Kızlar bu ay hesaplama işi kafamı karıştırıyor. Kızım 98 günlük yani 4 ayın içinde olmuyor mu? Gelişiminde 3. Aya mi 4. Aya mi bakacağım ben?
Evt canım 8 kg oldu kendileriCanım oğlun biraz topluydu dimi maşallahton ton bebekler biraz geç dönüyor kızımdan biliyorum 8 aylıkken döndü oturuyor örğmceğe biniyor ama dönemiyordu popişinden ite ite dönmeye alıştırdık. Şimdi ise çok zayıf
Anladım canım demek her bebek farklı gerçektenCanim, benim kizim uzanmiyor da oyuncaklara. Ellerini emme var, tutma cekme itme yok henuz
Ben de halkayı eline vereyim. Geçen verdm koluna girmiş ta dirseğine kadar çıkmışYaa ben de ne sacmaliyorum diyordum :) var miymis gwecwkten boyle bir seyben de hisettim ilk zamanlarda
Ben bas parmagina takiyorum halka seklinde oyuncaklari farkindq olmadan tutuyor oluyor zamanla da guclwnwcwk elleri
O totoyu kaldiramiyordurMaşallah canım
Bilmiyorum ya neler yapabilriim bilmiyorum bunun için. Bir kaç kez dönmeye calıstı onuda beceremiyor. Kafama baya takıldı. Yüzüstü durmak hiç istemiyor. Tek yaptğı şey yemek
Ben 3 aylık olduk 4.ayin içindeyiz diye biliyorum canım. Videolarda 4.ay videolarına bakıyorum ya da 3 aylık bebek ne yapar diye okuyorum.4.ay aktiviyelerini yapmaya çalışıyorum
4.aya bakacaksın cnm 3. Ayı bitirdik
Hih dimi 4. Aydayiz. E şükürler olsun o zamanŞu anda 3aylik ve 4.ayin icinde oluyor. 120 gun dolunca 4aylik ve 5.ayin icinde olacak canim.
Sabaha karsi uyaninca benimki de uyumuyorKizlar imdat artik lütfen bir bilen yardim etsin. Sabahin 5inde uyanan bir bebek iki bucuk saatlik uğraşa ragmen saat 9a kadar uyumaz mi?
Sadece yirmi dk- yarim saat uyuyor diye sikayet ettiğim günleri özledim
Ne yapmaliyim?
Yaa maşallahEvt canım 8 kg oldu kendileri
Hahahah ayy kıyamam yaadönmesini kiloya bağlıyım ama eliyle tutsun bari bişeyler oyun halısında ki oyuncakları tutacağı yerde ağzını açıp almaya calısıyor
Kuzum gazı var mı hala gaz varsa o uyutmaz gazlı diye illa ağlamasına gerk yok mesela oğlum uyuyor gaz geldiği zaman gözler açılıyor bacakları kaldırıp kaldırıp indiriyor gaz çıkana kadar asla geri uyumuyor. Açlık durumuna bir bak sadece meme mi alıyor kilo alımı iyi olsa bile bazen bazı bebekler tıka basa doyup uyumak ister kızım öyleydi bir biberon mama yerdi tam karnı dolmamışsa yine uyumazdıKizlar imdat artik lütfen bir bilen yardim etsin. Sabahin 5inde uyanan bir bebek iki bucuk saatlik uğraşa ragmen saat 9a kadar uyumaz mi?
Ne yapmaliyim?
Sabaha karsi uyaninca benimki de uyumuyorbi sekilde sabahi edip, kahvaltiyi yapip arabasina koyuyorum, disari cikariyorum. Tingir mingir oyle uyuyor. Ama bu da ayri bi mesai, insanin hic baska isinin olmamasi lazim her gun bunu yapamiyorum tabii
Kuzum gazı var mı hala gaz varsa o uyutmaz gazlı diye illa ağlamasına gerk yok mesela oğlum uyuyor gaz geldiği zaman gözler açılıyor bacakları kaldırıp kaldırıp indiriyor gaz çıkana kadar asla geri uyumuyor. Açlık durumuna bir bak sadece meme mi alıyor kilo alımı iyi olsa bile bazen bazı bebekler tıka basa doyup uyumak ister kızım öyleydi bir biberon mama yerdi tam karnı dolmamışsa yine uyumazdıbezi az ıslak olsa bile rahatsız ediyor olabilir bez değişimini deneyebilirsin. Aklıma bunlar geliyor umarım bir an önce tam uykuya alışır
Geri yorsa muhtemelen hala gazı var cnm. Birde unutma sende insansın anne olman bunu değiştirmez hiç kimse mükemmel değil hepimizin zorlandığı yapamadığı şeyler var çocuklarımızın sadece sevgimize ihtiyacı var geri kalan şeyler zamanla rayına oturacak bugünleri gülerek hatırlayacaksınCanim genelde sirtini yay gibi geriyor, ayaklarini uzatarak. Sanirim reflu. Bilemiyorum. Memede uyuyor, yerine koyunca uyaniyor. Yeni huy edindi bunu ve vazgecirmem gerek ama nasil yapabilecegimi bilmiyorum.
