Çok iyi anlıyorum canım seni , bende ilk kızımda öyleydim ağlıyordum bebek ağlayınca artık sus ne olur annecim diye ben iyi bir anne değilim anne diye kendi annemi arıyordum sonra onlara kızıyordum yakanız bıraktınız beni erkenden küçücük bebekle diye psikolojim bitmişti ya, kendini mutlu edecek şeyler yap öncelikle ilk olarak sen iyiysen bebek iyi olacak enerji sinerji meselesi ve süte geçiyor stres hormonlarımız kim ne derse desin , sen onun güzel annesinin senden başka da kimse senin kadar güzel bakamaz senin evladına , bu günler geçecek ve sonra o uyurken sen onun dötüne vura vura seveceksin yiyeceksin yanaklarını kuzunun inan bak . Bu ağlama ataklarına doktora gittin mi gaz damlası kullanıyor musun, bebeğin alerjisi mi var , onları bilmiyorum ona göre yorum yapamıyorum o kısma canımAynıyız aynı. Artık delirme derecesine geldim. Ne zaman normal bebek olacakta seveceğiz diyorum hep. Sabahn 6sından aksama kadar uyumayıp sürekli kucağmda tuttuğum günlerr oluyor aç susuz abartmıyorum.sırf bu yüzden sling aldm onuda istemedi
Ama keçi sütünün yasak olmaması lazım çünkü laktoz alerjisi inek sütüne karşı gelişir. Yeğenime mamasını keçi sütlü başlamıştık o zaman herşey düzelmişti golden goat kullanmıştık. Çok şaşırdım keçi sütünün yasak olmasına ilk defa duyuyorum. Damlanın ismi relactaz. Anne sütünü bebek sindirsin diye kullanılıyormuşYazarsan sevinirim. Bana keçi sütü de yasak şu anda. Bu gece buraları biraz okudum da bizdeki bütün belirtiler besin alerjisini işaret ediyor gibi. Ablamın oğlunda da vardı aşırı gaz sancısı ve kusma. O dışkısını hatırlayamıyor ama doktor ona da diyet vermiş, uygulayamamış
Emzik alıyor mu? Bence açlıktan değil emme içgüdüsünü bastıramıyor. Öyle zamanlarda emmesi için emzik yada almıyorsa parmağını versen? Belki emme içgüdüsünü bastırır böylece.Kizlar hemen hemen herkes kabus gibi bir hafta gecirmis, ben de dahil olmak üzere. Psikologla konusmak bana bi nebze iyi geldi tavsiye ederim, ona bile bebegi tutcak birileri bulmadan gidememistim..
Bebegim ayni sizinkiler gibi, surekli agliyor, nesi var anlamiyorum, ac saniyordum daha cok mama takviye edeyim diyordum doktorsa kilo alimi iyi mamayi azalt deyince artik iyice ikna oldum. Kizimdaki sancilar gaz ve güven sancilari yine de mama yedirip de biberonu bitince nefesi kesilene kadar ağliyor daha fazla içmek için. Doydugunu mu anlamiyor bilmiyorum.
Bebekleriniz biberondan mama alinca doyduklarini anliyorlar mi? Benim kizim gercekten ac mi yoksa anlamiyor mu?
Tabiki canım paylaşırım dün gece ve bu sabah verdim gece hiç uyumadı sürekli rahatsız oldu. Damladan desem damla sütü sindirmek için zaten neden rahatsız olsun ki? Ben bu bebekleri vallahi anlayamıyorumBizim doktorumuzda bu damlayı vermişti. Ama ben nurse harveys almıstım . Relactaz kullanımın sonucunu yazarsın canım bennde alayım bari
3 saat beklemiyorum 2 saatte emzirmeye çalışıyorum 38+0da doğduKaç günlük bebeğiniz diyordum ki tam şimdi gördüm 19 günlük, erken doğum yaptıysanız gününü tamamlayana kadar da uyuyor , kaç saat uyuyor mesela siz ellemeseniz? Sütünüz verimlidir doyuruyor tok tutuyor olabilir annesi , hafif sarılık varsa uyuyabilir bizim sarılığımız 45 gün sürdü hala yüzü sarı vücudu beyaz . 3-4 saat uyuyorsa bence normal ama siz beklemeyin en geç 3 saatte uyandırıp emzirin ki kan şekeri düşmesin
İşte sorun bizim o hep alttan çıkartıyor gazı diğer türlü geğirme çok nadir oluyor hep ikiniyor sanırım gazı varAnnesi beş dk emmesi ve iterek bırakması ; gazdan , beş dk emmesi ve memede uyuması çene kasları çok gelişmediği için hemen yorulduğundan, ikisi farklı durum böyle değerlendirip memeyi diliyle itip istemediği zaman hemen omzuna al pat pat vur gazını çıkar hemen diğer memeyi ver 15 dk de onu emzir .
