2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
soyasosu kuzum nasılsın doğum yaptın mı?
Bizi sormuşsun bir türlü yazamadım uzun uzun biz yenidoğan bebek ve köpeğin aynı evde olmasını ya da tanıştırmayı bir uzmana sormamıştık. Doğumdan ertesi gün çocuk doktoru geldi, tekrar muayene etti biz o zaman sorduk evde köpeğimiz var bir şey olur mu diye o da bebeğin verem aşısı yapılana kadar aynı odada bulundurmayın dedi.Biz taburcu olacağız ama şok olduk ne yapsak bilemedik o an 2. bir görüş alma şansımız da yoktu bizde düşünmedik ve yapmamamız gereken bir şey yaptık Eve gidince Lucky ile hiç temas etmedik kendimizi odaya kapattık resmen çocuğumu dışlandım o anki psikoloji ile bu yüzden eşimde bende çok vicdan azabı çekiyoruZSonra kardeşim onu yürüyüşe çıkardı gelince kuzum direk yanımıza koştu ama biz yine bebeğe ulaşmasını engelledik kendimiz sevdik öptük kokladık ama Sarper Deniz hep eşim ve benim kucağımda olduğu için kıskandı o gece ne kadar istersek isteyelim yanımıza gelmedi kaçtı bizden Ertesi gün düşündük evet risk var tüy kaçarsa ama bizde ilk günden bebeğin her tarafını yalasın öpsün demiyoruz dedik yanımıza gelince sakşn bir şekilde ayaklarını poposunu koklattık sonra yavaşça kafasını koklattık.O şekilde iki üç gün içinde barıştı bizimle Şimdi gelip kokluyor öpmek istediğinde hayır Lucky diye ona kızmayacak şekilde telkin ediyoruz hemen geri çekiliyor.Dün dışarıdaydık eve gelince oğlanı oturma odasındaki beşiğine yatırdım eşimde bende farklı odalardaydık oğlumun yanında kimse yoktu oğlan ağlamaya başladı Lucky gitti önce beşiği kokladı uzandı ona baktı sonra benim yanıma gelip havlamaya başladı resmen bebek ağlıyor gel bak dedi
Artık yavaş yavaş onu kabullendi ve bebek olduğunun ya da onun hassas olduğunun farkına vardı bebekle iken aşırı hareketler yapmıyor
Biz de kendi bulduğumuz doktora da sorduk.Yenidoğanın bulunduğu evde kuş bile istemiyoruz ama bende şimdi o hayvanı atın diyemem,tüyünün ciğere kaçmayacağının garantisini kimse veremez,siz olabildiğince temizliğine aşılarına dikkat edin ama şöyle de bir şey var aynı evde olmaları bebeğin alerjik olmaması açısından iyi bile olur dedi.
Bizde şimdi yavaş yavaş koklatmaya devam birebir temas etmelerine izin vermiyoruz
Bebeğimiz biraz büyüsün bağışıklığı güçlensin BCG aşısını olsun işte o zaman bizim evimiz bahar bahçe olacak inşallah

Kızlar selam çok kotuyum tansiyonum 7 4 başım felaket agriyor.Cok üzüldüm oglanin sariligi 15 çıktı yatıralım dediler biz evde baksak olur mu diye yalvardım.. 2 güne geri çağırdılar ama o kadar üzüldüm ki kendime gelemiyorum bu arada burnumuz tıkalı kakamizla doğmuşuz kaç defa kan aldılar mosmor oldu oğlumun kolu sariligi çıkanlar neler yaptınız ne olur

Çok geçmiş olsun canım sarılık için en önemli şey beslenme sadece anne sütü veriyorsan aktif emiyor mu ondan emin olmalısın sık sık emzirmelisin,mama ile destekli gidiyorsan da bebeğine mamayı arttırabilirsin.Şimdi sen stres yapma kendini yıpratma bu durum herkesin başına gelebiliyor yatış verilirse de korkma burda bir gecede taburcu olan arkadaşlarımız oldu

Yeni doğanların ilk 28 gün herşeyi ücretsiz değil mi ya?
Yok canım biz Kütahya'dayız istenilen kanlar dış laboratuvarmış o yüzden çıktı bu ücret ama dediğin gibi bir şey var mı bilmiyorum ben doğum yaptığım hastaneden farklı bir hastaneye götürdüm oğluşu

SGK Anlaşmalı özel hastanelerde, yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi görmesi gereken bebeklerin sağlık harcamaları, gün sınırı yada sayısı olmaksızın SGK tarafından karşılanır ve aileden yoğun bakım için ödeme talep edilemez.

Yenidoğan bebeklerin 28 gün boyunca muayene ücretlerini SGK öder.

Yenidoğan muayene ücreti alınır mi?
Sağlık hizmet sunucuları yeni doğana verilen sağlık hizmetleri ile bu işlemlere ilişkin sunulan sağlık hizmetlerinden hiçbir ilave ücret alamazlar.

Sgk cevapları bunlar canım. Fatura aldıysanız sgk ile bir görüşün isterseniz.

Hemşirem nasılsın doğum oldu mu

Maalesef.. Kısçem tarafından yine kandırıldım
11 gibi yine bi sancı girmişti hatta baya acı vericiydi alelacele eşyaları falan kontrol ettim hatta ama bi daha da gelmedi.
Benim de uygulama sinirimi bozdu

Eklentiler

• Screenshot_2023-10-22-04-41-01-830_com.hp.pregnancy.lite.webp
    13,6 KB · Görüntüleme: 59
Kızlar merhaba aralık annesiyim eşimin işten çıkartılması ile doktor ve hastahane değişikliği düşünüyorum. İstanbul Avrupa yakası doğum için doktor ve fiyat bilgisini bana buradan veya özelden yazabilir misiniz? Rabbim tüm yavrularımızı ve bizleri korusun inşallah

Çok geçmiş olsun canım Rabbim şifa versin tez zamanda toparlasın inşallah

Şimdi kuran okuyacaktım mesajını gördüm dualarımdasın canım

Bizimde başımıza geldi canım ve 1 gece yatırdılar bizi. Bol bol emzirdim mama takviyesi yaptım. 1.5 saate bir uyandırıp emzirdim saati geçirmemeye çalıştım. Bizde hala sarılık var canım yükseldiği an yatış verecek doktor sıkı takip ediyor..

Bak 40 hafta 1 günlükte ne yazıyor
Ben sanırım hayatım boyunca ne olacaksa olsun hadi hemen dediğim için ve doğumdan da korktuğum için belirsizlik beni bitiriyor hemen olsun ve bitsin . Ayrıca yüzünü göreyim ellerini öpeyim koklayayim bu iki durum beni boğdu boğdu duvara attı

Allah esirgesin inşallah bir daha yatış verecek sebepler olmaz

Eşim de aynı böyle, net insan oluyorsa olsun artık
Sancılandığımda yüzüm değişti, hareket edemedim olduğum yerde kaldım. Eşimin yüzünü bi görmen lazım, ağzı kulaklarında el çırpıyo yaşasın geliyor kızım diye Ben burda acıdan hareket edemiyorum sen gülüyor musun dedim, hemen toparlıyor heyecandan ne yapacağımı bilemedim diyor Ben saldım şimdi eşim gün sayıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…