İyi çok şükür ya.Canim bana burun kemigini bile soylemedi ben olcmedi saniodum sadece kan alla alla dedim icimden bi kagit vermislerdi elime kan verirken oraya ver die fotosunu cekmistim bi baktim burun kemigi 12+5 dr 13+0 dedi onde gidio burun kemigi 1,4 yaziodu burun kemigi kisminda da var yaziyodu
Bahsettiğiniz ayrintiliyla ikili test arasında toplasan 2 ay bile yok benim zaten düşük riskim var ve şu an tekrar stres yüklemek istemiyorum kendime bilmediğiniz arka plana göre yorum yapması çok kolayiniza gelebilir ama ben grupta test yaptıran çoğunluğa yorum yapmayarak haddimi korumayı tercih ettim mesela sizde deneyebilirsinizMerhaba ben neden bu testlere girilmediğine anlam veremiyorum şunu anlıyorum sağlıksızda olsa benim benim zaten aldırmam diyenler yaptırmıyor yada ben yinede biliyim başıma ne gelceğini diye yaptıranda çok var sadece şunu söylemek istiyorum mesela ben ilk hamileliğimde hiç sorun yaşamadım şimdi bunda ikili test yaptırmasaydım bebeği besleyen damarların yetersiz olduğunu doktorda bende bilemezdik ve ayrıntılıya kadar bebeğim tam anlamıyla beslenemeyip geri kalabilirdi ama ikili testte bu çıktığı için şuan ilaç kullanıyorum bence bu testler böyle sorunlar içinde süper yoksa ayrıntılıya kadar geç kalınabilir herkese sağlıklı doğumlar diliyorum
Bende doya doya yemek yemeyi ozledim..Allah yardimcimiz olsun ya insan icine cikmak istiyorum artik. Bi gecede olsa guzel giyinip suslenmek istiyorum kulkedisi gibiyim.
Ben detayli ultrasonu devlet hastanesinde yaptırdım tamam tamam dedi ultrasonu goremedim bile bir problem yok dedi cinsiyetini soyledi beni dışarıya çikardı taş çatladın 10 dk sürdü yada sürmedi belli bir haftadan sonra cocuguda göremiyorsun zaten kocaman oluyor siyah beyaz bir ekrana bakiyorlar kilosu şu olmuş nefes alıyor falan diyip beni gönderiyorlarHmm teşekkür ederim
25 Ağustos'a randevu aldım biraz daha sabretmem gerekecek demek ki
Bana da doktorum ilac ayarlamasi yapicam sonucuna göre dedi ondan yaptırdım yoksa asla istemiyodum, demek istediği arkadaşın söylediği ilerde olabilecek sıkıntılarmis, bende sırf onları bilmek için yaptırdımMerhabalar aslinda bu konuda biraz bilgisiz kaliyoruz. Mesela sizin su yazinizi okuyana kadar ikili testin sadece down sendromu icin yada kromozom bozukluğu icin oldugunu biliyordum.
