- 5 Kasım 2020
- 3.091
- 6.408
- 108
Çok olmuş sen soralı canım ama inek sütü alerjisinde oluyor kakada kanlı mukus. Doktora gittiniz mi merak ettim ?Kızlar merhaba oğlumun kakasında bu şekilde mukuslu kırmızılık vardı Dr a da sordum şimdi ama başına böyle bir şey gelen var mı
Fazla içmiş canım normalinden o sebeple kusmuştır merak etmeKizlar bebegim biberonla besleniyor. Mama anne sütü her ikisini de aynı şekilde alıyor meme tutmadığından. Bugün tek seferde 180 CC içti (normalde 120 felan içerdi)4 saat sonra felan yine 180 CC içti. (Anne sütü mama miktarı karışık) içerken uyudu 1 saat sonra felan yatağını bile islatircasina kustu. Kötü kokmuyodu. Şimdide huzursuz değil uyudu tekrar. Sizce neden olmuştur fazla içtiği için mi olmuştur başiniza geldi mi.
Süt alerjisi değil cnm o gün düşün düşün aklım çıkacaktı. 1 gün öncesi akşam bir kase çilek yedim o yaptıÇok olmuş sen soralı canım ama inek sütü alerjisinde oluyor kakada kanlı mukus. Doktora gittiniz mi merak ettim ?
gazı cıkmadan uyuduysa olmustur canım. reflu yatagı kullanıyır musun. o da egimli oldugu için kusmayı azaltıyorKizlar bebegim biberonla besleniyor. Mama anne sütü her ikisini de aynı şekilde alıyor meme tutmadığından. Bugün tek seferde 180 CC içti (normalde 120 felan içerdi)4 saat sonra felan yine 180 CC içti. (Anne sütü mama miktarı karışık) içerken uyudu 1 saat sonra felan yatağını bile islatircasina kustu. Kötü kokmuyodu. Şimdide huzursuz değil uyudu tekrar. Sizce neden olmuştur fazla içtiği için mi olmuştur başiniza geldi mi
Maşallahselam kızlaar girmeyeli 3 ay oldu sanırım. evde bir çocuk bir bebek ev işleri yemek derken fırsat bulamadım yavaş yavaş rayına otueuyor herşey. kızım 10 gün sonra 4 aylık olacak. uyku ve emme düzene girdi çok şükür. sütüm ilk 1 ay azdı ve 23 gün mama verdim sonra doktora gittik allah razı olaun o doktordan ne uyuyordu bebegim ne aglaması bitiyordu. bana iki ilaç verdi biri bestlak damla digeri bir mide ilacı ama yanetkisi süt arttırmasıymıs. onlarla toparladı. o günden beri mamaya veda ettik. kızım da 2865 doğmuatu 10. günde doğum kilosuna gelememişti bile. çok üzülüyprdum. ama geçti gitti 3 bucuk aylıkken 6500olmustu.
ben de ilk kızımı da kanguruyla büyüttüm bunu da. elim ayagım o benim. alacaksanız tavsiyem ikinci el sitelerden ergonomik kanguru tercih etmeniz. solomombaby uygun fiyatlı tercih edilebilir.
hepimiz saglıkla büyütelim
canım bana gittiğim her doktor hemşire kesiblikle mama verecksin dedi ama biliyorum ki mama dipsiz kuyu yani verdikçe vermen lazım ve süt de emdikçe gelir mama verdikçe süt artmaz. tabii ki mamayla büyüyen bebek de var olabilir.ama eğer tercihin anne sütüyse mamayı azalt ve bitir emdikçe artacak sütün.ilaç ismi veriliyor mu inan bilmiyorum. ama mottilium hap kullandım ben 2 hafta sabah öğle akşam 2şer tablet sonraki haftalat 1 er tablet. bu mide ilacı fakat süt arttırıyor. bestlakı 20şer damla günde 4 kez kyllandım. hala kullanıyorum. artık sabah 20 akşam 20. sütün olacagına güven bol bol emzir.Maşallahdamlayı günde kaç kere kaç damla damlatiyordun ve ne kadar süre kullandın, bende artırmaya çalışıyorum, artmıyor düşüncesi iyce azaltıyor zaten.evde tekken mama vermemeye baslamistim ama bayramda çocuk ağladıkça aç işte sütun yetmiyor mama ver denildikce o da mamayi yedikçe başa sardik
Benim annem de aynısını bana yaptı, takviye lazım sütünün olmasi icin sütün az deyip durdu, o gitti ben takmadım sütüm yok mu diye, cok şükür çok sıkıntı yaşamadımbu arada 23. gün evden annem ve ablam gitti yalnız kaldım ve mamayı öyle bıraktım. insanların yanında aglaması aç oldugunun söylrnmesi sinirlerimi bozuyor sussun diye mama veriyordum ben de
Valla iyi cesaret cnm maşallah tek başınaDün gece kına gecesine gittim ama kızım asla uyumadi orada ağlamadı da çok şükür. Hep dizde sallayarak uyuttugum için yeniden bunu istedi sanırım.
