2 yaşına kadar hep memede uyudu ama benim oğlum aşırı uykucudur. Yavasta memeden ayırıp hemen emzik verirdim . Hiç uyku problemi yaşamadım onunla. 2 yaştan sonra da biraz dizde salladım sonra kendi kendine uyumayı öğrendi.Evet emzik aldim en kisa zamanda aliştirmam lazim. Memede uyuma sıkınti olarak dönebiliyormuş anneye. Bebek uyku gerilemesi yaşarken vs memeden ayrilmak istemeyip, gece çok sık uyanabiliyormuş.
Senin oğlunun uykusu nasildi? 1 yasina kadar hep memede mi uyudu? Gece sık uyanir miydi?
Canım öncelikle çok geçmiş olsun.
Kuzu insallah bir an evvel düzelir
Biz de covid geçirdik tam rota aşısı olacakken doktorumuz önce iyileşin sonra dedi..
Ben hep kararsızdım vurdursammı vurdurmasam mı diye.
Yazını okuyunca daha bi soğudum.
Yani 3aylık bebeğin süt ürünlerine alerjisi olup olmadığını nasıl anlayacağız ki bilemiyorum
Canım öncelikle çok geçmiş olsun.
Kuzu insallah bir an evvel düzelir
Biz de covid geçirdik tam rota aşısı olacakken doktorumuz önce iyileşin sonra dedi..
Ben hep kararsızdım vurdursammı vurdurmasam mı diye.
Yazını okuyunca daha bi soğudum.
Yani 3aylık bebeğin süt ürünlerine alerjisi olup olmadığını nasıl anlayacağız ki bilemiyorum
emilyinpariss çok geçmiş olsun canım. İlk oğlumda rota aşısı yaptırmadım 9 veya 10 aylıktı sanırım şiddetli ishal şikayetiyle hastaneye yatış yaptık. Tahlil sonucu rota virüsü tespit edildi. Ama yaşadığı o ishali tarif edemem. Çocuktan adeta su boşalıyordu,bezin birini çıkarıp diğerini koyarken bile ishal gidiyordu. Bu şekilde 5 gün hastanede yattı pişik de mahvetti tabi.2.oğlumda da yaptırmadım aşı ama çok şükür hiç bir sıkıntımız olmadı. Şimdi yaptırıp yaptırmama konusunda ikilemdeyim açıkçası. 3.ve 5.ayda yaptırabilirsin dedi hemşiremiz ama bilemiyorum.
Çok çok geçmiş olsun. Bizde kızımda rota virüs aşısı Dr muz illa yaptırın diyemem dediği için yaptırmamıştık çok şükür bir sorun yaşamadık şu an 7.5 yaşında ama o zamanlar böyle ortalıkta dpwişik değişik hastalıklar yoktu içimiz rahattı. Bunda hiç Dr u sorgulamadan yaptırdım bizde de 1 hafta kakası sıvı geldi pütürler kayboldu hatta aşıdan sonraki ilk kaka yeşil geldi bende korktum. İşte yaptırsak bir dert yaptırmadan bir dert
Kızlar çok teşekkür ederim. Üzerine ablasından kaynaklı bronşiyolit oldu. Havaydı ilaçlardı toparlayamaya çalışıyoruz. Geldi mi böyle üst üste geliyor zaten hep. Bende kızımda rota yaptırmadım bunda pişman oldum keşke yaptırmasaydım. Yalnız süt ürünlerini kesmeme rağmen yüzündeki sivilceler çoğaldı ve uçları var sanırım alerji kaynaklı değil bebek aknesi olabilir en kısa zamanda dermatolağa götüreceğim bakalım. Minicik elleriyle yüzünü nasıl kaşıyor görsenizemilyinpariss cnm burada hata doktorda bence. Alerjisi olan bebeğe rota aşısı yapılmaz ki ,alerjiyi tetikliyor.
Kızımın da 1 hafta süren ishali ve huzursuzluğu oldu. Dün normale döndü kakasi çok şükür.
Rota virüsü çok tehlikeli bi hastalık, alerji yoksa mutlaka yapılmalı bana göre riske atılacak bisey değil.
Size çok geçmiş olsun,simdi nasıl?
Vallahi ayağımda olduğu sürece uyuyor bırakınca uyanıyor. Bende elimden geldiğince sallamaya çalışıyorum uyusun diye. Halbuki ablası nasıl güzel uyuyan bi bebekti. Bi bırakırdım 3 saat gündüz aralıksız fosur fosur uyurdu. Ah ahKizlar gündüz uykusunu uzatmanin bir yolu yok mu?
