- 28 Eylül 2015
- 5.424
- 15.286
- 248
Geçen birini atmıştım buraya Sincap Kitap'tan bir sürü kitap aldım ben çok ciciler. Fenerli, cırt cırtlı, gözlü, tekerlekli kitapları var. Gözlü olanı çok sevdi. Diğerleri için biraz daha büyümesi lazım. Yine de ben gösteriyorum renkli renkli baksın işte gözleri gelişir. Okunabilir de hem. İş Bankası Kültür Yayınları'nın çocuk kitapları da çok güzelMasal kitabi tavsiyeleriniz var mi?
Resimli masal kitaplari, ufak bebelerin dikkatini çekebilecek
Zarar gelir mi gelmez mi bilmiyorum. Ben de karşısına oturtup izletmiyorum ama dediğin şekilde bakıyor ara ara. Onu da kapatırsam hep beraber deliririz. Tummy time falan yalan oluyor bizde maalesef. Yüzüstü yatmayı da hiç sevmedi, şimdi bunu da yaptıramıyorum. Ağlıyor ama deniyorum tabii yine de. Sırt, boyun ve kol kasları için önemli. Şu kartlardan da almadıysan al derim, bayağı seviyorlar onlarıYani otobusun tekerlegini cok seviyor mesela, acip sabit sekilde tv ye baktirmiyorum, ben soyluyorum dans ediyorum onunla. Bundan zarar gelmez o zaman..
Yere yatarak vakit gecirme fikrini sevdim, ben de tummy time yaparken karsisina geciyorum ama az duruyo, yatarak da hisirtili kitaplarina bakarak bisiler uyduruyum.
Tesekkur ederim
Geçen birini atmıştım buraya Sincap Kitap'tan bir sürü kitap aldım ben çok ciciler. Fenerli, cırt cırtlı, gözlü, tekerlekli kitapları var. Gözlü olanı çok sevdi. Diğerleri için biraz daha büyümesi lazım. Yine de ben gösteriyorum renkli renkli baksın işte gözleri gelişir. Okunabilir de hem. İş Bankası Kültür Yayınları'nın çocuk kitapları da çok güzel
Zarar gelir mi gelmez mi bilmiyorum. Ben de karşısına oturtup izletmiyorum ama dediğin şekilde bakıyor ara ara. Onu da kapatırsam hep beraber deliririz. Tummy time falan yalan oluyor bizde maalesef. Yüzüstü yatmayı da hiç sevmedi, şimdi bunu da yaptıramıyorum. Ağlıyor ama deniyorum tabii yine de. Sırt, boyun ve kol kasları için önemli. Şu kartlardan da almadıysan al derim, bayağı seviyorlar onları
Eki Görüntüle 3073486
Benim kizima da sali gunu kaka tahlili yapacaktik, ne olduysa o un dahil o gunden beri kaka yapmadi. 4.gun bizde de.bizim oğlan kaka yapmadı bi türlü, bugün 4cü gün, sonra bi anda yapacakta sanırım
Umarım o tarz bir şeydir.Yok canım bence o öğrenme ve kavramaya çalışırken verdiği tepki tamamen tutmak yada dokunmak istediği için heyecan yapıyorlar o esnada yapıyordur onu içini ferah tut benimkide heyecan yapıyor oyuncağı tutmadan önce elini hızlı hızlı sallıyor sonra tutuyor, her bebeğin tepkisi gelişimi yapısı ayrı
Ben yaz bitene kadar düzen veremicem sanırım çünkü geziyorumDüzenini bozmamak için ben hiç biyere çıkmıyorum, misafirliğe gitmiyorum. Banyodan sonra uyuması gerektiğini öğretmeye çalışırken bıgün ipler koptu iyice. Babamız yok yalnız kalmayalım diye gelmişler. Güya bebe uyuyunca ben de uyuyacaktım 8 bucukta, saat 11 olduyar bana yine haram geceler
Sütünü sağan anneler dondurucuda nasıl saklıyorsunuz? Süt poşetim yok kavanoza koysam olur mu?
