Ne yazık ki canım, günlük beslenmesini ve bez değişimini de WhatsApptan paylaşıyorum gece gündüz oradan da takip ediyor, o gün biraz fazla mama versem bile bir bahane üretme ihtiyacı duyuyorum. Onu da anlamaya çalışıyorum kendince bana yardımcı oluyor ama böyle de kendimi robot gibi hissediyorum. Zaten sütüm yok ki ben ilk doğduğu gece iki memeden de sabaha kadar emzirdim neredeyse yarım saatte bir ama işte sarılık oldu vs vs derken benim olmayan sütüm iyice azaldı. Solgar in brewers yeast kullanıyorum günde 6 tane, incir vs yiyorum, çaylar iciyorum, devamlı su içiyorum, dereotu yiyorum ama saginca gelen süt 20 CC.Ben her iki memeyi 15 dakika sağıyordum ama emzirdikten sonra kalan sütü sağ demişti doktor bana. Eşin bu konuda biraz yanlış düşünüyor bence. Bize hem çocuk doktoru hem de emzirme hemşiresi demişti ki bebek emerken anneden ne kadar süt geldiğini anlamanın bir yolu yok. Yani bebeğim gerçekten ne kadar emdiğini bilmemiz mümkün değil. Bir de eşinin bu tavrı senin üstünde çok baskı yaratmıyor mu? Bu sütü daha olumsuz etkiler ki
Saginca gelen süte takılma cnm az geliyor saginca, bence senin yaşadığın sorunun stresten, keşke eşin biraz rahat bıraksa seniNe yazık ki canım, günlük beslenmesini ve bez değişimini de WhatsApptan paylaşıyorum gece gündüz oradan da takip ediyor, o gün biraz fazla mama versem bile bir bahane üretme ihtiyacı duyuyorum. Onu da anlamaya çalışıyorum kendince bana yardımcı oluyor ama böyle de kendimi robot gibi hissediyorum. Zaten sütüm yok ki ben ilk doğduğu gece iki memeden de sabaha kadar emzirdim neredeyse yarım saatte bir ama işte sarılık oldu vs vs derken benim olmayan sütüm iyice azaldı. Solgar in brewers yeast kullanıyorum günde 6 tane, incir vs yiyorum, çaylar iciyorum, devamlı su içiyorum, dereotu yiyorum ama saginca gelen süt 20 CC.
İnşallah canımBizim bebegimiz hem kısa hem de zayıf doğdu ki bizde eşimle uzunuz. Ben de doktorumla konuşacağım inşallah çözüme kavusturabilirim
Eşinin de rahatlaması lazım canım Dr a beraber gidin gitmeden önce Dr buzla görüş o eşine telkinde bulunsun seni bu kadar sıkmaması gerektiğini stresin olumsuz etkilediğini vs söylesin belkş onda rahatlar böyleceNe yazık ki canım, günlük beslenmesini ve bez değişimini de WhatsApptan paylaşıyorum gece gündüz oradan da takip ediyor, o gün biraz fazla mama versem bile bir bahane üretme ihtiyacı duyuyorum. Onu da anlamaya çalışıyorum kendince bana yardımcı oluyor ama böyle de kendimi robot gibi hissediyorum. Zaten sütüm yok ki ben ilk doğduğu gece iki memeden de sabaha kadar emzirdim neredeyse yarım saatte bir ama işte sarılık oldu vs vs derken benim olmayan sütüm iyice azaldı. Solgar in brewers yeast kullanıyorum günde 6 tane, incir vs yiyorum, çaylar iciyorum, devamlı su içiyorum, dereotu yiyorum ama saginca gelen süt 20 CC.
