O konuda da haklısın ama vajinal doğumun riskleri beni geriyor sonra bir şekilde toplanırız diye düşünüyorumBence sezeryan o anda kolay, sonrası nispeten daha zor. Normal doğum da o an zor, sonrası daha kolay.
Ayy doğru dedin, daha çok içmem lazım. Sen şimdi sadece memeyle mi besliyorsun?
Çok geçmiş olsun öncelikle sizi anlıyorum bizde depremden dolayı İzmir’de annemlerin yanındaydık o sürede 3.ye hamile kaldığımı öğrendim benzer şeyler yaşamışız ben de çok ağladım üzüldüm ama Rabbim her zorlukla beraber bir kolaylık veriyor şimdi hamilelikten dolayı insan daha hassas daha güçsüz gibi hissediyor bebeğinizde inşallah sağlıkla doğar hiç kendinizi suçlamayın basit bakmışsınız hepsi büyümüş kol kola girmiş geziyorsunuz bunları hayal edin38+6dayım , 3. Bebeğim. Öncekileri 41 ve 42de suni sancı ile doğurdum, biri beş buçuk biri 3 yaşında. Bu bebeğim korunmamıza rağmen oldu, depremden sonra öğrendik aldırmayı düşündük düzenimiz ne kadar olmayacak maddi manevi yetebilecek miyiz diğerleri de çok küçük diye ama kıyamadık. Ailemin yanına yerleşmek zorunda kaldık bu arada evimizin aldığı hasardan dolayı, ama o kadar sıkıldım ki bu durumdan şimdi doğum çok yakın ama olabildiğince geç olsun istiyorum çünkü doğumdan sonra napacağımı bilemiyorum, ailem geleni gideni sorun yapacak, çocuklara olur olmaz müdahaleler olacak, kimse bi şey demesin diye en çok ben laf edeceğim, işim sorumluluk devredilecek bir iş değil bi yandan onu yürütmeye çalışacağım. Bir böbreğinde büyüme var diğerlerine göre de kilo olarak biraz düşük, insan kendini suçluyor biliyor musunuz, istemedim diye böyle oldu diye. Bunların hepsini düşünmekten o kadar bunalıyorum ki. Yazdıklarınızı bi süredir takip ediyorum o Tatlı heyecanı yakalamak için çünkü yok bende yaşayamıyorum. Hiçbir şeyi kafanıza takmayın, sezaryen olmuş vajinal olmuş, süt yetmiş yetmemiş, kayınvalide şöyle demiş eş böyle yapmış, tek önemli olan o heyecanı yaşayabiliyor olmak inanın.
Canim bir git doktora icin rahat etsinİyi akşamlar kızlar, ben bugün doktordan geldiğimden beri kasılmam hiç durmadı. Tansiyonum 13/8'den aşağı düşmüyor, nabzım da 120lerde. Arada kasıklarıma ve belime regl ağrısı geliyor ama çok şiddetli değil. Kasılmayla beraber aşağıya çok baskı oluyor, ikisinin bir arada olduğu hiç olmamıştı. Sanki idrarımı uzun süre tutmuşum da kaçıracakmışım gibi oluyor. Acile gitmeli miyim yoksa bunlar doğum başlatacak cinsten kasılmalar değil mi? Aralıklarını bile olcemiyorum çünkü hiç geçmiyor gibi acıdan duramıyorum. Hiç bu kadar uzun sürdüğü olmamıştı.
İyi akşamlar kızlar, ben bugün doktordan geldiğimden beri kasılmam hiç durmadı. Tansiyonum 13/8'den aşağı düşmüyor, nabzım da 120lerde. Arada kasıklarıma ve belime regl ağrısı geliyor ama çok şiddetli değil. Kasılmayla beraber aşağıya çok baskı oluyor, ikisinin bir arada olduğu hiç olmamıştı. Sanki idrarımı uzun süre tutmuşum da kaçıracakmışım gibi oluyor. Acile gitmeli miyim yoksa bunlar doğum başlatacak cinsten kasılmalar değil mi? Aralıklarını bile olcemiyorum çünkü hiç geçmiyor gibi acıdan duramıyorum. Hiç bu kadar uzun sürdüğü olmamıştı.
