2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Kızlar iki gündür fekaket midem yanıyor mide bulantısı yaşamayan ben mide yanmasindan bittim resmen.ne olacak bu halimiz
Sut ic canım veya Soda ben gece yatmadan rennie tablet alıyorum ilkinde kullanmıştım zararı yoktu ama yine de doktoruna sormadan ilac kullanma benim uzun zamandır gece yanıyor midem

Sevgili bacilar,eyyy romalilar iştah patlaması yaşıyorum, erken oldu sanki,1 haftada 2 kilo aldım, kilo almaya da yatkinim,ne olcek,ikinci üçüncü gebeligini yasayan arkadaşlar bundan böyle dahada mi artacak,yardimm

Bünye ile alakalı
İlk çocuğumda 10 kilo aldım
Bunda şu an için 2 kilo aldım

Kilolu insanlar az alırmış
Umudum +10 kiloyu geçmemek
Detaylıya kaçıncı haftada giriyoruz kızlar?

Bana 10 ekime gün verdiler
O da sanırım 22ci haftama denk geliyor
Kızlar iki gündür fekaket midem yanıyor mide bulantısı yaşamayan ben mide yanmasindan bittim resmen.ne olacak bu halimiz
Benim de son 3 gün çok yanmıştı bugün geçti

İyi akşamlar kızlaar
Devlet hastanesinde ayrıntılı usg yapıyorlar mı. Özele gidiyordum 350 tl dedi. Devlet ile arada usg bakımından fark yoksa devlete yaptırırım daha iyi diye düşündüm. Sizler özelde mi yaptıracaksınız.

Evet devlet yapıyor,
Tahlillerimi şehir hastanesinde yapıyorum
Özelde ki doktorum değerlendiriyor.
Yavaş yavaş sıralarımız geliyor

Canım benim
Benim de yaş riskim 544 çıktı devletteki doktor risk var belli olmaz nıpt yaptır dedi ben istemiyorum dedim. Yaş 35 se ve risk 250 ise amniyosentez önerriz dedi ama düşük riski var dedi. İnan ben hiç takmadım eve geldim oğlumdaki 2 li test kağıdına baktım risk 700 çıkmış ozaman yaşım daha 29du şimdi 33üm. Özeldeki dr a gösterdim bu sonuçta hiçbirşey yok dedi. Devletteki doktora kızdım bebeğin burun kemiği var dedin ensesi sağlam kombine risk sıkıntı yok eee yaş riskine göre nasıl down olabilir ki hiçbirşey demedi olsun sen nıpt yaptır dedi ısrarla ama dr un bence kendi problemleri vardı bana öyle yansıttı sen canını sıkma canım. Takdir Rabbimizin ve inanıyorum bebeğinde hiçbir sıkıntı yok yaş riski en son kafaya takılacak risk

HaYİRDiR Canim bi sıkıntı yoktur insaAllah
Yok canım çok şükür birseyde benim yaş riski çıkmıştı ikili testte doktorun geçen gittigimdede bugün gittigimdede illa down olursa aldırır misin gibi yada amniyosentez yaptırmayi neden kabul etmedin yapsaydin gibi ısrarları oldu onu anlattım kızlara da sinirlerim bozuldu biraz sadece 259/1 çıkmıştı taktı kafaya kadın ya hadi geçen sefer söyledin ben ısrarla aldirmam bebeğide dedim şimdiki ısrarın nedir yani

Benim devlette doktorum da aynı saçmalığı yaptı daha yaşım 25 1000 kusur çıkan yaş riskimi örnek gösterip amniyosentez yapabiliriz dedi. Testlerin %70 doğruluk payı varmış. E o zaman baştan bize seçenek sunun biz karar verelim ne diye boşuna kan testi yapıyoruz ki. Burun kemiği görünüyor, ense kalınlığı 1.4 ama amniyosentez yapalım. Özele gittim oradakiler de gereksiz gördü. 2 doktor da bakıp burun kemiğini gördüklerini söyleyince içim rahat etti.

Bir sonraki kontrolümü başka bir doktordan aldım devlette. Perşembe günü gideceğim bakalım.

Perinatoloji bölümünden randevu almalısın detaylı usg için. Onun içinde öncelikle devlet hastanesinin kadın doğumuna muayene olup perinatolojiden kayıt açmaları gerekiyor sana. Yoksa normal randevu alamıyorsun sistemden açmaları gerekiyor. Bi an evvel devlette kadın doğum için randevu al kayıdını yaptır.

