- 17 Ağustos 2021
- 1.895
- En iyi cevaplar
- 1
- 2.979
- 83
- 27
Kuzum benimkinin de bir günü bir gününü tutmuyor dün çok sakindi bugün sabah hareketli şimdi yine duruldu mesela. 10 hareketi bana da doktor söyledi. Gün içinde 10 hareket sayıyorsak illa güçlü tekme olması gerekmiyor dedi. KorkmaYa benimkide genelde oyle yapardi ama soyle son 1 haftadir cok sakin. Ebe normal artik yeri kisitli gunde 10kere hareket ederse korkma dedi. Suan oturdum bekliyorum bosunami bekliyorumki uyuyan cocugu uyandiriyosun diyorum kendime
Gidim bide uzum yiyim belki ozaman canlanir
Biberonları parçalarını direkt sudan geçirip sterilazatöre attım canım emzikleri direkt koydum önden sabunlu su ile yıkamadım ama şimdi yıkayıp mı koysaydım diye de düşündüm ☹Merhaba Kızlar,
Bir şey danışmak istiyorum. Bu aldığımız emzikleri biberonları sterilize etmek için mamajoo şu 5 li setini aldım. Ama ilk sefer de kullanırken direkt orada mı sterilize edip kullanmam lazım yoksa önce yıkayıp sonra mı onu kullanmam lazım kafam karıştıBu şekilde yapan var mı ?
Perşembe günü saat 16'da randevum var kuzumKizlar bu hafta rdvusu olan varsa gununu yazip beni etiketlesin liste yapicam takipde kalmak icin
Benim haftaya sali gunu rdvum var
Ben philipsinkini aldım e bebekten. Taaa şubat indiriminde almıştıkYa aslında aklım çok kayıyor canım sterilazatorlere ama sonra gereksiz gelir mi diye endişeliyim.. en uygunu 900 civarı sanırım.. sen hangi marka aldin
Ah ah 35. Haftadan derdimi anlayan biriKızlar ya bişi sorucam. Geçen hafta hamilelik eğitimine gitmiştim orada perine masajından bahsettiler. Doğum yaralanmalarını en aza indiriyormuş oradaki kasları gevşetiyormuş vs. İyi güzel anlatıyolar da koca bir göbeğimiz var elimiz oraya nasıl yetişcekYa ben tuvalet sonrası çok affedersiniz ama kıçımı silerken zorlanıyorum bu masajı nasıl yapıcam kdjfhldk
34. haftadan sonra başlanması öneriliyor.
Var mı bizde hiç deneyenn? @Papatyamaviss sen yapmıştın galiba ilk çocuğunda taktik ver
E kocalardan destek alcazKızlar ya bişi sorucam. Geçen hafta hamilelik eğitimine gitmiştim orada perine masajından bahsettiler. Doğum yaralanmalarını en aza indiriyormuş oradaki kasları gevşetiyormuş vs. İyi güzel anlatıyolar da koca bir göbeğimiz var elimiz oraya nasıl yetişcekYa ben tuvalet sonrası çok affedersiniz ama kıçımı silerken zorlanıyorum bu masajı nasıl yapıcam kdjfhldk
34. haftadan sonra başlanması öneriliyor.
Var mı bizde hiç deneyenn? @Papatyamaviss sen yapmıştın galiba ilk çocuğunda taktik ver
Bebek için sağlıklı olacağını düşünmüyorum ben, 40ına kadar ancak toparlıyorlar bebekler kendilerini, hatta ben 40tan da sonra yaparım diye düşünüyorumKızlar merhaba size birşey danışmak istiyorum. Şimdi genelde bebek mevlüdü 40ından sonra yapılır ama benim kayınvalidem Diyarbakırdan gelecek sizce daha erken yapsam absürt mü olurz hem oda burda olmuş olur 20. Gün falan
Evet işte bende sanki sabunla yıkamazsak temizlenmeyecekmiş gibi geliyor ama sterilazyonun amacı da bu zaten bilemedim :)Biberonları parçalarını direkt sudan geçirip sterilazatöre attım canım emzikleri direkt koydum önden sabunlu su ile yıkamadım ama şimdi yıkayıp mı koysaydım diye de düşündüm ☹
Benim bugün randevum var canım çok heyecanliyimKizlar bu hafta rdvusu olan varsa gununu yazip beni etiketlesin liste yapicam takipde kalmak icin
Benim haftaya sali gunu rdvum var
Aynen öyle kuzum ya herkes daha şimdiden bir şey diyorFarklı hikayeler duymanın tek olumsuz yönü kıyaslama yapmak sanırım elimizde değil. Biri yaşayıp biz yaşamayınca hemen tribe giriyoruz
Bir de benim kuzenimin eşi geçen sordu göğüslerinden süt geliyo mu diye. Yoooo dedim. aaa yapıp bi suratı bozuldu.. Takıldı kafama benim de ya gelmezse ya çok zor olursa falan diye :d
Hamileliğimin bana kazandırdığı en büyük farkındalık şu oldu, insanlara yorum yaparken hakikaten 2 kere düşünmek lazım. Hele ki hamilelere, çocuk büyütenlere. Kimin nasıl etkileneceğini asla kestiremiyosun..
