- 11 Şubat 2023
- 619
- 1.062
- 33
- 28
Kız valla ya herkes sancin yok mu diyor hepsi rahatça bekleyecek doğumu olan içerde dogurana olacakEşim de aynı böyle, net insan oluyorsa olsun artık
Sancılandığımda yüzüm değişti, hareket edemedim olduğum yerde kaldım. Eşimin yüzünü bi görmen lazım, ağzı kulaklarında el çırpıyo yaşasın geliyor kızım diyeBen burda acıdan hareket edemiyorum sen gülüyor musun dedim, hemen toparlıyor heyecandan ne yapacağımı bilemedim diyor Ben saldım şimdi eşim gün sayıyor
Ya ne güzel böyle doktor bulmak zor hemde şehrinizde olmuş ateş olur hastalık olur(gönül ister hiç olmasın ☺ ) hemen gidebilirsiniz. Bende yoğun bakımdaki doktoru ile devam ediyorum ama hiç ısınamadım. Muayene ediyor iyi diyor geçiyor. Yani bu çocuk prematüre nelere dikkat etmem lazım nasıl takip etmem lazım gelişimini bi anlat. Hep tek tek sorarak bilgi alıyorum. Geçen kakada beyaz parçalar var diye sordum fitil o dedi geçti. Fitil olması imkansız mercimek kadar fitil koydum 3 bez değiştim hepsinde vardı. Bunu yazdım güldü bi de gıcık oldum. Pazartesi başka hastanede bi doktora gidip bakcam.Kızlar bizim de bugün 1.hafta kontrolümüz vardı.Doktoru Kütahya'da bulalım takipli olalım zırt pırt Eskişehir'e gidemeyiz acil durumda diye burda ayarladık.
Doktoru baya sevdim tam aradığımız detaycı iyi bilgili bir doktor
Fiziksel muayenede her şey normal ama 40.haftada neden küçük doğduğu sende kronik hastalık var mı gebelikte enfeksiyon oldu mu vs.ayrıntılı bilgi aldı ama yine de araştıralım dedi ayrıntılı kan tetkiki ve usg istedi çocuğumdan 5 tüp kan aldılarAma maşallah oğluma sadece enjektör ucu girerken ağladı sonra emziğini verdik elimi tuttu sustu fazla huzursuzlanmadı adı gibi gerçekten güçlü olacak oğlum inşallah
Beslenme nasıl dedi anne sütü ama bazen almak istemiyor dedim emzirme eğitimi için hemşiresini aradı emzirme eğitimi aldık.Ama adam baya titiz sanırım emzirmeden önce sadece bez ile tarttılar emzirme bitince de sadece bez ile tarttılar besleniyor mu o şekilde bakıyorlarmış.
Oğlum tam 2740 gr.olmuş 1.haftada doğum kilosunu yakalamış beslenmesi iyi böyle devam dedi.
Ten tene temas önemli diye çocuğu çıplak emzirme sadece bezi kalsın dediler.
Doktor da emzirirken yanında su olacak önce sonra su içiyorsunuz 4 lt olacak azı olmaz dedi.
Salı günü sonuçlar için çağırdı.Sonuçlara göre konuşuruz bebek küçük olduğu için sık takip edebiliriz dedi
Eşim de tam aradığım doktor diyor 
Pazartesi gidicem bende tekrar, bakalım ne yapacak. Hurma yiyor musun? Bol bol hurma ye. Bir de çok yürü. Dizlerinin üzerine çöküp iş falan yap bebeğin ağırlığı ile de açılma oluyor. Benim açıklık arttı kendim kontrol ettim biraz ama doktor kadar açmadım. 5 cm vardır. Ama sancı yok, su ve nişan gelmediglutensiz hemsire açıklık ne durumda acaba senin ne zaman randevun benim pazartesi yine alttan muayene eder belki açıklık yok der içime şey doğuyor bu sefer alttan muayene edecek doğumu başlatacak doktor ya da temenni
Rabbim kolay doğumlar nasip etsin hemşirem. Peki son soru söz adet olacakmissin gibi his geliyor mu hani eskiden bana adet olmadan önce kasıklarda hafif bir sızı/ağrı olurdu huzursuzluk mide bulantısı şimdide oluyorPazartesi gidicem bende tekrar, bakalım ne yapacak. Hurma yiyor musun? Bol bol hurma ye. Bir de çok yürü. Dizlerinin üzerine çöküp iş falan yap bebeğin ağırlığı ile de açılma oluyor. Benim açıklık arttı kendim kontrol ettim biraz ama doktor kadar açmadım. 5 cm vardır. Ama sancı yok, su ve nişan gelmediEbe de sancı olana kadar gelme dedi
Amiin son kalanlarla beraber inşaallahRabbim kolay doğumlar nasip etsin hemşirem. Peki son soru söz adet olacakmissin gibi his geliyor mu hani eskiden bana adet olmadan önce kasıklarda hafif bir sızı/ağrı olurdu huzursuzluk mide bulantısı şimdide oluyor
Canım benim geçmiş olsun. Ameliyat günü kısa zamanda belli olur inşallah. Enfeksiyon bölümü olması da kötü olmuşAh kızlar başıma neler geldi anlatamam . 3 gündür şiddetli.mide ağrım vardı. Safra kanallarim genislemis ve taş düşmüş. Enfeksiyon olmuş. Şimdi yatış verildi bebegimden kızımdan ayrı kaldım. Ameliyat günüm belli değil. Ne kadar sürecek bilmiyorum. Servis de Enfeksiyon hastaları var bebeğini getirme dediler içim yanıyor. Şimdiden kokusu burnumda kızımın da oğlumun da . Kızım da korktu kesin nasıl duracak bilmiyorum bana dua edin nolur
Çok sağol canım bakalım biSGK Anlaşmalı özel hastanelerde, yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi görmesi gereken bebeklerin sağlık harcamaları, gün sınırı yada sayısı olmaksızın SGK tarafından karşılanır ve aileden yoğun bakım için ödeme talep edilemez.
