2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Öyle düşünme canım bana da kendi annem diyor.Ve gerçekten bu tarz vakalar bir hayli fazla.Geçen yılda gördük 8 aylık hamile ölenler.Bebeğini kaybedenler.Gerçekten böyle bir risk var maalesef.Çok izole yaşamamız lazım.Ama nasıl.
İşe gelmesem evde otursam çocuğun okulu var eşim çalışıyor.Ne kadar koruyabiliriz ki kendimizi.Ben covit olduğumda da kesinlikle nerden kaptığımı anlamadım.Çift maske ve siperlikle çalışıyordum.Kimseye gitmiyordum.Ama beni buldu bir şekilde..Aşıda olmak taraftarı değildim.Ama dayatmalar yüzünden oldum.İnşallah bir zararı olmayacak bebeklerimizede bizede.

Bilmem, neden diye sorduğumda gerek yok diyor her seferinde , artık sormuyorum kızar diye güveniyorum zaten kendisine. Ankara’daki iyi doktorlardan, doçent. Hemşire miydin ?
Hayır doktor asistanlığı yaptım 5 bucuk yıl. Kadın doğumda çalıştım oradaki doktorlarımda hep önerirdi neyse ki ben de yaptırma taraftarı değilim içim biraz rahatladı

Kizlar ben kendimi korumaya çalışıyorum ama maalesef eşim bu konuda ben kadar dikkatli degil ona güvenmiyorum asla. Bu yüzden aşımı oldum bugün. Gecen sene ekim ayinda covidi cok agir geçirmiştim ordanda korkum var. Yine doktorunuz ve kendinizin tercihi tabiki benim doktorum tek dozda olsa yaptir dedi. Ben calistigim icin zorunluluk geldi 2 doz mecbur yaptircam zaten.

Kizlar boyum 1.60 50 kilo ile hamile kaldim 57 olmuşum 19+1 de. Doktorum cok kızdı bana. Ama hic mide bulantım kusmam olmadigi icin istah artışıyla sürekli yedim. Aklim fikrim yemek yemekte. Ac olunca mutsuz oluyorum. Nasil olcak bilmiyorum hayatımda hic böyle yemek yemek keyifli olmamisti

Canım 5 eylülde biontech oldum.dünde tetanoz yaptı ama sormadı aralarında ki tarihi benimde aklıma gelmedi aşı olduğumu söylemek.Sorun mu oluyormuş.Allah kahretsin bu koronayı..

Bilmem, neden diye sorduğumda gerek yok diyor her seferinde , artık sormuyorum kızar diye güveniyorum zaten kendisine. Ankara’daki iyi doktorlardan, doçent. Hemşire miydin ?
Bana hem doktorum hem de sağlık ocağındaki ebe hemşire biontech ve tetanoz aşısı aralarında 1ay olmalı dedi, ama ben hemen biontech yaptırmak istediğim için sen covid aşını ol şu an o daha önemli, ikinci dozunu da ol günü geldiğinde dedi doktorum. Tetanoz aşısını olmana gerek yok dedi, zaten steril ortamda doğum olacak onu hiç düşünme dedi. Ben iki hafta sonra ikinci dozumu olucam biontech, tetanoz olmıycam yani öyle karar verdik bakalım hayırlısı

Bende aşı olmadim cnm tabi aşı olupta agir gecirende var hafif geçirende herkesin kendi tercihi rabbim herkesi korusun insllah sağlıkla alalim kucaklarimiza

Ben de az önce noodle yedim Hayatımda 2.yiyişim falandır, marketten geçen gün almıştım canım çekmişti, kore dizisi izlerken görüyordum, hüplete hüplete yiyorlar ya Tadı hem güzel geldi hem kötü, şimdi pişman oldum hem de bunu yiyeceğime kayınvalidemin yaptığı koca çuval erişte makarnadan yapıp yesem daha faydalıydı dedim zayıf hamile kalmışsın zaten canım tadını çıkar ama yine de son aylarda abartma çünkü asıl kilolar o zaman alınıyor. Ben de şu ana kadar 2 kg almışım, sevineyim o zaman ama 66 ile hamile kalmıştım o da var hiç mide bulantısı yaşamadım ben de ama öyle iştahım yok, hamile kalmadan önce nasılsam öyleyim, hatta çikolata çok severim ama hamile olduğumdan beri ondan bile soğudum

