Burda aslında sıkıntı doktorların yönlendirmemesi, genelde 2li testi kromozom bozukluğu teşhisi için biliniyor, bende oyle biliyodum ama doktorum senin söylediğin bilgiyi söyleyince bana ben yaptırdım yoksa kromozom bozukluğu icin yaptırmadımMerhaba papp-a değerim çok düşük çıktı Buda plesenta yetersizliği yani bebek beslenemeyebilir ilerki haftalarda yüksek tansiyonla erken doğum olabilirmiş kan sulandırıcı başladık iğne ve Hap ben bu testi yaptırmasam bunu bilemezdim çünkü ultrasonda bebek gayet sağlıklı sadece down sendromu için yaptırmayanlara birşey diyemem ne olursa olsun benim bebeğim der ama bebeğin rahimdeki sağlığı için daha çok önemli herkesin kendi tercihi
Oyle gerçekten bugün yarın diye diye kaç ayı geçirdik her söylediğimde oyle diyor artık geçmesi lazım diye bide ben şunu gözlemledim başka yiyecek yiyemiyorum sadece evde kendi yaptığım annemin kayinvalidemin yaptığı bile yediğimde cok bulandırıyor midemi heleki disaridan yemeyi Bayadır yapamıyorum bunu farkedince hazırlaması bulandirsada sonrası rahat geçiyor en azından evde yaptigiminHerkesiin farklı oluyor işte. Artık tamamen rahatlayalım inşallah bunu hakettik
Gün günü tutmuyor bencede. Artık daha rahat olmamız lazım zaten nerdeyse yarısına geldik hamileliğin.
Evet haklısınız doktorlar yetersiz kalabiliyor sizin doktorunuz bahsetmiş ne kadar güzel yinede herşeyi net karar vermeden önce araştırmak gerekBurda aslında sıkıntı doktorların yönlendirmemesi, genelde 2li testi kromozom bozukluğu teşhisi için biliniyor, bende oyle biliyodum ama doktorum senin söylediğin bilgiyi söyleyince bana ben yaptırdım yoksa kromozom bozukluğu icin yaptırmadım
Ben de 5 sene oldu oğlumu sezeryanla doğurduğumKızlar özellikle ilk doğumu sezaryen olan annelere soruyorum, bu 2.gebelik benim zor geçecek gibi geliyor yaa daha şimdiden oturup kalkarken zorlanıyorum, ağrı giriyor, sanki bebek değil de taş taşıyorum tövbeacaba sezaryen doğum yaptığımızdan mı karın kasları gevşek mi ondan mı böyle ? Benim gibi de değilsinizdir belki…ben şimdiden böyleysem son aylarda napcam yaaa her gebelik farklıdır diyorlardı doğruymuş meğer, kızımda doğuma 4 gün kala resmen koşarak yürüyordum , çok rahattım, hiç böyle sancılar girmezdi. Acaba erkek olduğu için mi böyle, karnım daha bir sivri kızımda böyle değildim. 4 ayda 1 kg aldığım halde karnım belirgin bayağı..kızımda 4 aylıkken yaz tatilinde tekne turuna çıkmıştım,tekneden bile atlayasım gelmişti ( eşim zor tuttu ) o kadar enerjik ve rahattım… 4 sene öncesinden bahsediyoruz çok da uzak bir zaman değil yani…
Papp-a mom değeri sınırı kaç bilginiz var mı?Merhaba papp-a değerim çok düşük çıktı Buda plesenta yetersizliği yani bebek beslenemeyebilir ilerki haftalarda yüksek tansiyonla erken doğum olabilirmiş kan sulandırıcı başladık iğne ve Hap ben bu testi yaptırmasam bunu bilemezdim çünkü ultrasonda bebek gayet sağlıklı sadece down sendromu için yaptırmayanlara birşey diyemem ne olursa olsun benim bebeğim der ama bebeğin rahimdeki sağlığı için daha çok önemli herkesin kendi tercihi
Bende tam tersi,kendi yaptığım bulandırıyordu. Yakınımda kimse olmadığı için bugüne kadar hep kendim yaptım,dört dörtlük sofraya oturmayali çok uzun zaman oldu. Sana yardım edenler varsa çok şanslısın.Oyle gerçekten bugün yarın diye diye kaç ayı geçirdik her söylediğimde oyle diyor artık geçmesi lazım diye bide ben şunu gözlemledim başka yiyecek yiyemiyorum sadece evde kendi yaptığım annemin kayinvalidemin yaptığı bile yediğimde cok bulandırıyor midemi heleki disaridan yemeyi Bayadır yapamıyorum bunu farkedince hazırlaması bulandirsada sonrası rahat geçiyor en azından evde yaptigimin
benim 0.27 çıktı doktorum çok düşük dedi ama hangi aralıklarda olması gerekiyor bilmiyorumPapp-a mom değeri sınırı kaç bilginiz var mı?
