2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Merhaba bende yüzüstü yatırıyorum ancak böyle uzun uyuyabiliyo bir yandan nda yanlış yapıyorum diye düşünüyorum ama elden bişey gelmiyor öteki türlü hic uyumuyor
benim ilk kızım da böyleydi onu da yüzüstü yatırdım ilk 5 ay. evet önerilmiyor ama başka şekilde uyumuyırdu bu da öyle. önemli olan sert bir yüzeyde uyutmak kafasını kurtarabilecegi boğulmayacagı şekilde. o yüzden reflü yatagında yatırıyorum. 5 aydan sonra artık onda yatamayacak o zaman sırtüstüne geçnek zorunda ama el refleksi o aylarda kaybolmaya başlıyor zaten

bizim 2aylık oldugundan beri böyle sag kolum gidik bacaklarımı akşam agrıdan sıgdıracak yer bulamıyorum
Of ya biz daha da erken bulduk o yöntemi. Bir ara sürekli memeyle kavga ediyordu. Deneye deneye onu buldum. Bir de müzik eşliğinde olacak. Geçtiğimiz haftalarda biraz düzelmişti. Oturarak emzirmeme izin veriyordu. Son zamanlarda yine başladı ama artık kilo da arttığı için çok daha fazla zorlanıyorum

4 aydan sonra destekli olarak oturabilir yavaş yavaş.

ben 3 aylık oldugından beri oturtuyorum. youtubeda takip ettiğim bir doktor var o da bu şekilde dedi. çok seviyor kızım aglarken bir anda oturtunca gülücükler saçıyo
Benim kızçe 1 ay falan erken doğdu diye bekleyeyim diyordum ama bende mi başlasam ki zamanında doğmuş olsa 3 aylık olacaktı

Bugün itibariyle kızçem 4. Ayını tamamlayıp 5. Aya girmiş bulunuyor.
Kizlar bu arada 1 ay erken doğdu benim kızım da 3 aylık olarak mı sayiliyor hani düzenlenmiş tarih falan diyorlar ya.
Bana şuana kadar bununla ilgili bir şey söylemedi doktorlar nasıl oluyor o

Benim kızçe 1 ay falan erken doğdu diye bekleyeyim diyordum ama bende mi başlasam ki zamanında doğmuş olsa 3 aylık olacaktı
Kafasını tutabiliyorsa ve oturmak için kendini öne doğru getiriyorsa oturmaya hazır demektir artık destekli olarak oturur. Kardeşimin kızı da tam 4 aylik doktoru 1 hafta sonra oturtmaya başla artık demiş.
O ağır prematüre bebekler için geçerli sanırım. Oğlumda 1 Ay erken doğdu ama hiç öyle hesaplar yapılmadı.

aynen öyle 2.aydan beri zaten meme reddi var biraz azalmış gibiydi ki 4. ay atagıyla şiddetlrnetek geri döndü. bir de öyke bie çıglık atıyor ki gören canını yaktım sanacak kulagım cınlıyo

Kafasını tutuyor evet o öne doğru getirmeyi de bu ara yapmaya başladı.
Ben başlayayım o zaman bugün.
Zaten bu ara yatırınca ağlıyor çok hoşuna gitmiyor yatmak
Süper o zaman sevindim buna
Çok sağol canım cevaplar için

Rica ederim ne demek
Sen nasılsın? Seni artık tamamen adapte olmuş olarak görüyorum ve buna çok seviniyorum ❣

Kafasını tutabiliyorsa ve oturmak için kendini öne doğru getiriyorsa oturmaya hazır demektir artık destekli olarak oturur. Kardeşimin kızı da tam 4 aylik doktoru 1 hafta sonra oturtmaya başla artık demiş.
Mesela kızım başını tutabiliyor ama yoruluyor tabiki, sürekli tutamıyor yani, kendini öne getiriyorsa derken canım mesela kucakta yüzü Dışa dönük gezerken başını aşağı doğru egiyor sanki o sekilde öne gidiyor dediğin böyle bir şey mi ? İlk çocuk her şeyi onunla öğrenmek demek sanırım, bende bu çocuğun karnı mi ağrıyor napiyor keyfi de iyi ama diyorum

evet cnm oturmaya çalışıyor.
Kafasını ve gövdesini öne götürüyor, mesela yüzü dışa dönük, kucağında oturur gibi durur sen düzeltirsin o bidaha öyle yapar.

evet cnm oturmaya çalışıyor.
Kafasını ve gövdesini öne götürüyor, mesela yüzü dışa dönük, kucağında oturur gibi durur sen düzeltirsin o bidaha öyle yapar.
Ayy evet ya tam olarak bu evet, kizim beni oturt diyormuş bende Gazi var heralde az daha gezdiriyim de çıksın diyorum

Rica ederim ne demek
Sen nasılsın? Seni artık tamamen adapte olmuş olarak görüyorum ve buna çok seviniyorum ❣
Daha iyiyim çok çok şükür
Bunda kızımın da etkisi var kolik falan olsaydı çok başka durumda olabilirdim.
Çok sağol canım benim
Senin nasıl gidiyor
Bu arada ne kadar süre destekli oturabilir?

Canim benimkide 32 haftalık doğdu ama doktoru hiç duzeltilmise göre bakmıyor hep normal kontrol ediyor bense çok aradayim acaba oturmayı ek gıdayi neye göre yapmalı bilemedim bebek kendi belirleyecek bu konuları.

Canim benimkide 32 haftalık doğdu ama doktoru hiç duzeltilmise göre bakmıyor hep normal kontrol ediyor bense çok aradayim acaba oturmayı ek gıdayi neye göre yapmalı bilemedim bebek kendi belirleyecek bu konuları.
Benimki de 34te doğmuştu.
Evet ya demek ki çok çok erken doğanlar için yapıyorlarmış bunu.
Oturmayı çok çok zorlamadan yavaştan başlamaya karar verdim ben.
Az önce oturttum ilk kez. Bayağı mutlu gorunuyordu
Ek gidaya da 6. Ayda değilde daha erken başlanınca bebeklerin daha iyi yediğini, yemek secmedigini duydum. Bir yakinimda çocukları arasında bunu deneyimlemiş. 6. Ayda başladıkları yemek seçip yemezken erken başladığı çok güzel yiyor.
Birkaç haftaya ona da başlamayı düşünüyorum ben şahsen. Ya da en fazla 1 ay daha beklerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…