2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
32-34 kesın alınır 34 te alır 32 de almazsa benım pzrtesı randevum senın ne zaman

Ben şu an avent kullanıyorum canım. Baby plus vermişti bir tanıdık ama biberonlar plastik mamajoo cam biberon takabilirsin dediler ama bulamadım. Avent tekli memnunum. Bunun da biberonu normalde plastik ama ayrıca cam biberon aldım aventin o uyuyor başına.Plastiği sürekli kaynatmak içime sinmedi çünkü.

Bence ondan korkma kuzum kıpırdak olması sonrası için seni korkutabilir anne karnındaki davranışlarını devam ettiriyorlarmış. Kuzum bence çok aşağıda olsa doktorun mutlaka sana söyler ve uyarırdı, yatak istirahati falan verirdi. Sen hep söylüyorsun ya ben çok zayıfım diye belki de bu senin hissinle alakalıdır. Zaten zayıf hamile kalanlar baskıyı çok daha erken haftalarda hissetmeye başlarlarmış mesela ben 62 ile hamile kaldım baskı 30 lardan sonra kendini hissettirmeye başladı

Bende ilk defa böyle hissediyorum ama bu yaz değişik bir sıcak var gerçekte n sağol canım valla yüzüm çökmüş gibi ama göbüşle idare ediyorum oğlumla

Benim de bebek 1 kiloyu geçtikten sonra oldu işte kuzum normalde sanırım 1.5 2 kiloya kadar çok zorlanmıyor anneler ama benim bebiş 1 kiloya yaklaştıktan sonra yani 3. Trimestera yakın işler bir anda değişti 3. Trimester sonrası zaten hepten mahvoldum
Kilo aldıkça ben daha da ağırlaşıyorum Allah izin verir de 3 kilo olduğu zamanları görürsem ne olacağım acaba şimdiden böyleyse
Çoğu kişi 32 den sonra başlıyormuş ağırlaşmaya benim çok çok daha öncesinde başladı 2 hafta falan sonra meşhur 32 yi göreceğim bakalım o zaman ne halde olacağım

Kuzum inşallah korktuğun gibi olmaz 30 dan sonra yürüyüş yaparken karın altında sertleşme ile başlayan süreç şimdi cidden baskı şeklinde devam ediyor bir sınır çizsem düşününce gerçekten bu sınır 32 olurdu. Inşallah bebiş seni daha fazla zorlamaz annesiii

İnşallah canım
Ya işte o yürürken sertlik falan bende çok çok erken olmaya başladı doktoruma sorduğumda sen zayıfsın erken hissedeceksin baskıyı yapacak bir şey yok demişti zaten ama o zamanlar çok aşırı yürüyüş ve hareket yapmadığım sürece gayet güzel idare ediyordum
Bir de ben bebeğin hareketini de çok net ve sert hissettiğim için bazı günler aşırı mı kasılmam oluyor yoksa bebek mi hareket ediyor onu da bilemiyorum
Şimdiye kadar ters bir şey görmedi doktorum ama hamilelik de öyle tuhaf bir yolculuk ki her an her şey olabiliyor gibime geliyor doktordan iki saat önce gelmiş olsam bile bazen içim rahat etmiyor biraz da hamilelik psikolojisi ve hormonlar sanırım evham topuna döndüm resmen

Taze annem taze tecrübe Tekli yetiyor değil mi

Kasılma karnının tamamında mı oluyor kuzum yoksa bir kısımda mı? Ben öyle ayırt ediyorum artık. Sadece sağda ise bebek orada diye baskı ve sertlik oluşturduğunu varsayarak ilerliyorum. Bir de göbeğime hafif hafif basıyorum yumuşak ise bu bir kasılma değil şeklinde yorumluyorum ama taş gibi ve basılmıyorsa bu bir kasılma ve ağrı da eşlik ediyorsa böyle bir durumda nst ile bakılmalı bence.
Benim bir korkum da sancıyı, kasılmayı hissetmemek. Nst de sancıların çıkmış dediklerinde ben hiçbir şey hissetmiyordum. Ya yine hafifleri hissetmezsem ve zamanında hastaneye gidemezsem de onlar yükselip açılmaya sebep olursa diye korkuyorum. Rüyamda doğuruyorum falan artık bilinçaltıma ne kadar yüklendiysem

Sağolun kızlar ebru_can_ebru Ihlamurseven ben de çalışmıyorum o yüzden 1HANIM gibi düşündüm bir tane tekli elektrikli bir de de mochi tarzı mı alsam diyorum
Bence mochi tarzı herkeste olmalı zaten uygun fiyatlı. Bebeği emzirirken diğer göğse vakumlayıp bırakıyorsun kendi duruyor mis. Sağım amacıyla daha verimli bir şey daha çok tercihe kalmış. Biz eşimle şöyle düşündük emzirme sürecimiz verimli geçerse, mochi yeterli olursa hiç elektrikli almayız. Ama Allah korusun bir red durumunda baş edemezsek yeterli süre anne sütü alması için mecbur sağım yaparım ve yine çalışmadığım için ikili elektrikli değil de tekli elektrikli alırım onu da yine lansinoh alırım. Okuduğum yorumlara göre en memnun kalınan marka o.

Genelde tek taraflı oluyor ama tümden kasıldığım da oluyor ve bende bu yeni bir şey değil aylardır oluyor doktorum da normal sıklığı önemli benim için dakikalar içinde tekrarlıyorsa ve belirli bir düzeni varsa dikkate alırız diyor düzeni yok kafasına göre bazen akşamları oluyor bazen sabahları bazen de hiç olmadığı günler de oluyor
Aylardır olan bir şey olduğu için çok takılmıyorum şimdiye dek ultrasonda da sorun görünmedi doktorum bir adım ileri gitmemizi gerektirecek bir şey şu an yok ama kasılman çok sık olur kendi içinde düzeni olursa gel tabii diyor
Bizim gibi yalancı kasılmayı tecrübe eden gebelerde o da var işte ya anlamazsak sorun olacak kasılmayı diye ben de onda m korkuyorum Belki erkenden müdahale olabilecek bir şeyi gözden kaçıracağım Allah korusun

Allah korusun şu saatten sonra hislerimize ve bedenimize güvenip herhangi bir alarm durumunda bizi bir şekilde harekete geçireceğine inanmalıyız çünkü bu süreci daha önce deneyimlemedik ve ilkler her zaman biraz zordur. Benim yeniden cesaretim var mı bilmiyorum (en azından şimdilik) ama Barbaros beyin bir kardeşi olursa deneyimlerin süreci çok daha güzel yönetmeni sağlayacak. Çok değerli ve çok kıymetli şeyler biriktirdiğin bir süreçte olduğunu düşün ben öyle yapmaya çalışıyorum.

Aynen ağlasak yeridir aydına yakınız.ben Ege insanı değilim İstanbul’dan geldim hala adapte olamadım sıcağına Buraya kışın kar bile yağmıyor 4 senedir bir mevsim eksildi ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…