Benimde aynı böyle maks. 2 memeden sabah uyanınca 60 alıyorum o da sabah olduğu için gerisi 20 10 bazen hiçBende başladım sagmaya ama cok az çıkıyo ya 20 30 cc, bide bi göğsümden daha az çıkıyo 10 cc anca, benim paşa sömürüyor memeleri saat başı
İlk bebede bende böyleydim aman uykusu var o durmaz şimdi deyip deyip alırdımYa ben fettan bi gelinim sanirim, kizim zaten gunduzleri cok az uyuyan bi bebek. Dun uyku saatinde geldi k.valide ozledim seviyim sonra uyut falan dedi. Bakalim dedim kucagina verip mutfaga gectim, cigligi basti benimkisi.(baskasinin kucaginda durmaz biliyorum) ay nesi var diye getirdi, dedim cok uykusu var saatlerdir uyumuyor bak gozleri kizarmis sen daha iyi anlarsinVsvs.
Esim de destek cikar sagolsun hemen yikayalim uyutmaya calis zaten saatler suruyor uyutman dedi. Sonra baybay dedik k.valideyeiyi uykular de kizim neneye
Ben ilk defa dün gece çorapsız yatırdım hatta şimdi de uyuttum çorap yok rahattı. Bizde TV hep açık ses var alışsın sese diye. Doğduğundan beri bebek şarkıları açarım buna sırasıyla halay ve Türkçe rap eklendi açınca susuyorAlakasiz sorular +1 (ben de katilcam banane)
1) Bebeginize corap giydiriyor musunuz? Benimki gazli bi bebek, halen zorlaniyor. Gunduz cikarip gece giydirsem olur mu yoksa gunduz sogugu alir da gece uyumaz mi? (Ev minimum 25derece,bazen28-29)
2) kizimi emzirirken tvden muzik aciyorum veya tlcde ev onarma programi bakiyorum arka planda ses olmasi problem olur mu gelisimi olumsuz etkilenir mi?
3) gormeyecegi şekilde bebek sarkilari acip kendim soyluyormus gibi yapsam sorun olur mu?
4) Cokça yakindigim üzere kizimi gunduzleri cok az uyutabiliyorum, uyaniklik süresi epey fazla. Nasil vakit geçiriyorsunuz bebelerle?
Tummytime-2-3dk anca durur
Anakucaginda-10dk anca durur
Ben sarki soyluyorum hepsi bitiyo, bastan soyluyorum
Kucak gezdirmesi 5dk sonra belim agiriyo
Ekstra tavsiyeniz varsa şiddetle alirim
Ben 3 hafta sonr seminere gidicem sagmam lazım az az mecburen cnm, zaten doğru düzgün uyumuyor, uyuduğunda yada babamiz evde olduğunda Sağiyorum valla pert oldum ya bi kac gündür iyice huysuzlasti Habire gezicekBabaaneye ne de güzel ne de tatlı güle güle dedin canım kızım asdddf
Ben şu an sağsam bir şey çıkmaz. Bizimki de sömürü düzenine geçti. Eski sütler duruyor buzlukta. Başta sütüm yetmediğinden sağım yaptırıyordu doktor
Bende sabahları deniyeyim Belki çok çıkar bakalim, saat başı emiyor ya ben 2 memeyi de sagamiyorum, diğer meme ona kalmak zorundaBen yaz bitene kadar düzen veremicem sanırım çünkü geziyorumkızımda çok kasmışım bunda daha rahatım amaaan uyur diyorum. Sonra gece zırt zırt uyanınca olan bana oluyor tabi o ayrı ama gezmeden de kendimi alamıyorum
Benimde aynı böyle maks. 2 memeden sabah uyanınca 60 alıyorum o da sabah olduğu için gerisi 20 10 bazen hiç
İlk bebede bende böyleydim aman uykusu var o durmaz şimdi deyip deyip alırdımşimdi eşimle aman tutsunlar oynasınlar bşr çay içelim yemek yiyelim falan modundayız. Hatta akşam bizdelerdi oğlan ağlamaya başladı kayınvalidem kayınpederim kıızm uyut biz gideriz diyorlar ben oğlum dur önce yolcu edelim sonra uyuturum seni diyorum kızımda saat 9 da o yatakta olunacaktı şimdi resmen dönüşmüşüm ben zaten oğlanda on buçukta önce uykuya dalmıyor
Ben ilk defa dün gece çorapsız yatırdım hatta şimdi de uyuttum çorap yok rahattı. Bizde TV hep açık ses var alışsın sese diye. Doğduğundan beri bebek şarkıları açarım buna sırasıyla halay ve Türkçe rap eklendi açınca susuyorbizimkinin de gündüz uykusu günü gününü tutmaz uyanınca kendine geliyor konuşuyorum kucapımda gezdiriyorum işim. Varsa mesela çamaşır katlayacaksam yanıma yatırıyorum hem konuşup hem yapıyorum ev süpürülecekse oda oda benimle geziyor onun dışında hışırtılı oyuncakların içeriğini anlatıyorum sıkılan kadar. Şarkı söylüyorum bazen dışarı çıkarıyorum gezdiriyorum falan. Birde ben uykusunda iş yapayım hiç yapmıyorum rutine devam ediyorum sürekli kucak vs istemesin diye her ağlamasında almıyorum tabi çok ağlarsa sesi çıkmayacak kadar alıyorum. İşlerimi onun yanında yapıyorum ki alışsın.