Beynimize olumlu mesaj vermek lazım cidden yoksa bu gidişle hakikaten sütüm olmayacak :d
Yaa fışkiye ahahahah Allah iyiliğini versin
Ben feci şekilde çatladım artık takmıyorumAy kızlar ben de çatlaklar olmuş ühüüüüüyoktu yaaa pat diye bir kaç gün içinde olmuş bunlar kırmızı kırmızılar. Göbek alt kısımda bir kaç çizgi her iki göğsümde de 2şer çizgi bir de sağ-sol yanlarımda (can simidi) var çizgiler
Bence bir şey olmaz inanılmaz sıcaktı çıkarttığımda bakteri, mikrop kalmamıştır artıkEvet işte bende sanki sabunla yıkamazsak temizlenmeyecekmiş gibi geliyor ama sterilazyonun amacı da bu zaten bilemedim :)
Ben hamilelikte önce de alıyordum canim bikini için fln hamileyken alsam zararlı olur muSürekli kasılma olur geçmezse bir nst bakmak lazım canım. Eger tuglenmen gebeliğe bağlıysa sonra dökülür bence alma. Göğüsler de sütten dolayı oluyor canım normal
Evet hormonlar çalışıyor süt üretiliyor ama dediğin gibi beyne verilen mesaj önemli.Kuzum ben de tribe giriyordum ya benden neden gelmiyor diye 28. Haftada tanıdık var ondan geliyormuş meselaama onunla alakası yokmuş bazılarında önceden sızıntı olabiliyormuş ama o zaten süt gelmesi olarak adlandırılmıyormuş
Yabancı bir kaynak okuyorum emzirme ile alakalı orada yazıyor
Herkeste sızdırma olacak diye bir şey yok onun da süt miktarı ile alakası yok en fazla anne önden sütü görünce psikolojik olarak benim sütüm var der beyne öyle mesaj gider ondan çoğalır çoğalırsa biyolojik olarak bir ilgisi yok diyor
Her şey beyinde bitiyor yine yani biz süt görmesek de beynimize mesaj verelim sürekli
Ben rüyamda hep bebek emzirirken görüyorum kendimi beynime mesaj vericem diyehatta bu gece sütüm çocuğun suratına fışkırıyordu
Hahahah fişkiyeyi kim kırdı
Al benden de o kadar. Onu yapmak lazım bunu yapmak lazım diyorum ama lafta kalıyor. Gazlanmaya cidden ihtiyacımız varsat 34+2 Bebişimin gelişimine göre 35+lardayım. Ne bir masaj yapıyorum ne göğüs ucu kremi sürüyorum ne yürüyüş ne merdiven in çık yapıyorum. Birinin bu konuda bu grubu gazlaması lazım bence artık.
Bence artık hepimizin ortak sorunu kuzum bakma dile gelmediğineAh ah 35. Haftadan derdimi anlayan birikişisel bakım ve temizlikler beni bitiriyor ya. Gerek tuvalet gerek genital bölge temizliği
Ay aslında eşimden çekinen biri değilim ama nedense bunu isteyemezmişim gibi geliyor dur bakalımE kocalardan destek alcaz
D vit 10 kiloya 1 damla olacak şekilde doz ayarlanıyorBirde kızlar d vitamini kullanıyor musunuz ne ve ne kadar kullanıyorsunuz
Benim çevremde de "Olur olur" tayfa fazla. Mesela bazen ben bir yorum, öneri bekliyorum anlatıyorum falan "Olur olur dert etme." gibi saçmalıklar duyuyorum, yaniii? Olacak olan nedir? Ya da "Çok zaman geçti hatırlamıyorum, bilmiyorduk biz böyle şeyler." falan. İyi bile hamile kalıp, doğurup, büyütmüşler bu rahatlığa, bilgisizliğe rağmen biz ekim anneleri olarak haydi haydi büyütürüz diyorumAynen öyle kuzum ya herkes daha şimdiden bir şey diyorhe he deyip geçiyorum valla herkesin süreci bedeni doğurduğu çocuk birbirinden o kadar farklı ki
Ben iyi düşünüyorum iyi olur merak etmeyin diyorum bir şey diyenlere
Ama cidden bazen alnıma direk dövme yaptırasım geliyor
HAMİLEYİ Bİ SALIN
LOHUSAYI Bİ SALIN diye
36 arti 2 de suyum geldi canım Buda sezeryan olacakKaçta doğmuştu kızın canım ? Bir de planlı sez mi olacak senin ?
