2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
bizim oğlan kaka yapmadı bi türlü, bugün 4cü gün, sonra bi anda yapacakta sanırım

Masal kitabi tavsiyeleriniz var mi?
Resimli masal kitaplari, ufak bebelerin dikkatini çekebilecek
Geçen birini atmıştım buraya Sincap Kitap'tan bir sürü kitap aldım ben çok ciciler. Fenerli, cırt cırtlı, gözlü, tekerlekli kitapları var. Gözlü olanı çok sevdi. Diğerleri için biraz daha büyümesi lazım. Yine de ben gösteriyorum renkli renkli baksın işte gözleri gelişir. Okunabilir de hem. İş Bankası Kültür Yayınları'nın çocuk kitapları da çok güzel
Zarar gelir mi gelmez mi bilmiyorum. Ben de karşısına oturtup izletmiyorum ama dediğin şekilde bakıyor ara ara. Onu da kapatırsam hep beraber deliririz. Tummy time falan yalan oluyor bizde maalesef. Yüzüstü yatmayı da hiç sevmedi, şimdi bunu da yaptıramıyorum. Ağlıyor ama deniyorum tabii yine de. Sırt, boyun ve kol kasları için önemli. Şu kartlardan da almadıysan al derim, bayağı seviyorlar onları

Kartlar aldim canim, aynali ucgen seklinde bi tummytime seti de aldim, bakiyir ama kisa suruyor. Siyah beyaz kartlari anlatiyorum bisiler uydurup uydurup. Tekerlerkli, gozlu kitaplari hediye gönderecekmiş arkadasim onu beklicem ama is bankasi yayinlarina bakayim onlardan haberim yoktu tesekkur ederim

Umarım o tarz bir şeydir.
Gözlemleyecegim ne sıklıkla yapıyor diye

Ben yaz bitene kadar düzen veremicem sanırım çünkü geziyorum kızımda çok kasmışım bunda daha rahatım amaaan uyur diyorum. Sonra gece zırt zırt uyanınca olan bana oluyor tabi o ayrı ama gezmeden de kendimi alamıyorum
Sütünü sağan anneler dondurucuda nasıl saklıyorsunuz? Süt poşetim yok kavanoza koysam olur mu?

Bende başladım sagmaya ama cok az çıkıyo ya 20 30 cc, bide bi göğsümden daha az çıkıyo 10 cc anca, benim paşa sömürüyor memeleri saat başı
Benimde aynı böyle maks. 2 memeden sabah uyanınca 60 alıyorum o da sabah olduğu için gerisi 20 10 bazen hiç
İlk bebede bende böyleydim aman uykusu var o durmaz şimdi deyip deyip alırdım şimdi eşimle aman tutsunlar oynasınlar bşr çay içelim yemek yiyelim falan modundayız. Hatta akşam bizdelerdi oğlan ağlamaya başladı kayınvalidem kayınpederim kıızm uyut biz gideriz diyorlar ben oğlum dur önce yolcu edelim sonra uyuturum seni diyorum kızımda saat 9 da o yatakta olunacaktı şimdi resmen dönüşmüşüm ben zaten oğlanda on buçukta önce uykuya dalmıyor
Ben ilk defa dün gece çorapsız yatırdım hatta şimdi de uyuttum çorap yok rahattı. Bizde TV hep açık ses var alışsın sese diye. Doğduğundan beri bebek şarkıları açarım buna sırasıyla halay ve Türkçe rap eklendi açınca susuyor bizimkinin de gündüz uykusu günü gününü tutmaz uyanınca kendine geliyor konuşuyorum kucapımda gezdiriyorum işim. Varsa mesela çamaşır katlayacaksam yanıma yatırıyorum hem konuşup hem yapıyorum ev süpürülecekse oda oda benimle geziyor onun dışında hışırtılı oyuncakların içeriğini anlatıyorum sıkılan kadar. Şarkı söylüyorum bazen dışarı çıkarıyorum gezdiriyorum falan. Birde ben uykusunda iş yapayım hiç yapmıyorum rutine devam ediyorum sürekli kucak vs istemesin diye her ağlamasında almıyorum tabi çok ağlarsa sesi çıkmayacak kadar alıyorum. İşlerimi onun yanında yapıyorum ki alışsın.