Sağol canım içimi rahatlattin ben zaten sıkıntı yapmıyorum ki hic yapmadım ama bugünkü ısrarını görsen inan kadına bağırıp çağırmamak için zor tuttum kendimi ya olursa aldırır misin deyip durdu bende her soylediginde Allah korusun dedim ona bile tamamda ya çıkarsa diyor hala ısrarla tuhaf insanlar var gerçekten bide Allah göstermesin varsa bile öyle bir sorun gelmişim 20. Haftaya ben nasıl kiyayım yavruma Allah aşkına zaten iki kaybım var onların psikolojisini atamamisken bu zamana kadar hayata tutunmuş bir cana nasıl kiyarım sonra Rabbime karşı yüzsüzluk yapıp nasıl dua eder nasıl yine evlat isterim

Ne kullandın canım kalsiyum olarak. Ciddi ağrılarım var ya. 2 gündür alıyorum ben de kalsiyum takviyesi. İnsallah geçer benmde

Şu doktorlara sinir oluyorum ya. Yaptırmıyor işte amniyosentez oradan belli değilmi aldırmayı düşünmediği. Ne zorla soruyorsun sanki idrak edemiyoruz biz downlu çocuk olursa bakıp bakamıcağmızı. Ben şahsen tüp bebek yaptırdım. İkili dörtlü test bile yaptırmadım. Cunku neden yaptırayım da kafamı karıştırayım. Eşimle konustuk birşey çıkarsa aldıracakmıyız? Hayır. Ee o zaman ikili testin de anlamı yok. Burun kemiği ense kalınlığı normal çok şükür. Hiçbi doktorda ısrar etmedi

Sorsaydin bisey mi gördünüz de o yüzden söylüyorsunuz diye canım benim doktoruma son gidisimde bebek için çok tehlikeli bu şeker değerin dedim şu an bebekte bisey gördünüz mü diye açık açık sorarım her zaman sor sende böyle belirsizlik daha sıkıcı ne demek istiyorsun yani ve ben ne yapabilirim bu durumda onu söyle değil mi ne kafama kurdu atıp gidiyorsun

Oyhh bu bel ağrısını ne yapacağız? Daha şimdiden az ayakta kalsam Ali Rıza bey gibi yamuluyorum ben
Al benden de o kadar. 4 Gündür çekiyorum canım yattığımda da ağrıyor iş yaparkende ağrıyor napıcaz bilmiyorm kalsiyum aldım insallah faydası olur

Ah ah bende pişmanım zaten keşke yaptırmasaydim neyse vardır her şerde bir hayir derler ya canım bende öyle bakıyorum olaya sağlık olsun sen iyi yapmışsın yaptırmamak en doğru karar aslında bu tür sonuçlar yüzünden stresten uzak duruyorsun en azından inşallah hepimziin sağlıkli sıhhatli yavruları olurda güleriz su günlerimize ne günlerdi diye

Sordum canım hep herşey yolunda dedi gelişimi gayet güzel bebek iyi bı plasenta biraz asagida dedi başka hiç birşey söylemedi oda develtteki doktorda baktı muayene etti ikili testten hemen önce ama ben ense ve burun kemiğinin sormadım orada hata ettim sanriim da birşey olsa söylerlerdi diye düşünüyorum neyse ayrintilida çıkar sanırım artık tek yapmam gereken Rabbime siginmak

Merhaba hanımlar,
Kızım ve ben 18+3üz bugün:)
ben bu çocugu gecen hafta bol bol hissediyordum, neredeyse bir haftadır hissetmiyorum. Evde fetal doppler var, kalp atışları normal. Sizde de oldu mu böyle hissetmeme?
Bir de gün içinde muhakkak uykum geliyor, uyumazsam çok yoruluyorum. Aslında sakin bir hayatım var. Size de oluyor mu bu yorgunluk?

Bel ağrısından konuşmuşsunuz kızlar, bende de bi haftaya yakındır karın kasık ağrısı oluyor, cok şükür hareketlerini hissediyorum oğlumun ama yine de tereddüt ettim, biraz araştırma yaptım nette de bel kasık karın ağrıları normalmiş, bu haftalarda rahim yaklaşık 2 kati büyüyomus

Tabii ki hiç olumsuz düşünmemek gerek insallah sağ salim alıcaz yavrularımızı kucaklarımıza

Sut ic canım veya Soda ben gece yatmadan rennie tablet alıyorum ilkinde kullanmıştım zararı yoktu ama yine de doktoruna sormadan ilac kullanma benim uzun zamandır gece yanıyor midem
Sodasiz duramıyorum zaten canım yemek yerken sıkıntı yok yedikten sonra agrilarim yanmalarim başlıyor. Gunde 2 soda içiyorum o da fayda etmemeye başladı sütü deneyeyim birde sagol canim

Ins benimki de geçer canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…