2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Hep tatlı istiyor canım,özellikle tahinli pekmez. Kaşık kaşık yiyorum. Lokum,çikolata,baklava.. Ah ağzım sulandı

Benim de tatlı krizlerim çok arttı. Şöyle bir sıkıntı var ama benim regl de sebep oluyor olabilir. Çok dengesiz bir şekilde regl olmaya başladım ve çok sık. Doktora gitmem lazım

Canım doğum hikayemiz çoook benziyor benm 37+0 da birden basladı sancılarım. Duştan çıkamadım bi anda suyum gelmeye başladı. O kadar emindm ki normal yapacağıma. Arabada resmen filmlerdeki gibi doğuma gittk. Gecenin 3 ünde bir sürü ceza yiye yiye gittk hasteneye. Dedim kenara çek ben doğuruyorum o kadar kötüyümdüm ki. Kesin 4-5 cm açılmam vardır derken daha 2 cm açılman olmus henüz şokuyla karsılastım ama dehset ağrım var 4 cm iken epidural yapın dedim pazarlık yapıyorum doktorla olmaz 6 cm olması lazım dendi.
Bebeğimde senin ki gibi sol taraftaydı kafası ve aşırı büyük kafası vardı . Spinal sezaryene alındım direk. Tüm suyum boşalmıştı ameliyata girene kadar .iyiki denememişiz normali dedi doktorum.
Hayırlı olsun 3. Ayınız bizde 4. Ayımıza girdk

Benimde eşim arabayı uçurmuştu Ben zaten bir ay öncesinden 2cm açıklıkla geziyodum Maşallah bebişine

Seni cok merak ediyordum, komutanim sureci cok iyi yonetmis sen de cok iyi dayanmissin tebrikler ve bebisinle muu saglikli gunler

Kızlar sizinde sütünüz karbonhidrat tüketmediğinİde sütünüz azalıyor mu oğlum zayıflamış 2 gün önce çilek yedim oğlumda alerji yaptı çom fazla kaka yaptı ondan mı zayıfladı yoksa ben az yiyorum ondan mı oldu moralim çok bozuldu yicem artık

Güzel fikirmiş ama aldığım o pedleri hiç kullananadim o kadar sütüm olmadı çünkü
Biz de başta öyleydik. Deneye deneye oldu. Bazen parkta emzirmek zorunda kalıyorum. Evi toplamasam da olur. Yemek yapabileydim iyiydi
Yemekte ayrı olay, en basit neyse onu yiyoruz hep
Diyetisyenim bana demişti ki "vücut c vitamini eksikliği çektiğinde şekerli tüketme isteği artar" Gaz yapmıcak bir meyve yeseniz her gün
Benim C vitamini yerlerde demekki, çünkü sürekli tatlı yemek istiyorum
Her gün tartiyor musun canım, evde baskulde beraber mi tartiliyorsunuz doğru sonuç veriyor mu

Yemekte ayrı olay, en basit neyse onu yiyoruz hep
Çok yetersiz hissediyorum kendimi böyle hiçbir şey yapamadıa. Çocuğun bakımı dışında yapabildiğim tek şey çamaşırları makineye atmak :/ Bir de bugün uzun zaman sonra yoğurt mayaladım. Bari yulafla, meyveyle falan karıştırıp bir öğün yaparım diye
Benim C vitamini yerlerde demekki, çünkü sürekli tatlı yemek istiyorum
Ben bir yerde şey diye okumuştum. Emzirirken günlük alınması gereken kadar kalori alınmadığında da tatlı ihtiyacı çok olabiliyormuş. Ne kadar doğru bilmiyorum
Her gün tartiyor musun canım, evde baskulde beraber mi tartiliyorsunuz doğru sonuç veriyor mu
Bunu ben de yapıyorum ama aslında önerilmiyor. Hem yanlış sonuç verdiği için hem de günlük hatta haftalık takip bile doğru değil diyor doktorlar çünkü çok değişken olabiliyormuş. Özellikle aylık yapılıyormuş takipleri

Her gün tartılmıyoruz cnm. Dr un tartıda 50 gr eksik çıkınca 2 gün sonra yani bugün baktık sanki daha da zayıflamış ama görünürde öyle değil gibi bilmiyorum inşallah bizim tartı yanlıştır sabah sağlık ocağında baktırcam