Ben yaz bitene kadar düzen veremicem sanırım çünkü geziyorumkızımda çok kasmışım bunda daha rahatım amaaan uyur diyorum. Sonra gece zırt zırt uyanınca olan bana oluyor tabi o ayrı ama gezmeden de kendimi alamıyorum
Benimde aynı böyle maks. 2 memeden sabah uyanınca 60 alıyorum o da sabah olduğu için gerisi 20 10 bazen hiç
İlk bebede bende böyleydim aman uykusu var o durmaz şimdi deyip deyip alırdımşimdi eşimle aman tutsunlar oynasınlar bşr çay içelim yemek yiyelim falan modundayız. Hatta akşam bizdelerdi oğlan ağlamaya başladı kayınvalidem kayınpederim kıızm uyut biz gideriz diyorlar ben oğlum dur önce yolcu edelim sonra uyuturum seni diyorum kızımda saat 9 da o yatakta olunacaktı şimdi resmen dönüşmüşüm ben zaten oğlanda on buçukta önce uykuya dalmıyor
Ben ilk defa dün gece çorapsız yatırdım hatta şimdi de uyuttum çorap yok rahattı. Bizde TV hep açık ses var alışsın sese diye. Doğduğundan beri bebek şarkıları açarım buna sırasıyla halay ve Türkçe rap eklendi açınca susuyorbizimkinin de gündüz uykusu günü gününü tutmaz uyanınca kendine geliyor konuşuyorum kucapımda gezdiriyorum işim. Varsa mesela çamaşır katlayacaksam yanıma yatırıyorum hem konuşup hem yapıyorum ev süpürülecekse oda oda benimle geziyor onun dışında hışırtılı oyuncakların içeriğini anlatıyorum sıkılan kadar. Şarkı söylüyorum bazen dışarı çıkarıyorum gezdiriyorum falan. Birde ben uykusunda iş yapayım hiç yapmıyorum rutine devam ediyorum sürekli kucak vs istemesin diye her ağlamasında almıyorum tabi çok ağlarsa sesi çıkmayacak kadar alıyorum. İşlerimi onun yanında yapıyorum ki alışsın.
Çorap hala giydiriyorum hatta bazen pratikte,çünkü ayakları hemen üşüyor ve bizimde gazımiz oluyor, gece kendi nasıl beceriyorsa baktığımda ayaktan çıkmış oluyorAlakasiz sorular +1 (ben de katilcam banane)
1) Bebeginize corap giydiriyor musunuz? Benimki gazli bi bebek, halen zorlaniyor. Gunduz cikarip gece giydirsem olur mu yoksa gunduz sogugu alir da gece uyumaz mi? (Ev minimum 25derece,bazen28-29)
2) kizimi emzirirken tvden muzik aciyorum veya tlcde ev onarma programi bakiyorum arka planda ses olmasi problem olur mu gelisimi olumsuz etkilenir mi?
3) gormeyecegi şekilde bebek sarkilari acip kendim soyluyormus gibi yapsam sorun olur mu?
4) Cokça yakindigim üzere kizimi gunduzleri cok az uyutabiliyorum, uyaniklik süresi epey fazla. Nasil vakit geçiriyorsunuz bebelerle?
