- 15 Temmuz 2015
- 18.730
- 31.221
- 598
32-34 kesın alınır 34 te alır 32 de almazsa benım pzrtesı randevum senın ne zamanHiç bilmiyorum canım aslında 32 de başlasa iyi olurdu düzensiz de olsa ben de kasılması olangillerdenimnst zamanı gelse de baksalar diyordum 32 de olacak sanıyordum ama yapacak olsa söylerdi bir sonraki randevunda başlayacağız erken gel falan derdi ne bileyim bir şey demedi sadece bu son uzun aramız sonra iki haftada bir buradasın dedi o kadar
Benimki yine senden iki hafta sonra kuzum senkronizasyonu bozmamışım32-34 kesın alınır 34 te alır 32 de almazsa benım pzrtesı randevum senın ne zaman
Teşekkür ederiz canımMaşallah canım benim
Bende dolapta bakınıyorum bakalımHenüz almadım ben canım
Ben şu an avent kullanıyorum canım. Baby plus vermişti bir tanıdık ama biberonlar plastik mamajoo cam biberon takabilirsin dediler ama bulamadım. Avent tekli memnunum. Bunun da biberonu normalde plastik ama ayrıca cam biberon aldım aventin o uyuyor başına.Plastiği sürekli kaynatmak içime sinmedi çünkü.Kızlar bikaç soru sorayım mıyarın Allah nasip ederse pompa alacağım , elektrikli pompayı tekli alıp diğer göğüs için süt toplayıcı şu vakumlu pompa dan almak mantıklı mı ? Siz direkt ikili pompa mı tercih ettiniz ? Medela-lansinoh-avent arasında tercihiniz nedir ?
Yaa acaba sallama ihtiyacı olur mu kararsız kaldım ya bilemedim çok3 pozisyonu var baya yatıyor canım 15 günlükken bile kullananlar olmuş
Bence ondan korkma kuzum kıpırdak olması sonrası için seni korkutabilir anne karnındaki davranışlarını devam ettiriyorlarmış.Senle aramızda tam bir ay var kuzum senin Ekim başı benim sonu29+3 üm ben de bugün ama doktor biz Ekim ortası gibi beklemeye başlarız sonunu bulmayabilir herkes 40 haftayı doldurmayabilir diyor
Ben 37 ye girsem yetersonrasından hiç korkmuyorum ama çok erken haftalardan beri kıpırdak bir çocuk ayrıca çok aşağıda işte o yüzden korkuyor beni
Bende ilk defa böyle hissediyorum ama bu yaz değişik bir sıcak var gerçekte n sağol canım valla yüzüm çökmüş gibi ama göbüşle idare ediyorum oğlumlaHiç sorma kuzum çok fena çoook. Normalde sıcağı, yazı severim ama hamilelikle ve ekstrem sıcaklarla birleşince tuhaf bir şey oldubu arada çokzel gözüküyorsun
Allahtan bizde de vantilatör var durumu biraz kurtarıyornerede yaşıyorsun bilmiyorum kuzum ama ege,akdeniz,marmarada klimasız durulacak gibi değil hem nem var hem de bu yazki ekstrem sıcak hava dalgaları hamilelik ateş basmaları ile birleşince ortaya ağlamak çıkıyor
Ben çalışmadığım için tekli, mochinin manuel pompasını aldım. Emzirirken diğer göğüse süt toplamak için tercih ettim elektrikli kadar sağım verimi olacağını düşünmüyorum ama yinede elle sağmaktan daha az travmatik olur meme için herhalde. Bir iki vakum da yaparım sonrasında. Çalışıyor olsaydım kesinlikle çiftli elektrikli lansinoh alırdım.
