2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Ne kadar gaz çıkarsalar canım yine de bağırsakları tam gelişmediği için oluyor gaz benim oğlumda çıkarıyor hatta ben emdikten sonra gazını çıkarmadan koyuyorum beşiğe ama işte 3 aydan sonra bağırsak sistemi gelişmeye başladığı için gaz oluyor. Bizim oğlan da babasının gelme saatinde ağlamaya başlıyor gece yatana kadar mız mız devam ediyor eşim evde olmasın daha sakin ne zaman ağlamaya başlıyor kapı çalıyor babası geliyor

Yani her çocuk farklı benimki erken doğmasına rağmen eve geldiğimizde kafayı kaldırıyordu omzundan. Hala öyle kafasını asla yaslamaz omzumda geri atıp sağa sola bakmaya çalışıyor karın üstü yatırdığımda kafası hep yukarda karnının üzerinde kalkıyor

Kilo alımı da gayet iyi ve doyduktan sonra bidaha emmek istemiyor zaten. Hiç mama vermedim ,gazı zaten cok bide mama ile iyice kötü olabilir.

İnşallah geçer, dört gözle bekliyorum 3 ayı
Valla benim kızımda gözüm korktuğu için günde bir sefer gece mama veriyorum öğlende hiç durmazsa 30 cc kadar veriyorum bir seferlik. Kızım açlıktan çok ağladı bilemedim o cahillikle şimdi korkuyorum. Oğlumun kilo alması çişi kakası iyi ama içim rahat etmiyor sanki ben yetmezmişim gibi geliyor

Ben de iki kat giydiriyordum iki uzun kollu iki alt pijaması gibi dün akşam uzun kollunun birini çıkardım atlet ve tek kat body kalınca daha rahat oldu hoşuna gitti gülücükler falan saçtı giyinmek istemiyor bence

Zeytinyaği ve karbonati karıştırıp sür biraz beklet o zaman gidiyo
Zeytinyağı sürdüm banyosundan önce bide tarağı ile taradım azaldı evet ama ince bi şekilde daha var bi kere daha yapcam bakalım öyle öyle biter inşallah canım teşekkür ederim

Eyvah benimki hep aç o zaman desene ama kilo alımı çok iyiydi kontrolde bilemedim şimdi niye uyumuyor benimki hiç acaba ya vah sabahtan beri 5 dk uyuyup uyanıyor tan uyutuyorum WC ye gidicem ığğğğ uyutuyorum su içicem ığğğğ sürekli kucağımda tutamam kiii

Evde babası varken sen kendini daha güvende hissedip stres yapmıyorsun bence o yüzden o da daha huzurlu oluyordur,kendimden biliyorum

30 cc onu doyurmaz aslında,sen kendini rahat hissediyorsun belki de. Elbette bebeğin için en iyisini sen bilirsin

Benimki psikolojik zaten cnm hepimiz kendimizce bebeklerimizi düşünüyoruz. Sağlıcakla da büyütürüz inşallah

Herkese merhaba, benim bebeğim 22 şubatta dünyaya geldi…bugün dr kontrolümüz vardı aslında 28 günlük ama 1 ay bugün kabul ediliyormuş…doğum kilosu 3590 dı 3 gün kadar yenidoğan ünitesinde kalmak durumunda kaldı ne yazık ki o arada sütüm hiç gelmedi…o arada hiç istemememe rağmen mama verdiler o arada biberona alıştı hatta emzik bile vermişler 3. Gün bebeğimi alış evime gittim mamaya devam etmek durumunda kaldık…5. Günden itibaren 1.5 ml ile başlayan süt sağma çabam şu anda 15-20 gelmekte…bunun haricinde sabahtan akşama kadar emsin diye memedeyiz kalık biberonla mama da veriyorum 30 bazen 60 ml…aslında emiyor gibi bir hali vardı ama bugün doktorda tartıldık 350 Gr almışız…çok üzüldüm…doktor 8 öğünde hep 60 ml mama verin bir de emzirin diyor…15 gün sonra tekrar çağırdı bizi…şimdiden strese girdim…mamadan kopmaya çalışırken daha da mamaya battığımı hissediyorum…artık kucağımdan da inmez oldu…doysa hiç problem değil…sütüm artsın diye neler yapıyorum neler yiyorum ama yok ne yediklerim ne başka bir şey en büyük etken stres olsa gerek yoksa bende süt olmaması için hiç bir neden yok aslında kucağımdan inmediği için süt sağmaya uyumaya hatta çoğu kez tuvalete gitmeye bile vakit bulamıyorum…doysa gerçekten hiç problem etmeyeceğim…uykusuz kalayım kendime ayıracak zaman bulamayayım ama sütüm olsaydı vicdanım sızlıyor ona her mama verdiğimde daha çok küçük…bir de ağlaması yok mu eşim bağıracak diye de korkuyorum..kendimi tanıyamaz oldum bu annelik ne zor şeymiş…tam bir kısırdöngü içindeyim…nasıl çıkacağım bu işin içinden hiç bir fikrim yok…belki benzer yollardan geçenler olmuştur diyerek yazmak istedim…biraz uzun oldu kusura bakmayın…

