Ya olabilir ishalden kaynaklı. Eşimde insan her yediği ile hemen kilo almaz diyor aslında doğru. Benim oğlanda senin kızın gibi huysuz değil. Huysuz olmadıkları sürece ben doyduktannı düşünüyorum.Bizimkiler rota aşısı sonrası ishal oldular ya o kilo alımını etkilemiş olabilir mi ? Aklıma bi tek o geliyor. Oğlumda da hatırlıyorum, ilk 2 Ay 1200 almıştı, 3. Ay 700 gram almıştı. Hemşire cok normal artık azalacak demişti. Belkide tamamen normaldir bize az geliyordur.
Bağırsakları çalışmaya başlıyor ya normal bence . Hem ne güzel metabolizmasi hızlı çalışacak demek ki kilolu bi kız olmayacak.
Zaten artik büyüdüler doymasalar ortalığı yıkarlar. Acıktığında memeyi zor tutuyor aceleden. Surekli memede de kalmıyor, doyunca bırakıyor.Ya olabilir ishalden kaynaklı. Eşimde insan her yediği ile hemen kilo almaz diyor aslında doğru. Benim oğlanda senin kızın gibi huysuz değil. Huysuz olmadıkları sürece ben doyduktannı düşünüyorum.
Ay kötü olmus canım ya, benm de hep yara meme uçlarım cünkü emmeyi bilmiyor sürekli ucunu emiyor. Ne yaptıysam düzeltemedim
Canım cisli bezi olsa da tam doymamış olabilir, benim bebeğim de özellikle gunduz 5 dk 10 dk uyuyup uyaniyordu ve her uyandığında meme verdiğimde emiyordu, Dr önce pispis yap uyut diyordu ama uyumuyordu hemen uyaniyordu, öyle olunca doymuyor dedi ve ben zaten 2 kez mama veriyordum öyle yapınca verdim uyudu 1 2 saat, ya da süt sağip topluca verdim uyudu, yani doymuyor olabilir.sen teklif et mama ya da toplu süt, toksa zaten bitirmez yada içmez. Toplu sutteki amaç bebek memeyi emerken yorulup uyuyakaliyorsa biberonla içmek daha kolay ya içsin doysun
ben mam - bibs ekledim o listeye yine tutmadı
pekmez veriyordum, minik bir damlasından bir şey olmaz
dr söylemiştim birşey demedi , alamayınca pes ettim
koynuma sıkıştırınca kendini ana karnında sanıyor sanırım sakinleşiyo
Ben de öğlen uyutamıyordum , 10-15 dakika sonra uyanıyordu . Annem sar sıkıca korkup uyanmasın dedi , sarmıyordum terlemesin diye . Artık kundaklayıp sallayıp uyutuyorum emdikten sonra . 2 - 2,5 saat uyuyor öğlenleri .Uykusuzluktan saglikli düsünemiyoruz artik. Takviye vitamin al canim, ben onlar olmasa yiğilir kalirdim yerimde.
Yine uyutamadim, bes fk bile uyumadi. Neden uyumuyor agliyor diye dusunmekten cildiracam. Herkes mama ver açtir diyip duruyor
Ama bezleri cişli, kakasini da yapiyor her zamanki gibi. Aç degildir di mi
Bir haftadır benim kız da hep emerken kaka yapıyor .Arkadaslar benim kiz bi yandan emiyor bi yandan kaka yapiyor. Ya memedeyken yapiyor ya yarim saat icinde muhakkak yapiyor. Zaten gun icinde az sayida emiyor. Bir tek geceleri yiyio-yapmiyor. Normal mi sizce? Doktorunu arayip soracagim pazartesi, kaka tahlili isteyecegim.
Ben de öğlen uyutamıyordum , 10-15 dakika sonra uyanıyordu . Annem sar sıkıca korkup uyanmasın dedi , sarmıyordum terlemesin diye . Artık kundaklayıp sallayıp uyutuyorum emdikten sonra . 2 - 2,5 saat uyuyor öğlenleri .
Bir haftadır benim kız da hep emerken kaka yapıyor .
