- 9 Nisan 2013
- 7.062
- 7.279
- 398
- 34
Hosgeldin seni hatırlatıyorum.Kızlar benim hafta sonu 3 aylık olcak kızımBen doğum hikayem i anca yazabiliyorum Doğumu en sona kalanlardandım hatırlarsanız 12 şubat cumartesi, o gün doktor kontrolüne gittik. 41. Haftayı da tamamladığım gündü. Doktor bana pazartesinden itibaren her gün kontrole gelicemi ve gene bişey olmazsa 21inde mecburen sezeryana alıncamı söyledi. Nst de bir tek sancım bile çıkmadı, o çizgi oynamadı bile. Doğum olcak diye gezmiyoduk bir süredir ama durum böyle olunca dedim amaaan gezelim ya havada güzel. Doktordan çıkıp Beylerbeyi Sarayına gittik. Akşam güzel bir iskender gömdüm. Eve geldik aganigi En son doğumu nasıl başlatırım videosu izliyodum saat gece 3 civarıydı. İki gündür bir kaç saatlik uykuyla duruyodum. Uykusuzluktan yorgunluktan geberip uyuyamamak ne fenaydı ya Şimdi çocuğa bakarken de uykusuz ve yorgumum ama en azından üstümden 15kilo kalktı nefes alabiliyorum Tam youtuba da bilmemne yağı doğumu tetikliyor videoları izliyodum çişim geldi kalktım çişimi yaptım peçetede bir pembe kırmızı şerit gibi leke ve bol şeffaf jel gibi akıntı olduğunu farkettim. Eşime seslendim hemen sevinçle müjdemi isterim nişanım geldi diye Dedim hemen yatalım uyuyalım güç toplayalım ben doğurcam olley Neyse gittik yattık işte, benimki üçüncü saniyede horlamaya başladı Ben bileğimdeki akıllı saate baktım ve gözlerimi kapadım tam uykuya dalıcam ilk sancım geldi. Baktıım saate tam 5dk geçmiş. Nasıl mutluyum içim içime sığmıyo Dedim sabah başlar bu iş, mutlu mutlu kapadım gözümü hop ikinci sancı. Gene saate baktım tam 5dk geçmiş gene. Alla alla dedim ilk sancıların bu kadar düzenli gelmesi imkansız. Tesadüf heralde falan derken benim büyük tuvaletim geldi bu iki sancıdan. Kalktım gene gittim oturdum klozete işte işimi hallettim kalkmadan hop bi sancı daha ve gene 5dk. Dedim bu işte bi iş var ben duşumu alayım. Hemen saçımı vücudumu köpürtüp çıkıcaktım ve ben normaldede çok hızlı duş alırım. Ben o duştan yarım saat çıkamadım sancı üstüne sancı eğil kalk zor çıktım duştan. Saçıma havlu sardım falan nası açım. Eşimi kaldırdım dedim kalk çok sancım var çok oyalanamıcaz sen hemen yumurta haşla en azından tok tutar aç aç saatler geçirmeyeyim. Saçımı da zor kuruttum. Sancılarım "keskinleşmeye" başladı, aralığıda 3 dk ya düştü. Bir banyoya gidiyorum saçıma fön makinası tutuyorum bir yatak odasına gidiyorum kendimi yatağa atıyorum Neyse saçım kurudu gidiyindim, eşime dedim bırak yumurtayı ben doğuruyorum Hemen çıktık evden o arada doktora da yazdım nişanım geldi, sancılarım çok düzenli 3dk da bir ben duramıcam hastaneye geçiyorum diye. O saatte hemen cevap verdi helal olsun, tamamdır ben hastaneye bilgi verdim diye. Arabaya binmem ayrı komedi. Apartmanda sancı geldi asansöre binemedim, asansörde sancı geldi dışına çıkamadım, arabaya bincem sancı geldi sokakta eğil kalk iki büklüm Arabada sancı geliyo tavandaki tutunma koluna asılıyorum derken tam acilden gircem beni karşıladılar dedim bekleyin sancım geldi yürüyemiyorum Girdik kovid testi alındı bizden, sonuç çıktı beni odaya çıkardılar. O arada evden çıkarken cebime muz atmıştım son anda, iki arada bir derede onu lüplettim Hemen hemşireler geldi çatıma bakmaya 6cm açılmış sen nası güle oynaya geldin dediler. Dedim şu an benim regli sancımla eşdeğer bir sancı Derken kesem patladı kontrolde suyum boşaldı. Nst de o kadar düzenliydi ki sancılarım ay çok iyi falan diye konuşuyodu hemşireler. 