Dogum yaptim yapali şu yetersizlik duygusu peşimi birakmiyor
Geri yorsa muhtemelen hala gazı var cnm. Birde unutma sende insansın anne olman bunu değiştirmez hiç kimse mükemmel değil hepimizin zorlandığı yapamadığı şeyler var çocuklarımızın sadece sevgimize ihtiyacı var geri kalan şeyler zamanla rayına oturacak bugünleri gülerek hatırlayacaksın
Canım benim kızımda aynı gerinme hareketini yapıyor özellikle emerken, hatta memeyi bırakıp gözüme bakıp bağırıyor, insan kendini çaresiz hissediyor haklısın ama ilk bebeklerimiz ve onları anlamak mutlu etmek için elimizden geleni yapıyoruz, zamanla daha iyi olacağız inşallah, öyle düşün.. kızım o hareketi yapip bağırıp hala emmeye çalıştığında hırslı hırslı emiyor bırakıyor geriniyor bağırıyor falan, bende öyle yaparken memeyi bıraktığı anda tekrar almadan kaldırıyorum gaz çıkarma pozisyonuna ve ayağa kalkıp gezdirmeye başlıyorum sırtına vurarak , 5 dk içinde agizdan koca adam gibi gaz çıkarıyor, öyle rahatlıyor, muhtemelen gazınız olabilir sizin de. Memede uyumalarida gazdan bence, Benimki memede uyuduğunda ki genelde emerek uyur, ama o gerinme sonraları uyuyakaldiginda beklediğimde, ağzına küçük gaz gelse hemen gözünü açıp emip yutuyor o gazı, o yüzden orda rahat hissediyorlar bence. İnşallah şu gaz olayımız bi an önce biterCanim genelde sirtini yay gibi geriyor, ayaklarini uzatarak. Sanirim reflu. Bilemiyorum. Memede uyuyor, yerine koyunca uyaniyor. Yeni huy edindi bunu ve vazgecirmem gerek ama nasil yapabilecegimi bilmiyorum.
Dogum yaptim yapali şu yetersizlik duygusu peşimi birakmiyor
Yine gündüz zaman geçer bi şekilde, benimki ne gece ne gündüz uyumuyo, uykusuzluktan kafayı yicemGunduz uyumuyor, max yarım saat.
Aynı şeyi yaşıyoruz senle çok zor gerçekten, dün dus aldırdım yok ya uyumuyoKizlar imdat artik lütfen bir bilen yardim etsin. Sabahin 5inde uyanan bir bebek iki bucuk saatlik uğraşa ragmen saat 9a kadar uyumaz mi?
Ne yapmaliyim?
Ben de geçen gün öyle bişey hissettim, hatta bi an elim karnıma gittiKizlar sizde doğum yapmış olmanıza rağmen karninizda tekme hissediyor musunuz?
Doğumdan sonra oluyordu geçer dedim ama hala devam ediyor
Hayalet tekme deniyormuş. Kadınların bazıları bunu hissediyormuş.
Sizde durum ne?
Canım benim kızımda aynı gerinme hareketini yapıyor özellikle emerken, hatta memeyi bırakıp gözüme bakıp bağırıyor, insan kendini çaresiz hissediyor haklısın ama ilk bebeklerimiz ve onları anlamak mutlu etmek için elimizden geleni yapıyoruz, zamanla daha iyi olacağız inşallah, öyle düşün.. kızım o hareketi yapip bağırıp hala emmeye çalıştığında hırslı hırslı emiyor bırakıyor geriniyor bağırıyor falan, bende öyle yaparken memeyi bıraktığı anda tekrar almadan kaldırıyorum gaz çıkarma pozisyonuna ve ayağa kalkıp gezdirmeye başlıyorum sırtına vurarak , 5 dk içinde agizdan koca adam gibi gaz çıkarıyor, öyle rahatlıyor, muhtemelen gazınız olabilir sizin de. Memede uyumalarida gazdan bence, Benimki memede uyuduğunda ki genelde emerek uyur, ama o gerinme sonraları uyuyakaldiginda beklediğimde, ağzına küçük gaz gelse hemen gözünü açıp emip yutuyor o gazı, o yüzden orda rahat hissediyorlar bence. İnşallah şu gaz olayımız bi an önce biter
Aynı şeyi yaşıyoruz senle çok zor gerçekten, dün dus aldırdım yok ya uyumuyo
Eşim arkadaşlarıyla konuşmuş, benzer şeyler yaşayanlar varmis, 6 aydan sonra rahatlama oluyomuş biraz, umarım olurAynen dedigin gibi canim, ben de memede aglayinca memeden alip, ayakta sirtini sivazlayinca gegiriyor yavrum. Daha sonra degismiyor bizim film basa sariyor. Yine memede uyuyor, yerine birakinca aciyor gozlerini. Artik emerken pşpş yapiyorum, memeden cekince devam ediyorum yerinde de uyuyabilsin o ses sayesinde ama yok. O kadar aglamaya basliyor ki azcik uzaklastirinca. Duyan canini yakiyorlar sanir
Allah sabir versin bizim isimiz gercekten cok zor. Kati gidaya gecince rahat eder miyiz
Memede uyutmamanin bir yolunu bulursan benimlede paylaşır misin, benimkide hep memede uyuyor, hatta mesela babası uyutuyor 5 dk sonra uyanıp memeyi istiyor gelince de 1 2 çekip uyuyor , uykusuzluktan bağırıyor gözünü kapatmıyor da memeye gelince ağzına alır almaz uyuyor , emzik denedim almadi, öğürüyorAynen dedigin gibi canim, ben de memede aglayinca memeden alip, ayakta sirtini sivazlayinca gegiriyor yavrum. Daha sonra degismiyor bizim film basa sariyor. Yine memede uyuyor, yerine birakinca aciyor gozlerini. Artik emerken pşpş yapiyorum, memeden cekince devam ediyorum yerinde de uyuyabilsin o ses sayesinde ama yok. O kadar aglamaya basliyor ki azcik uzaklastirinca. Duyan canini yakiyorlar sanir
Allah sabir versin bizim isimiz gercekten cok zor. Kati gidaya gecince rahat eder miyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?