Karın bölgesine uyarı kasilmayi ttikleyebilir ama bilemedim canım ben olsam almam sanırımBen hamilelikte önce de alıyordum canim bikini için fln hamileyken alsam zararlı olur mu
Ay kızlar ben de çatlaklar olmuş ühüüüüüyoktu yaaa pat diye bir kaç gün içinde olmuş bunlar kırmızı kırmızılar. Göbek alt kısımda bir kaç çizgi her iki göğsümde de 2şer çizgi bir de sağ-sol yanlarımda (can simidi) var çizgiler
Ben feci şekilde çatladım artık takmıyorum
Instagramda ebe Tülin Bulur var effffsane bir kadınEvet hormonlar çalışıyor süt üretiliyor ama dediğin gibi beyne verilen mesaj önemli.
Her şey yolunda giderse sistem yazdığım gibi işliyor ama strese girdiğin zaman bu sefer adrenalin üretiliyor o da bütün bu üretilen hormonları baskılıyor.
O yüzde mesela hani stres olunca açılma devam etmiyor gebe ıknamıyor bebek çıkınca kalıyor felan.
Psikoloji direk hormonları etkiliyor
Annem en küçük kardeşimi ilk sancıdan itibaren 3 saatte doğurdu hepsi o kadardı. Sancım var dedi dakika tuttum 7 dk ya inene kadar hastaneye bile gitmedik yakın diye , süre yeterli gelince hadi gidelim dedim. Hastaneye 6.30 - 7.00 gibi gittik annem 7.30 da normal doğum yapmış. 3. Çocuk. İnşaallah biz de sorunsuz prensesler gibi doğururuzEğer yeterli yumuşama düzenli sancı varsa bebekte tam pozisyondaysa ilerler kuzum , benim sancılarım düzensizdi doğum sancısı değildi yanı o hafta ıkı gun cok fazla ağrım oldu o ara yapmış yapacağını meselabirde ikinci doğumlar genelde cok daha hızlı ilerliyor aytanesınınde ikinci doğum , annem benı 1 gunde doğurmuş nerdeyse erkek kardesım suyu gelmıs ve 20 dkda doğurmuş cektıgı sancı hersey o kadar mısal
Yanı kısıden kısıye cok degıskenlık gösteren bısey bu doğum ben 13 saat bekledım 5 cm anca açıldım bazısı hastaneye gider 3 saatte doğurur anotomı bebek yeterlı olgun şartların sağlanması cok fazla kombınasyon var baktıgındaO yüzden başkalarının hikayelerini çokta evet benımde boyle olur gıbı okuma , basımıza gelebilecek yüzlerce ihtimalden sadece biri olarak düşün
Kuzum senin haftanda pelvik taban egzersizlerine başlanıyor bir de evde pilates topu varsa onun üstünde salınım yap 8 çiz ama yavaş yavaş yapmak lazım birden olursa uyarılır açılman olur felan.sat 34+2 Bebişimin gelişimine göre 35+lardayım. Ne bir masaj yapıyorum ne göğüs ucu kremi sürüyorum ne yürüyüş ne merdiven in çık yapıyorum. Birinin bu konuda bu grubu gazlaması lazım bence artık.
Kuzum son zamanlarda çıkan çatlakların büyük bir oranı doğumdan sonra geçiyomuş öyle duymuştum. Umarım doğrudur. Yağ krem vs ne bulursan sürmeye devam et benceAy kızlar ben de çatlaklar olmuş ühüüüüüyoktu yaaa pat diye bir kaç gün içinde olmuş bunlar kırmızı kırmızılar. Göbek alt kısımda bir kaç çizgi her iki göğsümde de 2şer çizgi bir de sağ-sol yanlarımda (can simidi) var çizgiler
Bence de bi salsınlar ama sen gene de güzel alnına ellemeAynen öyle kuzum ya herkes daha şimdiden bir şey diyorhe he deyip geçiyorum valla herkesin süreci bedeni doğurduğu çocuk birbirinden o kadar farklı ki
Ben iyi düşünüyorum iyi olur merak etmeyin diyorum bir şey diyenlere
Ama cidden bazen alnıma direk dövme yaptırasım geliyor
HAMİLEYİ Bİ SALIN
LOHUSAYI Bİ SALIN diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?