Anlamadım canım yaBenim kızın boynu da kat kat.
Çıt citli oluyo ya kıyafetler oraya takıyorum kolyeyi arkaya gitmiyor böyle. Ay anlatamadim dimi
Offf insallah bi an evvel geçer yaKızlar çok teşekkür ederim. Üzerine ablasından kaynaklı bronşiyolit oldu. Havaydı ilaçlardı toparlayamaya çalışıyoruz. Geldi mi böyle üst üste geliyor zaten hep. Bende kızımda rota yaptırmadım bunda pişman oldum keşke yaptırmasaydım. Yalnız süt ürünlerini kesmeme rağmen yüzündeki sivilceler çoğaldı ve uçları var sanırım alerji kaynaklı değil bebek aknesi olabilir en kısa zamanda dermatolağa götüreceğim bakalım. Minicik elleriyle yüzünü nasıl kaşıyor görsenizisyan etmek değil ama, yani hepsi mi aynı anda bulur
Ben sürekli sağıp o an biberonla içiriyorum. Buzdolabına koyuyorum koyuyorsam. Sağma makiinenmi yok canım?Aldık akşam sürüyorum . Yaşadığım şehirde şu hastane tipi pompalardan kiralanmıyor , olsaydı keşke bari buzluğa atardım geçmezde dayanamazsam diye .
Geçer inşallah hepimizin sıkıntıları da şu yazı rahat geçiririz .
Ya kıyamam, tez vakitte iyileşsin insallah.Kızlar çok teşekkür ederim. Üzerine ablasından kaynaklı bronşiyolit oldu. Havaydı ilaçlardı toparlayamaya çalışıyoruz. Geldi mi böyle üst üste geliyor zaten hep. Bende kızımda rota yaptırmadım bunda pişman oldum keşke yaptırmasaydım. Yalnız süt ürünlerini kesmeme rağmen yüzündeki sivilceler çoğaldı ve uçları var sanırım alerji kaynaklı değil bebek aknesi olabilir en kısa zamanda dermatolağa götüreceğim bakalım. Minicik elleriyle yüzünü nasıl kaşıyor görsenizisyan etmek değil ama, yani hepsi mi aynı anda bulur
Yok öyle değilAnlamadım canım yaeğer anladğm gibiyse tenine temas etmiyor değilmi? O zaman işe yararmı
YaaCanım diş kesin değil bize de erken çıkacak dediler kızımda 10 aylıkken çıktı ilk dişo zamana kadar salyalar salyalar sürekli üst değiştirdik
2 yaşına kadar hep memede uyudu ama benim oğlum aşırı uykucudur. Yavasta memeden ayırıp hemen emzik verirdim . Hiç uyku problemi yaşamadım onunla. 2 yaştan sonra da biraz dizde salladım sonra kendi kendine uyumayı öğrendi.
Vallahi ayağımda olduğu sürece uyuyor bırakınca uyanıyor. Bende elimden geldiğince sallamaya çalışıyorum uyusun diye. Halbuki ablası nasıl güzel uyuyan bi bebekti. Bi bırakırdım 3 saat gündüz aralıksız fosur fosur uyurdu. Ah ah
Resmini çek kız taktığındaYa kıyamam, tez vakitte iyileşsin insallah.
