- 15 Temmuz 2015
- 18.730
- 31.221
- 598
Ilk yıkadım duruladım bıberon deterjanıyla sonra kaynar suda beklettim ben kuzumBunları nasıl dezenfekte ettin canım benimde biberon var emzik alcam
Aynen oyle bende anlamadim.ama.yine de aliyorum sut yapiyorumYa valla eski usule dönmek geçiyor içimden eskiden kadınlar inek sütü keçi sağıp kaynatıyorlarmış ne pastorize varmış ne toxo.. Bu doktorlarda Bi alem hangi söylediklerini yapıcaz hem pastorize süt diyorlar hem ev yoğurdu yiyin diyorlar..
Bana patronum Allah bu dunyada cezalandiracagi kuluna erkek evlat verirmis dedi. Herkes herseyi soyluyor bana da cok yaptilar ama umursamamayi ogrenmek lazim insanlar hamile kalmak icin ne cabalar sarf ediyorlar sukretmek lazim kizi erkegi yok evlat evlattir.Kızlar merhabalar 30+ 3 teyiz. Cinsiyetimiz erkek. Sizlere çok maruz kaldığım bir konudan bahsetmek istiyorum. İstisnasız cinsiyetini öğrendiğim andan itibaren resmen mobbinge uğradım. Her duyan yandın, bittin, ay erkek çocuk mu çok hayırsız olur erkek çocukları, kız bebek bir ayrıcalıktır, neyse Allah kolaylık versin. Hep bu tarz cümlelere maruz kaldım. Hatta bugün iğne olur hemşire bile aa cinsiyeti erkek mi ama kız çocuk ayrıcalıktır dedi. Ben en başından beri sadece sağlıklı ve hayırlı bir evlat için dua ettim. Allah hepimizi sağlıklı sihhatli yavrularımıza kavuştursun. Bu tatlı ve heyecan dolu süreçte sürekli böyle şeylere maruz kalmak beni çok yordu. İnsanlar ne kadar hadsiz olabiliyor. Allah’ın nasip ettiği bir mucizeye ve hamile olan bir kadına karşı bu düşüncesizce konuşmalara ve insanoğlunun nankörlüğüne anlam veremiyorum. Böyle şeylere maruz kalanlar oldu mu yoksa benim çevrem yada denk geldiğim insanlar mı hep böyle çıktı sizler bunlara maruz kaldınız mı ve cevaplarınız ne oldu. Tekrardan hepimize sağlıklı ve mutlu hamilelikler diliyorum
Kiz cok eskiye gitmeyelim bundan 13 yil once ben su seker yuklemesi cart curt hic birini yapmamistim. Simdi her seye bi yorum yapiyolarYa valla eski usule dönmek geçiyor içimden eskiden kadınlar inek sütü keçi sağıp kaynatıyorlarmış ne pastorize varmış ne toxo.. Bu doktorlarda Bi alem hangi söylediklerini yapıcaz hem pastorize süt diyorlar hem ev yoğurdu yiyin diyorlar..
O kadar tuhaf ve abartılı şeyler yaptılar ki anlatsam yok artık dersinizBana patronum Allah bu dunyada cezalandiracagi kuluna erkek evlat verirmis dedi. Herkes herseyi soyluyor bana da cok yaptilar ama umursamamayi ogrenmek lazim insanlar hamile kalmak icin ne cabalar sarf ediyorlar sukretmek lazim kizi erkegi yok evlat evlattir.
Tamam canım biberon deterjanı almadım alayım bende hazır edeyim teşekkür ederimIlk yıkadım duruladım bıberon deterjanıyla sonra kaynar suda beklettim ben kuzum
Kuzu, üniversitede mikrobiyoloji dersi aldım. En sağlıklı süt cam şişede dolapta satılan günlük sütler var ya onlardır. Diğer türlü pastörize. Açıkçası hiç bir hocamız çiğ süt tavsiye etmezdi, içindeki bakterileri cihazlarla ölçüp bakardık ve sonra ben de bir daha hiç tüketemedim.Kizlar ya ben cig inek sutu alip 45 dk kaynatip yogurt yapiyorum. Bir arkadasim pastorize alman lazimbu bebege zararli dedi. Oyle mi gercekten ? Daha dogal degil mi boyle
Ben ise dondugumde cinsiyeti ogrenip mutlulugumdan kiz mi diye bile sordular.O kadar tuhaf ve abartılı şeyler yaptılar ki anlatsam yok artık dersiniz.Benim üzüntüm bu hadsizliğe anlam veremeyişimden. Kesinlikle aynı fikirdeyim, Allah kimseyi eksiklikleri ile sınamasın .
