2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Ya kızlar sizde de oluyor mu acaba ben mi sıkıntılıyım. Bazen içimden geçiriyorum bebeğim çok ağlayınca ben anne olucak kişi değilmişim keşke hamile kalmak istemeseydim diye. Arada bi eşimde diyor çünkü en çok çocuğu sen istedin diye. Biz 3,5 yıllık evliyiz ilk bi sene ben çocuk istemedim 2,5 yıllık evliyken hamile kaldım hatta düşük tehlikesi yaşadım ilk zamanlarda ama sanırım uykuma çok düşkünmüşüm ben birde ev işlerini yapamayınca kendimi iyice eksik hissediyorum

Bana ilk ay kontrolünde doktor bi rutin oluştur demişti doktor canım(gerçi o rutin hak getire olmadıda) sabah 7de uyandır 8de yatır 10da kaldır diye 3 saatte birlik bi rutin akşam içinde 11de yatsın 5de kalksın 6 saatlik bi uykunuz olsun diye doktorun mantığıda oydu galiba ama bizimki her bi saatte bir uyanıyor gece ve illa kucakta uyuyor yatağında uyumak hak getire

" Emzirme sıklığını çocuğunuzla birlikte siz ayarlayınız. 2 ile 4 saat arasında ortalama 3 saat ara ile emzirebilirsiniz ama hiçbir zaman saatin esiri olmayınız. Emzirmek için uykudan uyandırmayınız. Gündüzleri 3-4 saat, geceleri 6-8 saat emmeden uyuyabilir. Zamanı gelince o kendisi uykudan uyanıp memenizi isteyecektir. Emzirme aralıklarına bırakın kendisi karar versin. "

Okuduğum doktor bunu yazmış , ben kaldırmicam artık gece . Zaten kendisi beni uyandırdı 2 kere . Uyanmak istemiyor ben kaldırmaya çalışınca , zorlarsam da tutup ucunu iki çeker gibi yapıp geri uyuyor. Annem de aynı şekilde uyuyan bebek uyandırılmaz kendisi isterse emzir diyor , 4 çocuk büyütmüş vardır bildikleri heralde.

Biz ne yaparsak yapalım onlar istedikleri gibi hareket edicekler demek ki

Aynen öyle kendi istedikleri gibi hareket ediyorlar ama artık ben bi düzen istiyorum ya malesef psikolojik vaka oldum resmen

Çoğumuz öyleyiz sanırım , daha keyifli zamanlara erişemedik . Hiç bu kadar pasaklı , bakımsız olmamıştım
Saçlarım o kadar kötüydü ki hafta sonu eşime bırakıp gittim artık ağlarsa mama ver dedim zaten 1 saat gidip geldim o arada uyanıp ağlamış mama. Vermiş durdurmuş gitmeseydim aynaya bakasım gelmiyordu artık hoş hala pijamalarla geziyorum ama en azından saçım düzgün oldu

Bence kış bebekleri olduğu için bizimkiler huysuz kuzenim ve arkadaşım haziranda doğum yaptı ikiside hiç sıkıntı çekmedi
Havalar bi ısınsa, günlük yürüyüş yaparız bebeklerde oksijen alır yorulup uyur(Umarim)
Alerji diyordun ne oldu?
Bizde ''GECCEK'' ile oynuyoruz sabahları
Çok ağlayınca oluyor. Eşim bile dün gece 35 ten sonra çocuk akıl işi değilmiş dedi
Ben hiç uyandırmıyorum hep kendi uyanıyor. 3 -4 saatte bir uyanıp emiyor geri uyuyor

Çoğumuz öyleyiz sanırım , daha keyifli zamanlara erişemedik . Hiç bu kadar pasaklı , bakımsız olmamıştım
Dün misafirim vardı,kısır yaptim ve aksam o gidince farkettim ki dişimde koca bir marul yaprağı ile gezmisim, ay düşündükçe kahroluyorum

İnşallah bende havalar ısınınca yürüyüşe çıkarım hep diye düşünüyorum Ya benim yaş 26 evlendiğim yaş 23 eşim 36 yaşında ama ikinciye tövbe ettim resmen 2 çocuk yapayım diyodum ama bende o toto yokmuş

Keşke 3 saat uyusa benim sıpada

Unutuyorsun ve yeniden cesaret ediyorsun oğlumu 24 yaşımda kucağıma aldım ama hiç zorlanmadim. Öyle uyumludur kuzum. Benim kız cazgır çıktı
Keşke 3 saat uyusa benim sıpada
Gece uyumuyor mu