Yenidoğan bebeklerin 28 gün boyunca muayene ücretlerini SGK öder.
Yenidoğan muayene ücreti alınır mi?
Sağlık hizmet sunucuları yeni doğana verilen sağlık hizmetleri ile bu işlemlere ilişkin sunulan sağlık hizmetlerinden hiçbir ilave ücret alamazlar.
Sgk cevapları bunlar canım. Fatura aldıysanız sgk ile bir görüşün isterseniz.
Gerçekten emziğe kanmıyor,canı isterse turuyor. Yoksa emzik ağzında açıp açıp tekrar arıyorE tamam normalben aynı döngüye gunde kac kez gırıyorum emzıkle bırazda kucakta uyutmaya çalış arada memıktolar dınlensin benimki keyfıne vardı emzıkle de cok durmuyor memeye o ağız değecek
Bırakınca mı ağlıyor gaz sıkıntısı falan mı varBu gece oglusuma kendim bakayim dedim mahfoldum uyumuyor deliricem
Yok meme tek derdiBırakınca mı ağlıyor gaz sıkıntısı falan mı var
Ay o çok yoruyor bi süre sonra enerjim kalmıyor benim. İlk bulduğum kişiye alın oyalayın diyorum. Emzirmek de uyku getiriyor iyi dayanıyorsun ,ödüm kopuyor emzirirken uyucam diyeYok meme tek derdibende yatamiyorum uyuyakalirim diye. Kukuman kusugibi oturdum bekliyorum
Ah benim kuzularımsoyasosu kuzum nasılsın doğum yaptın mı?
Bizi sormuşsun bir türlü yazamadım uzun uzun biz yenidoğan bebek ve köpeğin aynı evde olmasını ya da tanıştırmayı bir uzmana sormamıştık. Doğumdan ertesi gün çocuk doktoru geldi, tekrar muayene etti biz o zaman sorduk evde köpeğimiz var bir şey olur mu diye o da bebeğin verem aşısı yapılana kadar aynı odada bulundurmayın dedi.Biz taburcu olacağız ama şok olduk ne yapsak bilemedik o an 2. bir görüş alma şansımız da yoktu bizde düşünmedik ve yapmamamız gereken bir şey yaptıkEve gidince Lucky ile hiç temas etmedik kendimizi odaya kapattık resmen çocuğumu dışlandım o anki psikoloji ile bu yüzden eşimde bende çok vicdan azabı çekiyoruZ Sonra kardeşim onu yürüyüşe çıkardı gelince kuzum direk yanımıza koştu ama biz yine bebeğe ulaşmasını engelledik kendimiz sevdik öptük kokladık ama Sarper Deniz hep eşim ve benim kucağımda olduğu için kıskandı o gece ne kadar istersek isteyelim yanımıza gelmedi kaçtı bizden Ertesi gün düşündük evet risk var tüy kaçarsa ama bizde ilk günden bebeğin her tarafını yalasın öpsün demiyoruz dedik yanımıza gelince sakşn bir şekilde ayaklarını poposunu koklattık sonra yavaşça kafasını koklattık.O şekilde iki üç gün içinde barıştı bizimle Şimdi gelip kokluyor öpmek istediğinde hayır Lucky diye ona kızmayacak şekilde telkin ediyoruz hemen geri çekiliyor.Dün dışarıdaydık eve gelince oğlanı oturma odasındaki beşiğine yatırdım eşimde bende farklı odalardaydık oğlumun yanında kimse yoktu oğlan ağlamaya başladı Lucky gitti önce beşiği kokladı uzandı ona baktı sonra benim yanıma gelip havlamaya başladı resmen bebek ağlıyor gel bak dedi
Artık yavaş yavaş onu kabullendi ve bebek olduğunun ya da onun hassas olduğunun farkına vardı bebekle iken aşırı hareketler yapmıyor
Biz de kendi bulduğumuz doktora da sorduk.Yenidoğanın bulunduğu evde kuş bile istemiyoruz ama bende şimdi o hayvanı atın diyemem,tüyünün ciğere kaçmayacağının garantisini kimse veremez,siz olabildiğince temizliğine aşılarına dikkat edin ama şöyle de bir şey var aynı evde olmaları bebeğin alerjik olmaması açısından iyi bile olur dedi.