Bende yaştan olacagini düşünüyorum canimEvet kuzum bende oluyor 3.sezeryan olacak inşallah birde yaşın etkiside oliyor cnm ilk cocukta 20 yasindaydim cok guzel gecmisti nasil geçtiğini anlamamistim 2.cocukta 26 yasimdaydim sezeryanim bile cok zor geçmişti bunda 31 yas agir geciyor yani annem erkek cocuklari agir olur der
Değeriniz sanki kimyasal gebelik gibi ama bilemem bir an önce doktora gidin rahatsızlığınız varsa baya gecmis çünkü adet tarihinizMerhaba arkadaşlar benim adetim bugünle birlikte 4 gün gecikti dün sabah idrar testi yaptım ve ikinci çizgi atacağım zaman baktım ki belirginleşmişti sonra hemen kan testi yaptırdım beta HCG 14.59 çıktı idrar tahlilimdeki de 0.19000 yazıyor doktor iki gün sonra tekrar kan verip baktırın hamilesiniz diyemem dedi bu konuda bana fikir verecek olan var mı çok stresliyim güncelleme ; bugün 5.gün hâlâ ve ben bir haftayı tamamlayıp öyle doktora gitmeyi düşünüyorum ayrıca aşırı terliyorum bas dönmem var ve sürekli tuvalete koşuyorum saatlerce tutmuşum gibi lütfen beni bilgisi olan bilgilendirebilir mi
Sizin ikili testinizde nasıl bir sorun gördü dr.Hangi değeriniz düşük ya da yüksekti.Merhaba ben neden bu testlere girilmediğine anlam veremiyorum şunu anlıyorum sağlıksızda olsa benim benim zaten aldırmam diyenler yaptırmıyor yada ben yinede biliyim başıma ne gelceğini diye yaptıranda çok var sadece şunu söylemek istiyorum mesela ben ilk hamileliğimde hiç sorun yaşamadım şimdi bunda ikili test yaptırmasaydım bebeği besleyen damarların yetersiz olduğunu doktorda bende bilemezdik ve ayrıntılıya kadar bebeğim tam anlamıyla beslenemeyip geri kalabilirdi ama ikili testte bu çıktığı için şuan ilaç kullanıyorum bence bu testler böyle sorunlar içinde süper yoksa ayrıntılıya kadar geç kalınabilir herkese sağlıklı doğumlar diliyorum
Bende geçti diyemiyorum bu yüzden dun iyiydim kuzenlerimle oturdum geceye kadar gece çok kötü oldum yine ama kusmam yok kac gündür sanki 16 ya girince kusma gecti gibi inşallah yanılmamÖnceki haftalara oranla artık kendimi daha iyi hissediyorum son 10 gündür. Bulantım hafif devam ediyor aman öncekine oranla baya azaldı.
Ay maşallah diyeyim ne zaman buraya geçti desem aynı gün bulanmaya başlıyor yeniden
Gecmis olsun canım hafif gecmis allahtanCanım çok teşekkür ederim ben hafif ateşle hemen atlattım bugün de oğlum ateşlendi grip geçirdik galiba ama oğluşun ateş dışında başka bir şikayeti yok burun akıntısı vs. Devlet hastanesine gidiyorum canım kendimi iyi hissedince çok endişelenmedim. Çok teşekkür ederim canım
Aynen öyle canım aminnOh çok şükür canım benim gelmiş geçmiş olsun , üşütme oluyor gerçekten soğuk sıcak klima rüzgar derken , Allah’a emanet olalım
Çok sağol canımGecmis olsun canım hafif gecmis allahtan
Canim ben idrar yaparken zorlaniyordum idrar testlerimde temiz cikti doktor bobreklere bakilsin diye ultrasona gonderdi ordaki doktorda bebek aşağıya baski yapiyor ondan hem ağrınız oluor hemde idrarda zorlanıyorsunuz dediBende yaştan olacagini düşünüyorum canimPinkMermaid bende bu ağrılar 36 da başlamıştı 38 e kadar çok rahatsız ettiğini hatırlamıyorum dun biraz yemek yapayım dedim bütün akşam agri çektim korkutuyor açıkçası da geçen defa sormayı da unuttum ama normal sanki büyüdükçe bebek ağırlık yapıyor sanırım