Tummytime-2-3dk anca durur
Anakucaginda-10dk anca durur
Ben sarki soyluyorum hepsi bitiyo, bastan soyluyorum
Kucak gezdirmesi 5dk sonra belim agiriyo
Ekstra tavsiyeniz varsa şiddetle alirim
Canım hepsini okumak için kızımdan izin alamadım daSizin bebekler burada yazan her şeyi yapabiliyor mu ya? Bayağı ileri seviye geldi bana bazı şeyler
4 aylık bebek gelişimi nasıl olur?
Gittikçe daha keyifli olmaya başlayan ebeveynlik, 4. ay itibariyle yeni heyecanları da beraberinde getirir. Geçen ayda ilk kez sessiz harfleri kullanmaya başlayan bebek, bu ay "ba-ba-ba" gibi ardışık sesler çıkarmaya başlar.www.medicalpark.com.tr
Çorap hala giydiriyorum hatta bazen pratikte,çünkü ayakları hemen üşüyor ve bizimde gazımiz oluyor, gece kendi nasıl beceriyorsa baktığımda ayaktan çıkmış oluyor
Ben şarkı açarsam emmeyi bırakıp orayı dinliyor emerken açmıyorum ama etkileyecek bir durum olmadığını düşünüyorum, Tv tablet açıp izletmek zararlı diye okudum
Önce sütümüzü içiyoruz, kusmayalim diye 15 dk dik duruşta yürüyoruz sonra isterse yatarak oynuyoruz ama genelde istemez 1 saate yakın kucakta sağı solu izliyoruz, sonra biraz oyun halisinda oynuyoruz , biraz çingirak veriyorum ama ağza götürüyor sallayamiyor, ya da cingiragimiz balık onu sallayarak ona balığı konuşturuyorum hikaye anlatiyorum hoşuna gidiyor, bi tane masal kitabı aldım ama pek beğenmedim yine de okuyunca ses tonunu farklı farklı yapınca hoşuna gidiyor, sonra gün içinde yaptıklarımdan bahsediyorum farklı ses tonlarında, biraz karin üstü biraz dönme calismalari, bide elimin biri boynunu ve başını diğeri popo ve bel tutarak yüzü yukarı bakar şekilde ayakları karnıma tekme attıkça hoppala hoppala kaldırıyorum çok hoşuna gidiyor, buzdolabindaki magnetleri çok seviyor onları izleyip onlar hakkında konuşuyoruz, balkonda çiçeklere ve dışarıya bakıyoruz derken zaman geçiyor
Ek olarak dün yatarken karnına burnumla kaçtım kaçtım kactim diye Sağ sol yaptım, saçımı tutup çekti var gücüyle ve cok eğlendi
Paşam sinirlebmesin diye ben müzik açıyorumTesekkur ederim
Ben de yaninda is yapiyorum ama sinirleniyo al beni kucagina diye
Gündüz seminerdeyken o emmediği için daha çok çıkar. Şimdilik dediğin gibi biriksin de yineBen 3 hafta sonr seminere gidicem sagmam lazım az az mecburen cnm, zaten doğru düzgün uyumuyor, uyuduğunda yada babamiz evde olduğunda Sağiyorum valla pert oldum ya bi kac gündür iyice huysuzlasti Habire gezicek
Canım bırakınca ağlamıyor mu sandın
İş dedigim kizimi bebek arabasina oturtup çamaşir asmak
Ben yemeği ancak bebeği eşime bırakıp taksit taksit yapıyorum. O da sağ olsun oyalayamadığı için 50 kere elimi yıkayıp çocuğa koşup tekrar mutfağa dönüyorum. Yanında da olsam iş yapamam. Sadece onunla ilgileneceğiz. Ağlamaya başlaması da hiç yeni ağlamaya başlamış gibi değil. Anında krize sokuyor kendini eşşoğlusuCanım bırakınca ağlamıyor mu sandınağlamasın diye müzik açılıyor açılmazsa ben onunla konuşarak yapıyorum süpürge açılıyorsa hangi odadaysam oraya geliyor bekliyor çamaşır katlıyorsam yanında yapıyorum o hareketlere bakıyor bende konuşuyorum. Süpürge yaparken dans ediyorum bazen öyle şenlikli iş yapılıyor evde teksek. Birde ben mecbur iş yapıyorum kalkıp yemek yapıyorum akşam okuldan gelecek bşr abla var onun işleri var o da benden beklenti içerisinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?