117 gördüm bir ara Bana nefes tekniğini öğrettiler ve her sancıda bu tekniği uyguladım. Açılmam 8cm olunca epiduralin takıldı. Ömrümden ömür gitti epidural takılırken çünkü 4. denemede oturdu. Omurlarımın arası çok darmış (aşırı kilo aldım sanırım ondan) ve bu yüzden epidural yol bulup ilerleyemiyomuş. Her denemede bir üst omur boşluğundan deldiler. Hiç acı hissetmedim zaten öncesinde uyuşturuyolar. Beni geren ya epidural takılamazsa, ya omurgam sinirlerim zarar görürse düşüncesiydi ki sanırım o anın vermiş olduğu aşırı adrenalinle böyle panik oldum Epiduralden sonra bir güzel oldu mis Acı hissi %60 azaldı, sancılarımı hissediyordum ve nefes egzersiziyle karşılamaya devam ettim sancıları. Bir süre sonra doktorum da geldi ve bana egzersiz gibi bişeyler yaptırmaya başladılar. Eşimle kıvırtmalı danslar ettik Çömelme pozisyonunda yürüdüm eşim elimden tutuyodu, squat yaptım eşim elimden tutuyodu, kalçamı bacaklarımı aça aça gerdirdik eşim elimden tutuyodu Doğumhaneye geçtik ve bana nasıl ıkınmam nasıl tutunmam nasıl nefes almam gerektiğini gösterip anlattılar. Çok uzun sürmedi bebeğin kafası ilerledi ve doktorum su an saçlarını okşuyorum baya saçlı bir kız dedi İşim tek bir doğru ıkınmaya kalmıştı belki de. Tamam dedim oldu iş başarıyorum, kendini topla ve ıkın! Açılmam kesisiz bir şekilde kendiliğinden maksimum seviyedeydi. Doktor eğer yırtılma ön görürsem çok minik bir kesi atarım sen zaten anlamıcaksın bile dedi. Derken derken aaa bir baktık benim kasılmalarım durdu ama sancı hissi devam ediyor. Kasılma olmayınca ıkınma olmazmış. Kalktım yerimden ebemle danslar ettik squatlar yaptık falan gene biraz kasılmam oldu gibi başladım ıkınmaya. Bebek ilerlemiyor Dedim ıkınayım ben, doktor kasılmasız olmaz dedi. Nolur nolmaz ameliyathaneye geçtik. Ordada devam ettim ıkınmalara. Hatta en son bir hemşire kadın üstüme çıkmış bebeği itmeye çalışıyodu. Bu süreçte hep doktorumla konuşa konuşa ilerledik. Bebeğim 52cm 3700kg birbebekti. Şişko değildi çünkü boyu tamdı. Küçük bir bebek de değildi. Bana kesiler atarak bebeği çıkarabileceğini ama zor bir doğum olacağını söyledi. Bebeğin başı takılmışken omzuna sıra gelince risk çok artar dedi. Kas ve sinir hasarının yanı sıra omzu çıkabilir, köprücük kemiği kırılabilir, vakum yapmam gerekebilir diye anlattı sakince. Hiç de etkilenmedim Hala bir kere daha deneyelim derdindeydim çünkü doğuramamak gibi bir olasılığı hiç düşünmemiştim. Ben de doğurmıcaksam peh falan diyodum hep Kaba tabirle at gibi karıydım, boylu poslu, taşı sıksam suyunu çıkarırım Sağ kasığıma doğru acı bir yırtılma hissi vardı, hatta can havliyle nstyi falan tek elimle söktüm attım. Dedim ne var orda, doktor dedi oraya yaslanmış rotasyon yapmaya çalışıyo. Galiba o noktada takıldı bebek çünkü vajinamdan çok orayı hissediyordum. Sen ıkınınca bastırıp denicez dediler tamam dedim yollayın gelsin ben doğurucam En son üstüme bir hemşire çıktı ben ıkınırken bebeği itiyodu Bir ıkındım iki ıkındım kasılmam kesildi ve o an farkettim kadın öyle bir bastırıyodu ki bebeğime bişey olcak diye çok korktum. O an o pozisyonda bebeğin bir yerini kırabiliriz gibime geldi. Gücüm de tükendi, takatim kalmadı. Dedim bırak, duymadılar. Bırakın diye bas bas bağırdım doktorum tamam çekilin dedi, herkes kenara çekildi. Sezeryana başlama kararı alındı. En son sonda takıldı beni uyutmuşlar. Odada açtım gözümü yada bilincim o an geldi narkozdan hatırlayamıyorum. Bebeğim geldi hemen sarıldım öptüm kokladım büyük bir mutluluk ve gülümsemeyle Bebişimin rengi komple pembeydi Kafası uzundu kavun gibi Kanala girdiği için öyleymiş bir iki güne düzeldi. Doktorun dediğine göre bir bebekle iki doğum yapmışım Çocuk kanala girdiği için hem gerekli mikrobu almış hem de vücudum normal doğumdaki sinyali alıp süt üretmiş. Dedim bari bu işime yaradı Epiduralimi de hastaneden çıkıcağım gün söküp aldılar. Hem epidural hem anestezi aldığımdan hiç acı sızı da çekmedim Ama o meme başı yarası yok mu o doğumdan zor arkadaşlar. On kere daha doğururum ama allah meme yarası vermesin. Onu da başka bir zaman yazarım Sonuç olarak olmayınca olmuyor Elimden geleni sonuna kadar yaptım, doktorum da ekibi de çok iyiydi gene olsa gene aynı doktoru seçerim. Bana tramvasız mutlu bir doğumla sağlıklı bir bebiş verdiler 13 şubat öğlene doğru bir meleğim oldu
Son anda sezeryan kötü olmuş ama olsun sağlıkla almışsın ya kucağına herseye değer.