Kiz nasil saglikli degilİyi kaynattığın sürece salmonella bulaşacağımı sanmıyorum :) ama sağlıklı değil benim öğrendiklerime göre.
Probiyotikli olsun diye miYa ben hamile kalmadan hep bi kızın olsa senin gibi kıvırcık bıcır bıcır derdi herkes, ben de içten içe kız istedim hep ya da şartlandım ama hamile kalınca herkes erkek dimi dediben de kabullendim, ama o yorumları yapanlar da olmadı değil. Evladın kızı erkeği yok, hayırlısı olsun. Her ikisinde de kuduruğu hayırsızı çıkabiliyor. Çok da takmamak lazım.
Deme işte demeHastalıktan ari sertifikalı çiftlikler falan var onlar da mı aynı olur ki, çiğ süt sevdamız bitmiyor Bi de activia ile yoğurt mayalıyorlar o konuda ne düşünüyorsun. Ben bi denedim de kıvamı yoğurt gibi olmadı sanki
Ne tatlı bir mesaj teşekkür ederimÖncelikle hayırlı olsun canım benim sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağına almayı nasip etsin Rabbimbende bir kız çocuktan sonra erkek bebek bekleyen anne adayıyım. Etrafımda eşimin akrabaları da dahil bu konuda yerli yersiz konuştular kız çocuğundan sonra erkek çocuğu çekilecek dert değil, kız çocuğunu mumla arayacaksın, hele Bi doğsun 1 yaşından sonra görürüm ben seni ve daha neler neler.. Bende bu şekilde konuşanlara sadece erkek çocukları yaramaz hayırsız olmuyorlar kız çocuklarında da var diyerek sonrasında Allah bana bu duyguyu da yaşamamı nasip etti çok şükür yaşayıp göreceğiz belki tam tersi olur kim bilebilir diyerek cevap verdim. Kendi çocuklarından örnek verince de her çocuğun karakteri yapısı farklıdır nice erkek çocukları var gayet uyumlu uslu nice kız çocuğu var hayırsız yaramaz diyerek bu şekilde gelen mobinglere karşı savunma sistemi geliştirmeye çalıştım. Ama sen ne yaparsan yap milletin ağzı torba değil büzemiyorsun, haha öylemiymiş görürüz seni demeye devam ettiler bende artık he ya aynen deyip ortamdan uzaklaşıyorum. Kafana çok takma Evrene kötü enerji mesaj yollama kim ne derse desin babanın ve annenin bebekliği de önemli çocukken nasıl oldukları yani. Babası inatmış kızımda aynı şekilde inat. Oğlum bana benzeyecek uslu uyumlu olacak Allah ın izniyle (Evrene olumlu mesajı da yollayalım )
Hastane cantasi icin olani aldim digeri daha mantikli gibi banaBen bu ikisini aldım da aldığımın ertesi günü doğum yaptım daha bakmadım nasıllar
Ben sadece bildiklerimi aktarıyorumKiz nasil saglikli degil
Bende hep kendim yapiyorum yogurdumu daha saglikli diye
Eee napcaz simdi hazir yogurdami gececez
Doğru diyorsun ya, bi de benim kefir mayam var zaten niye activiaya bulaştıysamProbiyotikli olsun diye mikefiri doktora sormak lazım (genelde uygun görüyorlar)ama kefir varken ona hiç gerek yok.
Kefirin mayası oluyor migroslar da var. Onlardan yapılabilir :)
Evladın kızı erkeği mi olurmuş ya. Allah hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize. Yapı ve huy bu , cinsiyete bağlı değil ki. Boş konuşan insan çok hatta instagramda bile oluyor bu tip videolar ben gülüp geçiyorum. Şu an oğlum küvezde hemşireler uslu bebek diye seviyorlar ☺ Allah hepsine sağlıklı uzun ömürler versin.Kızlar merhabalar 30+ 3 teyiz. Cinsiyetimiz erkek. Sizlere çok maruz kaldığım bir konudan bahsetmek istiyorum. İstisnasız cinsiyetini öğrendiğim andan itibaren resmen mobbinge uğradım. Her duyan yandın, bittin, ay erkek çocuk mu çok hayırsız olur erkek çocukları, kız bebek bir ayrıcalıktır, neyse Allah kolaylık versin. Hep bu tarz cümlelere maruz kaldım. Hatta bugün iğne olur hemşire bile aa cinsiyeti erkek mi ama kız çocuk ayrıcalıktır dedi. Ben en başından beri sadece sağlıklı ve hayırlı bir evlat için dua ettim. Allah hepimizi sağlıklı sihhatli yavrularımıza kavuştursun. Bu tatlı ve heyecan dolu süreçte sürekli böyle şeylere maruz kalmak beni çok yordu. İnsanlar ne kadar hadsiz olabiliyor. Allah’ın nasip ettiği bir mucizeye ve hamile olan bir kadına karşı bu düşüncesizce konuşmalara ve insanoğlunun nankörlüğüne anlam veremiyorum. Böyle şeylere maruz kalanlar oldu mu yoksa benim çevrem yada denk geldiğim insanlar mı hep böyle çıktı sizler bunlara maruz kaldınız mı ve cevaplarınız ne oldu. Tekrardan hepimize sağlıklı ve mutlu hamilelikler diliyorum
Yani napcaz biz simdi ev yogurd no hazir yogurt yes miBen sadece bildiklerimi aktarıyorumben kendi gözlerimle ölçüm yaptığım için o sütleri okuldan sonra hiç ev yoğurdu falan yiyemedim. Ki bizde de çiğ süt alınır kaynatılır yoğurt yapılırdı.
