Canım benim 1/56 idi fetal yaptırdım temiz geldi.hiç endişe etme benceKızlar üç hafta önce doktora gitmiştim bana yaş riskin yüksek amniyosentez yapalım dedi hayır hocam lüzumu yok dedim ısrarla down olursa aldirmazmisin dedi aldırmam dedim ben bı cana kıyamam ısrar ediyor bak emin misin hocam eminim istemiyorum yaptırmam dedim tamam ayrintiliya perinatoloji ye git dedi tamam sevk verin dedim kendin alabilirsin sıkıntı olamz dedi baktım sevksiz randevu alınmıyor neyse bugün yine gittim ayrintiliya randevu aldinmi dedi hayır sevk olmadan alınmıyor devletede randevu bulamadım aldığım randevuda iptal edildi dedim siz veremezmisiniz Sevk yok dedi o zaman burada girerim ayrintiliya dedim tutturdu senin yaş yüksekti dimi amniyosentez yaptırmadın dimi hayır dedim illa niye yaptır ya down olursa sonra doktor demedi deme diyor hocam aldırmam ben gerek yok dedim ısrar kıyamet deli etti yine beni hala down çıkarsa gibi konuşuyor Allah korusun diyorum Allah korusunda ya çıkarsa diyor hocam siz öyle deyince Allah korusun diyeceğim tabı ne diyeyim diyorum tamam da falan diyor ayrintilida çıkmazmi varsa bile dedim varsa çıkabilir diyor riskimde 1/259du galiba sizede yazmıştım hatta Allah aşkına ne hakkı var bana bunu yaşatmaya doktorun moralim çok bozulduçok mu yüksek riskim yaşımda 34 daha
Allah Allah hiç bilmiyordum ya süper bi bilgi4,5 ve 6 aylarda yani 2. tremaster döneminde oluyormuş güya
Osteocare diye marka kullanıyorum canım kalsiyum olarak özel bi ilaç devlet karşılamıyor ama normal doğum yapacaksan bu ilacı doğuma 1 ay kala bırakman grekiyormuş doktor öyle demişti. magnezyum olarakta efermag diye bi ilaç kullanıyorum ekstra onu doktor yazınca ssk karşılıyor birde D vitamini eksikliği de bel ağırısı yapabiliyor D vitaminini kesinlikle ihmal etme inşallah geçer bel ağrın canım bunları düzenli kullanman gerek 1-2 günde hemen geçmedi benim de 10 gün düzenli kullanımda yavaş yavaş ağrılarım azaldı çok geçmiş olsunNe kullandın canım kalsiyum olarak. Ciddi ağrılarım var ya. 2 gündür alıyorum ben de kalsiyum takviyesi. İnsallah geçer benmde
Bende bilemedimAllah yardımcımiz olsun evdeki cocukla mi daha zor okula gidenle mi kestiremiyorum
Vitaminler eksiliyor vücuttan tabii. Ek takviye şart.Al benden de o kadar. 4 Gündür çekiyorum canım yattığımda da ağrıyor iş yaparkende ağrıyor napıcaz bilmiyorm kalsiyum aldım insallah faydası olur
Günaydın sağlık ocağı beni de geçtiğimiz pazartesi için kontrole çağırmıştı.Gitmedim daha doğrusu gidemedim.Ama vicdanen de rahat değilim .Herkese günaydiiiiinbugün sağlık ocağında kan idrar testim vardı, aç gel dediler, normalde de erken kalkarım, 9 buçuk olsun gideyim diye 2 saate yakin aç aç durdum, balkona çiçekleri sulamaya çıkınca meyve kurutuyordum onlardan acaba kurudumu, aa güzel olmuş derken bir avuca yakin yedim, içeri gelince aklım başıma geldi neyse artik pazartesi vereceğim inşallah
Çok tatlısın canımHerkese günaydiiiiinbugün sağlık ocağında kan idrar testim vardı, aç gel dediler, normalde de erken kalkarım, 9 buçuk olsun gideyim diye 2 saate yakin aç aç durdum, balkona çiçekleri sulamaya çıkınca meyve kurutuyordum onlardan acaba kurudumu, aa güzel olmuş derken bir avuca yakin yedim, içeri gelince aklım başıma geldi neyse artik pazartesi vereceğim inşallah
Ben ilk gebelik testimi orda yaptırınca arayıp kayıt açtılar, 20.haftada gelin kan idrar testiniz ve tetanoz aşınız var dediler, hamileliğin başında hastanede kan idrar yapıldı ama bu zamana kadar başka hiç kanıma bakılmadı, bende tekrar bakılsın diye gideceğim..sizi de kan için çağırdılarsa benim gibi başka kan alınmadıysa kontrol amaçlı verebilirsiniz içiniz rahat edecekse, bence bu rutin kanda 1 hafta önce sonra çok farketmez diye düşünüyorum. Tetanoz aşısını da 21hafta dolmadan önümüzdeki hafta salı falan olmayı düşünüyorum, aşı konusunda içim rahat değil o yüzden ayrıntılı ultrasondan önce vurulmak istedim, ertesi gün inşallah bebisimi sağlıklı görünce rahatlarım diyeGünaydın sağlık ocağı beni de geçtiğimiz pazartesi için kontrole çağırmıştı.Gitmedim daha doğrusu gidemedim.Ama vicdanen de rahat değilim .
