- 25 Mart 2017
- 7.178
- 12.648
- 248
Valla benim aile de de genetik bende yaptırmadım 2 hamileliğimde de benim doktorum bebeğin pankreasını mahvediyor yaptırmayın dedi hem tatlıyı falan da yasakladı minimum miktarda izin vardı ayda 1 2 sefer gibiŞeker yüklemesi bende yaptırmadım, aile de genetik olduğu halde doktorum bebeğin tam insülin salgılamaya başladığı zamanlar bu haftalar yaptırma alt üst olur dedi. Canan Karataycıyım bu arada
En iyisi mesafe koymak ama yılda 1 kere gördüğümüz insanlar yine konuşuyor ne yazık kiToksik insanlar ya cidden direkt mesafe koymak lazım. Evlenmiyorsun neden evlenmedin, nişanlanıyorsun e hadi düğün için çok beklemeyin, evleniyorsun ee hadi çocuk yok mu. Oluyor kızsa neden kız, erkekse neden erkek. Bir tane olsa eee yalnız mı kalacak. İki kızın olsa yazık erkek yok, iki erkek olsa yazık kızı yokÖnce erkek sonra kız olsa ay abisini örnek alacak şımarık olacak. önce kız olsa daha iyiydi, yok önce kız olsa sonra erkek çocuk olsa tüh küçük erkek çocuk oldu çok şımartılacak Kirada olsan ah bir eviniz olaydı ay gerçekten tam olarak böyle bir şey “elalem” denilen olay ya.
En sevdiğim doktor tipiValla benim aile de de genetik bende yaptırmadım 2 hamileliğimde de benim doktorum bebeğin pankreasını mahvediyor yaptırmayın dedi hem tatlıyı falan da yasakladı minimum miktarda izin vardı ayda 1 2 sefer gibi
Yani kapali hazir suttenPastörize sütten ev yoğurdu galiba
Oğlumda cinsiyeti ogrenınce renklı sıs lerden almıstım gorumce kaynanamlar falan esıme surprız yapmak ıcın gece yaktırdım mavı çıktı ben esım cok mutluyuz sankı o an yaşanmamış gıbı hımm erkek mı olsun gıbı bos tepkıler verıp sohbetlerine devam etmıslerdı o kadar kötü olmuştum ki üstüne Eltim hamıle kaldı onunda erkekti hımm olsun tavırları yıne görümcemin de ıkı erkek var bu arada eltımın ıkıncı de erkek oldu şimdi benim ilk kız torun olacak noldu mu dersın yine bir sevinç ibaresi yokKızlar merhabalar 30+ 3 teyiz. Cinsiyetimiz erkek. Sizlere çok maruz kaldığım bir konudan bahsetmek istiyorum. İstisnasız cinsiyetini öğrendiğim andan itibaren resmen mobbinge uğradım. Her duyan yandın, bittin, ay erkek çocuk mu çok hayırsız olur erkek çocukları, kız bebek bir ayrıcalıktır, neyse Allah kolaylık versin. Hep bu tarz cümlelere maruz kaldım. Hatta bugün iğne olur hemşire bile aa cinsiyeti erkek mi ama kız çocuk ayrıcalıktır dedi. Ben en başından beri sadece sağlıklı ve hayırlı bir evlat için dua ettim. Allah hepimizi sağlıklı sihhatli yavrularımıza kavuştursun. Bu tatlı ve heyecan dolu süreçte sürekli böyle şeylere maruz kalmak beni çok yordu. İnsanlar ne kadar hadsiz olabiliyor. Allah’ın nasip ettiği bir mucizeye ve hamile olan bir kadına karşı bu düşüncesizce konuşmalara ve insanoğlunun nankörlüğüne anlam veremiyorum. Böyle şeylere maruz kalanlar oldu mu yoksa benim çevrem yada denk geldiğim insanlar mı hep böyle çıktı sizler bunlara maruz kaldınız mı ve cevaplarınız ne oldu. Tekrardan hepimize sağlıklı ve mutlu hamilelikler diliyorum
Yo bende yaptirmadim zatenŞeker yüklemesi bende yaptırmadım, aile de genetik olduğu halde doktorum bebeğin tam insülin salgılamaya başladığı zamanlar bu haftalar yaptırma alt üst olur dedi. Canan Karataycıyım bu arada
Sağ ol kuzum ben de öyle yapayım o zaman kaynatma işi erime riski yüzünden sıkıntı dediğin gibiEvet aşkım ay ben kaynatırken erıtırmısım gıbı gelıyor bana hep oyuzden ılk once bıberon deterjanıyla yıkayıp durulayıp bır leğene koydum sonra kaynar su döktüm üstüne su soğuyunca çıkardım dızdım boyle
Maşallah kızYa fazla kaynatmak plastikler için benimde hiç içime sinmiyor. Zaten sırf o yüzden sağma makinesini avent alıp bir de ayrıca cam biberon aldım onu kullanıyorum. Diğer plastik parçalar için de Siveno biberon temizleyici almıştım bi de biberon fırçası aldık(resimde işaretlediğimi kullanıyorum eşim çoklu almış) önce yıkıyorum. Sonra kaynayan suya atıyorum 1-2 dakika kaynatıp suyu kapatıyorum maşa ile tutup kaynar su ile çalkalayıp alıyorum. Biberon kurutucu aldım ona koyup üstünü de peçetenin iç kısmı ile kapatıyorum toz falan uçmasın diye. Ay anlatırken yoruldumGece bu faslı yaparken uykum kaçıyor işte
Bende organızer olmasına rağmen kullanmadım bazı yerlerde çekmeceyi öldürdü sanki akordıyon olanlarda bosaldıkca saga sola egılıyor benım canımı sıkıyorKizlar bende bezleri falan yerlestirdim. Ama.soyle ki minnosumun coraplari ve agiz mendillerini falan koymak icin ufak organizerlere ihtiyacim var. Aldiniz mi hep olculer buyuk buyuk ya
