2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Benimde ya demek normal, ben hamielikte böyle değildim ya yemedim son aylar bile bu kadar çok
Ya bende öyle,asla tatlı istemedi canın hamileyken. Hep karbonhidrat istedi
Saati duymayıp bebeğini duyuyorsun değil mi? İşte buna annelik diyoruz
Benimki tam alarm saat başı ciyak ciyak ötüyor ay aglanicak halime gülüyorum artık ya
Yaa
Şubat bebeleri
Kizlar sallamak mi daha iyi, memede uyutmak mi?
İki ucu b.klu değnek be

Bence vermeyin mama , ilk zamanlar ben de hep doymuyor mu diye düşünüp az da olsa arada verdim . Artık vermiyorum hiç , doyuyor , uyuyor , gülüyor . Zaten ilk 5-10 dakikada alıyor onlar sütü , sonrası keyif . Doyunca oynamaya başlıyor diliyle . Benim de artık memeler daha yumuşak .

Maymun da ne maymun. Meme agzinda uyuyo simdi. Kalkmama izin yok. Farklisina zorlasam aglacak,aglatmak kotu diyorlar. Napcaz bilmem
Kizlar sallamak mi daha iyi, memede uyutmak mi?
İkisi de oluyor. Memede uzun uyumasına bir kez izin verdim. Kollarım kopacak gibi oldu. Bazen de ağlasınlar ne yapalım o kollar bize lazım onlara bakabilmek için

Kesinlikle ayni fikirdeyim ama kizimi memeden bagimsiz uyutabilmek icin bi yol ariyorum, aglamasiz

İkisi de oluyor. Memede uzun uyumasına bir kez izin verdim. Kollarım kopacak gibi oldu. Bazen de ağlasınlar ne yapalım o kollar bize lazım onlara bakabilmek için
Hanımlar benim kız da sabah 7 de uyanıp daha da uyumazdı , bir süredir alıyorum 7bucukta biraz sol memeyi emdirip sağa alıyorum o zamana babası yataktan kalkmış oluyor . Yatıyorum yan , onu da yatırıyorum öyle tutturuyorum biraz , keyif yapmaya başlayınca da çekiyorum ağzından uyuyoruz 8den 10 a kadar .Denediniz mi öyle ?

Ben sallayarak uyutuyorum memede de uyuduğu oluyo. Memeyi emzik gibi kullanmaya başladığı an emzigini veriyorum uyumaya devam ediyor.
Sanki memede daha kolay uyuması.

Uyumaya devam ettigi icin şanslisin. Benimki emzik tutmadi, cok denedim bunu yapayim diye hep atti agzindan bir şeye batirmamişsam

Ağzindan çekince geri istiyo, uyuyakalip da çekince de beş dk olmadan, bazen on sn sonra açiyo gözlerini maalesef.
Eğer memeyi çektikten sonra uyuyosa demek ki kendi kendine uyumayi öğrenebilir. Nazar degmesin maşallah iki saat uyuyan bebe ilk kirk gun vardi bende sonra hic olmadi

Yatarak emzirmeyi çok denedim. Sadece birkaç kez kabul etti. Bu cins ya bu sabah Yalın şarkıları eşliğinde ayakta dans ederek emdi. Ara ara böyle çığlık çığlığa kalıyor, sadece ayakta gezdirerek emzirebiliyorum. Ağırlaştıkça zorlaşıyor ne yapacağım bilmiyorum