Bende bugünden itibaren kendi kendine uyumayı öğrenmesi için biseyler yapmak istiyorum. 40 dakikadır besiginde duruyor ninni açık. Ay yok uyumadi aldım emzirdim şimdi gülüyor cadı. Bide kaka yapiyor şimdi bitsin bidaha yatirayim besigine
Gümüş kapaklar ve bir sürü kremim var , ev krem dükkanı gibi . Benim meme bir değişik sanırım , bekliyorum keyfi gelince düzelir belkiBence öyle biberona alışır ve en kötüsü bebek teması azaldığı için vücudun süt üretimini azaltır. Adet oldun mu bilmiyorum ama olmadıysan onu bile erkene çekebilir. Ay çok karamsar yazdım ama makineler bebeğin ağzı kadar kuvvetli çekmez demişti doktorum. Ortalama yüzde 40daha az süt çıkartırmış makine
Memede uyutmak çok daha iyi. Sallamak bebek bryninde kılcal kanamalar yaparmış. Memedeyse ten teması oluyor ve bebek için muhteşem
Ay ben ne çektim meme yarasındanHatta sağ mememe içten bişey oldu kanlı süt geldi kaç gün, sol mememin ucundaki deriler komple soğuldu kabuk oldu ve bebek emdikce kabuklarda sçıldı acık et oldu, lansinoh kantaron hindistancevizi ne buldumsa sürdüm iyileşmedi. Derken sağ mememin ucuda komple açıldı Bebek ağlar ben ağlarım Gittim çocuğun doktoruna dedim ben emziremicem Doktor bana emzirme eğitimi verdi şipşak. Tutuşumu falan düzeltti. 2 gün emzirmeyi kestim. Mecburen mama verdim. Her bebeği emzirceğim zaman sinirden terliyodum. Binlerce iğne meme ucumdan beynine şimşek çaktırıyodu sanki Anestolle medikasolü karıştırıp sürekli meme uçlarıma sürdüm. Gümüş kapak taktım ve şak diye geçti. O gümüş kapakları bulandan allah razı olsun Geceleri pedin içinden gümüş kapak takıyorum. Bebek pamukçuk da olmadı hiç gümüş engellermiş. Senin geçmiş mesajlarını okuyamadım ama belki yardımcı olur.
Teşekkür ederim canım, ilac alerjilerim var kullanamam ama damlaya bakacağım, günde 1 kez veriyorum mamayi da azaltmaya çalışıyorum inanıyorumki bırakacağız ama 6 aylik olmadan bırakırız inşallahcanım bana gittiğim her doktor hemşire kesiblikle mama verecksin dedi ama biliyorum ki mama dipsiz kuyu yani verdikçe vermen lazım ve süt de emdikçe gelir mama verdikçe süt artmaz. tabii ki mamayla büyüyen bebek de var olabilir.ama eğer tercihin anne sütüyse mamayı azalt ve bitir emdikçe artacak sütün.ilaç ismi veriliyor mu inan bilmiyorum. ama mottilium hap kullandım ben 2 hafta sabah öğle akşam 2şer tablet sonraki haftalat 1 er tablet. bu mide ilacı fakat süt arttırıyor. bestlakı 20şer damla günde 4 kez kyllandım. hala kullanıyorum. artık sabah 20 akşam 20. sütün olacagına güven bol bol emzir.
Mecbur gittim çok yakın arkadaşım bugünde düğüne var ona gidicem.Valla iyi cesaret cnm maşallah tek başınaneyse ki durmuş ya, o uyku eğitimi oluyor cnm ama her bebek yapamıyor ya zor bide alıştırdık biz sallamaya yada emzirmeye biraz zor değişiyor
Hiç ağlamadı 50 dakikanın sonunda da uyudu ya maşallah daimi olur umarimUyumasa da ağlamamış o da çok güzel bence
lc w dan ayakkabı almıstım aslında patik gibi yumusacık cırtlı. onu giydiriyorumDışarı çıkarken bu bebislerin ayaklarına ne giydiriyorsunuz hanımlar, ayaklarımız pusetten dışarı çıkıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?