Çok şükür canımm senin adına çok sevindim@MaviAy ,@Leylacaa ve diğer yazan soran dua eden arkadaşlarım , kene ısırması sonucu tekrar kan tahlilleri olmuştum , temiz çıktı Allah’a şükür . Dün devlet hastanesinde şansıma sabahtan bir kişilik boşluk açılmış hemen aldım ve doktora göründüm, kene muhabbetinden dolayı bebeği çok inceledi diğer kan tahlili sonuçlarıma baktı , bebeği olumsuz etkileyen birşey yok korkma gayet iyi dedi . Ayrıca dün doktor cinsiyeti sorunca direk Erkek dedi ben şokbir iki dk geçti doktorum çok güzel indirimler var şimdi ben mavi zıbın alayım mı sizce bi tane dedim güldü bi kaç dk sonra hem cihazını toparlıyordu ultrasonu bitirdi o esnada da evet alabilirsin bebeğin erkek dedi iki prensesimin üzerine bi tane de prens geliyormuş hayırlısyla sağlıkla . Rabbim bu forumdaki tim arkadaşlarıma gönüllerinden geleni hayırlı sağlıklı mutlu ve zamanında kucaklarına almayı nasip etsin. Sağlıkla bebeklerimİze kavuşalım Allah acılarını göstermesin Canlarım
Önceki hamileligimde 0.78 idi benim. Demekki ta başında varmiş plasental yetmezlik bu sebeple düşük ağırlıklı doğmuştu oğlum. Her doktor önemsemiyor bence çok şanslısınız en başından tedbirini alırsınız.benim 0.27 çıktı doktorum çok düşük dedi ama hangi aralıklarda olması gerekiyor bilmiyorum
Benim de papp-a değerim çok düşük çıktı 0,32 drum down riski var dedi.Benim araştırmalarıma görede dediğiniz gibi ileriki dönemde plesanta bebeği beslemeyi kesebiliyormuş, annede yüksek tansiyona bağlı erken doğumlar olabiliyormuş.Ben fetal DNA sonucumu bekliyorum büyük olasılık ona göre ilaç başlayacaktı doktorum..Sizin değeriniz ne kadardı ve kaç yaşındasınız acaba?Merhaba papp-a değerim çok düşük çıktı Buda plesenta yetersizliği yani bebek beslenemeyebilir ilerki haftalarda yüksek tansiyonla erken doğum olabilirmiş kan sulandırıcı başladık iğne ve Hap ben bu testi yaptırmasam bunu bilemezdim çünkü ultrasonda bebek gayet sağlıklı sadece down sendromu için yaptırmayanlara birşey diyemem ne olursa olsun benim bebeğim der ama bebeğin rahimdeki sağlığı için daha çok önemli herkesin kendi tercihi
Ama öyle olmaz ki bize de yazık görmek istiyoruz kuzucuklarıBen detayli ultrasonu devlet hastanesinde yaptırdım tamam tamam dedi ultrasonu goremedim bile bir problem yok dedi cinsiyetini soyledi beni dışarıya çikardı taş çatladın 10 dk sürdü yada sürmedi belli bir haftadan sonra cocuguda göremiyorsun zaten kocaman oluyor siyah beyaz bir ekrana bakiyorlar kilosu şu olmuş nefes alıyor falan diyip beni gönderiyorlar
Ben 1 aydan fazla yanlarında kaldım kanamamdan dolayı artık kendi düzenimi istiyorum çok zorlandım evde olmadığım için en kötü zamanlarımda onların evindeydi hep onlar hazırlayıp yese de ben hiç yiyemedim üzülme canım bulantı gelmeyince her şey zor geliyor insana çok yorucuBende tam tersi,kendi yaptığım bulandırıyordu. Yakınımda kimse olmadığı için bugüne kadar hep kendim yaptım,dört dörtlük sofraya oturmayali çok uzun zaman oldu. Sana yardım edenler varsa çok şanslısın.
Benim doktorum akrabam aynı zamanda o yüzden çok güveniyorum ne olması gerekiyorsa söylüyor evet düşükmüş şuan bu durumda olan kuzenimde var oda başladı tedaviyeÖnceki hamileligimde 0.78 idi benim. Demekki ta başında varmiş plasental yetmezlik bu sebeple düşük ağırlıklı doğmuştu oğlum. Her doktor önemsemiyor bence çok şanslısınız en başından tedbirini alırsınız.
