- 19 Ağustos 2021
- 136
- 66
- 13
Yaa çok sevindim sizin adınıza inşallah sağlıcakla kucağına alırsınız 2.bebeğinizi de :)Bu gruptaki herkes subatta anne olmayi bekliyor hamileyim bende 2.ye
Ah canım sorma sorma öyleymiş ,Allah senden taşınılsın güzel dualarınaKelebekiM_ ayyy canım erkek miymiş, senin adına çok sevindim Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, kızlardan sonra değişik olur, onu da tatmış olacaksın hayırlı evlat olur inşallah ablaları gibi
Merhabalar aslinda bu konuda biraz bilgisiz kaliyoruz. Mesela sizin su yazinizi okuyana kadar ikili testin sadece down sendromu icin yada kromozom bozukluğu icin oldugunu biliyordum.Merhaba ben neden bu testlere girilmediğine anlam veremiyorum şunu anlıyorum sağlıksızda olsa benim benim zaten aldırmam diyenler yaptırmıyor yada ben yinede biliyim başıma ne gelceğini diye yaptıranda çok var sadece şunu söylemek istiyorum mesela ben ilk hamileliğimde hiç sorun yaşamadım şimdi bunda ikili test yaptırmasaydım bebeği besleyen damarların yetersiz olduğunu doktorda bende bilemezdik ve ayrıntılıya kadar bebeğim tam anlamıyla beslenemeyip geri kalabilirdi ama ikili testte bu çıktığı için şuan ilaç kullanıyorum bence bu testler böyle sorunlar içinde süper yoksa ayrıntılıya kadar geç kalınabilir herkese sağlıklı doğumlar diliyorum
Canım çok teşekkür ederim ben hafif ateşle hemen atlattım bugün de oğlum ateşlendi grip geçirdik galiba ama oğluşun ateş dışında başka bir şikayeti yok burun akıntısı vs. Devlet hastanesine gidiyorum canım kendimi iyi hissedince çok endişelenmedim. Çok teşekkür ederim canımGeçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin , kimseyle görüşmediğin için korkma inşallah hafif bir üşütme gibi birşeydir . Şuan nasılsın nasıl oldun ? Hemen doktorunu ara istersen yine de
Ya ben de bugün 15+3teyim, dün akşam bebeğin olduğu yerde öyle kıpırtılar vardı ki, tekme gibi de değil de böyle sanki içerde dönüyormuş da oraya buraya çarpıyomuş gibiAynen cnm katılıyorum sana ya bende kasikta boyle pıt pıt oldu geçen gun
Dirsek olabilirbu haftalarda eller kolkar cok oynak oluyor Amin cnm hayirla doğdukları gunleri gormeyi nasip etsin
Masallah cnmBenim de kizlarima göre rahat geçti
Ah canım benim Allah razı olsun güzel dualarına , Rabbim seni de sevindirsin inşallah iki tane prensin mi var maşallah sana yaCooook şanslısın canım gözün aydın cok sevindim senin adinasağlıklı sıhhatli hayırlı bir evlat olur inşallah bebeğin sana bende heyecanla bekliyorum bakalım iki oglustan sonra yine oglus mu yoksa prenses mi gelecek catlayacagim resmen hafta içine gideceğim inşaallah kene meselesine gelince demiştik korkma sorun olmaz diye bizde olmamıştı bu zehirli değil öylesine bir böcek gibi düşün canım geçmiş olsun Allah'ım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Oh çok şükür canım benim gelmiş geçmiş olsun , üşütme oluyor gerçekten soğuk sıcak klima rüzgar derken , Allah’a emanet olalımCanım çok teşekkür ederim ben hafif ateşle hemen atlattım bugün de oğlum ateşlendi grip geçirdik galiba ama oğluşun ateş dışında başka bir şikayeti yok burun akıntısı vs. Devlet hastanesine gidiyorum canım kendimi iyi hissedince çok endişelenmedim. Çok teşekkür ederim canım
Merhaba hoşgeldin , gebelik testine göre hamilesin , hcg değerinde olması gerekenden yukarıda bişeyler var gibi duruyor ama bi kaç gün sonra tekrarla kan testini istersen orada ili üç kat yüksek olması lazım . Şimdiden hayırlı olsun diyelimMerhaba arkadaşlar benim adetim bugünle birlikte 4 gün gecikti dün sabah idrar testi yaptım ve ikinci çizgi atacağım zaman baktım ki belirginleşmişti sonra hemen kan testi yaptırdım beta HCG 14.59 çıktı idrar tahlilimdeki de 0.19000 yazıyor doktor iki gün sonra tekrar kan verip baktırın hamilesiniz diyemem dedi bu konuda bana fikir verecek olan var mı çok stresliyim güncelleme ; bugün 5.gün hâlâ ve ben bir haftayı tamamlayıp öyle doktora gitmeyi düşünüyorum ayrıca aşırı terliyorum bas dönmem var ve sürekli tuvalete koşuyorum saatlerce tutmuşum gibi lütfen beni bilgisi olan bilgilendirebilir mi