Bende bugün inanılmaz rahatladım darısı seninkine
Bizimki de bugün yaptı sonunda çok şükür, 8. Gündü, doktorunu aradık, fitil verdi, fitili daha iteklerken yaptı, uyarmak lazımmış demek ki makatı hafiften, annem demişti de doktora sormadan yapmak istemedim, eskileri dinlemek lazımmış. Rahatladı yavrum Ay ne zormuş canım, Allah böyle bir dert bile vermesin yavrularımıza, çok minikler daha, yazık anlamıyolar hiç bişeyden. Senin bebiş devam etti mi her gün yapmaya, düzene girdi mi kakası

Ben hamile kalmadan önce çocuklu kadınların kendilerine nasıl vakit ayıramadıklarına hayret ediyordum, çocuk uyuyunca her işlerini yapabilirler diyordum, öyle olmuyormuş meğer Meme ver gaz çıkar alt değiştir, uyutmaya çalış, zaten 2 saat geçiyor, hoop bi daha acıkıyor baştan meme vet gaz çıkar uyutmaya çalış kısır döngüsünü anne olduktan sonra anladım, gıyabınızda tüm analardan özür diliyor ayakta alkışlıyorum. İnsanın aynaya bakmaya vakti bile olmuyor bakımı geçtim. Memeler sürekli açık, üst baş süt içinde, omzumda kurumayan bir salya lekesi ve dağınık saçlarımla ben de bir anayım canları sağolsun, bugünler de geçecek, büyüyecekler, mememizden son kez süt içip uykuya daldıklarında büyüyecekler, yanımızda son kez yatıp sarılarak uyumamıza son kez izin verdiklerinde büyüyecekler, bugünler geri gelmeyecek, her anları çok kıymetli, bırakalım dağınık kalsın, tadını çıkaralım

Alerji diyordun ne oldu?
Diyetteyim hala. Deneye yanıla anlaşılıyormuş bebekelrde besin alerjisi sanırım. İki gün önce laktoz intoleransı testi yaptırdık. Bugün sonuç çıktı, negatif. Diyetin 6. günü ama şikayetler devam. İdrar tahliline çağırdı gittik. Onda da bir şey çıkmadı. Diyette yasak olanlar arasına dana eti, yumurta, susam, tahin eklendi. Bir hafta sonra konuşacağız. Çocuk bu gece zaten uyumadı doğru düzgün. Öğlen de bir ağlama krizine girdi. 45 dakika kesintisiz ağladı. Hiçbir sebep yok yani emmek istiyor veriyorum kavga edip itiyor memeyi. Ağla ağla kaskatı oldu artık ne yapacağımı şaşırdım

Ben en başından beri geceleri kaldirmadim çok saçma geldi. İlk günler hastanede alışmış olduğu için kalkıyordu sonra yavaş yavaş bırakmaya başladı. Zorla kaldırınca emmiyor ki uyuyor. Gerçekten acıkınca kendisi kalkıyor zaten. Ben uyurken sürekli birisi kaldırıp zorla bir şeyler yedirse döverim en son Yani vücut her şeyin sinyalini veriyor zaten. Ben hiç uyurken açlıktan bayilanı duymadım mutlaka insan uyanır ve fark eder aciktigini. Oyuncak bebek değil ki bu çocuklar.
Şimdi geceleri uyuyor uyandığı saat belli artık.

Instagram'da 2 saatte bir kaldırıp emzirin postunun altına biri sürü anne bunu yaptıkları için pişman olduklarını yazmışlardı.
Sonradan bir türlü uyumaya alıştıramamışlar çocukları. Sürekli uyanıyorlarmış.

Ocak annelerinde okudum,sütün sadece ilk bölümünü yani sadece ön sütü içen bebeklerin kakasi yeşil oluyormuş. Bide ben yine de gaz olduğu için tüm bu şikayetler olduğu konusunda ısrarcıyım.

Ocak annelerinde okudum,sütün sadece ilk bölümünü yani sadece ön sütü içen bebeklerin kakasi yeşil oluyormuş. Bide ben yine de gaz olduğu için tüm bu şikayetler olduğu konusunda ısrarcıyım.
Ben de okudum o tarz bir şeyler. Okumadığım yer kalmadı zaten. Bana da gazdan gibi geliyor ama o gaza sebep olan ne. Dışkıda 5-6 lökosit çıkmıştı geçen hafta gittiğimizde. Bir de ishali devam ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…