Ben de sakin kalmaya çalışıyorum ama dediğin gibi acaba bu bir sorun mu düşüncesi özellikle son bir haftadır çok yokluyor beni.Senin kaç+kaç canım? Benim bugün 33+3 ile 34. Hafta. 2 kiloyu geçmişizdir diye tahmin ediyorum. Ağırlık iyiden iyiye kendini hissettiriyor çünkü. 37. Haftayı bir doldursam kafam rahatlayacak benim de
Benim de bebek 1 kiloyu geçtikten sonra oldu işte kuzum normalde sanırım 1.5 2 kiloya kadar çok zorlanmıyor anneler ama benim bebiş 1 kiloya yaklaştıktan sonra yani 3. Trimestera yakın işler bir anda değiştiBence ondan korkma kuzum kıpırdak olması sonrası için seni korkutabilir anne karnındaki davranışlarını devam ettiriyorlarmış.Kuzum bence çok aşağıda olsa doktorun mutlaka sana söyler ve uyarırdı, yatak istirahati falan verirdi. Sen hep söylüyorsun ya ben çok zayıfım diye belki de bu senin hissinle alakalıdır. Zaten zayıf hamile kalanlar baskıyı çok daha erken haftalarda hissetmeye başlarlarmış mesela ben 62 ile hamile kaldım baskı 30 lardan sonra kendini hissettirmeye başladı
Aşkım bana hala küçük geliyorGorusum yok dıye gezıyordun en son kıvamına gelmıs senınkıde
Kuzum inşallah korktuğun gibi olmaz 30 dan sonra yürüyüş yaparken karın altında sertleşme ile başlayan süreç şimdi cidden baskı şeklinde devam ediyor bir sınır çizsem düşününce gerçekten bu sınır 32 olurdu. Inşallah bebiş seni daha fazla zorlamaz annesiiiBenim de bebek 1 kiloyu geçtikten sonra oldu işte kuzum normalde sanırım 1.5 2 kiloya kadar çok zorlanmıyor anneler ama benim bebiş 1 kiloya yaklaştıktan sonra yani 3. Trimestera yakın işler bir anda değişti3. Trimester sonrası zaten hepten mahvoldum
Kilo aldıkça ben daha da ağırlaşıyorum Allah izin verir de 3 kilo olduğu zamanları görürsem ne olacağım acaba şimdiden böyleyse
Çoğu kişi 32 den sonra başlıyormuş ağırlaşmaya benim çok çok daha öncesinde başladı2 hafta falan sonra meşhur 32 yi göreceğim bakalım o zaman ne halde olacağım
İnşallah canımKuzum inşallah korktuğun gibi olmaz 30 dan sonra yürüyüş yaparken karın altında sertleşme ile başlayan süreç şimdi cidden baskı şeklinde devam ediyor bir sınır çizsem düşününce gerçekten bu sınır 32 olurdu. Inşallah bebiş seni daha fazla zorlamaz annesiii
Taze annem taze tecrübeBen şu an avent kullanıyorum canım. Baby plus vermişti bir tanıdık ama biberonlar plastik mamajoo cam biberon takabilirsin dediler ama bulamadım. Avent tekli memnunum. Bunun da biberonu normalde plastik ama ayrıca cam biberon aldım aventin o uyuyor başına.Plastiği sürekli kaynatmak içime sinmedi çünkü.
Kasılma karnının tamamında mı oluyor kuzum yoksa bir kısımda mı? Ben öyle ayırt ediyorum artık. Sadece sağda ise bebek orada diye baskı ve sertlik oluşturduğunu varsayarak ilerliyorum. Bir de göbeğime hafif hafif basıyorum yumuşak ise bu bir kasılma değil şeklinde yorumluyorum ama taş gibi ve basılmıyorsa bu bir kasılma ve ağrı da eşlik ediyorsa böyle bir durumda nst ile bakılmalı bence.İnşallah canım
Ya işte o yürürken sertlik falan bende çok çok erken olmaya başladı doktoruma sorduğumda sen zayıfsın erken hissedeceksin baskıyı yapacak bir şey yok demişti zatenama o zamanlar çok aşırı yürüyüş ve hareket yapmadığım sürece gayet güzel idare ediyordum
Bir de ben bebeğin hareketini de çok net ve sert hissettiğim için bazı günler aşırı mı kasılmam oluyor yoksa bebek mi hareket ediyor onu da bilemiyorum
Şimdiye kadar ters bir şey görmedi doktorum ama hamilelik de öyle tuhaf bir yolculuk ki her an her şey olabiliyor gibime geliyor doktordan iki saat önce gelmiş olsam bile bazen içim rahat etmiyor biraz da hamilelik psikolojisi ve hormonlar sanırım evham topuna döndüm resmen
Bence mochi tarzı herkeste olmalı zaten uygun fiyatlı. Bebeği emzirirken diğer göğse vakumlayıp bırakıyorsun kendi duruyor mis.Sağolun kızlarebru_can_ebru Ihlamurseven ben de çalışmıyorum o yüzden 1HANIM gibi düşündüm bir tane tekli elektrikli bir de de mochi tarzı mı alsam diyorum
Bence o bebekten bebeğe değişiyor sanırımYaa acaba sallama ihtiyacı olur mu kararsız kaldım ya bilemedim çok
Ondan sordumBenimki yine senden iki hafta sonra kuzum senkronizasyonu bozmamışım
Genelde tek taraflı oluyor ama tümden kasıldığım da oluyor ve bende bu yeni bir şey değil aylardır oluyor doktorum da normal sıklığı önemli benim için dakikalar içinde tekrarlıyorsa ve belirli bir düzeni varsa dikkate alırız diyor düzeni yok kafasına göre bazen akşamları oluyor bazen sabahları bazen de hiç olmadığı günler de oluyorKasılma karnının tamamında mı oluyor kuzum yoksa bir kısımda mı? Ben öyle ayırt ediyorum artık. Sadece sağda ise bebek orada diye baskı ve sertlik oluşturduğunu varsayarak ilerliyorum. Bir de göbeğime hafif hafif basıyorum yumuşak ise bu bir kasılma değil şeklinde yorumluyorum ama taş gibi ve basılmıyorsa bu bir kasılma ve ağrı da eşlik ediyorsa böyle bir durumda nst ile bakılmalı bence.
