Evet canım dediğin gibi acil bir durum olursa bulunduğumuz yerde olsun istedik çok şükür Allah da gönlümüze göre verdiYa ne güzel böyle doktor bulmak zor hemde şehrinizde olmuş ateş olur hastalık olur(gönül ister hiç olmasın ☺ ) hemen gidebilirsiniz. Bende yoğun bakımdaki doktoru ile devam ediyorum ama hiç ısınamadım. Muayene ediyor iyi diyor geçiyor. Yani bu çocuk prematüre nelere dikkat etmem lazım nasıl takip etmem lazım gelişimini bi anlat. Hep tek tek sorarak bilgi alıyorum. Geçen kakada beyaz parçalar var diye sordum fitil o dedi geçti. Fitil olması imkansız mercimek kadar fitil koydum 3 bez değiştim hepsinde vardı. Bunu yazdım güldü bi de gıcık oldum. Pazartesi başka hastanede bi doktora gidip bakcam.
Allah analı babalı büyütsün canım kızçe beklendiği gibi iri mi nasılsın doğdu sen iyi misin?Ah benim kuzularımben cuma günü doğum yaptım. Bugün taburcu olacağım bugün tanışacaklar. Ben doktora sorduğumda hiçbir problem olmayacağını söyledi. Ama yine de insanın kafası çok karışıyor lütfen kendini suçlama. İkisi için de en doğrusu yapmak istiyor insan. Bakalım bizim tanışma faslı nasıl olacak
Canım fototerapi veriyorlar ışınla tedavi oluyor.Tabi yatarsa sık sık kan alıp değeri düşmüş mü diye bakarlar muhtemelenHem emziriyorum hem mama veriyorum kuzum mamayi mesala 30 mi ise 20 ml yemiyor diye doyuyor sandim mamayi mi sevmedi acaba bu ihtimal var mi?Yatış verilse nasıl oluyor kuzum mesala 2 defa kan aldılar Bi ilk gün Bi dün kolları morardı her yeri kan oldu açıklamada hemen kanı akıyor güvenemiyorum o yüzden onu yalnız bırakmaya yatsa beni de yanında yatırımlar mi?
Valla kendime de tuşe yapamam heraldePazartesi gidicem bende tekrar, bakalım ne yapacak. Hurma yiyor musun? Bol bol hurma ye. Bir de çok yürü. Dizlerinin üzerine çöküp iş falan yap bebeğin ağırlığı ile de açılma oluyor. Benim açıklık arttı kendim kontrol ettim biraz ama doktor kadar açmadım. 5 cm vardır. Ama sancı yok, su ve nişan gelmediEbe de sancı olana kadar gelme dedi
Kuzum ek sağacak kadar geliyor mu sütün maşallah benim oğlana anca yetiyor ya yumuşak genelde emzirirken var ama doluluk yok iki gündürBenimde oyle. Kendi sutumu sagdim dolaba koydum cok gucum olmadigi zamanlar oradan takviye yapicam asiri uykusuzn
Ayy harika çok sevindim tam aradığın gibi bir doktorKızlar bizim de bugün 1.hafta kontrolümüz vardı.Doktoru Kütahya'da bulalım takipli olalım zırt pırt Eskişehir'e gidemeyiz acil durumda diye burda ayarladık.
Doktoru baya sevdim tam aradığımız detaycı iyi bilgili bir doktor
Fiziksel muayenede her şey normal ama 40.haftada neden küçük doğduğu sende kronik hastalık var mı gebelikte enfeksiyon oldu mu vs.ayrıntılı bilgi aldı ama yine de araştıralım dedi ayrıntılı kan tetkiki ve usg istedi çocuğumdan 5 tüp kan aldılarAma maşallah oğluma sadece enjektör ucu girerken ağladı sonra emziğini verdik elimi tuttu sustu fazla huzursuzlanmadı adı gibi gerçekten güçlü olacak oğlum inşallah
Beslenme nasıl dedi anne sütü ama bazen almak istemiyor dedim emzirme eğitimi için hemşiresini aradı emzirme eğitimi aldık.Ama adam baya titiz sanırım emzirmeden önce sadece bez ile tarttılar emzirme bitince de sadece bez ile tarttılar besleniyor mu o şekilde bakıyorlarmış.