Down sendromu bendede biraz riskli çıktı ama ultrason ölçümlerim iyi olduğu için doktorum ben bir risk görmüyorum dedi 28 yaşındayım ama yinede içime sinmedi bugün fetal DNA yaptırdım sizin sonucunuz ne zaman çıkıcak panik yapmayın papp-a düşğklüğüne bağlıda riskli çıkabiliyormuş sonuçlar çok emin konuştu doktor hiçbirşey yok sadece şuan papp-a önemli dedi Tedaviye başlattı ben kendim istedim fetaliBenim de papp-a değerim çok düşük çıktı 0,32 drum down riski var dedi.Benim araştırmalarıma görede dediğiniz gibi ileriki dönemde plesanta bebeği beslemeyi kesebiliyormuş, annede yüksek tansiyona bağlı erken doğumlar olabiliyormuş.Ben fetal DNA sonucumu bekliyorum büyük olasılık ona göre ilaç başlayacaktı doktorum..Sizin değeriniz ne kadardı ve kaç yaşındasınız acaba?
0.27 benimdeBenim de papp-a değerim çok düşük çıktı 0,32 drum down riski var dedi.Benim araştırmalarıma görede dediğiniz gibi ileriki dönemde plesanta bebeği beslemeyi kesebiliyormuş, annede yüksek tansiyona bağlı erken doğumlar olabiliyormuş.Ben fetal DNA sonucumu bekliyorum büyük olasılık ona göre ilaç başlayacaktı doktorum..Sizin değeriniz ne kadardı ve kaç yaşındasınız acaba?
0,50 altı riskli diye biliyorum.Papp-a mom değeri sınırı kaç bilginiz var mı?
Güzelliğim çok teşekkür ederim Allah razı olsun ya çok güzel mutluluklar bunlarÇok şükür canımm senin adına çok sevindimartık bir prens annesi olarak rahat rahat mavişleri alabilirsin
Benim doktorum da ultrason ölçümleri ve risk değerlerimin normal olduğunu ancak papp-a düşük olduğu için risk durumunu yükseltiğini söyledi.Ama maalesef diğer bilgilere buradan sizin gibi tecrübeli annelerin yazılarını ve doktor yorumlarını okuyarak ulaştım.Benim haftaya salı -çarşamba çıkar sanırım sonuç.Down sendromu bendede biraz riskli çıktı ama ultrason ölçümlerim iyi olduğu için doktorum ben bir risk görmüyorum dedi 28 yaşındayım ama yinede içime sinmedi bugün fetal DNA yaptırdım sizin sonucunuz ne zaman çıkıcak panik yapmayın papp-a düşğklüğüne bağlıda riskli çıkabiliyormuş sonuçlar çok emin konuştu doktor hiçbirşey yok sadece şuan papp-a önemli dedi Tedaviye başlattı ben kendim istedim fetali
Sanki bebek değil de taş taşıyorum aynı cümleyi bugün kullandım benim ilk hamilelğim ama oturup kalkarken cok zorlanıyorum ayakta duramıyorum sadece yatarken rahatKızlar özellikle ilk doğumu sezaryen olan annelere soruyorum, bu 2.gebelik benim zor geçecek gibi geliyor yaa daha şimdiden oturup kalkarken zorlanıyorum, ağrı giriyor, sanki bebek değil de taş taşıyorum tövbeacaba sezaryen doğum yaptığımızdan mı karın kasları gevşek mi ondan mı böyle ? Benim gibi de değilsinizdir belki…ben şimdiden böyleysem son aylarda napcam yaaa her gebelik farklıdır diyorlardı doğruymuş meğer, kızımda doğuma 4 gün kala resmen koşarak yürüyordum , çok rahattım, hiç böyle sancılar girmezdi. Acaba erkek olduğu için mi böyle, karnım daha bir sivri kızımda böyle değildim. 4 ayda 1 kg aldığım halde karnım belirgin bayağı..kızımda 4 aylıkken yaz tatilinde tekne turuna çıkmıştım,tekneden bile atlayasım gelmişti ( eşim zor tuttu ) o kadar enerjik ve rahattım… 4 sene öncesinden bahsediyoruz çok da uzak bir zaman değil yani…
Tabi o da çok zor olur. İnsan en iyi evinde rahat eder çok haklısın.Ben 1 aydan fazla yanlarında kaldım kanamamdan dolayı artık kendi düzenimi istiyorum çok zorlandım evde olmadığım için en kötü zamanlarımda onların evindeydi hep onlar hazırlayıp yese de ben hiç yiyemedim üzülme canım bulantı gelmeyince her şey zor geliyor insana çok yorucu
İnşallah hiç hiç sorun yaşamazsınız, sağlıkla ve zamanında alın kucağınıza inşallah.Benim doktorum akrabam aynı zamanda o yüzden çok güveniyorum ne olması gerekiyorsa söylüyor evet düşükmüş şuan bu durumda olan kuzenimde var oda başladı tedaviye
Hmm riskin bi tık istiyomus o zman benim çok teşekkür ederim0,50 altı riskli diye biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?