2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Hımmm benim gün içinde kestirmem oluyor bazen gece de 10 gibi tv karşısında uyuya kalıyorum genelde. Gece 10-4 arası 6 saat benim de uykum var aslında. Ama en az 3 kez bölünüyor. Yetiyor çok şükür böylesi. Sen çalışıyorsun ya yorulursun canım. Böyle bölünmeden uyuman lazım ki dinlenesin.

33+1 im 2680 kg boyunu bilmiyorum yine
Ama haftalarını öğrendim bu sefer Devakus
Herşey yolunda
Maşallah linoşa kız tombik tombik bir kız çocuğu geliyor haftana göre de 2 hafta önde çıkmış çok iyi
Devakus canım senin kontrole gittiğinde sanırım sat daha azdı bebeğin usgde 33+4 çıkmıştı heralde bugün papatya sata göre 33+1 bebek usgde 35+2 çıkmış sanırım öyle anladım

Kesinlikle öyle rabbim nasıl bir mekanizma ve muciZe vermiş bize

Evet evet gün içinde de uyuyorsan bir de toplamda uyuduğun 6 saat yetiyor demek ki sana
Ben oldum olası gün içinde uyuyamam gece de 12den önce dalamıyorum gebelikten önce 2 gibi ancak uyuyordum mesela

Tamam cnm birazdan liste yapicam
Kuzum cuma ama eşimin izini iptal olmazsa gidebiliyorum
Insallah canim

Ben soluma yatıp arkaya doğru belimin altına yastık yerleştiriyorum. O zaman dönemiyorum.
Bende de U şeklinde hamile yastığı var arka kısmını belime dayıyorum dönmeyeyim diye ama yok
Nasıl bir sırtüstü dönme aşkıysa kendimi yine sırtüstü buluyorum

Ya aslında aklım çok kayıyor canım sterilazatorlere ama sonra gereksiz gelir mi diye endişeliyim.. en uygunu 900 civarı sanırım.. sen hangi marka aldin

Kuzum ben de tribe giriyordum ya benden neden gelmiyor diye 28. Haftada tanıdık var ondan geliyormuş mesela ama onunla alakası yokmuş bazılarında önceden sızıntı olabiliyormuş ama o zaten süt gelmesi olarak adlandırılmıyormuş
Yabancı bir kaynak okuyorum emzirme ile alakalı orada yazıyor
Herkeste sızdırma olacak diye bir şey yok onun da süt miktarı ile alakası yok en fazla anne önden sütü görünce psikolojik olarak benim sütüm var der beyne öyle mesaj gider ondan çoğalır çoğalırsa biyolojik olarak bir ilgisi yok diyor
Her şey beyinde bitiyor yine yani biz süt görmesek de beynimize mesaj verelim sürekli
Ben rüyamda hep bebek emzirirken görüyorum kendimi beynime mesaj vericem diye hatta bu gece sütüm çocuğun suratına fışkırıyordu
Hahahah fişkiyeyi kim kırdı

Kızlar ya bişi sorucam. Geçen hafta hamilelik eğitimine gitmiştim orada perine masajından bahsettiler. Doğum yaralanmalarını en aza indiriyormuş oradaki kasları gevşetiyormuş vs. İyi güzel anlatıyolar da koca bir göbeğimiz var elimiz oraya nasıl yetişcek Ya ben tuvalet sonrası çok affedersiniz ama kıçımı silerken zorlanıyorum bu masajı nasıl yapıcam kdjfhldk

34. haftadan sonra başlanması öneriliyor.
Var mı bizde hiç deneyenn? Papatyamaviss sen yapmıştın galiba ilk çocuğunda taktik ver

Evet evet gün içinde de uyuyorsan bir de toplamda uyuduğun 6 saat yetiyor demek ki sana
Ben oldum olası gün içinde uyuyamam gece de 12den önce dalamıyorum gebelikten önce 2 gibi ancak uyuyordum mesela

Ben de gün içinde uyuyamayan gecelerde zor uykuya geçen biriydim değiştim gerçekten inşallah hep böyle devam ederim. Bir dönem uyuyabilmek için ilaç kullanmıştım ses ve ışıkta uyuyamazdım. Şimdi uyuyorum

Benim de göğsümden hiç süt gelmiyor ama hiç takmıyorum süt varsa ki hormonlar dolayısı ile olacak gelir sonuçta vücutta hormonlar doğum başlayınca farklı çalışıyor.
Oksitosin artarak rahmin kasılmasını sağlıyor böylelikle doğumu başlatıyor bu arada artan oksitosin ile birlikte süt salınımı artmaya başlıyor.Doğum başlıyor nöradrenalin artıyor o da artan oksitosinle oluşan kasılmalarda aralarda gevşemeyi sağlıyor yani hangi doğumda bir sancı geliyor bir dinlenme ya işte oksitosin ve nöradrenalinin uyumlu çalışması ile oluyor. Aynı zamanda nöradrenalin arttığı zaman prolaktini de uyrarıyor o da artıp süt yapımı çoğalıyor.
Yani kabaca ben böyle biliyorum tabi ebe arkadaşlar doktorlar felan daha ayrıntılı bilirler

Eşlerden yardım alanlar var canım

Farklı hikayeler duymanın tek olumsuz yönü kıyaslama yapmak sanırım elimizde değil. Biri yaşayıp biz yaşamayınca hemen tribe giriyoruz
Bir de benim kuzenimin eşi geçen sordu göğüslerinden süt geliyo mu diye. Yoooo dedim. aaa yapıp bi suratı bozuldu.. Takıldı kafama benim de ya gelmezse ya çok zor olursa falan diye :d
Hamileliğimin bana kazandırdığı en büyük farkındalık şu oldu, insanlara yorum yaparken hakikaten 2 kere düşünmek lazım. Hele ki hamilelere, çocuk büyütenlere. Kimin nasıl etkileneceğini asla kestiremiyosun..

Beynimize olumlu mesaj vermek lazım cidden yoksa bu gidişle hakikaten sütüm olmayacak :d

Yaa fışkiye ahahahah Allah iyiliğini versin

Evet öyle gibi bir şeymiş kuzum okuduğum kitapta da öyle yazıyor ilk etapta ilk sinyali mutluluk hormonu veriyor galiba sonra da diğer hamilelik hormonları çekildikçe vücut evet ben doğurdum işte şimdi salıyorum sütleri hazır olun diyormuş

Bende benimki tombik gibi saniyordum demek ki normalmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…