Yok öyle değilneyse unut,bunu buradan anlatmam pek mümkün değil
İnşallahMaşallah maşallahne guzel bebeklikmiş. İnsallah şu andan sonra kizlarimiz da böyle olurlar
+1 canim. Benim kizim da boyle. Sallamayi birakinca uyanmasi büyük dert. Demek ki gercekten dalamiyorlar. Hem biz çok yoruluyoru, hem de bu durum tüm ruh hallerini olumsuz etkiliyor
Yarın iftara gidicez arkadaşıma, takar resmini atarımResmini çek kız taktığında
Arkadasına gidince niye takıcan nazar değmesin diye miİnşallah
Yarın iftara gidicez arkadaşıma, takar resmini atarım
Canım geçmiş olsun, memene tatlı bişry sür, pekmez gibi mesela, kapmasını sağla, bi kaptı mı çeker zaten, elle sağmayı dene tekrar, mastit olmuşsun belli ki, parol verdi bana doktor, ama yine de sor sen bi asm yeAğlayacağım şuan..kızım 3 gündür huy edindi sağ memeyi emmek istemiyor turlu şekillerle zorla emzirdim, bugün hic emmedi meme taş gibi oldu, ağrıdan acıdan dayanamıyorum,koltuk altima kadar sert. Sut sağma makinam bozulmuş,tirleyle denedim olmadi onu önce sıkıp mi basliycam sıkmadan mi, elle yapayim dedim kanadı..yarin medikalciden hemen alacağım makina ins, ama sabaha kadar ne olcak bilmiyorum.titreme üşüme mide bulantim var, ağrı kesici içsem rahatlar miyim
EvetArkadasına gidince niye takıcan nazar değmesin diye mi
Ya bu arada ben bu bebeyle annem ve a101 dışında hiçbiyere gidemedm orada da çığlık çğlığaydı zatençok özeniyodum bebemle oraya buraya gtmeye ama
Benimki de sağ memeyi tutmuyordu dün, hatta meme tutacağı zaman ağlıyor. Önce meme pozisyonunda emzik verip sakinleştiriyorum. Hem de emme refleksini başlatmış oluyor. Sonra emziği ağzından çekip memeyi veriyorum. Bir de yatakta sanki sol memeyi emzirir gibi soluna yatırıp sağ memeyi emzirdim. Sanırım hep sol kolumda uyuytugum için sol tarafa yatmayı o tatafı emmeyi daha çok seviyor.Ağlayacağım şuan..kızım 3 gündür huy edindi sağ memeyi emmek istemiyor turlu şekillerle zorla emzirdim, bugün hic emmedi meme taş gibi oldu, ağrıdan acıdan dayanamıyorum,koltuk altima kadar sert. Sut sağma makinam bozulmuş,tirleyle denedim olmadi onu önce sıkıp mi basliycam sıkmadan mi, elle yapayim dedim kanadı..yarin medikalciden hemen alacağım makina ins, ama sabaha kadar ne olcak bilmiyorum.titreme üşüme mide bulantim var, ağrı kesici içsem rahatlar miyim
Sık yıkayıp nemlendirici sürüyorum başka birşey gelmiyor aklıma ne yapabilirim ki başka acabaOfff insallah bi an evvel geçer yabiz de yeni doğduğunda çektik antibiyotikler göbeği hep kanadı yaktılar burnundan nefes alamıyordu vs vs . Geldimi üst üste geliyor cidden. Evde geçici bişey çözemezmi kaşıntısını alacak zavallım bi de onla acı çekmese
Benimki uykusu gelince kafasını sallıyor sağa sola hani ayakta sallanınca kafası sallanıyor ya aynen öyle. Hadi beni salla diyor ya bana 3 aylık velet aklım almıyoMaşallah maşallahne guzel bebeklikmiş. İnsallah şu andan sonra kizlarimiz da böyle olurlar
+1 canim. Benim kizim da boyle. Sallamayi birakinca uyanmasi büyük dert. Demek ki gercekten dalamiyorlar. Hem biz çok yoruluyoru, hem de bu durum tüm ruh hallerini olumsuz etkiliyor
Sen gene a101 e gitmişsin şükret ben bi anneme gittim işte oArkadasına gidince niye takıcan nazar değmesin diye mi
Ya bu arada ben bu bebeyle annem ve a101 dışında hiçbiyere gidemedm orada da çığlık çğlığaydı zatençok özeniyodum bebemle oraya buraya gtmeye ama
Canım gelmiş geçmiş olsun Allah beterinden sakınsın bir daha olmayın inşallah , inanır mısın isyan değil o sendeki de üst üste gelince insan bunalıyor sonuçta insanız hepimiz hele bide anne olmak gerçekten kolay değil Allah yardımcımız olsun .şimdi kuzucuğun iyi mi toparlanıyor musunuz bol bol şifa olsun sütün annesiKızlar çok teşekkür ederim. Üzerine ablasından kaynaklı bronşiyolit oldu. Havaydı ilaçlardı toparlayamaya çalışıyoruz. Geldi mi böyle üst üste geliyor zaten hep. Bende kızımda rota yaptırmadım bunda pişman oldum keşke yaptırmasaydım. Yalnız süt ürünlerini kesmeme rağmen yüzündeki sivilceler çoğaldı ve uçları var sanırım alerji kaynaklı değil bebek aknesi olabilir en kısa zamanda dermatolağa götüreceğim bakalım. Minicik elleriyle yüzünü nasıl kaşıyor görsenizisyan etmek değil ama, yani hepsi mi aynı anda bulur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?