2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Evet gerçekten çalışırken çocuk büyütmek büyümek hem anne hem çocuk için çok zor keşke imkan olsa da ücretsiz alsam diyorum bende

Bu arada kendi doktorunla konuş yani tek hekim 20 günden fazla veremiyor ama iki kez verse 40 gün olur bir kez de 1 ay heyet alabilsen çok iyi olur

Bende hem özel hem devlet takipliyim ilk haftalardan beri tahlilleri devlette yaptırıyorum her seferinde en az 3 sayfa veriyorlar herşeye detaylı bakılıyor.. Devlet hastanesi candır

Ohhh maşallah kuzuyaaa

SICAKLARDAN RESMEN BEYNIM UYUSUYOR YA TOVBE ESTAĞFURULLAH babynest kızımdan kalma var ben kullanmıştım cokmgereksiz gelmedi ama reflu yatagi kesin gerekli bence. İlk 4 ay dönene kadar özellikle. Bebek ister iri ister geri olsun doğum sat a göre baz alınır. Her hafta usg değişebiliyor o yüzden şu an ki ölçümler çok kesin ölçümler değil. Yenidogan için 2000 gramı geçsin kalanı çok önemli değil. Bebekler asıl kiloyu doğum sonu alıyorlar zate n ilk süreçte yeterli tam beslemek çok önemli

Ay kıyamam yemekleri kim yapıyor?.. Ben zayıfladım yemek yiyemiyorum.Mersin de çok sıcak yoğurt ekmek meyve başka hic bise istemiyor canım
Kayinvalidemle birlikte yapiyoruz ama cogunluk onda . Benim normalde de istahim pek yoktur ama zorluyorum iste napim2
Ayy Allah yardımcın olsun canım. Bende bayram dolayısıyla kaldıydım bi 15 günde örtü boğmuştu beni kayınpeder 5 dk dışarı çıksada kafamı havalandırsam derdindeydim. Zor oluyo öylede.
Bayramda yine biraz iyiydi hava simdi aman Allah'im. Neyse ki odam da soyunuo dokuluuorum asiri bunalirsam da duş aliyorum .

Evet gerçekten çalışırken çocuk büyütmek büyümek hem anne hem çocuk için çok zor keşke imkan olsa da ücretsiz alsam diyorum bende
Bende eşim iş bulsun diye dört gözle bekliyorum çok istiyorum ücretsizi de almayı en azından 1 yaşına kadar çocuğumla olurum. Sağlık Ocağı da rapor verebiliyor bu arada bi arkadaşım h.sonu da boşa gitmesin diye sağlık ocağından 5 gün 5 gün olarak toplam 20 gün aldı. Tabi sorun çıkaranı da olabilir ama sorabilirsiniz oraya da.

Şeker sonucun nasıl çıktı canım ? Bebişe maşallah Detaylı zaten yaptırdık orda tekrar mı yapıyorlar bu haftalarda. Kendi doktorun bakıyosa güveniyorsan kafa karıştırmaya gerek yok bence de. Benimde bakıyor doktor suyuna her seferinde

Sanmıyorum sadece doğum izninden gider diye biliyorum
İnşAllah imkan olabilir alırız ama herşey de zora gidiyor bakalım
Bu arada kendi doktorunla konuş yani tek hekim 20 günden fazla veremiyor ama iki kez verse 40 gün olur bir kez de 1 ay heyet alabilsen çok iyi olur
Doğum sonrası heyet vereceğini sanmıyorum çok başka da aramam lazım ama bulmakta çok zor 5 gün 5 gün alırım diye düşündüm zor olcak ama böyle olursa 2 ay yapıyoe 1-2 ayda heyet bulabilseydim

Sonuc pazartesi çıkacak dediler
Canim bi kere baklıyo aslında ama bebek hareketli diye ölçümleri yapamadı bir daha randevu verdi gittim yapamadığı ölçümleri yaptı
doktor geldi suyu biraz fazla 8 eylülde bi daha gel dedi
Sigortamız ilk gittiğimi güzelce kapsamış ama bi baktım talebi onlar etmesine rağmen aynı ücreti 2.sinde talep etmişler, fatura göndermişler ve sigortam yarısını bile kapsamamış
şimdi 3.sü olursa
Kesin hiç kapsamadan full bana ödetirler
Kendi doktorum türk saolsun gitme dedi içimi rahatlattı

Maşallah kuzuya çok şükür güzel büyüyorlar artık

Bende açıkçası reflüden ziyade yenidoğan aspirasyonundan çok korktuğum için reflü yatağı aldım Çünkü belli bir zamandan sonra dönmeye de başlıyorlar Allah korusun.
O yüzden hem reflü yatağı hem babynest olarak kullanılan bir şey mantıklı geldi bana da
Dediğin gibi canım zaten sınır 2 kg geçince bebeğin gelişimi iyiyse düşük doğum ağırlıklı olsa bile bazen solunum desteğine ihtiyaç bile olmuyor.
Eşimin kuzeni geçen hafta miadında 38.haftada doğum yaptı kızı 2650 gr doğmuş ama sağlıklı çok şükür solunumu felan da iyi evdeler şimdi

Ücretsiz imkan varsa almak daha iyi olur tabi o zamanki durum ne olur bilemem kv bakmazsa bende bakıcıya verebileceğimi sanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…