Sütünün tamamen stresten dolayi az geldiğini düşünüyorum. Bırak kimseyi dinleme, önce emzir sonra mama ver. Daha olmazsa mama +anne sütü ile büyür,ne olacak ki? O senin evladın, aranızdaki bağın oluşmaması mümkün değil. Lütfen boyle düşünme.Arkadaşlar size bir konuda danışmak istiyorum çünkü ne yapacağımı kime ne söyleyeceğimi şaşırdım. Sütüm yok yani yok denecek kadar az. 20 dk sağımda bazen 20 CC geliyor bazen 30 bazen 10. Eşim ise devamlı sağım yapmamı çocuğun ne kadar anne sütü aldığını takip etmek istiyor. Annemde çocuk emdikçe gelir ama sen bunu engelledin diyor. Bebeğimi emzirmeye çalışıyorum biraz emiyor ama sonra başlıyor bağırmaya çünkü istediği gibi gelmiyor. Ne yapmalıyım, süt sagmali miyim yoksa ağlasa da emzirmeli miyim? Çocuğumla aramda bağ olmayacak diye çok korkuyorum ve psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum
Kurtlu bebelerBende öyle cok bekledim ama benimki yine sabahın köründe uyandı mizmizlaniyor hatta daha da erken uyandıumudum 2. Aya geçince artık
Önce emzir iki göğsünü sonrada sağ hiç süt çıkmasa bile sağ , Bir de Bebek sağlığından daha fazla süt çeker göğsünden . Ben de mama veriyorum doktorla bu konuyu konuştuk bu zamanda sadece anne sütüyle beslenen çok az bebek var dedi genelde mama takviyesi kullanıyor herkesArkadaşlar size bir konuda danışmak istiyorum çünkü ne yapacağımı kime ne söyleyeceğimi şaşırdım. Sütüm yok yani yok denecek kadar az. 20 dk sağımda bazen 20 CC geliyor bazen 30 bazen 10. Eşim ise devamlı sağım yapmamı çocuğun ne kadar anne sütü aldığını takip etmek istiyor. Annemde çocuk emdikçe gelir ama sen bunu engelledin diyor. Bebeğimi emzirmeye çalışıyorum biraz emiyor ama sonra başlıyor bağırmaya çünkü istediği gibi gelmiyor. Ne yapmalıyım, süt sagmali miyim yoksa ağlasa da emzirmeli miyim? Çocuğumla aramda bağ olmayacak diye çok korkuyorum ve psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum
Ne yapacağım bilmiyorum canım ya şimdiye kadar takmamistim bu durumu ama bebeğim göğsümde ağlayınca dayanamıyorumSaginca gelen süte takılma cnm az geliyor saginca, bence senin yaşadığın sorunun stresten, keşke eşin biraz rahat bıraksa seni
İnşallah canımanne sütü ya da mama ile büyüsün önemli olan sağlıklı olması sevgi ile büyümesi böyle düşün ilk bebek se şu an daha yoğun yaşamanız normal bu duyguları geçecek emin ol buna
İnşallah canımİnşallah canımanne sütü ya da mama ile büyüsün önemli olan sağlıklı olması sevgi ile büyümesi böyle düşün ilk bebek se şu an daha yoğun yaşamanız normal bu duyguları geçecek emin ol buna
Canım eşim doktor kontrollerine gelmedi gelse de içeri girmesi ağlarsa dayanamam diye ama bu sefer birlikte girmek istiyorum inşallah kabul ederEşinin de rahatlaması lazım canım Dr a beraber gidin gitmeden önce Dr buzla görüş o eşine telkinde bulunsun seni bu kadar sıkmaması gerektiğini stresin olumsuz etkilediğini vs söylesin belkş onda rahatlar böylece
Ben de öyle düşünüyorum ama işte kimseye bir şey diyemiyorum. Günlük besleme duzeni yani saati, mama mi yiyecek anne sütü mü hepsi takipli. Mama yiyip uyuduğu zaman devamlı oturduğum yerden süt sagiyorum kaç cc geliyorsa onu veriyorum not ediyorum üstüne emziriyorum ee çocukta memeden damla damla gelen sütü istemiyor başlıyor ağlamaya. O ağlayınca benim içim parçalanıyor ama aglayamiyorum sırf lohusa depresyonunda olduğum düşünülmesin diye. Arkadaşıma giriyorum bu düzeni anlatınca herkes kızıyor sonra ben daha çok üzülüyorum ne yapacağım diye. Annemle babam benim için endiseleniyorlar devamlı telkinde bulunuyorlar. Onlara da bir şey söyleyemiyorum. Herkese haklısın tamamdır diyip kafamı öne egiyorum. Bebeğimi kucağıma alıyorum bazen sohbet ediyorum ağladığı zamanlar müzik açıp dans ediyorum sakinlesiyor beni inceliyor etrafı inceliyor. Akşam yorgunluktan ya da canım telefonda takılmak istediğinden kucağımda bebeğim olsa bile başka şeyle ilgileniyorum bu durumda da devamlı bebekle konuş sohbet et ona şunu anlat bunu anlat diyerek nasihat isitiyorum. Bu sefer bende bebeğimle bağ kuramiyorum düşüncesi ortaya çıkıyor. Öyle hissettiriliyorum. Şuanda annemler yanımda ama yaklaşık 5 güne gidecekler ve ben tek başıma kalacağım. Bebek bakmakla ilgili bir korkum yok elimden geldiğince yaparım yapamadığım yerde arkadaşlarımdan yardım alırım beni korkutan bu düşüncelerle yalnız kalmak. Devamlı yetemedigimi düşünmek.Sütünün tamamen stresten dolayi az geldiğini düşünüyorum. Bırak kimseyi dinleme, önce emzir sonra mama ver. Daha olmazsa mama +anne sütü ile büyür,ne olacak ki? O senin evladın, aranızdaki bağın oluşmaması mümkün değil. Lütfen boyle düşünme.