O zaman almis bulundum bundan sonra almayayim bariKuzu, üniversitede mikrobiyoloji dersi aldım. En sağlıklı süt cam şişede dolapta satılan günlük sütler var ya onlardır. Diğer türlü pastörize. Açıkçası hiç bir hocamız çiğ süt tavsiye etmezdi, içindeki bakterileri cihazlarla ölçüp bakardık ve sonra ben de bir daha hiç tüketemedim.
45dk da bakteri kalmaz evet ama o kadar kaynamaya içinde yararlı bir şey de kalmaz.
Ben hamileliğimin başından beri ev yoğurdu yiyorumKuzu, üniversitede mikrobiyoloji dersi aldım. En sağlıklı süt cam şişede dolapta satılan günlük sütler var ya onlardır. Diğer türlü pastörize. Açıkçası hiç bir hocamız çiğ süt tavsiye etmezdi, içindeki bakterileri cihazlarla ölçüp bakardık ve sonra ben de bir daha hiç tüketemedim.
45dk da bakteri kalmaz evet ama o kadar kaynamaya içinde yararlı bir şey de kalmaz.
Ben ise dondugumde cinsiyeti ogrenip mutlulugumdan kiz mi diye bile sordular.kiz hissediyordum evet ama erkek oldugu icinde uzulmedim tabi ki
Hatta birisi dun esime erkek cocugu evde beslenmez kulube yap demis biz guluyoruz artik bunlaraayy neler neler ya gerçekten akıl fikir diliyorum
Umarım sinirlenme kısmını aşıp bu aşamaya gelirimHatta birisi dun esime erkek cocugu evde beslenmez kulube yap demis biz guluyoruz artik bunlara
Peki biz bu bebelere 6.aydan sonra ev yoğurdu yapacağız yarından o günlük cam şişe sütlerden mi yapalım canım.. onlardan yogurt yapılıyor mu onu da bilmiyorum ama aklıma geldi simdiKuzu, üniversitede mikrobiyoloji dersi aldım. En sağlıklı süt cam şişede dolapta satılan günlük sütler var ya onlardır. Diğer türlü pastörize. Açıkçası hiç bir hocamız çiğ süt tavsiye etmezdi, içindeki bakterileri cihazlarla ölçüp bakardık ve sonra ben de bir daha hiç tüketemedim.
Ya ben hamile kalmadan hep bi kızın olsa senin gibi kıvırcık bıcır bıcır derdi herkes, ben de içten içe kız istedim hep ya da şartlandım ama hamile kalınca herkes erkek dimi dediKızlar merhabalar 30+ 3 teyiz. Cinsiyetimiz erkek. Sizlere çok maruz kaldığım bir konudan bahsetmek istiyorum. İstisnasız cinsiyetini öğrendiğim andan itibaren resmen mobbinge uğradım. Her duyan yandın, bittin, ay erkek çocuk mu çok hayırsız olur erkek çocukları, kız bebek bir ayrıcalıktır, neyse Allah kolaylık versin. Hep bu tarz cümlelere maruz kaldım. Hatta bugün iğne olur hemşire bile aa cinsiyeti erkek mi ama kız çocuk ayrıcalıktır dedi. Ben en başından beri sadece sağlıklı ve hayırlı bir evlat için dua ettim. Allah hepimizi sağlıklı sihhatli yavrularımıza kavuştursun. Bu tatlı ve heyecan dolu süreçte sürekli böyle şeylere maruz kalmak beni çok yordu. İnsanlar ne kadar hadsiz olabiliyor. Allah’ın nasip ettiği bir mucizeye ve hamile olan bir kadına karşı bu düşüncesizce konuşmalara ve insanoğlunun nankörlüğüne anlam veremiyorum. Böyle şeylere maruz kalanlar oldu mu yoksa benim çevrem yada denk geldiğim insanlar mı hep böyle çıktı sizler bunlara maruz kaldınız mı ve cevaplarınız ne oldu. Tekrardan hepimize sağlıklı ve mutlu hamilelikler diliyorum
Deme işte demeKuzu, üniversitede mikrobiyoloji dersi aldım. En sağlıklı süt cam şişede dolapta satılan günlük sütler var ya onlardır. Diğer türlü pastörize. Açıkçası hiç bir hocamız çiğ süt tavsiye etmezdi, içindeki bakterileri cihazlarla ölçüp bakardık ve sonra ben de bir daha hiç tüketemedim.
