- 17 Ağustos 2021
- 1.895
- En iyi cevaplar
- 1
- 2.979
- 83
- 27
Hayır hiç bir şeyi takma. Hepimize bu saatten sonra bir şey takmayı yasaklıyorum.Yok cnm ben kilo aldigima takmiyorum zaten
Baska seyleri takiyorum
Ozaman 11 12 kilo almis gorunuyosun simdilik
Doktorun bise dedimi
Cunku benimki nerdeyse canan karatay gibi onu yeme bunu yeme dedi
Kiz annemle alay ede ede basima geldi. Yani alay etme demeyimde onceleri yok ya 6 kilo cocuk dogmaz sonra ay nasil dogurdun falan diye diye al iste basima geldiHayır hiç bir şeyi takma. Hepimize bu saatten sonra bir şey takmayı yasaklıyorum.
Kuzum senin bebişin maşallahı var tosunum yav tam sevmelik doğacaknormal doğum şansın için diyor sanırım, bebek kilo almasın diye.
Yok canım bir şey demedi zaten dese de yapacak bir şey yokYok cnm ben kilo aldigima takmiyorum zaten
Baska seyleri takiyorum
Ozaman 11 12 kilo almis gorunuyosun simdilik
Doktorun bise dedimi
Cunku benimki nerdeyse canan karatay gibi onu yeme bunu yeme dedi
Benim doktor boyle diyince hadi dikkat edim dedim e bise yememeye basladim dunku gorundugum doktorda sen yesende yemesende kilo alacak bebek sen abartmadan ye dedi cok sevdim bu doktoruYok canım bir şey demedi zaten dese de yapacak bir şey yok
Sizin bebekler fıldır fıldır dönüyor içeride yaKiz annemle alay ede ede basima geldi. Yani alay etme demeyimde onceleri yok ya 6 kilo cocuk dogmaz sonra ay nasil dogurdun falan diye diye al iste basima geldi
- Benimki sisko onu anladik simdi o cepte
- e be yavrum niye geri donersin kafa yukarda
- ben daha cok hastanemden doktorumdan yana endiseliyim, onu cozmem lazim
- bide olurda sezeryan olursam, boyle kendimi ilginc hissediyorum ya 2 normal dogum simdi sezeryan biraz korkularim var toparlanabilirmiyim sutum gelirmi , (kimse yanlis anlamasin kendi uzerimde hissettigim bu) eksik biri gibimi desem nebilim degisik bi his
2. 3. Gebeliklerde cocuk daha cok donermis 36 haftaya kadar beklenirmis tekrar bas asagi donsun diyeSizin bebekler fıldır fıldır dönüyor içeride yao zaman bir daha dönebilir, belli olmaz
2 normal doğum sonrası sezaryen ihtimali korkutucu gelebilir evet, gayet doğal bir durum. Adı üzerinde biri sezaryen diğerine normal doğum diyoruz. Beynimize diğerinin normal olmadığı kodlanıyor bu durumda. Bence senin doğru hissin tedirgin olmak.
Süt konusu, kalkıp toparlanmak normale göre biraz daha uzun sürüyor napalım artık genişler nasıl gelmek isterse öyle olsun. Normal şansımızı biz de zorluyoruzbir sonraki gidişimizde artık kesin bir şey söyler ya da sezaryen olursa diye tarih verir gibime geliyor. 36. Haftada olacağız
Canım benim hem erken doğum her sezeryan yine de süt gelmeye başladı. Birkaç gün sonra az az başladı ama bunda bence yaşadığım süreç ve bebeğimin yanımda olmaması emzirememem etkili. Yani düşünme süt olayını gelir sezeryan bile olsa.Kiz annemle alay ede ede basima geldi. Yani alay etme demeyimde onceleri yok ya 6 kilo cocuk dogmaz sonra ay nasil dogurdun falan diye diye al iste basima geldi
- Benimki sisko onu anladik simdi o cepte
- e be yavrum niye geri donersin kafa yukarda
- ben daha cok hastanemden doktorumdan yana endiseliyim, onu cozmem lazim
- bide olurda sezeryan olursam, boyle kendimi ilginc hissediyorum ya 2 normal dogum simdi sezeryan biraz korkularim var toparlanabilirmiyim sutum gelirmi , (kimse yanlis anlamasin kendi uzerimde hissettigim bu) eksik biri gibimi desem nebilim degisik bi his
31 ağustosta kuzum 35+3 oluyoruz o zaman tam 36 haftalık da değil bir umut ...2. 3. Gebeliklerde cocuk daha cok donermis 36 haftaya kadar beklenirmis tekrar bas asagi donsun diye
Donmediyse duruma gore mudehale edilirmis. Once basenden gecebilecekmi diye bakilirmis, kilodan dolayi gecemeyecek gibiyse ozaman sezeryan planlanirmis.