Canım senin yaşadıklarını kızımda yaşadım ama şanslısın meme reddi olmamış mamayı kaşık biberonlar var onunla verebilirsin biberona alışmasın diye bol bol emzir üstüne mama ver onun kilo aldığını gördükçe daha mutlu olacaksın stres en büyük etken süt olmaması için. Birde Burda okumuştum emzirme destek sistemi diye bir şey var mama verirken kullanıyorlar mama veriyorsun ama memeye bağlanıyor hem bebek memeyi çekiyor hem mama almış oluyor onu bir araştır istersen

Bizde de tam tersi eşim gelince susuyor şimdiden babacı , ben sadece buzdolabıyım gözünde
Evet sanırım tek olunca stres yapıyorum ve hissediyor

Canım hiç sıkma canını sen stres yaptıkça sütün gelmicek ki hepimiz acaba yetiyor muyuz diye de düşünüyoruz. Bide şöyle bi durum var allahtan bu zamanda mamalarda var ki bebekler en azından aç kalmıyor. Benim bi tanıdığım var kızı doğduğu gün bile memeden süt emmedi hep mamayla beslediler ek gıdaya kadar şu an 8 yaşında ve maşallahı var sapasağlam. Sen bebeğinle vakit geçir kucağına al ten tene temas et ki senin kokunu alsın seninde sütünde gelsin

Bence de canım ama üşütür diye de korkmuyorum değil işte

Bende sütümü sağıp verdiğim zaman daha cok doyuyor. Öbür türlü yavas yavas emdiği içn doyum hissedemiyor. Biberonla hızlı içtiğinde doyuyor

Bir iki kilo verdim sonra durdu . Yine kocaman göbeğim var , altı aylık hamile gibiyim , kıyafetler yine olmuyor . Az kaldı giriyorum depresyona Hani doğumda ve emzirirken kilo veriliyordu .
Yalaaaan. Doğumda 6 kg vermiştim dünyalar benm oldu. Tekrar geri aldım hepsini üstelik karnımda bebekte yok yağ olarak geri döndü bana. Emziren kilo verir olayı herkeste geçerli değil bence

Yalaaaan. Doğumda 6 kg vermiştim dünyalar benm oldu. Tekrar geri aldım hepsini üstelik karnımda bebekte yok yağ olarak geri döndü bana. Emziren kilo verir olayı herkeste geçerli değil bence
Bencede ya verilmiyor valla,bende okudum hep 10 kilo gider diye ama 5 gitti benden de

Bende sütümü sağıp verdiğim zaman daha cok doyuyor. Öbür türlü yavas yavas emdiği içn doyum hissedemiyor. Biberonla hızlı içtiğinde doyuyor

Dönemsel de olabilir belki ama gündüzleri çok kısa uyuyor yani 5 dakikanın altında. Bir türlü uykuya dalamıyor. Bizde sütün hızlı gelme sıkıntısı olduğu için bence biberonda düzenli güzel süt gelince çocuk hava yutmadan güzelce karnını doyurdu ve uyudu.

Bu sabah emzirdim. Çocuk saatlerce kustu. En son emzirmeden emzikle uyuttum midesi dinlensin diye.

Merhaba arkadaşlar ,mayıs annesi olarak son eksiğim lohusa çayı.Normalde 2.çocuğum ama üstünden zaman geçti o yüzden güncel çayları bilmiyorum, en cok beğendiğiniz çay hangisi oldu acaba?

Benm sürekli kucağımda. Sabah beraber yatıyorduk ağlayarak uyandı. Emzricem ama inanılmaz sıkışığım wc ye gtmem gerek. İmkanı yok susmadı. 30 saniyede yapmAya çalıştım resmen. Kucağıma aldğmda nefesi gtmişti ağlamaktan. Artık kafayı yememe az kaldı

Yaa kıyamam cnm kolik mi bebeğin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…