Kizlar sizin de bebişlerin arka damaklari beyaz mi?
Bu normal mi yoksa pamukçuk filan mj

Ben 3 hafta sonr seminere gidicem sagmam lazım az az mecburen cnm, zaten doğru düzgün uyumuyor, uyuduğunda yada babamiz evde olduğunda Sağiyorum valla pert oldum ya bi kac gündür iyice huysuzlasti Habire gezicek

Bende sabahları deniyeyim Belki çok çıkar bakalim, saat başı emiyor ya ben 2 memeyi de sagamiyorum, diğer meme ona kalmak zorunda

Tesekkur ederim
Ben de yaninda is yapiyorum ama sinirleniyo al beni kucagina diye

Çorap hala giydiriyorum hatta bazen pratikte,çünkü ayakları hemen üşüyor ve bizimde gazımiz oluyor, gece kendi nasıl beceriyorsa baktığımda ayaktan çıkmış oluyor
Ben şarkı açarsam emmeyi bırakıp orayı dinliyor emerken açmıyorum ama etkileyecek bir durum olmadığını düşünüyorum, Tv tablet açıp izletmek zararlı diye okudum
Önce sütümüzü içiyoruz, kusmayalim diye 15 dk dik duruşta yürüyoruz sonra isterse yatarak oynuyoruz ama genelde istemez 1 saate yakın kucakta sağı solu izliyoruz, sonra biraz oyun halisinda oynuyoruz , biraz çingirak veriyorum ama ağza götürüyor sallayamiyor, ya da cingiragimiz balık onu sallayarak ona balığı konuşturuyorum hikaye anlatiyorum hoşuna gidiyor, bi tane masal kitabı aldım ama pek beğenmedim yine de okuyunca ses tonunu farklı farklı yapınca hoşuna gidiyor, sonra gün içinde yaptıklarımdan bahsediyorum farklı ses tonlarında, biraz karin üstü biraz dönme calismalari, bide elimin biri boynunu ve başını diğeri popo ve bel tutarak yüzü yukarı bakar şekilde ayakları karnıma tekme attıkça hoppala hoppala kaldırıyorum çok hoşuna gidiyor, buzdolabindaki magnetleri çok seviyor onları izleyip onlar hakkında konuşuyoruz, balkonda çiçeklere ve dışarıya bakıyoruz derken zaman geçiyor
Ek olarak dün yatarken karnına burnumla kaçtım kaçtım kactim diye Sağ sol yaptım, saçımı tutup çekti var gücüyle ve cok eğlendi

Canım hepsini okumak için kızımdan izin alamadım da gördüğüm kadarıyla soyleyim, heceleme falan yapmıyoruz, gülüyoruz, oyuncagi ben eline verip tutturmaya çalışırsam tutuyor yoksa uzanıp alayım olayı yok, yüz üstü koyunca başımızı kaldırabiliyoruz ama sağa sola düz yerde dönemiyoruz koltukta mesela eğim olduğu için donebiliyoruz, oyuncağı bir elden diğerine alma da yok zaten tuttuysa direk ağza götürüyor

Bizim balkonda yola bakiyor arabalari izletebilirim, guzel fikir bir saat kucaginda gezdirebiliyosan helal olsun valla masallah sana
Burnunla yaptigin eglenceli seyi çok merak ettim
Cok tesekkur ederim

Ben 3 hafta sonr seminere gidicem sagmam lazım az az mecburen cnm, zaten doğru düzgün uyumuyor, uyuduğunda yada babamiz evde olduğunda Sağiyorum valla pert oldum ya bi kac gündür iyice huysuzlasti Habire gezicek
Gündüz seminerdeyken o emmediği için daha çok çıkar. Şimdilik dediğin gibi biriksin de yine

Beyazkup Berilyumm Kader arkadaşıyız sanıyordum. Siz çocuğu bir yere bırakıp iş yapmaktan, evi süpürmekten bahsediyorsunuz. Biz kucaktan indiriyorsak mutlaka bir yerde yatıyor oluyor ve birinin sürekli onunla konuşması gerekiyor ya da oyun oynayacak

Canım bırakınca ağlamıyor mu sandın ağlamasın diye müzik açılıyor açılmazsa ben onunla konuşarak yapıyorum süpürge açılıyorsa hangi odadaysam oraya geliyor bekliyor çamaşır katlıyorsam yanında yapıyorum o hareketlere bakıyor bende konuşuyorum. Süpürge yaparken dans ediyorum bazen öyle şenlikli iş yapılıyor evde teksek. Birde ben mecbur iş yapıyorum kalkıp yemek yapıyorum akşam okuldan gelecek bşr abla var onun işleri var o da benden beklenti içerisinde

İş dedigim kizimi bebek arabasina oturtup çamaşir asmak bende supurme yemek yapma vs yok valla esime idare et diyorum

Ben yemeği ancak bebeği eşime bırakıp taksit taksit yapıyorum. O da sağ olsun oyalayamadığı için 50 kere elimi yıkayıp çocuğa koşup tekrar mutfağa dönüyorum. Yanında da olsam iş yapamam. Sadece onunla ilgileneceğiz. Ağlamaya başlaması da hiç yeni ağlamaya başlamış gibi değil. Anında krize sokuyor kendini eşşoğlusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…