Senin bidahaki rdvun nezaman cnm
Dedigin gibi asagi yukari 36 haftalarda belli olur sezeryan olup olmayacagi
Ben yememeye dikkat edince daha çok yiyorumBenim doktor boyle diyince hadi dikkat edim dedim e bise yememeye basladim dunku gorundugum doktorda sen yesende yemesende kilo alacak bebek sen abartmadan ye dedi cok sevdim bu doktoru
Muhtemelen gelir aslinda simdi mantigimi calistirinca onca kadin sezeryan yapiyo sutude geliyo toparlaniyoda kimse dogurdugu gibi kalmiyo bunu kendime soyluyorum ama iste sanirim belirsizlik beni endiselendiriyo.Canım benim hem erken doğum her sezeryan yine de süt gelmeye başladı. Birkaç gün sonra az az başladı ama bunda bence yaşadığım süreç ve bebeğimin yanımda olmaması emzirememem etkili. Yani düşünme süt olayını gelir sezeryan bile olsa.
Benimde öyle oldu :)Kilo alımı kimi gebe de son ayalarda duruyormuş bende ilk 6 ay 11 kilo almış son 2 ayda 1 kilo almış bir gebeyim mesela. Senin de öyle olur belkiaçıkçası ben de yedim ne istediysem yedim bir boğa burcu böyle yapardı çünkü
1 hafta sonra belli olur seninki31 ağustosta kuzum 35+3 oluyoruz o zaman tam 36 haftalık da değil bir umut ...
Normal doğum da korkutuyor beni. Hatta sanki daha çok korkutuyor. Çevremde çok travmatik hikaye var ya da bizim memleketimizde kutsallaştırmak adına daha da abartılıyor bir şeyler bilmiyorum. Ama beni olumsuz etkiledi.
Kiz hic sorma doktor az ye dedi yaBen yememeye dikkat edince daha çok yiyorumşuanda da aslında çok yemiyorum sıcaklardan heralde özellikle akşamları az yiyorum çünkü rahatsız ediyor.
Toparlanma kısmı biraz bünyeye bağlı 1-2 gün rahat hareket edememekten kaynaklı bebişle ilgilenmek zor olacaktır. Benim ağrım yoktu ama kendi başıma yatıp kalkamıyordum. Birkaç gün yanında birileri lazım öyle olursa. Sonrası rahattım, karnımda küçülüyor yavaş yavaş ☺ Belirsizlik bende sevmem, bi dahaki muayenede kesinleşir inşallah sende hazırlarsın kendiniMuhtemelen gelir aslinda simdi mantigimi calistirinca onca kadin sezeryan yapiyo sutude geliyo toparlaniyoda kimse dogurdugu gibi kalmiyo bunu kendime soyluyorum ama iste sanirim belirsizlik beni endiselendiriyo.
Hani bilsemki kesin sezeryan olacak kendimi ona adapte edicem ama su durumda neler olacak beklemedeyim oyuzden kafam karisik sanirim
Evet doktorum bu konuda hayır ille de normal demez1 hafta sonra belli olur seninki
Normalden korkuyosan sezeryan isteyebilirsin oyle bi sansin var sanirim
Yay burcu olarak belirsizligi gercekten bende sevmiyorumToparlanma kısmı biraz bünyeye bağlı 1-2 gün rahat hareket edememekten kaynaklı bebişle ilgilenmek zor olacaktır. Benim ağrım yoktu ama kendi başıma yatıp kalkamıyordum. Birkaç gün yanında birileri lazım öyle olursa. Sonrası rahattım, karnımda küçülüyor yavaş yavaş ☺ Belirsizlik bende sevmem, bi dahaki muayenede kesinleşir inşallah sende hazırlarsın kendini
Süper bende şu 2 ayı hayırlısı ile atlatırsam iyi olacak inşallahÇok ağrım olmazsa 1 alıyorum. Yok canım ilk 4 ay diyetisyenle verdim bile daha almadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?