Hepsi de çok farklı yahu . Belki çok uyumayı sevmiyor seninkiBen her uykusunda kundakliyorum canim, cok sıçriyor kundaksiz bes dk bile sürmüyor uykusu. Kundakla 15dk
Canim hep esniyor, hep memede uyuyakaliyor, elleri hep gozlerine gidiyor(ovusturmak istiyor) ordan anliyorum uykusu oldugunu. Uyumayi seviyor bence ama kizlarin dedigi gibi galiba tam doyuma ulasamadigi icin cabuk acikip uyaniyorHepsi de çok farklı yahu . Belki çok uyumayı sevmiyor seninki
Açken daha kibar kibar ağlıyor benim kız , daha sessiz . Normal ağlamasından daha sakin . Uyku ağlaması da beni delirticek gibi oluyor
Mrb neden nidicard bırakıp adalat a geçtiniz acaba bende adalat alerji yapınca adalata geçtim merak ettim sizi deBenm doktorum 20 mm ile ikiz gebeyi bile haftalarca içeride tuttum dedi. Çok moralim yerine gelmişti biliyorsun canım 2 hafta önce benmde 20 mm di.
Geçtiğimiz haftada 18 mm e inmiş full yattığım halde. Moralimizi bozmayalım nidicard ı bende 4 defa kullanıyordum adalatla devam ediyorum şimdi insallah faydası olacak.
Benimki de doyduğunda meme ile oynamaya başlıyor çekiyorum hemen huy etmesin diyeZaten artik büyüdüler doymasalar ortalığı yıkarlar. Acıktığında memeyi zor tutuyor aceleden. Surekli memede de kalmıyor, doyunca bırakıyor.
Rota aşısı yaptırdın mı cnm yeni yakın o da yağmış olabilir biz ilk yaptırdığımızda ilk kakası yeşil gelmişti. Üşütme de yapıyor diye biliyoeumKızlar yeşil kaka normal değil biliyorum ama üşütmeden kaynaklı böyle olabilir mi
Yarın yapılıcak ama üşüttü diye düşünüyorum bende duş alıp evden çıkıp arkadaşın eve gittik dün biraz balgam çıkarttı bugünde 2 kere kakası böyle geldi acaba ilk test yaptırıp sonra mı rota aşısı mı yaptırsam bilemedimRota aşısı yaptırdın mı cnm yeni yakın o da yağmış olabilir biz ilk yaptırdığımızda ilk kakası yeşil gelmişti. Üşütme de yapıyor diye biliyoeum
Bilemedim ki cnm Dr na bir danış üşütmüşse sonra yaptır çünkü ilk kaka böyle sonra da 1 hafta ishal gibi oldu bizim oğlanYarın yapılıcak ama üşüttü diye düşünüyorum bende duş alıp evden çıkıp arkadaşın eve gittik dün biraz balgam çıkarttı bugünde 2 kere kakası böyle geldi acaba ilk test yaptırıp sonra mı rota aşısı mı yaptırsam bilemedim
İşte o biberon yüzündenmiş canim, emzirme danismani biberon yuzunden oldugunu soylemisti. Gercekten de birakinca gecti yaralar.. ama biberonsuz da az az emdigi icin uzun uyumuyormus Denizyildizinin dedigine gore. Yarin doktoruna sorcam bakiyim o ne tavsiye edecek...
Aslinda cok mantikli dedigin. Emme performansi da cok iyi degilse yavas cekiyosa sütü tabiki de tam doyuma ulasamiyordur. Yarin doktoru ne diyecek bi bakayim..
Ben artik uyumadan once teklif ediyorum, bazen tutuyo bazen de tutmuyo yavrum. Simdilik boyle olsun nereye kadar giderse..
Yarın gidicez randevumuz var ama 14 haftalık düz hesap bebeğim en son 15te yapıyorlar sanırım rotayı nerden böyle oldu ya son dakika içime oturduBilemedim ki cnm Dr na bir danış üşütmüşse sonra yaptır çünkü ilk kaka böyle sonra da 1 hafta ishal gibi oldu bizim oğlan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?