Sonra da etrafımda kimseye aldırmadım.
Pastörizenin mantığı çok başka kısa süre yüksek ısı verip sonra düşürüyor sıcaklığını. Besin içeriği zarar görmüyor ama uzun süre kaynayan sütün içinde yararlı bir şey kalmıyor.
Amin canım benimNe tatlı bir mesaj teşekkür ederimhepimiz sağlıkla ve güzelliklerle kavuşalım
Tam olarak aynı şey ya karşılık verdiğimde de görürsün sen felan dedim aynı cümlelerçok haklısınız.
Allah evlatlarımızı kem gözden ve kötü enerjiden korusun
Pastörize sütten ev yoğurdu galibaYani napcaz biz simdi ev yogurd no hazir yogurt yes mi
Evet ben toxo çıktığında ne uykusuz geceler geçirdim ilaç kullanıyorum eskiden diyorum herkes inekle koyunla tavukla uğraşıyordu yokmuyduKiz cok eskiye gitmeyelim bundan 13 yil once ben su seker yuklemesi cart curt hic birini yapmamistim. Simdi her seye bi yorum yapiyolar
Teşekkür ederim canım.. çok güzel bir bilgilendirme oldu benim içinİyi kaynattığın sürece salmonella bulaşacağımı sanmıyorum :) ama sağlıklı değil benim öğrendiklerime göre.
Yapılıyor yapılıyor ben onlardan yapacağım. Normal mayalama sıcağına getirip yapabilirsin.
Oy maşallahEvladın kızı erkeği mi olurmuş ya. Allah hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize. Yapı ve huy bu , cinsiyete bağlı değil ki. Boş konuşan insan çok hatta instagramda bile oluyor bu tip videolar ben gülüp geçiyorum. Şu an oğlum küvezde hemşireler uslu bebek diye seviyorlar ☺ Allah hepsine sağlıklı uzun ömürler versin.
Haklısın, Keşke kendi ineğimiz tavuğumuz olsaydı dimiSanki digerleri katkiliymis gibi geliyor
Geçiyor kuzum ama çok çabuk tekrarlıyor maalesef yani en azından ben de böyle gebelikten sonra normale döner umarımTek kullanimlik sase ve antibiyotik verdi umarim gecer ya
Sonucun çıktı mı canımsandriyon benim yarındı randevum ama bugün randevu bulunca gittim, devlet hastanesi 28.den sonra hasta almiyormus, gerekli teçhizat yok burda ama bakalım dedi. Suyu yeterli imiş çok sukur akinti sebebi enfeksiyon olabilir dedi idrar tahlili verdim.. bakalım sonuç bekliyorum...
Hele kefirde hiç belli olmuyor ki, hadi yoğurt yine belli bence ama yalan söyleyemem. Ev yoğurdunun tadı başka oluyorDoğru diyorsun ya, bi de benim kefir mayam var zaten niye activiaya bulaştıysambeş litre sütün dördünü kefir yapıp bi hafta içiyorum mis Ama çiğ süt işte
Komik oluyor evet ama alışınca oluyorPastörize sütten ev yoğurdu galiba
İşte günlük sütten yoğurt diyelim biz ona :)Yani napcaz biz simdi ev yogurd no hazir yogurt yes mi
Bende tam tersi kız olduğunu söyleyince olsun, sağlıklı olsunda bir sey olmaz diyorlar sinirimi bozuyorlarKızlar merhabalar 30+ 3 teyiz. Cinsiyetimiz erkek. Sizlere çok maruz kaldığım bir konudan bahsetmek istiyorum. İstisnasız cinsiyetini öğrendiğim andan itibaren resmen mobbinge uğradım. Her duyan yandın, bittin, ay erkek çocuk mu çok hayırsız olur erkek çocukları, kız bebek bir ayrıcalıktır, neyse Allah kolaylık versin. Hep bu tarz cümlelere maruz kaldım. Hatta bugün iğne olur hemşire bile aa cinsiyeti erkek mi ama kız çocuk ayrıcalıktır dedi. Ben en başından beri sadece sağlıklı ve hayırlı bir evlat için dua ettim. Allah hepimizi sağlıklı sihhatli yavrularımıza kavuştursun. Bu tatlı ve heyecan dolu süreçte sürekli böyle şeylere maruz kalmak beni çok yordu. İnsanlar ne kadar hadsiz olabiliyor. Allah’ın nasip ettiği bir mucizeye ve hamile olan bir kadına karşı bu düşüncesizce konuşmalara ve insanoğlunun nankörlüğüne anlam veremiyorum. Böyle şeylere maruz kalanlar oldu mu yoksa benim çevrem yada denk geldiğim insanlar mı hep böyle çıktı sizler bunlara maruz kaldınız mı ve cevaplarınız ne oldu. Tekrardan hepimize sağlıklı ve mutlu hamilelikler diliyorum
Birşey olmaz ne ya, millet kafayı yemişBende tam tersi kız olduğunu söyleyince olsun, sağlıklı olsunda bir sey olmaz diyorlar sinirimi bozuyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?