Alerjisi yok sanırım canım gazdan tamamen. Damla da kullanıyoruz ama pek faydası olmuyor. Yazdığn herseyi yasıyorum artık illallah ettirdi. Çevremdekilere sarmaya basladım. Annemi bırakamıyorum o giderse iyice kafayı yerim herhaldeÇok iyi anlıyorum canım seni , bende ilk kızımda öyleydim ağlıyordum bebek ağlayınca artık sus ne olur annecim diye ben iyi bir anne değilim anne diye kendi annemi arıyordum sonra onlara kızıyordum yakanız bıraktınız beni erkenden küçücük bebekle diye psikolojim bitmişti ya, kendini mutlu edecek şeyler yap öncelikle ilk olarak sen iyiysen bebek iyi olacak enerji sinerji meselesi ve süte geçiyor stres hormonlarımız kim ne derse desin , sen onun güzel annesinin senden başka da kimse senin kadar güzel bakamaz senin evladına , bu günler geçecek ve sonra o uyurken sen onun dötüne vura vura seveceksin yiyeceksin yanaklarını kuzunun inan bak . Bu ağlama ataklarına doktora gittin mi gaz damlası kullanıyor musun, bebeğin alerjisi mi var , onları bilmiyorum ona göre yorum yapamıyorum o kısma canım
Bende anlamıyorum canım bende. Gecenin 4 ünden beri ayakta uyumuyor. Surekli kucak istiyor karnı tok gazını çıkarıyorum daha ne yapayım ben ya helak oldum wc ye dahi gidemıyorum annem oldugu haldeTabiki canım paylaşırım dün gece ve bu sabah verdim gece hiç uyumadı sürekli rahatsız oldu. Damladan desem damla sütü sindirmek için zaten neden rahatsız olsun ki? Ben bu bebekleri vallahi anlayamıyorum
Amin inşallah. Zaten ishal ve yeşil mukuslu kaka yapıyor diye gittik. Doktor süt ve süt ürünleri diyeti verdi bana. Biz de sab simplex kullanıyoruz da bir şeye yaradığı yok pek. Alerjiyi ancak diyetle deneye yanıla buluyorlarmışDoktora götürdün mü canım sen , neye alerjisi olabilir onu nasıl anlarlar acaba , o sürekli ıkınma durumu bizde de mevcuttu çocuk freni patlamış kamyon gibi ses çıkarıyor kıokırmızı oluyor yattığı yerde ıkınırken doktora götürdük , muayene etti SAB simplex kullanıyorduk biogaia verdi öğlen 5 damla , ayrıca bu büyümeden kaynaklı bir ıkknma dedi gelişme aşalimasında iyi beslenen çocuklar bu sesleri çıkarır sindirim sitemi gelişiyor büyüyor demek dedi içim rahatlamıştı . Genelde kaka sarımsı açık kahve ama bazı günler yeşil pütürlüde yapıyor bende alerjiden şüpheleniyorum . Ayy allah hepimizin kuzucuklarına şifalar sağlıklı hUzurlu günler ömürler versin bizlerle birlikte
Bilmem öyle dedi bana. Kendi alerji doktoruma mesaj attım. Bebeklere bakıyor mu bilmiyorum. Kabul ederse ona götüreceğimAma keçi sütünün yasak olmaması lazım çünkü laktoz alerjisi inek sütüne karşı gelişir. Yeğenime mamasını keçi sütlü başlamıştık o zaman herşey düzelmişti golden goat kullanmıştık. Çok şaşırdım keçi sütünün yasak olmasına ilk defa duyuyorum. Damlanın ismi relactaz. Anne sütünü bebek sindirsin diye kullanılıyormuş
Emzik alıyor mu? Bence açlıktan değil emme içgüdüsünü bastıramıyor. Öyle zamanlarda emmesi için emzik yada almıyorsa parmağını versen? Belki emme içgüdüsünü bastırır böylece.
Canım dediğin gibi gaz sancisiymis alttan baya gaz çıkardı rahatladı uyuyor ayrıca çok teşekkür ederimCanım benim sünnetiniz hayırlı olsun gelmiş geçmiş olsun inşallah , annesi hem sğnnetin verdiği bir korku hemde gaz sancısı atağı oluyor bazen üşüttüğümüzden mi , yendiğimiz içtiğimizden mi yoksa bizim stresli olduğumuz zamanlardan sütümüze mi geçiyor bende çözmek için Master yapıyorum şuan sizler gibiAnneliğin kitabı yokmuş inanın 3. Çocuğum tecrübe vs tamam var da , inanın her çocuk kendi kitabını yazdırıyor bize . Yalnız değilsin deliliği geldimi benimkide hunharca ağlıyor bazen kucakta olmasına rağmen ağlıyor , inşallah sağlıkla sıhhatle büyütelim analı babalı ailesiyle uzun ömürleri olsun evlatlarımızın
Emzirirken benim doktorlar ve egitim aldigim hemsireler kilo vermek uzere diyet yapmak yok dedi. Ben de cok istiyordum planli kilo vermek ama o sekilde bir programim olamadiHanımlar doğumdan sonra çok güzel kilo vermiştim . Göbeğim bile kalmamıstı. süt olsun diye yedikçe yedim 5 kg aldım üstüne.
Emzirirken diyet yapan var mı? Süt azalma durumu oluyor mu? Diyetisyen ile görüşeceğim de pek emin değilim
Ediyor canım dönenceyle oyalayabiliyorum o sayede.Kızlar ya bebeğinize bişey gösterdiğinizde sağa sola götürdüğünüzde takip ediyor mu ? Benim sıpa sanki takip etmiyor ben mi evhamlıyım bilemedim
Bisey gösterip takip etmesine bakmadım ama beni,abisini filan takip ediyor. Nereye gitsek bakıyor. Göz teması da kuruyoruz.Kızlar ya bebeğinize bişey gösterdiğinizde sağa sola götürdüğünüzde takip ediyor mu ? Benim sıpa sanki takip etmiyor ben mi evhamlıyım bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?