2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kuzum benimkinin de bir günü bir gününü tutmuyor dün çok sakindi bugün sabah hareketli şimdi yine duruldu mesela. 10 hareketi bana da doktor söyledi. Gün içinde 10 hareket sayıyorsak illa güçlü tekme olması gerekmiyor dedi. Korkma zaten sonra gördüm hareketlenmiş

Biberonları parçalarını direkt sudan geçirip sterilazatöre attım canım emzikleri direkt koydum önden sabunlu su ile yıkamadım ama şimdi yıkayıp mı koysaydım diye de düşündüm ☹
Kizlar bu hafta rdvusu olan varsa gununu yazip beni etiketlesin liste yapicam takipde kalmak icin
Benim haftaya sali gunu rdvum var
Perşembe günü saat 16'da randevum var kuzum

Ya aslında aklım çok kayıyor canım sterilazatorlere ama sonra gereksiz gelir mi diye endişeliyim.. en uygunu 900 civarı sanırım.. sen hangi marka aldin
Ben philipsinkini aldım e bebekten. Taaa şubat indiriminde almıştık
Sadece biberon, emzik olarak düşünmedik ek gıdaya geçecek, kreşe, anaokuluna gidecek tabağını, çatalını, bardağını da makineye uygun alıp kullanırız diye düşündük. Böyle bakınca uzun soluklu geldi

Ah ah 35. Haftadan derdimi anlayan biri kişisel bakım ve temizlikler beni bitiriyor ya. Gerek tuvalet gerek genital bölge temizliği

E kocalardan destek alcaz

Bebek için sağlıklı olacağını düşünmüyorum ben, 40ına kadar ancak toparlıyorlar bebekler kendilerini, hatta ben 40tan da sonra yaparım diye düşünüyorum

Biberonları parçalarını direkt sudan geçirip sterilazatöre attım canım emzikleri direkt koydum önden sabunlu su ile yıkamadım ama şimdi yıkayıp mı koysaydım diye de düşündüm ☹
Evet işte bende sanki sabunla yıkamazsak temizlenmeyecekmiş gibi geliyor ama sterilazyonun amacı da bu zaten bilemedim :)

Aynen öyle kuzum ya herkes daha şimdiden bir şey diyor he he deyip geçiyorum valla herkesin süreci bedeni doğurduğu çocuk birbirinden o kadar farklı ki
Ben iyi düşünüyorum iyi olur merak etmeyin diyorum bir şey diyenlere
Ama cidden bazen alnıma direk dövme yaptırasım geliyor
HAMİLEYİ Bİ SALIN
LOHUSAYI Bİ SALIN diye

Ben feci şekilde çatladım artık takmıyorum
Evet işte bende sanki sabunla yıkamazsak temizlenmeyecekmiş gibi geliyor ama sterilazyonun amacı da bu zaten bilemedim :)
Bence bir şey olmaz inanılmaz sıcaktı çıkarttığımda bakteri, mikrop kalmamıştır artık
Biberonların iç kısımlarında plastiklerin üzerinde olur ya siyah gibi böyle imalat tozu gibi onlardan vardı eşim sudan geçirip attı. Acaba onları sabunla bir daha yıkayıp mı atsam dbxb

Evet hormonlar çalışıyor süt üretiliyor ama dediğin gibi beyne verilen mesaj önemli.
Her şey yolunda giderse sistem yazdığım gibi işliyor ama strese girdiğin zaman bu sefer adrenalin üretiliyor o da bütün bu üretilen hormonları baskılıyor.
O yüzde mesela hani stres olunca açılma devam etmiyor gebe ıknamıyor bebek çıkınca kalıyor felan.
Psikoloji direk hormonları etkiliyor

Al benden de o kadar. Onu yapmak lazım bunu yapmak lazım diyorum ama lafta kalıyor. Gazlanmaya cidden ihtiyacımız var
Dur ben bugün yatmadan perine masajı deneyeyim yapabilirsem gazlıycam sizi
Ah ah 35. Haftadan derdimi anlayan biri kişisel bakım ve temizlikler beni bitiriyor ya. Gerek tuvalet gerek genital bölge temizliği
Bence artık hepimizin ortak sorunu kuzum bakma dile gelmediğine
Gerçekten hamileliği çok sevdim mucizevi bir şey. İçinde seninle bir şekilde iletişim kuran, büyüyen bir bebek var. Her anı ayrı heyecanlı ama işte her şey tozpembe değil. :d zorlukları azımsanacak gibi değil yaa kısıtlanmak beni bazen delirtiyor
E kocalardan destek alcaz
Ay aslında eşimden çekinen biri değilim ama nedense bunu isteyemezmişim gibi geliyor dur bakalım

