Maşallah minnoşuma
Aynen canım yaaa çok az kaldıHahahhaha kesinlikle Eylül sonu diyorum
Benimde nedense sonra aklım kızıma gidiyor sanırım Eylül ortasını zor görürüm gibiMaşallah minnoşumabir tosuncuk daha geliyor sanki
Aynen canım yaaa çok az kaldıİçimden bir his Eylül 20-25 arası diyo
Hımmm benim gün içinde kestirmem oluyor bazenAnladım canım terleyince bende kötü oluyorum ama hiç de uykumu bölüp kalkmıyorumAma gün içinde hiç uyumuyorum gece 12 gibi yatağa giriyorum 6ya kadar 5-6 saat uyuyorum belki yorgunluktan kesintisiz uyuyor da olabilirim
Artık karınlar iyice büyüdü bebekler de büyüdü bu tarz uyku sorunları hep olacak doğurana kadar
Kaçta doğmuştu kızın canım ? Bir de planlı sez mi olacak senin ?Benimde nedense sonra aklım kızıma gidiyor sanırım Eylül ortasını zor görürüm gibi
Maşallah linoşa kız tombik tombik bir kız çocuğu geliyor haftana göre de 2 hafta önde çıkmış çok iyi
Kesinlikle öyle rabbim nasıl bir mekanizma ve muciZe vermiş bizeİyi olmana sevindim kuzum
Yaa evet öyleymiş
Artık doğumlar konuşuluyor girince doğuran var mı demeye başladık tuhafıma gidiyor hala bazen başka topikteymişim gibi geliyor
Benim ilk zamanlar çok oldu daha yedi sekiz haftalıkken acayip tüylendim
Sonra ne oldu bilmiyorum aniden çıkan tüylerim de çıkmamaya başladı keşke hep böyle kalsa diyorum ben de
Ama normale döneriz canım doğumdan sonra
Oooo maşallah tosbiğe ya
İnşallah canım geçer umarım
Haha kız merak etme süt orada doğumdan sonra hormonlar çekilince inmeye başlıyor diye biliyorum
Şu an var süt yani ama hormonlarımız baskılıyormuş gelmesini doğum sonrası hormonlar vücudu terk ettikçe beynimiz doğumun gerçekleştiğini anlayıp salıyor sütleri
Ne mucizevi bir programlama resmen
Evet evet gün içinde de uyuyorsan bir de toplamda uyuduğun 6 saat yetiyor demek ki sanaHımmm benim gün içinde kestirmem oluyor bazengece de 10 gibi tv karşısında uyuya kalıyorum genelde. Gece 10-4 arası 6 saat benim de uykum var aslında. Ama en az 3 kez bölünüyor. Yetiyor çok şükür böylesi. Sen çalışıyorsun ya yorulursun canım. Böyle bölünmeden uyuman lazım ki dinlenesin.
Tamam cnm birazdan liste yapicamYa benim meme uçlarım hiç ıslanmıyor millette şimdiden süt gelmeye başlamış bende tık yok. Korkuyodum gelmeyecek diye şu an bu mesajın nasıl içimi rahatlattıııı.
Hakikaten mucizevi bir programlama..
Canım benim yarın randevum 34+2 oluyor yarın
Insallah canimKuzum cuma ama eşimin izini iptal olmazsa gidebiliyorum
Bende de U şeklinde hamile yastığı var arka kısmını belime dayıyorum dönmeyeyim diye ama yokBen soluma yatıp arkaya doğru belimin altına yastık yerleştiriyorum. O zaman dönemiyorum.
Ya aslında aklım çok kayıyor canım sterilazatorlere ama sonra gereksiz gelir mi diye endişeliyim.. en uygunu 900 civarı sanırım.. sen hangi marka aldinBurun aspiratörünü bebedor aldım (aslında bu markayı düşünmüyordum ama carrefourda gezerken carrefour karta indirim vardı)
Pişik kremi olarak mustelanın küçük boyu var yeterli gelmeyeceği için Sudocrem ve Bepanthol de alacağım.
Göğüs pedi de we baby.
Başka süt sağma poşetleri de olur bence.
Biz kaynatmayla uğraşmamak için sterilazatör aldık geçen gün biberonları attım mükemmel bir şey herkes alsın
Kuzum ben de tribe giriyordum ya benden neden gelmiyor diye 28. Haftada tanıdık var ondan geliyormuş meselaYa benim meme uçlarım hiç ıslanmıyor millette şimdiden süt gelmeye başlamış bende tık yok. Korkuyodum gelmeyecek diye şu an bu mesajın nasıl içimi rahatlattıııı.
Hakikaten mucizevi bir programlama..