Kızlar o kadar sinirliyim ki şekerim yüksek çıktığı için endokrine gitmen gerekiyor demisti doktorum devlette dahiliyenin yönlendirmesi gerekir dediler yükleme sonuclarimi aldım gittim bugün sonucu özel hastane yapti diye mi anlamadım bidaha yükleme yapacağız diyorlar bir sinirle çıktım zaten haftası küçük üst üste iki yükleme ne demek ya bunu düşünmüyor mu doktorlar kabul etmedim diye bir de yarın bebek doğunca bir sakatlığı olursa ah vah deme diyor bana öyle üzüldüm ki

Kesinlikle katılıyorum resmen hamliyoruz aman dikkat riskli dedikleri için ilkinde bilmediğim için o kadar riske rağmen çok hareketliydim ne güzel hem dinç oluyordum hem çok az kilo almıştım bunda cocuk var evde ona bakıyorum diye korkumdan hiç hareket etmedim çok hantal hissediyorum kendimi çok kilo aldım

Şifa bol antikor olsun canım tetanozu ne zaman vuracaklar sana benim 28. Haftaya kaldı asilardan dolayı galiba bisey dediler mi biri de geçen gün 30. Haftadan sonra vurulmaz gibi bisey yazmıştı başka bi konuda onu okudum

Bende seninle aynıyım canım iki oglan annesiyim artık eşim duyunca iyi işte bildiğimiz şey kolay olur yetiştirmesi dedi ama iki oglan bir araya gelince neler olur ben onu düşünmekten rahatlayamiyorum

Benimde öyle canım normal ama doğumdan sonra çok çağırıyorlar asıl bebek için her ay gidiyorsun o zaman alıyorlar acısını

Canım 5 eylülde biontech oldum.dünde tetanoz yaptı ama sormadı aralarında ki tarihi benimde aklıma gelmedi aşı olduğumu söylemek.Sorun mu oluyormuş.Allah kahretsin bu koronayı..
Ya bana sinovac olmasına rağmen 1 ay ara dediler canım kafama takıldı benimde tetanoz baya geç haftaya kalacak galiba Aralık anneleriydi orada biri de 30 dan sonra yapılmaz tetanoz gibi bisey yazmıştı kafam karışık benimde hepsi birbirine girdi

Ben bulantının tek avantajını gördüm canım kilo almadım.Mevcutta zaten olması gerekenin üzerinde kilouydum.Şu ana kadar 7 kilo verdim.Büyük ihtimal son aylarda alırım. Birde doğru söylüyorsun benim yatıkça yatasım geliyor.Sanki yük taşımışım.Ama o gün saatlerce gezdim banamısın demedim inanki.Hareket şart.

Az önce doktordan çıktık, kızım büyümüş teyzeleri, kıpır kıpırdı çok şükür Herşey normal dedi, plasenta biraz aşağıda ama bebek büyüdükçe yukarı çıkar dedi, endişelenecek bir şey yokmuş. Darısı bebeğini görecek tüm annelere olsun, sağlıkla görün inşallah Sağlıkla alalım kucağımıza

Bana tetenozun 2.dozu için ekim 20'ye randevu verdi.Demekki bir haftası var canım.Bende çok vakıf değilim konuya.

Ben de geçenlerde instagramda alanında uzman bir doktorun hikayesine denk geldim, tetanoz aşısıyla biontech arasında 1 hafta olması yeterli diyordu, ikisinin de yan etkileri aynıymış, hafif kol ağrısı ve çok nadir ateş yapabilir diyordu, tabi kendi doktorumuza danışmakta fayda var

Evet korku var galiba. 2 kaybım var bundan önce. Bu gebeliğin başında terapi gördüm korkularım için ve çok faydasını gördüm. Hiç vesvese etmiyorum bebeğimin sağlığı ile ilgili. Ama nedense insanlara söylemiyorum, alışveriş yapmıyorum, plan yapmıyorum. Burada çelişiyor düşündelerim sanırım.

Aa bu ben :) kendinizi uykuya teslim etmediğiniz için kabus gördüğünüzü düşündüm. Bence direnmeyin, kavga etmeyin bedeninizle. Ben de geçen hafta 7de uyanıp, çocugu okula bırakıp 9da tekrar uyumuştum. Saat kurup 10gibi kalkıp güne devam etmiştim. Arada oluyor vücudun böyle ihtiyaçları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…