2 ay karnınızda 9 ay gelişen bir bebek için çok uzun ve kıymetli bir zaman testleri yaptırıp yaptırmamak herkesin tercihi ben başıma geleni anlattım ki aynı şeyi başkası yaşamasın herkesin bebeği iyi olsun ayrıca birinci bebeğimE 35 haftalık doğum yaptım şuan 5 yaşında şimdiki bebeğiminde beslenemesse erken almak zorunda kalırız dedi doktorum ve kanamam var düşük riskim hala devam ediyor sorunsuz geçirmiyorum yani sadece siz strese girmiyorsunuz herkes bir takım riskler yaşıyor bana haddimi biliyorum yazmışsınız bunu derken şahsıma hadsiz demek istemişsiniz burası bilgileri paylaşım amaçlı biryer laylomlom yapılsın diye değil herkes bilgisi iyi kötü anlatırsa daha bilinçli oluruz kendinizi başkalarının yaşadığı sorunlara kapattıysanız bu beni ilgilendirmiyor benim amacım herkes yaptırsın bebeğine birşey olmasın tek dilediğim budurBahsettiğiniz ayrintiliyla ikili test arasında toplasan 2 ay bile yok benim zaten düşük riskim var ve şu an tekrar stres yüklemek istemiyorum kendime bilmediğiniz arka plana göre yorum yapması çok kolayiniza gelebilir ama ben grupta test yaptıran çoğunluğa yorum yapmayarak haddimi korumayı tercih ettim mesela sizde deneyebilirsiniz
Canım otururken falan bebegin baskısını alt tarafta hissediyor musun ya ben otururken cok zorlanıyorum alttan cıkcak gibi oluyor gerçekten ne kadar zor bu hamilelikCanim ben idrar yaparken zorlaniyordum idrar testlerimde temiz cikti doktor bobreklere bakilsin diye ultrasona gonderdi ordaki doktorda bebek aşağıya baski yapiyor ondan hem ağrınız oluor hemde idrarda zorlanıyorsunuz dedi
Merhaba papp-a değerim çok düşük çıktı Buda plesenta yetersizliği yani bebek beslenemeyebilir ilerki haftalarda yüksek tansiyonla erken doğum olabilirmiş kan sulandırıcı başladık iğne ve Hap ben bu testi yaptırmasam bunu bilemezdim çünkü ultrasonda bebek gayet sağlıklı sadece down sendromu için yaptırmayanlara birşey diyemem ne olursa olsun benim bebeğim der ama bebeğin rahimdeki sağlığı için daha çok önemli herkesin kendi tercihiSizin ikili testinizde nasıl bir sorun gördü dr.Hangi değeriniz düşük ya da yüksekti.
Herkesiin farklı oluyor işte. Artık tamamen rahatlayalım inşallah bunu hakettikMasallah zaten artik azalmali ya normali bu degil mi 12 13te pik yapip sonrasinda azalmasi lazim doktorlarin dedigine gore. Benimde aslinda sanki azaldi ama bazi gunler cekilmez olmaya devam ediyor. Sabah bulantisi kavraminin tersine ben aksamlari daha kotu oluyorum.
Gün günü tutmuyor bencede. Artık daha rahat olmamız lazım zaten nerdeyse yarısına geldik hamileliğin.Bende geçti diyemiyorum bu yüzden dun iyiydim kuzenlerimle oturdum geceye kadar gece çok kötü oldum yine ama kusmam yok kac gündür sanki 16 ya girince kusma gecti gibi inşallah yanılmam
Ya söylemeyi unuttum cinsiyet mevzusunda ben bide rahatlıyorum bazı günler o günlerde rahattım aklıma gelmedi enfeksiyon değil benimki eminim çünkü enfeksiyonda başka sıkıntılarım oluyor öyle biliyorum zaten gün içinde biraz yorulmuşsam oluyor ona bağladım hepCanim ben idrar yaparken zorlaniyordum idrar testlerimde temiz cikti doktor bobreklere bakilsin diye ultrasona gonderdi ordaki doktorda bebek aşağıya baski yapiyor ondan hem ağrınız oluor hemde idrarda zorlanıyorsunuz dedi
Aynen kuzum zorlaniyorum ayakta fazla kalamiyorum, fazla dik oturamıyorum kasiklarima ağrı giriyor.Canım otururken falan bebegin baskısını alt tarafta hissediyor musun ya ben otururken cok zorlanıyorum alttan cıkcak gibi oluyor gerçekten ne kadar zor bu hamilelik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?