Bizde şimdi yavaş yavaş koklatmaya devam birebir temas etmelerine izin vermiyoruz
Bebeğimiz biraz büyüsün bağışıklığı güçlensin BCG aşısını olsun işte o zaman bizim evimiz bahar bahçe olacak inşallah
Benimde oyle. Kendi sutumu sagdim dolaba koydum cok gucum olmadigi zamanlar oradan takviye yapicam asiri uykusuznAy o çok yoruyor bi süre sonra enerjim kalmıyor benim. İlk bulduğum kişiye alın oyalayın diyorum. Emzirmek de uyku getiriyor iyi dayanıyorsun ,ödüm kopuyor emzirirken uyucam diye
Gözünüz aydın Allah analı babalı sağlıkla büyütsünAh benim kuzularımben cuma günü doğum yaptım. Bugün taburcu olacağım bugün tanışacaklar. Ben doktora sorduğumda hiçbir problem olmayacağını söyledi. Ama yine de insanın kafası çok karışıyor lütfen kendini suçlama. İkisi için de en doğrusu yapmak istiyor insan. Bakalım bizim tanışma faslı nasıl olacak
Hem emziriyorum hem mama veriyorum kuzum mamayi mesala 30 mi ise 20 ml yemiyor diye doyuyor sandim mamayi mi sevmedi acaba bu ihtimal var mi?Yatış verilse nasıl oluyor kuzum mesala 2 defa kan aldılar Bi ilk gün Bi dün kolları morardı her yeri kan oldu açıklamada hemen kanı akıyor güvenemiyorum o yüzden onu yalnız bırakmaya yatsa beni de yanında yatırımlar mi?Çok geçmiş olsun canım sarılık için en önemli şey beslenme sadece anne sütü veriyorsan aktif emiyor mu ondan emin olmalısın sık sık emzirmelisin,mama ile destekli gidiyorsan da bebeğine mamayı arttırabilirsin.Şimdi sen stres yapma kendini yıpratma bu durum herkesin başına gelebiliyor yatış verilirse de korkma burda bir gecede taburcu olan arkadaşlarımız oldu
Biz de medikal parktayiz ben öğretmenim emekli sandığı bizden de aldılar canim dun 2 bin TL kan alımı ve doktor ücretine ödedik.SGK Anlaşmalı özel hastanelerde, yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi görmesi gereken bebeklerin sağlık harcamaları, gün sınırı yada sayısı olmaksızın SGK tarafından karşılanır ve aileden yoğun bakım için ödeme talep edilemez.
Yenidoğan bebeklerin 28 gün boyunca muayene ücretlerini SGK öder.
Yenidoğan muayene ücreti alınır mi?
Sağlık hizmet sunucuları yeni doğana verilen sağlık hizmetleri ile bu işlemlere ilişkin sunulan sağlık hizmetlerinden hiçbir ilave ücret alamazlar.
Sgk cevapları bunlar canım. Fatura aldıysanız sgk ile bir görüşün isterseniz.
Oy kıyamam çok çok geçmiş olsun canım günde kaç emzirme kaç mama gidiyorsun mamayi pek yemediğinden duyduğunu düşünmüştüm kaka yapmıyoruz pek 1 2 ama cisli bezimiz var o yüzden hiç anlamaidm.Siz de durumlar nasıldı canım yattığınız kaçtı faydası oldu mu yatmanın sana zahmetBizimde başımıza geldi canım ve 1 gece yatırdılar bizi. Bol bol emzirdim mama takviyesi yaptım. 1.5 saate bir uyandırıp emzirdim saati geçirmemeye çalıştım. Bizde hala sarılık var canım yükseldiği an yatış verecek doktor sıkı takip ediyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?