Bende biseyler yapicam artikBende organızer olmasına rağmen kullanmadım bazı yerlerde çekmeceyi öldürdü sanki akordıyon olanlarda bosaldıkca saga sola egılıyor benım canımı sıkıyorcırkın duruyor
Aşkım şimdi biberonu her kullanımdan sonra kaynat su bla bla streılıze etmeye gerek yok bıberon yıkayıcısıyla sıcak suda yıkasan yeter 2-3 gunde bır strelıze edılebılır kuzumSağ ol kuzum ben de öyle yapayım o zaman kaynatma işi erime riski yüzünden sıkıntı dediğin gibi
Peki hastanede napcaz mesela diyelim temiz steril götürdük ama orada kullandık sonra orada nasıl tekrar kullanılıyor temizleme olayı nasıl oluyor
Saçma bir soruysa kusura bakma aşkım haha valla aklıma böyle ince detaylar geliyor bazen tecrübesizlik kötü biri
Maşallah kızince ince her detayı düşünüyorsun ana yüreği işte
Aşkım bak bos kalan kutu varya dıgerının ıcındekını de çıkar bırıne mendıl bırıne corap koy bende oyle yaptım fotoda bakarsan mendıl ve onluklerını koydum diğerine çoraplarınıBende biseyler yapicam artik
Orda nasıl bilmiyorum ama burda iki türlü kapalı süt var biri kartondaki uzun ömürlü süt uht diye geçiyor, bir de şişede günlük sütler var onlar biraz daha sağlıklı sanırımYani kapali hazir sutten
Bizede şey diyorlar eşimle sinir oluyoruz ah kızı siz bi görün şimdi erkek gibi olmayacak biz bu zamana kadar ne büyütmüşüz dıceksınız gıbı yorumlar gelıyor, eşimde bende diyoruz valla evlat evlattır canım oğlum cok guzel büyüttük onuda büyütürüz aynı şekil kıyasa yada birinden birini bu şekilde damgalamaya ne gerek var gıbı ama herkes dıyor , ayrıca elbet farklıdır sonucta ikiside farklı bır cocuk olacak farklı bır karakter farklı bır kısılık. Rabbim çocuklarımıza sağlık sıhhat versinÖncelikle hayırlı olsun canım benim sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağına almayı nasip etsin Rabbimbende bir kız çocuktan sonra erkek bebek bekleyen anne adayıyım. Etrafımda eşimin akrabaları da dahil bu konuda yerli yersiz konuştular kız çocuğundan sonra erkek çocuğu çekilecek dert değil, kız çocuğunu mumla arayacaksın, hele Bi doğsun 1 yaşından sonra görürüm ben seni ve daha neler neler.. Bende bu şekilde konuşanlara sadece erkek çocukları yaramaz hayırsız olmuyorlar kız çocuklarında da var diyerek sonrasında Allah bana bu duyguyu da yaşamamı nasip etti çok şükür yaşayıp göreceğiz belki tam tersi olur kim bilebilir diyerek cevap verdim. Kendi çocuklarından örnek verince de her çocuğun karakteri yapısı farklıdır nice erkek çocukları var gayet uyumlu uslu nice kız çocuğu var hayırsız yaramaz diyerek bu şekilde gelen mobinglere karşı savunma sistemi geliştirmeye çalıştım. Ama sen ne yaparsan yap milletin ağzı torba değil büzemiyorsun, haha öylemiymiş görürüz seni demeye devam ettiler bende artık he ya aynen deyip ortamdan uzaklaşıyorum. Kafana çok takma Evrene kötü enerji mesaj yollama kim ne derse desin babanın ve annenin bebekliği de önemli çocukken nasıl oldukları yani. Babası inatmış kızımda aynı şekilde inat. Oğlum bana benzeyecek uslu uyumlu olacak Allah ın izniyle (Evrene olumlu mesajı da yollayalım )
Evet yapar malesef altta batmada çok yapıyorİnsallah ya dun o kdr agridi ki cok fenaydi
Bi de ben tembelimdir ama annelikle bitti o tembellik artık ☺ Hastanede sıcak su sebili vardı hemşireler lavaboda yıkayıp sonra o kaynar su ile çalkalamamı söylediler bana canım.Sağ ol kuzum ben de öyle yapayım o zaman kaynatma işi erime riski yüzünden sıkıntı dediğin gibi
Peki hastanede napcaz mesela diyelim temiz steril götürdük ama orada kullandık sonra orada nasıl tekrar kullanılıyor temizleme olayı nasıl oluyor
Saçma bir soruysa kusura bakma aşkım haha valla aklıma böyle ince detaylar geliyor bazen tecrübesizlik kötü biri
Maşallah kızince ince her detayı düşünüyorsun ana yüreği işte
Bende akardiyon sevmiyorumBende organızer olmasına rağmen kullanmadım bazı yerlerde çekmeceyi öldürdü sanki akordıyon olanlarda bosaldıkca saga sola egılıyor benım canımı sıkıyorcırkın duruyor
O kadar çok değil ya sıkarak sağma makinesindeki gibi çıkar mı bilmiyorum. Hiç denemedimatatalya aşkım suan biberona sağmasan da olur dırek poşete sağsana sütlerini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?