2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Günaydın kızlar 18+4 olduk..Daha 20 hafta olamadık bir türlü..
Dün sağlık ocağına gittim kan tahlili yapıldı,bebeğin kalp atışlarına bakıldı.Tetenoz aşısı yaptı.
Cumartesi günü de sanırım hamilelikte yapılacak en büyük deliliklerden birini yaptım ve Büyükadada Aya Yorgiye yürüyerek çıktım bilen bilir dimdik bir yokuş aşırı sıcak ve nerdeyse 1 km yol.Ama resmen akşam felç geçirmiş gibi oldum.Bacaklarım sanki bana ait değildi.Korkmadımda değil bebeğe zarar verirmi diye ama şükür bir aksilik olmadan atlattık.Sizler nasılsınız daha iymisiniz.

Hamileligin başından beri kullaniyorim ki canim bana etki etmedi ki bence bu çatlama olayi genetik annende hep çatlamış
Canım bence de genetik.Normalde bana bakan ebe yıllık izine ayrılmış.Başka bir ebe ilgilendi dün ve karnı burnundaydı nerdeyse doğuracak kız cağız. Kalp atışlarını dinlerken kaçıncı hamilelik dedi 2. dedim.Hiç çatlağın yok 2.çocuk olmasına rağmen dedi. Ki ben hiç öyle çatlak kremi vs. alıp kullanmadım.Bikini mayo vs giymediğimden çatlarsa çatlar havasındayım.

Doktorlar yürüyüş yapmayı öneriyorlar canım da birazcık fazla yürümüşsün sanki aman bebişine zararı olmamış ya çok şükür dikkat etmekte fayda var. Onlar en kıymetlilerimiz desem de Cumartesi günü salça yaptık deli gibi yoruldum ama çok şükür benim bebiş az da olsa hareketlendi sanırım pek hareketini hissetmiyordum iyi oldu.

Canım kişinin cilt yapısı da etkili sanki , annem 2 çocuk doğumuş bir kadın olarak acayip çatlağı var, cildi yağlıdır. Benim ise kuru bir cildim var. ilk oğlumda bana çektiysen sende çatlıcaksın kesin diyodu, ama çok şükür karnımın çoookk büyük olmasına rağmen 1 tane bile çatlağım olmadı. Bitkisel yağ kullandım onun da etkisi oldu sanırım. Şimdi de çatlağım olmaz diye düşünüyorum ama doğumda görücez. Benim kalçalarımda 5 yıl geçmesine rağmen kan iğnelerinin morlukları var onlar daha kötü duruyor gerçekten

Yürüyüş konusunu kesinlikle abarttım canım.Annelerimizde bizi işin gücün arasında doğurmuşlar sonuçta ama bizim (ya da benim) o kadar hareketsiz bir yaşamımız var ki günlük rutinin dışına çıkınca hemen vücut alarm veriyor.

İlk çocuk mu canım senin?

Aynen canım eskiden annelerimiz bir sürü işin arasında doğurup işe devam eden güçlü kadınlarmış. Ben ilk oğlumda nazlı prensesler gibi ordan oraya geçmeye üşenirdim, temizliği vs eşim yapardı oğlum şuan 5 yaşında freni patlamış kamyon gibi çok hızlı ve hareketli, ona uyum sağlamaya çalışıyorum, 2. Çocukta hamileliğin nasıl geçtiğini anlamazsın diyolardı ve gerçekten haklılarmış yine de buna şükür bu günlerin tadını çıkaramıcaz birdaha.

sağlık ocağına ben de gidiyorum ama bu zamana kadar orada hiç kalbini dinlemedi kimse

Hadi gözün aydın canım şifa olsun inşallah Doktorum bana 20. Haftadan sonra vurdur dediği için bekliyorum şimdilik. 3 hafta sonra ben de olucam inşallah

Beyaz tenlilerde oluyor sanırım.Ben esmerim belki onun etkisidir.

Bende senin gibiyim.İlk kez dün soğan doğrayıp yemek yaptım:) Ama benim mide fena herkes bulantıları yoluna koydu benimki bir türlü toparlanamadı.İlk gebelikte böyleydi.Onun dışında bir sorunum yok çok şükür ama buda fazlasıyla yetiyor inanki.

Allah bağışlasın kuzum hareketsiz deyince ilk çocuk gibi düşündüm, benim oğlan baya hareketli olunca günümüz bolca koşturmacalı geçiyor
Amin seninkileri de inşallah.Doğrudur canım.Masa başı çalışıyorum nerden baksan 12 saat oturuyorum..Evde olsam belki bu kadar olmaz.Kızda büyüdü artık, gerçi kız ve erkek çocuğu bayağı fark ediyor.Kızlar daha sakin.Erkekler kabına sığmıyor.

Allah sabır versin bu mide bulantısı yaşayanlara canım, seni çok iyi anlıyorum cumadan beri prilam kullanmıyorum, onun öncesinde mahvoldum serum taktırdım anca geçiyodu. İnşallah bir an önce geçer seninki de

Bir de çalışıyorsun yaa valla kıyamam, senin için daha zor olmalı, bende 8.haftamda lekelenmelerim yüzünden bırakmak zorunda kaldım. Evet erkek çocukları fena, şimdiki bebeğimde erkek tüm akrabalarıma şimdiden dua etmeye başlayalım bu bari yaramaz olmasın diye tembihledim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…