Benim bir korkum da sancıyı, kasılmayı hissetmemek. Nst de sancıların çıkmış dediklerinde ben hiçbir şey hissetmiyordum. Ya yine hafifleri hissetmezsem ve zamanında hastaneye gidemezsem de onlar yükselip açılmaya sebep olursa diye korkuyorum. Rüyamda doğuruyorum falan artık bilinçaltıma ne kadar yüklendiysem
Allah korusun şu saatten sonra hislerimize ve bedenimize güvenip herhangi bir alarm durumunda bizi bir şekilde harekete geçireceğine inanmalıyız çünkü bu süreci daha önce deneyimlemedik ve ilkler her zaman biraz zordur.Genelde tek taraflı oluyor ama tümden kasıldığım da oluyor ve bende bu yeni bir şey değil aylardır oluyor doktorum da normal sıklığı önemli benim için dakikalar içinde tekrarlıyorsa ve belirli bir düzeni varsa dikkate alırız diyor düzeni yok kafasına göre bazen akşamları oluyor bazen sabahları bazen de hiç olmadığı günler de oluyor
Aylardır olan bir şey olduğu için çok takılmıyorum şimdiye dek ultrasonda da sorun görünmedi doktorum bir adım ileri gitmemizi gerektirecek bir şey şu an yok ama kasılman çok sık olur kendi içinde düzeni olursa gel tabii diyor
Bizim gibi yalancı kasılmayı tecrübe eden gebelerde o da var işte ya anlamazsak sorun olacak kasılmayı diyeben de onda m korkuyorum Belki erkenden müdahale olabilecek bir şeyi gözden kaçıracağım Allah korusun
Aynen ağlasak yeridirHiç sorma kuzum çok fena çoook. Normalde sıcağı, yazı severim ama hamilelikle ve ekstrem sıcaklarla birleşince tuhaf bir şey oldubu arada çokzel gözüküyorsun
Allahtan bizde de vantilatör var durumu biraz kurtarıyornerede yaşıyorsun bilmiyorum kuzum ama ege,akdeniz,marmarada klimasız durulacak gibi değil hem nem var hem de bu yazki ekstrem sıcak hava dalgaları hamilelik ateş basmaları ile birleşince ortaya ağlamak çıkıyor
Ben çalışmadığım için tekli, mochinin manuel pompasını aldım. Emzirirken diğer göğüse süt toplamak için tercih ettim elektrikli kadar sağım verimi olacağını düşünmüyorum ama yinede elle sağmaktan daha az travmatik olur meme için herhalde. Bir iki vakum da yaparım sonrasında. Çalışıyor olsaydım kesinlikle çiftli elektrikli lansinoh alırdım.
Ben de sakin kalmaya çalışıyorum ama dediğin gibi acaba bu bir sorun mu düşüncesi özellikle son bir haftadır çok yokluyor beni.Senin kaç+kaç canım? Benim bugün 33+3 ile 34. Hafta. 2 kiloyu geçmişizdir diye tahmin ediyorum. Ağırlık iyiden iyiye kendini hissettiriyor çünkü. 37. Haftayı bir doldursam kafam rahatlayacak benim de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?