Canım benim yarın randevum 34+2 oluyor yarın
Evet evet gün içinde de uyuyorsan bir de toplamda uyuduğun 6 saat yetiyor demek ki sana
Ben oldum olası gün içinde uyuyamam gece de 12den önce dalamıyorum gebelikten önce 2 gibi ancak uyuyordum mesela
Benim de göğsümden hiç süt gelmiyor ama hiç takmıyorum süt varsa ki hormonlar dolayısı ile olacak gelir sonuçtaİyi olmana sevindim kuzum
Yaa evet öyleymiş
Artık doğumlar konuşuluyor girince doğuran var mı demeye başladık tuhafıma gidiyor hala bazen başka topikteymişim gibi geliyor
Benim ilk zamanlar çok oldu daha yedi sekiz haftalıkken acayip tüylendim
Sonra ne oldu bilmiyorum aniden çıkan tüylerim de çıkmamaya başladı keşke hep böyle kalsa diyorum ben de
Ama normale döneriz canım doğumdan sonra
Oooo maşallah tosbiğe ya
İnşallah canım geçer umarım
Haha kız merak etme süt orada doğumdan sonra hormonlar çekilince inmeye başlıyor diye biliyorum
Şu an var süt yani ama hormonlarımız baskılıyormuş gelmesini doğum sonrası hormonlar vücudu terk ettikçe beynimiz doğumun gerçekleştiğini anlayıp salıyor sütleri
Ne mucizevi bir programlama resmen
Eşlerden yardım alanlar var canımKızlar ya bişi sorucam. Geçen hafta hamilelik eğitimine gitmiştim orada perine masajından bahsettiler. Doğum yaralanmalarını en aza indiriyormuş oradaki kasları gevşetiyormuş vs. İyi güzel anlatıyolar da koca bir göbeğimiz var elimiz oraya nasıl yetişcekYa ben tuvalet sonrası çok affedersiniz ama kıçımı silerken zorlanıyorum bu masajı nasıl yapıcam kdjfhldk
34. haftadan sonra başlanması öneriliyor.
Var mı bizde hiç deneyenn?Papatyamaviss sen yapmıştın galiba ilk çocuğunda taktik ver
Farklı hikayeler duymanın tek olumsuz yönü kıyaslama yapmak sanırım elimizde değil. Biri yaşayıp biz yaşamayınca hemen tribe giriyoruzKuzum ben de tribe giriyordum ya benden neden gelmiyor diye 28. Haftada tanıdık var ondan geliyormuş meselaama onunla alakası yokmuş bazılarında önceden sızıntı olabiliyormuş ama o zaten süt gelmesi olarak adlandırılmıyormuş
Yabancı bir kaynak okuyorum emzirme ile alakalı orada yazıyor
Herkeste sızdırma olacak diye bir şey yok onun da süt miktarı ile alakası yok en fazla anne önden sütü görünce psikolojik olarak benim sütüm var der beyne öyle mesaj gider ondan çoğalır çoğalırsa biyolojik olarak bir ilgisi yok diyor
Her şey beyinde bitiyor yine yani biz süt görmesek de beynimize mesaj verelim sürekli
Ben rüyamda hep bebek emzirirken görüyorum kendimi beynime mesaj vericem diyehatta bu gece sütüm çocuğun suratına fışkırıyordu
Hahahah fişkiyeyi kim kırdı
Evet öyle gibi bir şeymiş kuzum okuduğum kitapta da öyle yazıyor ilk etapta ilk sinyali mutluluk hormonu veriyor galiba sonra da diğer hamilelik hormonları çekildikçe vücut evet ben doğurdum işte şimdi salıyorum sütleri hazır olun diyormuşBenim de göğsümden hiç süt gelmiyor ama hiç takmıyorum süt varsa ki hormonlar dolayısı ile olacak gelir sonuçtavücutta hormonlar doğum başlayınca farklı çalışıyor.
Oksitosin artarak rahmin kasılmasını sağlıyor böylelikle doğumu başlatıyor bu arada artan oksitosin ile birlikte süt salınımı artmaya başlıyor.Doğum başlıyor nöradrenalin artıyor o da artan oksitosinle oluşan kasılmalarda aralarda gevşemeyi sağlıyor yani hangi doğumda bir sancı geliyor bir dinlenme ya işte oksitosin ve nöradrenalinin uyumlu çalışması ile oluyor. Aynı zamanda nöradrenalin arttığı zaman prolaktini de uyrarıyor o da artıp süt yapımı çoğalıyor.
Yani kabaca ben böyle biliyorum tabi ebe arkadaşlar doktorlar felan daha ayrıntılı bilirler
ııı zor bir kararEşlerden yardım alanlar var canım
Bende benimki tombik gibi saniyordum demek ki normalmisMaşallah linoşa kız tombik tombik bir kız çocuğu geliyor haftana göre de 2 hafta önde çıkmış çok iyi
Devakus canım senin kontrole gittiğinde sanırım sat daha azdı bebeğin usgde 33+4 çıkmıştı heralde bugün papatya sata göre 33+1 bebek usgde 35+2 çıkmış sanırım öyle anladım
sat 34+2 Bebişimin gelişimine göre 35+lardayım. Ne bir masaj yapıyorum ne göğüs ucu kremi sürüyorum ne yürüyüş ne merdiven in çık yapıyorum. Birinin bu konuda bu grubu gazlaması lazım bence artık.ııı zor bir karar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?