- 15 Temmuz 2015
- 18.730
- 31.221
- 598
Ben sanmıyorum bebek alacağı kadar kılo alıyor tabıkı dıkkat et guzel beslen etını yumurtası vs ama oyle abanmana gerek yok bence kuzum avokado sut kaşar muz peynır kuruyemısGünaydın canlarşimdi benim şu hastane yatma olayı ciğer geliştirici iğne falan filan derken annem kv kardeşlerim tedirgin oldular. Ve bana ye ye daha çok ye bebeğe kilo aldıran şeyler ye demeye başladılar. Allah korusun olası bir erken doğum olursa iri bi bebek olsa iyi olur düşüncesindeler. Böyle bir şey mümkün mü mantıklı mı kızlar? Gerçekten fark eder mi? Eğer işe yarayacaksa yapacağım yoksa boşu boşuna kendime boş kilo aldırmak istemiyorum.
Annem kardesımı oyle doğurmuş suyu gelmıs o zamana kadar hıc sancısı yokmus yada anlamamış bilmiyorum suyu gelmış ve takside doguyomus nerdeyse almıslar dogumhaneye catala çıkarmışlar ıkı ıkınmada doğmuşHahahahah bu kadar olmasa da buna yakın doğuran da gördün
Çok geçmiş olsunbence de fazla yemenin bebeğe kilo aldırmada faydası olmaz. Süt,yoğurt, yumurta, kaşar peynir, çiğ kuruyemiş, muz yada vitamin takviyesi bebeğe kilo aldıran şeyler diye biliyorum.
Tamamdır kızlar ben de sizin gibi düşünüyorum da yine de bi sorayım dedimBen sanmıyorum bebek alacağı kadar kılo alıyor tabıkı dıkkat et guzel beslen etını yumurtası vs ama oyle abanmana gerek yok bence kuzum avokado sut kaşar muz peynır kuruyemıs
Ama keşkek te guzeldır sevıyorsan da bıde yapsınlar yeeeTamamdır kızlar ben de sizin gibi düşünüyorum da yine de bi sorayım dedim
Yaa ne güzel halden anlayan biri denk gelmişTam olarak bahsettiğin yer burası canım Türk doktora gidiyorumda her defa ultrasonda bakıyo diğer iki gebeliğimdede
İlk randevuyu resmen 10. Haftada veriyo 2.si 21.haftada detaylı diğer gittiğin ve gideceğin zamanlar kalp atışı dinletir sadece bebeğin kafası dönmüşmü diye kontrol bile eliyle bakıyolar
Hahahahah bu kadar olmasa da buna yakın doğuran da gördün
Her gece dua ediyorum hepimize şöyle doğumlar nasip et allahımmmmAnnem kardesımı oyle doğurmuş suyu gelmıs o zamana kadar hıc sancısı yokmus yada anlamamış bilmiyorum suyu gelmış ve takside doguyomus nerdeyse almıslar dogumhaneye catala çıkarmışlar ıkı ıkınmada doğmuşSuyu geldikten sonra 20 dk da doğmuş
Benı 12 saatte falan amaYaa ne güzel halden anlayan biri denk gelmişBilemedim o kadar az ultrason iyi midir kötü mü
Her gece dua ediyorum hepimize şöyle doğumlar nasip et allahımmmm
Valla anneme soruyorum nasıl doğdum diye, pek anlatmadı ve bu beni korkuttuBenı 12 saatte falan ama
Üçüncü kardeşimde de sez oldu
Ay severim yaaaAma keşkek te guzeldır sevıyorsan da bıde yapsınlar yeee
Benım yengemın annesı korkutmuştu epey ya hala yaşadığı sıkıntılar vardı ama makat doğurmuş sanırım Allah rahmet eylesinValla anneme soruyorum nasıl doğdum diye, pek anlatmadı ve bu beni korkuttuBiraz zor oldu dedi sadece djsjd
Benim annem beni çok kolay doğurmuş. Evde suyu gelmiş dallası izlerkenValla anneme soruyorum nasıl doğdum diye, pek anlatmadı ve bu beni korkuttuBiraz zor oldu dedi sadece djsjd
Benım yerımede gom bacımAy severim yaaagömerim vallahi
GünaydınGünaydın canlarşimdi benim şu hastane yatma olayı ciğer geliştirici iğne falan filan derken annem kv kardeşlerim tedirgin oldular. Ve bana ye ye daha çok ye bebeğe kilo aldıran şeyler ye demeye başladılar. Allah korusun olası bir erken doğum olursa iri bi bebek olsa iyi olur düşüncesindeler. Böyle bir şey mümkün mü mantıklı mı kızlar? Gerçekten fark eder mi? Eğer işe yarayacaksa yapacağım yoksa boşu boşuna kendime boş kilo aldırmak istemiyorum.
Her doğum bi öncekine göre kısa sürüyor diyolar umarım öyledir en büyük temennimBenı 12 saatte falan ama
Üçüncü kardeşimde de sez oldu
Aslında bi yandan iyi çok bilmeyince daha az panik oluyor insanYaa ne güzel halden anlayan biri denk gelmişBilemedim o kadar az ultrason iyi midir kötü mü
Her gece dua ediyorum hepimize şöyle doğumlar nasip et allahımmmm
Ben naturalive kullanıyorum birde boronGünaydın kızlar, siveno doğal çamaşır deterjanı 750 ml ile 1500 iki tane var. Bunlar arasında fark var mı? Ben baktım ama pek anlamadım
Yaaa ne kadar kıymetli bilgiler canımsınGünaydınkahvaltıda her gün 2 yumurta öneriyorum ben. Yanına peynir (kaşar peyniri olabilir) avokado, bol domates salatalık yanında ne yemek istersen :)
Yulaf, fındık ceviz ve muzla, süt ve muzla bir ara öğün yapabilirsin :)
Mutlaka her gün protein al. Et ürünü tüket ( çok olmasına gerek yok 3 -4 köfte kadar ye ama )
Onun dışında mutlaka her gün kefir iç( sade olsun şeker içermesin)
Karbonhidrat çok almana gerek yok, kendin gereksiz kilo almazsın buna dikkat edersen :) her bebeğin kilo bir genetik özelliği olsa da beslenme ile bunun yine de artabileceğini düşünüyorum.
Doktoruna kalsiyum takviyesi almayı da sorabilirsin.
Aa boron hala satılıyor mu? İlk çıktığı zaman almıştık.. bebek kıyafetleri için uygun muymuş?Ben naturalive kullanıyorum birde boron
Geçmiş olsun canım, ben ince bi taze zencefil kesip ağzıma atıp cigniyorum, sonrada ılık su.. bende işe yarıyor deneyebilirsin belki..Kizlar sabah bir kalktim bogazim pert. Kulagima vuruyor. Ne onerirsiniz bogazimi ne yumusatir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?