2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Kızlar ben galiba bizimkinde besin alerjisi olduğuna ikna oldum. Dün bütün gece forumu ve Facebook'taki Alerji Yönetim Süreçleri sayfasını hatmettim. Yeşil ve mukuslu kaka, gürültülü kaka, emerken ıkınma, tuvaletini yapmaya çalışma, makatta kızarıklık, ağız çevresinme morarma, emme sonrası kusma, huzursuzluk, vs vs hemen hepsi bizimkinde var. İşin kötü tarafı alerji diyetiyle de bu duruma çözüm bulabilene pek rastlamadım. Genelde 6 aydan sonra ek gıdaya geçince düzelmeler başlamış

Kızlar ben Mart annesiyim bebeğim en fazla 5 dakika emip birakiyo tekrar denediğimde kafasını geriye atiyo yada diliyle itiyo göğsümu ve gündüzleri sürekli uyuyo çok az uyanık ama gece sürekli gözleri açık ve emmek istiyo

Sarılığı yükselmiş olabilir cnm o yüzden çok uyuyordur. Sürekli uyandırıp emzirmeye çalış.

Sarılığı yükselmiş olabilir cnm o yüzden çok uyuyordur. Sürekli uyandırıp emzirmeye çalış.
Vücudunun hiç bı yerinde sarılık görünmüyo ama gündüz sürekli emzirmeye çalışıyorum ama en fazla 56 dakika kaliyo göğsümde ama bez sayısı iyi sarılık olsa tuvaletini bu kadar çok yapar mi

Sizce bu sicaktan isilik mi yoksa alerji mi?Eki Görüntüle 3029761
Canım kuzuma geçmiş olsun geçen hafta bende kalça bölgesinde bundan yaşadaım ama bezi küçük gelişti hadi israf olmasın diye kullandım iki üç tane kaldı diye , biraz sıkmış sanırım kıpkırmızı kabarmıştı derhal attım o bezleri büyüğe geçtim ve ben üşür diye evde Dış kıyagetinşn altına iki atlet bir de papalı don giydirip üzerine yelek giydiriyordum , yatarkende çok örtüyordum üzerini ondan kaynaklı bizde de göğüs bölgesi boyun bölgesinde olmuştu, doktorumuz kıyafeti seyretmemeizi ve yıkadığımız hassas deterjanı Yarım ölçü daha azaltmamızı bol su ile tekrar durulamamızı istedi ne kadar natural diye alsakta onlardaki etken maddelerde bebeği alerji edebiliyormuş , az sabunla duru suyla banyo ettirin dedi 3. Gün gittiğinde geçmezse getirin dedi, aynen de 4. Gün bişey kalmadı . Banyo , iyice durulanmış az deterjanlı kıyagetler , üzerini sseyrelttim kıyafetlerini sıcaktan olmasın diye düzeldi , sende bi kaç gün dene bunlar zararlı şeyler değil baktın geçmezse hemen doktoruna götürürsün canım . Birde çok losyon bebe yağı va sürme varsa sudocrem sürdüm ben sende ondan sür zararı olmaz

Gece uykusuna kaçta geçiyor bebisleriniz?
Ah canım merhaba uzun zaman sonra bende gelebildim bebekten rahat yok ya allah bize de onlardan sağlıklı uzuuuuun ömürler versinde rabbim esirgesin, bu zamanlarda hayırla sağlıkla güzellikle geçer inşallah Canım benim ki genelde 22.00-23.00 lerde uyumaya geçiyor sonra bi uyanıyor 00. Yada 01. Civarı tekrar uyutma eylemine geçiyorum . Sonra üç saat uyuyor aralıksız bazen , bazen bir buçuk saatte uyanıp emmek istiyor . Günü gününe uymasana genelde böyle bizde .

Doktora götürdün mü canım sen , neye alerjisi olabilir onu nasıl anlarlar acaba , o sürekli ıkınma durumu bizde de mevcuttu çocuk freni patlamış kamyon gibi ses çıkarıyor kıokırmızı oluyor yattığı yerde ıkınırken doktora götürdük , muayene etti SAB simplex kullanıyorduk biogaia verdi öğlen 5 damla , ayrıca bu büyümeden kaynaklı bir ıkknma dedi gelişme aşalimasında iyi beslenen çocuklar bu sesleri çıkarır sindirim sitemi gelişiyor büyüyor demek dedi içim rahatlamıştı . Genelde kaka sarımsı açık kahve ama bazı günler yeşil pütürlüde yapıyor bende alerjiden şüpheleniyorum . Ayy allah hepimizin kuzucuklarına şifalar sağlıklı hUzurlu günler ömürler versin bizlerle birlikte

Peki niye böyle sizce gündüz emerken bile hep uyuyo gecede hep uyanık ve emmek istiyor
Kaç günlük bebeğiniz diyordum ki tam şimdi gördüm 19 günlük, erken doğum yaptıysanız gününü tamamlayana kadar da uyuyor , kaç saat uyuyor mesela siz ellemeseniz? Sütünüz verimlidir doyuruyor tok tutuyor olabilir annesi , hafif sarılık varsa uyuyabilir bizim sarılığımız 45 gün sürdü hala yüzü sarı vücudu beyaz . 3-4 saat uyuyorsa bence normal ama siz beklemeyin en geç 3 saatte uyandırıp emzirin ki kan şekeri düşmesin

Annesi beş dk emmesi ve iterek bırakması ; gazdan , beş dk emmesi ve memede uyuması çene kasları çok gelişmediği için hemen yorulduğundan, ikisi farklı durum böyle değerlendirip memeyi diliyle itip istemediği zaman hemen omzuna al pat pat vur gazını çıkar hemen diğer memeyi ver 15 dk de onu emzir .

Canım nasılsınız özledim ya ama yazamadım çocuklardan kendimize vakit mi ayırabildik ya tubalete gitmek bi lüks oldu , bende de bi kucakçı var ki sorma , sizde mi bağımlısınız, kucakta emiyor kucakta gaz çıkarıyor kucakta uyuyor öyle çok mutlu , bizde o mutlu olsun diye deli gibi volta atıyoruz halıların desenine baka baka

Ay inşallah ya emzik tutmuyor meme istemiyor genel olarak hiçbir şey istemiyor. Birde salı günü sünnet oldu acaba ağrısı mi var vs diye düşünüyorum ama atak diye düşündüm
Canım benim sünnetiniz hayırlı olsun gelmiş geçmiş olsun inşallah , annesi hem sğnnetin verdiği bir korku hemde gaz sancısı atağı oluyor bazen üşüttüğümüzden mi , yendiğimiz içtiğimizden mi yoksa bizim stresli olduğumuz zamanlardan sütümüze mi geçiyor bende çözmek için Master yapıyorum şuan sizler gibi Anneliğin kitabı yokmuş inanın 3. Çocuğum tecrübe vs tamam var da , inanın her çocuk kendi kitabını yazdırıyor bize . Yalnız değilsin deliliği geldimi benimkide hunharca ağlıyor bazen kucakta olmasına rağmen ağlıyor , inşallah sağlıkla sıhhatle büyütelim analı babalı ailesiyle uzun ömürleri olsun evlatlarımızın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…