Canim hissedebilirsin gaz oldugunu ayirt edebiliyorsunYa ben de bugün 15+3teyim, dün akşam bebeğin olduğu yerde öyle kıpırtılar vardı ki, tekme gibi de değil de böyle sanki içerde dönüyormuş da oraya buraya çarpıyomuş gibigaz değildi ama onu biliyorum, çok heyecanlandım doğru mu bilemedim ama daha erken değil mi ilk bebiş için
E nabıza düşer yakın zamanda oradan öğrenebilirsin , sağlık ocağı doktorun görür belki deİkili test sonucum çıkmis ama e nabizda görünmüyor sonuçlar
Sağlık ocağı veremez dimi
Kalp atışı varsa sikintı yoktur bebekler uyuyor her ultrasonda oynamayabiliyorlar :) birde bu aralar salgin var bagirsak enfeksiyonu isal kusma ates olabiliyormus patates haşlayıp tuzla ye isaline iyi gelecektir birde çok fazla su iç su kaybediyorsun suanMerhaba arkadaşlar, bugün kontrole gittim sabah ilk saatlerde,daha önce bebek ultrasonda oynuyordu,bu sefer hiç kimildamadi,bir tane kaybim var öyle endişeliyim ki sormayin gitsin,birde ishal var bayada sürdü bugün gidebildim anca enfeksiyon hastalıklarına, ateş iştahsızlık bulantı yoksa çok önemli değil gibi birşeyler söyledi ama insan korkuyor,ultrasonda bebegi kimildamayanlar oldumu aranizda normaldir değil mi
Ikili temiz çiktıysa gerisine gerek yok ayrintılı ultrasonu bekle derim zaten uclu dortlu test olasilik veriyor bir kesinligi yokMerhaba hanımlar,hayırlı cumalar... Bugün doktor kontrolüm vardı. 2li tarama testim temiz çıktı çok şükür. Doktor 3lü tarama testi için 16.haftanda gelebilirsin dedi,bende gerek var mı dedim. Diğer 2 oğlumda 3lü yaptırmamıştım dedim,2li ve ultrason temiz çıkınca 3lüye gerek yok bana göre ama içim rahat etsin her türlü tetkik yapılsın dersen yaparız dedi. Allahtan gelen her türlü kabulüm dersen de hiç gerek yok kafa karıştırmaya dedi. Bebeğin gelişimi gayet güzel dedi. Hatta hareketlerini gördüm bacaklarını ve kollarını oynatıyordu. Çok hareketli şimdiden dedi. Bir nokta gösterdi şu kısım paralel olunca kız olur seninki de paralel dedi. 1 ay sonra kontrole gittiğimde daha ayrıntılı görebiliriz tabi gösterirse dedi.Bende durumlar bu şekilde...
Canim bana burun kemigini bile soylemedi ben olcmedi saniodum sadece kan alla alla dedim icimden bi kagit vermislerdi elime kan verirken oraya ver die fotosunu cekmistim bi baktim burun kemigi 12+5 dr 13+0 dedi onde gidio burun kemigi 1,4 yaziodu burun kemigi kisminda da var yaziyoduBen de bir sonrakine sorayım olmadı.
O sırada aklıma gelmedi malesef.
Gerçekten çok farklı doktorlar var.
Plesentayla ilgili bilgiyide verdiği için çok önemli detay bu testlerMerhabalar aslinda bu konuda biraz bilgisiz kaliyoruz. Mesela sizin su yazinizi okuyana kadar ikili testin sadece down sendromu icin yada kromozom bozukluğu icin oldugunu biliyordum.
Ikili test sonucu e nabiza duşmüyor hastaneye gidip alıyorsun sonucu doktoruna gösteriyorsun saglik ocagindakide goremez o yuzdenİkili test sonucum çıkmis ama e nabizda görünmüyor sonuçlar
Sağlık ocağı veremez dimi
Masallah cnm ozaman bir prenses geliyor desene hayirla sagikla gelsin insllah cnmMerhaba hanımlar,hayırlı cumalar... Bugün doktor kontrolüm vardı. 2li tarama testim temiz çıktı çok şükür. Doktor 3lü tarama testi için 16.haftanda gelebilirsin dedi,bende gerek var mı dedim. Diğer 2 oğlumda 3lü yaptırmamıştım dedim,2li ve ultrason temiz çıkınca 3lüye gerek yok bana göre ama içim rahat etsin her türlü tetkik yapılsın dersen yaparız dedi. Allahtan gelen her türlü kabulüm dersen de hiç gerek yok kafa karıştırmaya dedi. Bebeğin gelişimi gayet güzel dedi. Hatta hareketlerini gördüm bacaklarını ve kollarını oynatıyordu. Çok hareketli şimdiden dedi. Bir nokta gösterdi şu kısım paralel olunca kız olur seninki de paralel dedi. 1 ay sonra kontrole gittiğimde daha ayrıntılı görebiliriz tabi gösterirse dedi.Bende durumlar bu şekilde...
Hmm teşekkür ederimI
Ikili test sonucu e nabiza duşmüyor hastaneye gidip alıyorsun sonucu doktoruna gösteriyorsun saglik ocagindakide goremez o yuzden
Zaten e nabizda görünüyor ama rapo diyor.E
E nabıza düşer yakın zamanda oradan öğrenebilirsin , sağlık ocağı doktorun görür belki de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?