AynenÇok tatlısın canımolsun bugüne kısmet değilmiş demekki
ya sorma kendimi çok kötü hissediyorum zaten sürekli bi idrar olma durumu var dk başı tuvalete gidiyorum 2 dmla geliyor bitiyor... :) yani acaba idrar yolu enfeksiyonu mu oldum diye doktora gidiyorum idrarda da bişey çıkmıyor ultrasonda da böbrekler temiz doğuma kadar sabredeceğiz artık :)Hahhaoldu canım oldu olmaz mı dün bir hapsurdum esortmanima kadar değiştim bu ne ya dedim acaba olmaması için dedim.hatta bı hareket bı teknik bişey varmı
Hayirlisi ile hepimiz normal yoldan kucağımıza alırız inşallah
evet ya ben de öyle bişey düşünüyorum artık mecbur daha kötü olursa ilerde o şekilde çözüm bulmak daha mantıklı :)Ya o kadar rahatsızım ki bu durumdan tuvaletim yokken bile çok kaçıyor ogururken hapsururken gerçekten çok fena acaba şu mesane pedleri mi kullansam diye düşündüm bugün disarida çok kötü oluyor
Bende de bazen çok enteresan bir şey oluyor. İdrarımı yaptıktan 2sn sonra daha yeni oturmuşum gibi uzun uzun tekrar idrarımı yapıyorum..ya sorma kendimi çok kötü hissediyorum zaten sürekli bi idrar olma durumu var dk başı tuvalete gidiyorum 2 dmla geliyor bitiyor... :) yani acaba idrar yolu enfeksiyonu mu oldum diye doktora gidiyorum idrarda da bişey çıkmıyor ultrasonda da böbrekler temiz doğuma kadar sabredeceğiz artık :)
Çokk haklısın canım kıyılır mı artık herşeyiyle bir bebek taşıyoruz içimizde Allahım sağlıkla kavuştursunSağol canım içimi rahatlattin ben zaten sıkıntı yapmıyorum ki hic yapmadım ama bugünkü ısrarını görsen inan kadına bağırıp çağırmamak için zor tuttum kendimi ya olursa aldırır misin deyip durdu bende her soylediginde Allah korusun dedim ona bile tamamda ya çıkarsa diyor hala ısrarla tuhaf insanlar var gerçekten bide Allah göstermesin varsa bile öyle bir sorun gelmişim 20. Haftaya ben nasıl kiyayım yavruma Allah aşkına zaten iki kaybım var onların psikolojisini atamamisken bu zamana kadar hayata tutunmuş bir cana nasıl kiyarım sonra Rabbime karşı yüzsüzluk yapıp nasıl dua eder nasıl yine evlat isterim
Canım iyi yapmışsın devam etme tabi o doktora ben de normalde bu hastaneye girmiyordum 2li test için gitmiştimBenim devlette doktorum da aynı saçmalığı yaptı daha yaşım 25 1000 kusur çıkan yaş riskimi örnek gösterip amniyosentez yapabiliriz dedi. Testlerin %70 doğruluk payı varmış. E o zaman baştan bize seçenek sunun biz karar verelim ne diye boşuna kan testi yapıyoruz ki. Burun kemiği görünüyor, ense kalınlığı 1.4 ama amniyosentez yapalım. Özele gittim oradakiler de gereksiz gördü. 2 doktor da bakıp burun kemiğini gördüklerini söyleyince içim rahat etti.
Bir sonraki kontrolümü başka bir doktordan aldım devlette. Perşembe günü gideceğim bakalım.
Bu benim de aklımda var yani o dönem doğumları böyle haber veririz belki deKızlar doğumdan sonra bebeklerimizin el ya da ayak fotolarını burda paylaşalım mı, çok şirin olmaz mı ?
Yaaa gerçektenmi canım vallahi büyük umut oldun çok rahatladım o ufacık kuşku bile uçup gitti içimden çok çok teşekkür ederimCanım benim 1/56 idi fetal yaptırdım temiz geldi.hiç endişe etme bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?