. Şimdi de emme bitince eğer süt fazla varsa sağıyorum artık

Benim göğüs ucu da çok şişince ememedi 2 gün 3 saate bi sağdım göğsü boşalttım. Ama antibiyotik de kullandım enfeksiyon için canım. Şimdi de emme bitince eğer süt fazla varsa sağıyorum artık
Ben de ne yapsam bilemedim. Küçük bir düğüm ama geçmedi kaç gündür. Sadece bunun için doktora gidesim de yok. Biraz da korkuyorum bu başka bir şey mi acaba diye ama önceden yoktu sanırım. Yani olsaydı fark ederdim gibi geliyor :/

Bize bu ay yaptılar cnm hastane prosedürü değişiyor olabilir öbür ay da diğer aşılar ile beraber rota aşısı yapcam dedi Dr Burda bir arkadaşa hepsi beraber yapılmaz denilmişti galiba ama bizimkiler yapacaklarmış bir standardı yok demek ki🤷‍♀️
3lü aşıları oluyor ya canım 2. Ayda onun dışında rotavirüs veya menenjit aşısından birinş yaptır demişti bana doktor ama bi arkadaşa da hepsini aynı anda yapıcam demişti

Kızlar merhaba !!!!!!!! acil cevap istiyorum sizlerden
Sezeryan oldum 36 hafta erken doğdu şimdi sarılık var
Kanamam günlük ped kadardi şimdi büyük ped koydum ne kadar gelir ne kadar zaman kan gelme durumu
Birde göğüs ucu yarasına madecassol anestol ikisi verilmiş sabah akşam yazıyor aynu anda kullanılır mı
sarılık için mama verin az da olsa , doğum yaptığım hastanede hemşire şırınga ile verdi 1-2 defa hiç sarılık olmadı

Hanimlar bebeklerinizin açlik krizi oluyor mu?

Benimkinin her gun bir defa aclik krizi tutuyor. İki memeyi de yarimsar saat emdikten sonra deli gibi aranip agliyor, mama veriyorum 60ml bitirip yine deliler gibi hic yememiş gibi agliyor. Kusacagini biliyorum ama ne emzik ne sallamak fayda etmiyor. Ustune yine meme istiyor.

Defalarca kusmasina ragmen deli gibi agliyor meme icin. Fön makinesi acarak, ayagimda sallayarak sakinlestirdim. Bana bi akil verin normal mi bu? Şekeri falan mi düsüyor acaba?

Kolik atagi falan mi yoksa?

Gripe water kullanan var mi bebegi için? Tavsiye eder misiniz? Bebegi uyutuyor mu gercekten? Benim kizim normal bebeklere gore cok az uyuyor almali miyim emin degilim..

Benimkinin her gun bir defa aclik krizi tutuyor. İki memeyi de yarimsar saat emdikten sonra deli gibi aranip agliyor, mama veriyorum 60ml bitirip yine deliler gibi hic yememiş gibi agliyor. Kusacagini biliyorum ama ne emzik ne sallamak fayda etmiyor. Ustune yine meme istiyor.

Defalarca kusmasina ragmen deli gibi agliyor meme icin. Fön makinesi acarak, ayagimda sallayarak sakinlestirdim. Bana bi akil verin normal mi bu? Şekeri falan mi düsüyor acaba?

Canım benim bebişte seninki gibi bazen uzun uzun ve yeni emmesine rağmen tekrar tekrar emmek istiyor. Ama bunu uyumak için yaptığını anladığımdan beri doyduğundan emin olduktan sonra asla meme vermiyorum. Emzikle ve sallayarak uykuya geçiriyorum. Emzik böyle zamanlarda kurtarıcı oluyor. Sağlık ocağındaki hemşirede öyle demişti. Bebeğin her emmek istemesi aç olduğunu göstermez. O yüzden mama çok verme bence. Annenin kokusunu bile hissetmek istese emmek isterlermiş bebişler bu dönemlerde.

Canım benim bebişte seninki gibi bazen uzun uzun ve yeni emmesine rağmen tekrar tekrar emmek istiyor. Ama bunu uyumak için yaptığını anladığımdan beri doyduğundan emin olduktan sonra asla meme vermiyorum. Emzikle ve sallayarak uykuya geçiriyorum. Emzik böyle zamanlarda kurtarıcı oluyor. Sağlık ocağındaki hemşirede öyle demişti. Bebeğin her emmek istemesi aç olduğunu göstermez. O yüzden mama çok verme bence. Annenin kokusunu bile hissetmek istese emmek isterlermiş bebişler bu dönemlerde.
Bende sanki ilk zamanlar diye her meme istediğinde vermeliyiz diye biliyorum

Benim ki de bazen tok olmasına rağmen aranıyor sürekli ben emerek uyumaya alıştığı İçin yaptığını düşünüyorum uyuyamayınca dalabilmek için sürekli emmek istiyor ben süt olmasa bile emziriyorum sürekli uzun uzun emiyor uykuya dalıyor

Emzik almiyor ki, atiyor agzindan agliyor. Fon sesi bile uc-dort dakika tutuyor sonra yine agliyor. Nasil uyutcam ben bu cocugu hic bilmem

Benim ki de bazen tok olmasına rağmen aranıyor sürekli ben emerek uyumaya alıştığı İçin yaptığını düşünüyorum uyuyamayınca dalabilmek için sürekli emmek istiyor ben süt olmasa bile emziriyorum sürekli uzun uzun emiyor uykuya dalıyor
Evet şu anda da tok oldugundan eminim, ama aranip aranip duruyor.

Saat 3te uyanmisti en son. Simdiye dek uyumasi gerekmez miydi? Yenidogan bebekler bu kadar uzun sure durur mu? Memede uyuyakaldigi zamanlar olsa bile

Bende sanki ilk zamanlar diye her meme istediğinde vermeliyiz diye biliyorum

Evet doktorumuz da böyle söylüyor canım ama bu seferde çok kusuyor. Fazla emmesi hem gaz hem de kusma olarak geri geliyor daha kötü oluyor. En az 1 saat beklemeyi tercih ediyorum ben tam doyduğunu anladıktan sonra.

Emzik almiyor ki, atiyor agzindan agliyor. Fon sesi bile uc-dort dakika tutuyor sonra yine agliyor. Nasil uyutcam ben bu cocugu hic bilmem

Gaz damlası kullanıyor musun? Ben genelde gaz damlasını ve d vitaminini emzik istemediği zamanlarda emziğine damlatarak veriyorum. Hem aranması geçiyor emziği emiyor hem de vitamin ve damla vermiş oluyorum. Ben ilk zamanlar ucuzlardan emzik alıp vermiştim biraz tutmada zorlanmıştı. Şimdi aventinkini denedim bunu daha rahat kapıyor.

Evet doktorumuz da böyle söylüyor canım ama bu seferde çok kusuyor. Fazla emmesi hem gaz hem de kusma olarak geri geliyor daha kötü oluyor. En az 1 saat beklemeyi tercih ediyorum ben tam doyduğunu anladıktan sonra.
Ya ben de böyle yapıyorum ama bu sefer de bazı öğünlerde emmeden uyumuyor. Şu an öyle mesela kustu, daha fazla vermek istemiyorum ama aranıyor, ağlıyor, uykuya geçemiyor o yüzden

Back
X