Herkes herseyi soyluyor kuzum ya. Bana da ablam suni sanci sakin sakincok kotu diyor. Diger arkadasim sezeryan mi aman pismanlik diyor. Sinir oluyorum o yuzdenO konuda da haklısın ama vajinal doğumun riskleri beni geriyor sonra bir şekilde toplanırız diye düşünüyorum
Of sorma arada banada geliyor o hissettiklerinBoyle gordukce korkuyorum zaten dogumdan
Canım eminim yaşadıkların çok zordur o depremi yaşamak onun psikolojisi ve sonrasında yaşanan sorunlar...38+6dayım , 3. Bebeğim. Öncekileri 41 ve 42de suni sancı ile doğurdum, biri beş buçuk biri 3 yaşında. Bu bebeğim korunmamıza rağmen oldu, depremden sonra öğrendik aldırmayı düşündük düzenimiz ne kadar olmayacak maddi manevi yetebilecek miyiz diğerleri de çok küçük diye ama kıyamadık. Ailemin yanına yerleşmek zorunda kaldık bu arada evimizin aldığı hasardan dolayı, ama o kadar sıkıldım ki bu durumdan şimdi doğum çok yakın ama olabildiğince geç olsun istiyorum çünkü doğumdan sonra napacağımı bilemiyorum, ailem geleni gideni sorun yapacak, çocuklara olur olmaz müdahaleler olacak, kimse bi şey demesin diye en çok ben laf edeceğim, işim sorumluluk devredilecek bir iş değil bi yandan onu yürütmeye çalışacağım. Bir böbreğinde büyüme var diğerlerine göre de kilo olarak biraz düşük, insan kendini suçluyor biliyor musunuz, istemedim diye böyle oldu diye. Bunların hepsini düşünmekten o kadar bunalıyorum ki. Yazdıklarınızı bi süredir takip ediyorum o Tatlı heyecanı yakalamak için çünkü yok bende yaşayamıyorum. Hiçbir şeyi kafanıza takmayın, sezaryen olmuş vajinal olmuş, süt yetmiş yetmemiş, kayınvalide şöyle demiş eş böyle yapmış, tek önemli olan o heyecanı yaşayabiliyor olmak inanın.
Bu bebeklerin ne zamandan sonra kakaları azalıyorduHipp den sma geçtik sanırım 4 gün düzeldi şu an günlük kakasi gayet iyi
Amin canım Rabbim herkese nasip etsinmaşallah canımmm, yavruların gelmış.
Rabbım analı babalı buyutsun ınsallah hayırlı evlat olsunlar
Kuzum 4 ayda ortalama ama zaten her ay daha çok oturuyor düzeniBu bebeklerin ne zamandan sonra kakaları azalıyordu
Sanciya dayanamazsam diye korkuyorumOf sorma arada banada geliyor o hissettiklerin
Canım tansiyonun sınır gibi bence bir acile git orda da bi baksınlar.İyi akşamlar kızlar, ben bugün doktordan geldiğimden beri kasılmam hiç durmadı. Tansiyonum 13/8'den aşağı düşmüyor, nabzım da 120lerde. Arada kasıklarıma ve belime regl ağrısı geliyor ama çok şiddetli değil. Kasılmayla beraber aşağıya çok baskı oluyor, ikisinin bir arada olduğu hiç olmamıştı. Sanki idrarımı uzun süre tutmuşum da kaçıracakmışım gibi oluyor. Acile gitmeli miyim yoksa bunlar doğum başlatacak cinsten kasılmalar değil mi? Aralıklarını bile olcemiyorum çünkü hiç geçmiyor gibi acıdan duramıyorum. Hiç bu kadar uzun sürdüğü olmamıştı.
İşte kulak tıkamak lazım canım herkesin süreci farklıHerkes herseyi soyluyor kuzum ya. Bana da ablam suni sanci sakin sakincok kotu diyor. Diger arkadasim sezeryan mi aman pismanlik diyor. Sinir oluyorum o yuzden
Sakinlestirmek yerine felaket tellalligi yapiyorlarİşte kulak tıkamak lazım canım herkesin süreci farklı
Ben sadece meslekte gördüğüm vakalardan dolayı vajinal doğumdan çekiniyorum
Ama bu hayatta ne yaşamamız gerekiyorsa onu yaşıyoruz akışına bıraktım bende
Ben anlamiyorum bu yeni dogan bebegin neyini gormeye geliyolaren de o yüzden kabul etmedim kuzum zaten cesaret edemedim bilmediğim yerde ailemden falan uzakta olmaya
Hastanemden doktorumdan da memnunum çok şükür ama şu akraba ziyareti mevzusu geriyor beni yurtdışı gibi burada da yasak olmasını isterdimen azından hastaneye de herkes gelmesin ya biraz insan toparlansın bebeğine bir alışsın sonra eve gelsinler
Mesela yeni doğmuş bebek sonuçta sık sık emzirmek gerekecek e içeride habire millet rahat edemez ki insan belki ben çocuk tenime değsin diye bol bol üzerim açlık gezmek isteyeceğim hastanede
Bu şartlar altında yapamıyorsun işte dıdının dıdısı bile hastanede oluyor en azından eşimin ailesinde öyle
Bana bu his işte geceleri geliyor. Sanki gece hastaneye gidicem tüm şehir uykudayken tek başıma cebelleşicem dayanamıcam gibime geliyo depresyona giriyorumSanciya dayanamazsam diye korkuyorum
Sende normali mi bekliyosun canim ne zaman gozukuyor belli miBana bu his işte geceleri geliyor. Sanki gece hastaneye gidicem tüm şehir uykudayken tek başıma cebelleşicem dayanamıcam gibime geliyo depresyona giriyorum
Çok şükür sona geldik artık doktorum gece sancılanıp gelsen normal doğursan sezaryen olmanı hiç istemiyorum aslında dedi artık sabah ola hayrola diyorum canımBisey olmaz sonu guzel olacak
38+4 bitiyor bugün. Dün muayenem vardı alttan tetikledim doğması lazım 1-2 güne dedi ama tık yokSende normali mi bekliyosun canim ne zaman gozukuyor belli mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?