Mama konusunda bir uzuntum yok canım mama yiyince daha güzel uyuyor sütü olup da uyusun diye mama veren arkadaşlarım var ama süt sagdigimda az süt görmek sırf damlasin diye şekilden şekile girmek beni üzüyor. O bir damla düşünce bile mutlu oluyorumÖnce emzir iki göğsünü sonrada sağ hiç süt çıkmasa bile sağ , Bir de Bebek sağlığından daha fazla süt çeker göğsünden . Ben de mama veriyorum doktorla bu konuyu konuştuk bu zamanda sadece anne sütüyle beslenen çok az bebek var dedi genelde mama takviyesi kullanıyor herkes
Canım benim bebeğim doğduğu 2.gün sarılık oldu doktorlar çok erken olmuş riskli senin sütün yok hemen mama başla dediler. Bu durumu öyle bi empoze ettiler ki bana sanki bebeğim açlıktan ölecek gibi geldi. Dediğin gibi sütümü sağıyorum iki memeden toplam 50 ml süt çıkıyor bazen ondan bile az çıkıyor. Sonra sağlık ocağına gittim ordaki ebe sen makineye bakma bebeğin daha fazlasını emiyordur sütüne güven, stres yapma, bol su iç dedi. Dediklerini yaptım ve sütümün arttığını gördüm. Siz çevrenizdekilerin etkisinde kalmışsınız ama inanın onların söyledikleri boş. İçgüdülerinizle hareket edin o zaman sütünüzün arttığını göreceksiniz.Mama konusunda bir uzuntum yok canım mama yiyince daha güzel uyuyor sütü olup da uyusun diye mama veren arkadaşlarım var ama süt sagdigimda az süt görmek sırf damlasin diye şekilden şekile girmek beni üzüyor. O bir damla düşünce bile mutlu oluyorum
Benimki de yapıyor bazen cnm anlıyorum insan üzülür ama lütfen iyi düşünmeye calis, bak ben buraya yazdım annem senin sütün olmaz göğsün büyük benimde olmamıştı deyip benim canımı cok sıkmisti, kızlar hep moral vermisti, şimdi emziriyorum bana dediği şey, takviyelerle oluyor yoksa olmaz zaten büyüdükçe yetmicekNe yapacağım bilmiyorum canım ya şimdiye kadar takmamistim bu durumu ama bebeğim göğsümde ağlayınca dayanamıyorum
Bana da artık sütun artmaz bir iki ay daha belki ya gelir ya gelmez artacak olsaydı çoktan artardı diyorBenimki de yapıyor bazen cnm anlıyorum insan üzülür ama lütfen iyi düşünmeye calis, bak ben buraya yazdım annem senin sütün olmaz göğsün büyük benimde olmamıştı deyip benim canımı cok sıkmisti, kızlar hep moral vermisti, şimdi emziriyorum bana dediği şey, takviyelerle oluyor yoksa olmaz zaten büyüdükçe yetmicekdedim bende yetmezse veririm mama napayım, he deyip geçiyorum inan moral cok onemli
Boşver cnm takma lütfen iyi düşünmeye çalış, biraz takmasan bence sıkıntın biticek, ki bitmese de mama yer nolcak ki, yetmeyebilir normalBana da artık sütun artmaz bir iki ay daha belki ya gelir ya gelmez artacak olsaydı çoktan artardı diyor
Bende meme ve mama şeklinde ilerliyorum İlk zamanlar sizin dediğiniz gibi sütümü sağıyodum 40 cc zor çıkıyordu Sonra sadece emzirmeye başladım , sağmadım sürekli emzirip mama verdim sütüm arttı .Mama konusunda bir uzuntum yok canım mama yiyince daha güzel uyuyor sütü olup da uyusun diye mama veren arkadaşlarım var ama süt sagdigimda az süt görmek sırf damlasin diye şekilden şekile girmek beni üzüyor. O bir damla düşünce bile mutlu oluyorum
Ne yazık ki canım, günlük beslenmesini ve bez değişimini de WhatsApptan paylaşıyorum gece gündüz oradan da takip ediyor, o gün biraz fazla mama versem bile bir bahane üretme ihtiyacı duyuyorum. Onu da anlamaya çalışıyorum kendince bana yardımcı oluyor ama böyle de kendimi robot gibi hissediyorum. Zaten sütüm yok ki ben ilk doğduğu gece iki memeden de sabaha kadar emzirdim neredeyse yarım saatte bir ama işte sarılık oldu vs vs derken benim olmayan sütüm iyice azaldı. Solgar in brewers yeast kullanıyorum günde 6 tane, incir vs yiyorum, çaylar iciyorum, devamlı su içiyorum, dereotu yiyorum ama saginca gelen süt 20 CC.
Burcu'ya katılıyorum ya. Ben de whatsapp'tan hepsini yazıyorum ama takip edebilmek için sadece. Damlaları falan da var çünkü. Eşinin bunun üzerinden baskı kurması seni çok yıpratır, sütü de etkiler o kadar stresSaginca gelen süte takılma cnm az geliyor saginca, bence senin yaşadığın sorunun stresten, keşke eşin biraz rahat bıraksa seni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?