Evet cnm, ya bi deniyeyim onu da belki faydası olur,

Aslında ilk gün Hastane de mama verildi, sütüm çoktu başta ama sonra bebek emmeyi bıraktı sütun tadına baktikki bildiğin tuzlu su gibiydi, ilaçlardan olduğunu düşünüyorum. Sonra 4 5 gun mama verdik , ben verdikleri ilaçları içmedim sürekli sekerli yedim ve tadi düzeldi, sadece süt veriyorduk hatta sagip öyle de iciriyorduk fazlaca vardı, sonra 27.gun Dr kontrolü vardı, Dr 640 gram almış az dedi, kitaplarda 500 yazar ama uygulamada 640 ilk ay için az dedi mama verelim dedi ve beni ikna etti, öyle tekrar başladık mamaya hala da içiyoruz, geçen ayki kontrolde mamayi azaltalim dedi ama sütüm yetmiyor, mamayi nasıl yiyor demekki aç diye düşünmekten ve mama içtiği için uzun süre tok kalıp beni emmediginden sütüm azaldı tabiki ve ben bunu yeni anlayabiliyorum. Simdiki aklım olsa mamaya tekrar baslamazdim daha cok sagar mama yerine onu verirdim, çünkü 500 alanlara da normal diyen dolu Dr var..şuan günde 1 kere veriyorum hiç vermediğim zamanlarda oluyor ama nasıl bende bağımlı gibi olmuşum ya açsa, çiş yapiyor uyuyor falan ama her verdigimdede emiyor yiyor

Biraz rahat olun doyuyordur , ilk ay mama verirken benimki de gözlerini pörtletip sonuna kadar içerdi . Şuan sadece emiyor , öyle eskilerin dediği gibi duvarlara fışkıran sütüm de yok yani . Doyuyor ama , kilosu da normal . Pazartesi kontrolde kilosu iyi dedi doktor , alt sınırda sadece 600 Gr almış ama mama verelim demedi . İnce , uzun bir kız oldu . Asla reddetmiyor ama memeyi , her verdiğimde çekeler , doyunca oynamaya başlar . Her bebek tombul olmuyor .

Sizinkiler biraz cazgır bebeklerden öyleyse

Sizinkiler biraz cazgır bebeklerden öyleyse
Annem kendi çocukları, eltilerinin çocukları, yeğenleri, torunları derken bir sürü çocuk baktı. "Ben böylesini görmedim" diyor. Çocuk 3,5 ayda alayımızı hizaya getirdi, parmağında oynuyoruz

Son düzenleme:
Benim oğlum gibi 600 gr almış ince uzun bşr oğlancık emiyor şükür benimkide doyunca oynuyor bıraktırıyorum. Hatta ben evde tartıldım zayıfladı sandım bugün Sağlık ocağındaki hemşire ne yapıyorsan aynı şekilde devam et gayet iyi bakmışsın daha ne olsun dedi

Evet biz bunu yapıyoruz çok keyifli oluyor 2 saat daha uyuyabiliyoruz bu sayede. Doyunca kendi bırakıyor memeyi basinida diğer tarafa çevirip uyumaya devam ediyor. Hatta kucakta emmiyor sabahları iyice alıştı böyle yatarak keyif yapa yapa emmeye.
Peki pekiiii biz bu bebisleri sese nasıl alistiracagiz, yaninda konus uyanmıyor ama en ufak tık sesine uyanıyor
Ya sessiz yerde uyursa tık seste uyuyor gürültü de uyursa sese aldırmıyor.bugun kına gecesine gideceğiz kızımla bakalim bizi neler bekliyor

Son düzenleme:
Aynen , elimizden geldiğince iyi bakmaya çalışıyoruz . Büyüyorlar işte yavaş yavaş :)

Denizyildizi da az rahatlasa keşke , doymuyor bu bebek paniği çok zorluyor insanın kafasını çünkü , biliyorum .

Geçen hafta oğlumun arkadaşının doğum günü vardı. Esimde vardiyalı çalışıyor o saatte işte. Ben gitmeyelim desemde oğlumu ikna edemedim. Akşam saatlerinde diğer arkadaşlar giderken bizi aldılar ama benim kız kriz geçiriyor. Öyle ağlamak yok . Sebebide uykusu var hanımın arabada uyur dedim uyumadı. Arkadaşın eşi adam şaşkınlıktan ninni söylemeye başladı benimkine ama kendi sesinden ninniyi duymuyor ki. Çantamda yastık vardı. Oraya vardığımız gibi kanepeye yatırıp çantama yastık almak için eğildim arkama bi baktım insanlar başıma toplanmış ne oldu bu bebeğe diye telaştalar siz halimi düşünün o anda artık dizimde salladım da uyudu 2 dk içinde neyseki

Çok güzel oluyor , babayı yataktan atıp keyif yapıyoruz

Az daha akıllanınca yapmam ama bizim yatağa alışmasın sonra hiç gitmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…