2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar merhaba 40 haftalık hamileyim bugün çatı muanesi oldum 1 cm açılma olmuş bebeğin kafasına dokundum sayılır dedi doktor ama nst de sancı kasılma hiç bir şey çıkmadı bende hissetmiyorum zaten. Doğum ne zaman başlar sizce açılmalar devam eder mi

Evet resmen doğumu o başlattı yoksa bebeğin geleceği yoktu valla eve gelince lekelenme oldu sabaha karşı da bebek doğdu
Ay hayırlısıyla darısı başıma eve geldiğimden beri lekelenme var başta tam kırmızıydı şimdi her idrar sonrası alıntıyla karışık geliyor muayenede de doktor kafasına dokunuyorum dedi hatta bu gece gelirse sağlıkla hayırlısıyla ne iyi olur , çok sağol

Çok sağol canım yatmadan yine duş alayim vakit bulursam. Tükenmek uzereyim artık
Kuzum yanında kimse yok mu yalnız mısın en azından 1 saat eşine verebilen?

Annelik delilik gerçekten ağlamaya yer arıyoruz topuk kanı alınırken herkes ağladığını anlatıyordu ben inanmıyordum ama dün içimi çeke çeke ağladım
Bende dün yalnız aldırdım ama soğukkanlıydım gayet sanırım bizde o ağlayan kişi eşim olur

Fındık gibi kaldı attı kilosunu minik tospam
Olsun annesi Sarperimin o Aslanın attığı kiloya gelmesi için 20 gün en az geçmesi lazım Çok şükür gayet iyi doğdu maşallah ona Aslan Aslan

Kuzum ben kısa bir süre karma çocuk servisinde çalıştım orda yenidoğana genelde inhaler olarak serum fizyolojik verirdik 1.5-2 cc kadar

Ben özellikle az az sık sık veriyorum diyet modu Ara öğün olarak da anne sütü
Az verince bizimki yırtıyor ortalığı kuzum bugün anne sütünün mlsini arttırıp 2 öğün sadece anne sütü verdim ben onları ne zorlukla sağıyorum süt pompasının 3859499494 tane zımbırtısını yıkamaktan elim ağaç kabuğuna döndü onlar içilecek !
Ya kıyamam kuzum kızım ilk testi geçemedi diye ben de çok üzüldüm kulağında su varmış ertesi hafta geçti
Kuzum cihaz Philips Kompresörlü Nebulizatör. Mesh cihazlarının filtresi çok çabuk doluyormuş bir de ilaçlı buhar vermeniz gerekirse diye partikül boyutu konulu bir şeyden bahsetti. Her cihaz ilacı olması gerektiği gibi çözemediğinden alması gereken dozu alamaz dedi son olarak da bu cihazların 5 dakika içinde tek kullanımlık bir dozu buhar halinde vermesi gerekiyormuş çünkü ilaçlar oda sıcaklığında etkisini kaybediyormuş. Biz de direkt bu maddeleri karşılayan bir cihaz ve marka tercih ettik.
Bu arada Omron marka için Avrupa ve Türkiye modelleri farklı dedi. Türkiye'deki modellerde bir belgenin olmadığını gösterdi direkt.
Çok sağol hastaneden gelince dün duş aldım sıcak suyla masaj yaptım biraz çoğalmıştı ama geri azalması mümkün mü çünkü bebeğe hala aynı mamayı veriyorum
Aktif emme yapmıyorsa geri azalması mümkün ve bebeğin boşaltamadığı sütü makine ya da elle mutlaka sağ hatta makine bile boşaltamadığında elle sağ ( en kolay sıcak duşta oluyor) ilk hafta ben o dolmayı yaşadım göğüslerim taş gibi olup ağrımaya başladı sertlikler oluştu sağarken acıdan ağladım. Sezaryen sonrasında bile öyle ağlamamıştım aman diyeyim dikkatli olun kızlar pek acılı

Canım doktor uyardıktan sonra lekelenme mi olmuştu sanki sende ? Bugün beni baya zorladı kanlı leke geliyor korkmalı mıyım normal mi bilemedim
Doktor bana kanlı akıntı gelebilir orayı uyardığım için korkma dedi. Geldiğimden beri bakıp durdum rengi çok açık pembe, kendi de çok az bi akıntı geldi başka da gelen giden yok rengi düzeldi.