Oğlum tam 2740 gr.olmuş 1.haftada doğum kilosunu yakalamış beslenmesi iyi böyle devam dedi.
Ten tene temas önemli diye çocuğu çıplak emzirme sadece bezi kalsın dediler.
Doktor da emzirirken yanında su olacak önce sonra su içiyorsunuz 4 lt olacak azı olmaz dedi.
Salı günü sonuçlar için çağırdı.Sonuçlara göre konuşuruz bebek küçük olduğu için sık takip edebiliriz dedi
Eşim de tam aradığım doktor diyor
Canım bize de haber et ben de düşünüyorum yaptırmayıBugun bende sigortaci ile gorustum. Anne bebek yapiyorlar genelde ak sigorta ve turkiye sigortalarinda sadece bebise yapiyorlarmis canim bilgin olsun. 7 bin civari cikar diyorlar ptesi ogrenicem bende tutari
Canım emzirmek çok ciddi efor sarf ettiriyor. Kalori açığı oluşuyormuş. Mutlaka yemen lazım. Zorla da olsa ye sütün için çok önemliKızlar bende aşırı derecede iştahsızlık var.Kahvaltıyı bile doğru düzgün yapamıyorum.Dün kahvaltıdan sonra hiç bir şey yiyemedim, akşam yemek yiyemedim bir parça tahin helvası ve 2 dilim ekmek yedim o da gece 23 te akşam yemeğim buydu
Ağzım çok kuruyor suyu bol içiyorum 4 lt oluyordur muhtemelen.
Süt için bestlak damla ve su içiyorum yani, bu iştah ne zaman gelir fikri olan var mı?
Sağlıklı beslenme diye bir şey vardı ama ben unuttum 10 gündür
Canım çok geçmiş olsun, tez zamanda iyileşir çocuklarına kavuşursun inşallahAh kızlar başıma neler geldi anlatamam . 3 gündür şiddetli.mide ağrım vardı. Safra kanallarim genislemis ve taş düşmüş. Enfeksiyon olmuş. Şimdi yatış verildi bebegimden kızımdan ayrı kaldım. Ameliyat günüm belli değil. Ne kadar sürecek bilmiyorum. Servis de Enfeksiyon hastaları var bebeğini getirme dediler içim yanıyor. Şimdiden kokusu burnumda kızımın da oğlumun da . Kızım da korktu kesin nasıl duracak bilmiyorum bana dua edin nolur
Canım benimki 15 olduğunda ben de evde bakmak istedim ama sonra iyice yükseldi 20yle yatırdık ben salya sümük ağlıyordum, bizim buradaki eğitim araştırmada anneler de çocukların başında duruyor fototerapide bakımı anneler yapıyor. Yukarıda anne oteli var gidip orada dinlenebiliyordun. En yüksekten verdiler ışını sabaha 10la taburcu oldukKızlar selam çok kotuyum tansiyonum 7 4 başım felaket agriyor.Cok üzüldüm oglanin sariligi 15 çıktı yatıralım dediler biz evde baksak olur mu diye yalvardım.. 2 güne geri çağırdılar ama o kadar üzüldüm ki kendime gelemiyorum bu arada burnumuz tıkalı kakamizla doğmuşuz kaç defa kan aldılar mosmor oldu oğlumun kolu sariligi çıkanlar neler yaptınız ne olur
Ben de bu gece bir ya da iki saat uyudum ya yatağında gaz sancısı çekiyor sanki tuhafsealer çıkarıyor, kucağa alıyorum bayılıp uyuyor. Kucağımdayken uyuyakalmışım başı geriye gitmiş onun sesine uyandım öyle korktum ki arkamı yaslanmıyorum artık emzirirken, olabildiğince rahatsız pozisyonlarda emziricemBu gece oglusuma kendim bakayim dedim mahfoldum uyumuyor deliricem
Canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsünAh benim kuzularımben cuma günü doğum yaptım. Bugün taburcu olacağım bugün tanışacaklar. Ben doktora sorduğumda hiçbir problem olmayacağını söyledi. Ama yine de insanın kafası çok karışıyor lütfen kendini suçlama. İkisi için de en doğrusu yapmak istiyor insan. Bakalım bizim tanışma faslı nasıl olacak
Evet canım gerçekten baya enerji harcanıyor.Yemem lazım biliyorum ama yiyince midem bulanıyor nasıl geçecek bilmiyorum bende stres olmaya başladım artık yiyemedikçeCanım emzirmek çok ciddi efor sarf ettiriyor. Kalori açığı oluşuyormuş. Mutlaka yemen lazım. Zorla da olsa ye sütün için çok önemli
Aayyy tüh yaaa geçmiş olsun canım benimAh kızlar başıma neler geldi anlatamam . 3 gündür şiddetli.mide ağrım vardı. Safra kanallarim genislemis ve taş düşmüş. Enfeksiyon olmuş. Şimdi yatış verildi bebegimden kızımdan ayrı kaldım. Ameliyat günüm belli değil. Ne kadar sürecek bilmiyorum. Servis de Enfeksiyon hastaları var bebeğini getirme dediler içim yanıyor. Şimdiden kokusu burnumda kızımın da oğlumun da . Kızım da korktu kesin nasıl duracak bilmiyorum bana dua edin nolur
Canım 1,5 saatte bir beslenme. Sütünden emin olamiyor insan mama ver. Eğer veriyorsan arttır. Tek çare beslenmesi. Birde gündüz vakti 2-3 dk yı geçmeyecek şekilde güneşe göster bebeği. Balkon pencere artık neyse. Göbek bağı düştüyse de banyo yaptır. Benim dr göbek bağı düşmeden banyo yaptırttı bize sarılık için. Geçmiş olsun canım geçmezse de korkma hastane de 1 gece de hallediyorlar. Büyük ihtimalle sen de kalırsın yanındaKızlar selam çok kotuyum tansiyonum 7 4 başım felaket agriyor.Cok üzüldüm oglanin sariligi 15 çıktı yatıralım dediler biz evde baksak olur mu diye yalvardım.. 2 güne geri çağırdılar ama o kadar üzüldüm ki kendime gelemiyorum bu arada burnumuz tıkalı kakamizla doğmuşuz kaç defa kan aldılar mosmor oldu oğlumun kolu sariligi çıkanlar neler yaptınız ne olur
Stres oldukça da iyice sütün azalır. Dur bakalım sakin ol. En sevdiğin şeylerden başla canım. Açık hava insanın iştahını açar. Hava güzelse piknik gibi bir şey planlayınEvet canım gerçekten baya enerji harcanıyor.Yemem lazım biliyorum ama yiyince midem bulanıyor nasıl geçecek bilmiyorum bende stres olmaya başladım artık yiyemedikçe
Canim doluluk olmasina bakma sagmaya calis bende aksam o uyurken sagdim 40 cc cikti ama ne kadar cok sagarsan o kadar cok artarmisKuzum ek sağacak kadar geliyor mu sütün maşallah benim oğlana anca yetiyor ya yumuşak genelde emzirirken var ama doluluk yok iki gündür
Canim sigortadaki kadin bana dedi ki bebek 15 gunlukken ak sigorta ve turkiye sigortalari tek basina yapilabiliyor. Turkiye sigortalarini ben hic duymadim. Devlete aitmis. Suan indirim varmis oyle dediler. Ama ben kendi sigortama eklettiricem anadolu sigortaya fiyatlar ciksin bilgi vereyimAyy harika çok sevindim tam aradığın gibi bir doktor
Canım bize de haber et ben de düşünüyorum yaptırmayı
Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versinAh kızlar başıma neler geldi anlatamam . 3 gündür şiddetli.mide ağrım vardı. Safra kanallarim genislemis ve taş düşmüş. Enfeksiyon olmuş. Şimdi yatış verildi bebegimden kızımdan ayrı kaldım. Ameliyat günüm belli değil. Ne kadar sürecek bilmiyorum. Servis de Enfeksiyon hastaları var bebeğini getirme dediler içim yanıyor. Şimdiden kokusu burnumda kızımın da oğlumun da . Kızım da korktu kesin nasıl duracak bilmiyorum bana dua edin nolur
Valla ben oturuyorum emzirirken uyurum diye korkuyorum cok ezerim cocugu diye ssakin yatakta emzirme cok yorgunuz ne olur ne olmazCanım çok geçmiş olsun, tez zamanda iyileşir çocuklarına kavuşursun inşallah
Canım benimki 15 olduğunda ben de evde bakmak istedim ama sonra iyice yükseldi 20yle yatırdık ben salya sümük ağlıyordum, bizim buradaki eğitim araştırmada anneler de çocukların başında duruyor fototerapide bakımı anneler yapıyor. Yukarıda anne oteli var gidip orada dinlenebiliyordun. En yüksekten verdiler ışını sabaha 10la taburcu oldukUmarım seninki de hemen iyileşir, ışınla çok çabuk düşüyor, tekrar kontrole gidicez ama şimdi rengi falan güzel arada güneşe de çıkartıyorum beş on dk kollarını bacaklarını. Fototerapide de kan alıyorlar öğlen üç gibi yattık ertesi gün doktor kontrolünden sonra 10.30ta falan taburcuyduk iki kere kan aldılar bi de damar yolu açtılar insanın yüreği sızlıyor
Ben de bu gece bir ya da iki saat uyudum ya yatağında gaz sancısı çekiyor sanki tuhafsealer çıkarıyor, kucağa alıyorum bayılıp uyuyor. Kucağımdayken uyuyakalmışım başı geriye gitmiş onun sesine uyandım öyle korktum ki arkamı yaslanmıyorum artık emzirirken, olabildiğince rahatsız pozisyonlarda emziricem
Canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsünBebişler de anlaşır umarım
Kesinlikle ya ama ben otururken uyuyakalmışım işte kendime koltukta da güvenemiyorum, berjere geçicem artık emzirirken ama memeden hiç kopmuyor ki buValla ben oturuyorum emzirirken uyurum diye korkuyorum cok ezerim cocugu diye ssakin yatakta emzirme cok yorgunuz ne olur ne olmaz
Amin canım benim inşallahAllah esirgesin inşallah bir daha yatış verecek sebepler olmaz
Çocuğu uykudan Uyandıramıyordum iki meme çekip bırakıyordu. Sonra altını açarken ayağına vururken uyandırmayı başardım iki göğsü de verip arkasına 10 ml 15 ml mama veriyordum. Salı günü 2 de yatırdı ışık tedavisi için çarşamba günü 2 de çıkış verdiler her iki saate bir aradılar emzirme için bazen huysuzlandı erken aradılar. Yatırdığında 14.9 Du sarılık perşembe günü kontrolde 8 e düşmüştü. Olmaz olur mu faydası canım oldu tabiki. Sarılığın yükselmesi daha tehlikeli.Oy kıyamam çok çok geçmiş olsun canım günde kaç emzirme kaç mama gidiyorsun mamayi pek yemediğinden duyduğunu düşünmüştüm kaka yapmıyoruz pek 1 2 ama cisli bezimiz var o yüzden hiç anlamaidm.Siz de durumlar nasıldı canım yattığınız kaçtı faydası oldu mu yatmanın sana zahmet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?