Aynen bende de o yetersizlik duygusu var, çamaşırları atınca da bitince hemen çıkaramıyorum bile , çocuk uyuyunca asıyorum akşam.. sonra ütüler katlanacaklar yığılıyor.ama napalm inşallah düzene oturacaktir zamanla..
Doğru olabilir kalori hesabı çünkü neredeyse 2 öğünü zor yiyorum
Bizde yarın sağlık ocağında tartılacagiz bakalım ne olcak, kizima ne zaman mama ya da meme versem hiç hayir demiyor anlamadim sürekli aç mı

Ben baskulle bi kez tarttim doğru çıkmamıştı. İnşallah canim

Bizde mamayi bırakmaya calisiyoruz, önceki gibi düzenli vermiyorum, aç olduğunu düşünürsem veriyorum, akşama bence sütüm azalıyor yani göğüslerim dolu dolu olmuyor yumuşak oluyor ama bebeğim uzun uzun emdikten sonra 3 4 saat uyuyor gece ilk uykusunda, öyle olunca doydugunu düşünüyorum, doğru bir düşünce mi sizce, içimde hep mama vereyim tok olduğuna emin olayım düşüncesi oluyor ama esimde çocuk uyuyor işte diyipduruyor

İnşallah ya bebikler sağlıklı olsun da gerisi bir şekilde halledilir zamanla büyüdükçe
Doğru olabilir kalori hesabı çünkü neredeyse 2 öğünü zor yiyorum
Ben de böyleyim. Sın günlerde parktaki mesaim uzayınca ve hep ayakta kalınca orada da bir şeyler atıştırmaya başladım artık çünkü resmen midem kazınıyor
Bizde yarın sağlık ocağında tartılacagiz bakalım ne olcak, kizima ne zaman mama ya da meme versem hiç hayir demiyor anlamadim sürekli aç mı
Ben artık güven ve anne sıcaklığı aradıklarını düşünüyorım. Bizimki de emdikten sonra bile hala versem tutuyor memeyi. Bazen uyuyakalıyor bir anda uyanıp yine meme arıyor veriyorum iki fırt çekip geri uyuyor. Yani bundan sonra iyice emin oldum gibi. Resmen beni deniyor sanki her istediğinde orada mıyım meme verecek miyim diye
Bebekler büyüdükçe memelerdeki dolgunluk ilk zamanlardaki gibi olmuyor mu yoksa benim sütüm sıkıntıdan stresten mi azaldı bilmem ama benim de dediğin gibi yumuşak artık ve ben de ilk uykusunu uzun uyuduğu için doyduğunu düşünüyorum. Kiminle konuşsam aç bebek uyumaz diyor. Doktorla konuştunuz mu bunu? Mamayı azalttığında kilo almasında yani kilonum artış miktarında acayip bir azalma yoksa sıkıntı yoktur bence

Aynen benimkide öyle uyanır uyanmaz emmek istiyor 2 çekip devam ediyor uykuya..
Doktor da aç olsa uyumaz dedi, gece de uyanirsa elini emiyor bende duymayacagim ve öyle aç aç uyuyacak diye korkudan saat başı alarm kuruyordum Dr bunu kendine yapma sen duymazsan ve açsa mutlaka ağlar, ağlayana meme vermezler sözü çok doğru dedi ama ben yine saat kuruyorum saati hiiiiic duymuyorum akşama kadar cok yoruluyorum..Dr mamayi azaltalim demişti ama anne sütünü artıralım diyor ama artiramadimki..Bu ay bazı günler hiç mama vermedim bazı günler 1 kere bazen yarım ölçü verdim falan bakalım yarı tartilinca konuşacağım Dr la tekrar

Tarti olayına katılıyorum. Bazı hafta hiç almıyor bi sonraki hafta misliyle alıyor. O şekilde dengeliyor bence.
Benim göğüslerim de öyle dolu dolu değil. Zaten araştırirsan yumuşak memenin daha çok süt ürettiğini sende görürsün. Göğüs yumuşaksa, beyin ''burada emen bir bebek var hemen süt uretmeliyim''dermiş. Sert ise,''burada emen bebek yok, süt göğüste duruyor ''der süt üretmez ve bu şekilde süt günden güne azalirmis.
Benim kız iyice dillendi.
Sesler, çığlıklar Allah'ım nasıl bağırıyor
Onu ben yerimmaşallah fıstığa

Benm azalıyor sanırm canım. Yani sütümü sağdığımda üstünde biriken yağ tabakasında baya azalma görüyorum. Protein ağırlıklı yediğimde daha yağlı sütüm oluyor. Karbonhidratında yararı var ama protein öncelikli bence.
Et tavuk balık yoğurt süt peynir bunları çok tüketmeye calıs. Direk karbonhidrat etki etmez bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…