Ebe de doğum başladığında kanaman olabilir, kahverengi, kırmızı vs miktarı azsa ve leke tarzındaysa korkma normal, ama akan tarzda yoğun bir kanama olursa hemen ara dedi.

Benim 2 - 3 cm açıklık var, doktor bak şimdi bebeği oynatıcam dedi aşağı yukarı salladı bebeğimi, bende hissettim. Bende de sancı yok ama doktor 1 - 2 güne doğum olabilir dedi. Yürüyüş yapıp, merdiven inip çıkın, göğüs masajı yapın, squat yapın, hurma yeyin açılma hızlanarak artabilir.

Çok şükür doğru yoldayım o zaman

Abl Ablam geliyor gündüz 1 2 saat uyumusumdur ama etkisi olmadı. Bazen 2 saati aşıyor ben uyandırıyorum.

Ben emzirirken masaj yapıyorum genelde ama yinede uyuduğum zaman sertleşme oluyor. Birde memede uyuyor ac kalıyor uyandiramiyorum gündüz bende önce mama veriyorum kendine gelsin diye sonra emziriyorum.

Çok şükür doğru yoldayım o zaman
Benim o dönemde çalıştığım çocuk doktoru böyle yaptırıyordu kuzum her doktorun da yoğurt yiyişi farklı oluyor belki farklı yaklaşan doktorlar da vardır

Ben emzirirken masaj yapıyorum genelde ama yinede uyuduğum zaman sertleşme oluyor. Birde memede uyuyor ac kalıyor uyandiramiyorum gündüz bende önce mama veriyorum kendine gelsin diye sonra emziriyorum.
Acaba biraz mama verip sonra sonra hemen emzirsen doyduğu için de göğsünü boşaltamayabilir

Kızlar 39+5 olduğum ve sinirim bozulduğu için şimdi kalkıp doğum hareketleri her ne zıkkımsa dut yaprağı çayı hurma alıp ortaya karışık bir şeyler yapıcam

Kızlar 39+5 olduğum ve sinirim bozulduğu için şimdi kalkıp doğum hareketleri her ne zıkkımsa dut yaprağı çayı hurma alıp ortaya karışık bir şeyler yapıcam
Kuzum canını sıkma o geleceği zamanı biliyor benim oğlan küçük diye doktorum 40+0a kadar gelmezse doğumu biz başlatacağız dedi.Cumartesi günü 40+0da sabah doktorumu aradım sancım yok suyum da gelmedi diye doğum yapacakmış gibi gel poliklinik bekliyorum dedi gittik usgde suyu azalmıştı doğumhaneye çıktık nstde çok hafif kasılmalarım vardı ama ben hissetmiyorum doktorum açıklığıma da baktı 3.5-4 cm açılmam vardı ancak suyu azaldığı için sezeryan oldum
Yani sen ne yaparsan yap o gününden önce gelmeyecek belki onun günü yarın belki 40ı geçirecek bilemezsin

Haklısın şimdi doktor dinledim bebek gelişimi farklıdır her bebek zamanını bekler dedi kendi kendinize hareketler yapıp bebeği doğuma zorlamayın vs ve dedi

Günaydın kızlar, 8.30 da Allah in izniyle sezeryana alacak doktorum.. dualarınıza talibim... sağlıkla sağ salim kucağımıza alalım yavrumuzu Bearhug senden de güzel haberler bekliyorum canım, bugün doğumu olan tüm arkadaşlar sağlıklı mutlu haberler ile gelelim

Doğumu daha olmayan kızlar, inşallah bir ayazda sizde sağlıkla kavusun

Günaydın, sağlıkla kolaylıkla kavuşun inşallah Bearhug siz de öyle
Güzel haberlerinizi bekliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…