Öncelikle hayırlı olsun canım benim sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağına almayı nasip etsin RabbimKızlar merhabalar 30+ 3 teyiz. Cinsiyetimiz erkek. Sizlere çok maruz kaldığım bir konudan bahsetmek istiyorum. İstisnasız cinsiyetini öğrendiğim andan itibaren resmen mobbinge uğradım. Her duyan yandın, bittin, ay erkek çocuk mu çok hayırsız olur erkek çocukları, kız bebek bir ayrıcalıktır, neyse Allah kolaylık versin. Hep bu tarz cümlelere maruz kaldım. Hatta bugün iğne olur hemşire bile aa cinsiyeti erkek mi ama kız çocuk ayrıcalıktır dedi. Ben en başından beri sadece sağlıklı ve hayırlı bir evlat için dua ettim. Allah hepimizi sağlıklı sihhatli yavrularımıza kavuştursun. Bu tatlı ve heyecan dolu süreçte sürekli böyle şeylere maruz kalmak beni çok yordu. İnsanlar ne kadar hadsiz olabiliyor. Allah’ın nasip ettiği bir mucizeye ve hamile olan bir kadına karşı bu düşüncesizce konuşmalara ve insanoğlunun nankörlüğüne anlam veremiyorum. Böyle şeylere maruz kalanlar oldu mu yoksa benim çevrem yada denk geldiğim insanlar mı hep böyle çıktı sizler bunlara maruz kaldınız mı ve cevaplarınız ne oldu. Tekrardan hepimize sağlıklı ve mutlu hamilelikler diliyorum
Kuzum sen klasik usul kaynatma yaptın değil mi?
Ben de steril etme makinelerinden almadım kaynatarak yapacağım kaç dakika kaynatıyoruz acaba bunları?
Ya fazla kaynatmak plastikler için benimde hiç içime sinmiyor. Zaten sırf o yüzden sağma makinesini avent alıp bir de ayrıca cam biberon aldım onu kullanıyorum. Diğer plastik parçalar için de Siveno biberon temizleyici almıştım bi de biberon fırçası aldık(resimde işaretlediğimi kullanıyorum eşim çoklu almış) önce yıkıyorum. Sonra kaynayan suya atıyorum 1-2 dakika kaynatıp suyu kapatıyorum maşa ile tutup kaynar su ile çalkalayıp alıyorum. Biberon kurutucu aldım ona koyup üstünü de peçetenin iç kısmı ile kapatıyorum toz falan uçmasın diye. Ay anlatırken yoruldumEvet aşkım ay ben kaynatırken erıtırmısım gıbı gelıyor bana hep oyuzden ılk once bıberon deterjanıyla yıkayıp durulayıp bır leğene koydum sonra kaynar su döktüm üstüne su soğuyunca çıkardım dızdım boyle
Uyku mu kalır kız bu kadar işe maşallah sana nazar değmesinYa fazla kaynatmak plastikler için benimde hiç içime sinmiyor. Zaten sırf o yüzden sağma makinesini avent alıp bir de ayrıca cam biberon aldım onu kullanıyorum. Diğer plastik parçalar için de Siveno biberon temizleyici almıştım bi de biberon fırçası aldık(resimde işaretlediğimi kullanıyorum eşim çoklu almış) önce yıkıyorum. Sonra kaynayan suya atıyorum 1-2 dakika kaynatıp suyu kapatıyorum maşa ile tutup kaynar su ile çalkalayıp alıyorum. Biberon kurutucu aldım ona koyup üstünü de peçetenin iç kısmı ile kapatıyorum toz falan uçmasın diye. Ay anlatırken yoruldumGece bu faslı yaparken uykum kaçıyor işte
Ben bu ikisini aldım da aldığımın ertesi günü doğum yaptım daha bakmadım nasıllarKizlar bende bezleri falan yerlestirdim. Ama.soyle ki minnosumun coraplari ve agiz mendillerini falan koymak icin ufak organizerlere ihtiyacim var. Aldiniz mi hep olculer buyuk buyuk ya
İyi kaynattığın sürece salmonella bulaşacağımı sanmıyorum :) ama sağlıklı değil benim öğrendiklerime göre.Ben hamileliğimin başından beri ev yoğurdu yiyorum
Yapılıyor yapılıyor ben onlardan yapacağım. Normal mayalama sıcağına getirip yapabilirsin.Peki biz bu bebelere 6.aydan sonra ev yoğurdu yapacağız yarından o günlük cam şişe sütlerden mi yapalım canım.. onlardan yogurt yapılıyor mu onu da bilmiyorum ama aklıma geldi simdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?