2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Burda aslında sıkıntı doktorların yönlendirmemesi, genelde 2li testi kromozom bozukluğu teşhisi için biliniyor, bende oyle biliyodum ama doktorum senin söylediğin bilgiyi söyleyince bana ben yaptırdım yoksa kromozom bozukluğu icin yaptırmadım

Herkesiin farklı oluyor işte. Artık tamamen rahatlayalım inşallah bunu hakettik

Gün günü tutmuyor bencede. Artık daha rahat olmamız lazım zaten nerdeyse yarısına geldik hamileliğin.
Oyle gerçekten bugün yarın diye diye kaç ayı geçirdik her söylediğimde oyle diyor artık geçmesi lazım diye bide ben şunu gözlemledim başka yiyecek yiyemiyorum sadece evde kendi yaptığım annemin kayinvalidemin yaptığı bile yediğimde cok bulandırıyor midemi heleki disaridan yemeyi Bayadır yapamıyorum bunu farkedince hazırlaması bulandirsada sonrası rahat geçiyor en azından evde yaptigimin

Evet haklısınız doktorlar yetersiz kalabiliyor sizin doktorunuz bahsetmiş ne kadar güzel yinede herşeyi net karar vermeden önce araştırmak gerek

Ben de 5 sene oldu oğlumu sezeryanla doğurduğum benim sezeryan yerimle yada karnımla bi sorun yok canım sadece halsizlik ve hiç bişey yapmama sorunum var. Mide bulantım oğlumda çok az olmuştu ve dediğin gibi çok enerjiktim ama bu hamilelik beni benden aldı resmen. Karnım henüz pek belli değil, hatta mide bulantım olmasa hamile olduğumu unutuyorum. Gerçekten tüm hamilelikler farklı oluyormuş. Bir an önce şu rahat döneme geçmek istiyorum. Oğluma hiç zaman ayıramaz oldum benimle oyun oynamak istiyor ilk önce anne iyimisin diye soruyor yavrum Geçicek bu dönemler diyoruz ama içinde bulunduğumuz durum gerçekten psikolojik olarak zorluyor insanı. Nediyelim buna şükür

Papp-a mom değeri sınırı kaç bilginiz var mı?

Bende tam tersi,kendi yaptığım bulandırıyordu. Yakınımda kimse olmadığı için bugüne kadar hep kendim yaptım,dört dörtlük sofraya oturmayali çok uzun zaman oldu. Sana yardım edenler varsa çok şanslısın.

Çok şükür canımm senin adına çok sevindim artık bir prens annesi olarak rahat rahat mavişleri alabilirsin

benim 0.27 çıktı doktorum çok düşük dedi ama hangi aralıklarda olması gerekiyor bilmiyorum
Önceki hamileligimde 0.78 idi benim. Demekki ta başında varmiş plasental yetmezlik bu sebeple düşük ağırlıklı doğmuştu oğlum. Her doktor önemsemiyor bence çok şanslısınız en başından tedbirini alırsınız.

Benim de papp-a değerim çok düşük çıktı 0,32 drum down riski var dedi.Benim araştırmalarıma görede dediğiniz gibi ileriki dönemde plesanta bebeği beslemeyi kesebiliyormuş, annede yüksek tansiyona bağlı erken doğumlar olabiliyormuş.Ben fetal DNA sonucumu bekliyorum büyük olasılık ona göre ilaç başlayacaktı doktorum..Sizin değeriniz ne kadardı ve kaç yaşındasınız acaba?

Ama öyle olmaz ki bize de yazık görmek istiyoruz kuzucukları
Bende devlete gidiyorum ordan yaparım herhalde yine.
Bakalım benim ki nasıl geçecek.

Ben 1 aydan fazla yanlarında kaldım kanamamdan dolayı artık kendi düzenimi istiyorum çok zorlandım evde olmadığım için en kötü zamanlarımda onların evindeydi hep onlar hazırlayıp yese de ben hiç yiyemedim üzülme canım bulantı gelmeyince her şey zor geliyor insana çok yorucu

Benim doktorum akrabam aynı zamanda o yüzden çok güveniyorum ne olması gerekiyorsa söylüyor evet düşükmüş şuan bu durumda olan kuzenimde var oda başladı tedaviye

Down sendromu bendede biraz riskli çıktı ama ultrason ölçümlerim iyi olduğu için doktorum ben bir risk görmüyorum dedi 28 yaşındayım ama yinede içime sinmedi bugün fetal DNA yaptırdım sizin sonucunuz ne zaman çıkıcak panik yapmayın papp-a düşğklüğüne bağlıda riskli çıkabiliyormuş sonuçlar çok emin konuştu doktor hiçbirşey yok sadece şuan papp-a önemli dedi Tedaviye başlattı ben kendim istedim fetali

0.27 benimde

Benim doktorum da ultrason ölçümleri ve risk değerlerimin normal olduğunu ancak papp-a düşük olduğu için risk durumunu yükseltiğini söyledi.Ama maalesef diğer bilgilere buradan sizin gibi tecrübeli annelerin yazılarını ve doktor yorumlarını okuyarak ulaştım.Benim haftaya salı -çarşamba çıkar sanırım sonuç.

Sanki bebek değil de taş taşıyorum aynı cümleyi bugün kullandım benim ilk hamilelğim ama oturup kalkarken cok zorlanıyorum ayakta duramıyorum sadece yatarken rahat

Tabi o da çok zor olur. İnsan en iyi evinde rahat eder çok haklısın.
Bugünler hiç geçmeyecek gibi geliyor insana.hep böyle hasta mı olucam diyodum 2 hafta öncesine kadar.
Benim doktorum akrabam aynı zamanda o yüzden çok güveniyorum ne olması gerekiyorsa söylüyor evet düşükmüş şuan bu durumda olan kuzenimde var oda başladı tedaviye
İnşallah hiç hiç sorun yaşamazsınız, sağlıkla ve zamanında alın kucağınıza inşallah.
0,50 altı riskli diye biliyorum.
Hmm riskin bi tık istiyomus o zman benim çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…