Benim çevremde de "Olur olur" tayfa fazla. Mesela bazen ben bir yorum, öneri bekliyorum anlatıyorum falan "Olur olur dert etme." gibi saçmalıklar duyuyorum, yaniii? Olacak olan nedir? Ya da "Çok zaman geçti hatırlamıyorum, bilmiyorduk biz böyle şeyler." falan. İyi bile hamile kalıp, doğurup, büyütmüşler bu rahatlığa, bilgisizliğe rağmen biz ekim anneleri olarak haydi haydi büyütürüz diyorum

Ben feci şekilde çatladım artık takmıyorum

Kızlar önlem amaçlı krem, yağ vs kullanıyor muydunuz?
Ben çok dikkat ediyorum, kol- boyun- sırt- ayak hariç düzenli kullanıyorum. Henüz oluşmadı.
Fakat okuduğum kadarıyla çatlak olmadığını düşünen bazı kişiler doğumdan sonra fark edebiliyormuş. Çünkü gebelikte karınlar gergin, doğum sonrası foss diye sönüyor. Doğuma kadar oluşmaz ise, doğumdan sonra da düzenli kullanılması gerekiyor diyorlar. Bakalım hayırlısı

Instagramda ebe Tülin Bulur var effffsane bir kadın o anlatmıştı mesela
Afrika’da bebeklerin tek besin kaynağı anne sütü mamayı nereden bulacaklar ki daha kendileri düzgün beslenemiyorlar mesela o süt yapar bunu içeyim bunu yiyeyim mi diyorlar öyle bir lüksleri mi var diyor
Ama baktığında sütleri kendileri beslemese bile var ve çocukları o sütlerle büyütüyorlar gelişiyorlar da genelde hep uzun boylu yapılı insanlar oluyorlar büyüyünce doğru dürüst hasta bile olmuyorlar
Afrika’da annenin seçeneği yok bebeğini o sütle beslemek zorunda bu yüzden düşünmüyor bile sütüm gelecek mi diye o süt geliyor yani

İkinci bir olay da şu ben çok İkinci Dünya Savaşı Nazi dönemi hikayesi okudum gerçek hikayeler
Kadınlar toplama kamplarında doğum yapmış hep ve açlıktan kendileri ölecekken neredeyse tamamen kemik haline dönmüşken doğurmuşlar ve hepsinden süt gelmiş
İnanılmaz bir şey yaa inanılmaz içecek suları yokken bebeklerine verecek sütleri var bu akıl almaz bişey yani
Bu süt var arkadaşım ve gelecek bu kadar basit

Annem en küçük kardeşimi ilk sancıdan itibaren 3 saatte doğurdu hepsi o kadardı. Sancım var dedi dakika tuttum 7 dk ya inene kadar hastaneye bile gitmedik yakın diye , süre yeterli gelince hadi gidelim dedim. Hastaneye 6.30 - 7.00 gibi gittik annem 7.30 da normal doğum yapmış. 3. Çocuk. İnşaallah biz de sorunsuz prensesler gibi doğururuz

Babaannem de ikiz halalarımı evde kendi doğurmuş sorunsuz bir şekilde İnşaallah annemle babaanneme çekmişimdir azar azar da olsa

Kuzum senin haftanda pelvik taban egzersizlerine başlanıyor bir de evde pilates topu varsa onun üstünde salınım yap 8 çiz ama yavaş yavaş yapmak lazım birden olursa uyarılır açılman olur felan.
Merdiven inip çıkmayı da 36-37.haftadan sonra öneriyorlar ve 36dan sonra her gün sabah akşam 30 dk yürüyüş kesin öneriliyor.
Sen artık yavaştan başla bence

Kuzum son zamanlarda çıkan çatlakların büyük bir oranı doğumdan sonra geçiyomuş öyle duymuştum. Umarım doğrudur. Yağ krem vs ne bulursan sürmeye devam et bence
Bence de bi salsınlar ama sen gene de güzel alnına elleme

Geçen bi tanesi arkadaşıma şey demiş. "Ayy yazık kızın ayakları nasıl şişmiş nolmuş öyle.."
Ay nolmuş cidden Bilmiyolar ki benim ayak bileklerim hayatımın hiçbir döneminde incecik olmadı. Hep kalındı. E hamileyim ödem de olmuştur. Neye kime acıyosun hayret bişi
Bi tanesi de ay ayakların şişmiş tuz yeme diyor. Dedim zaten hiçbir şeye ekstra tuz atmıyorum O zaman yemeklerini tuzlu yapıyosundur diyo. La havleeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…