- 21 Temmuz 2020
- 5.332
- 9.275
- 198
En yakınlarımız dahil bayılıyo konuşmaya ya. Sen bi doktora danış kuzum en iyisi. Kilo falan kaybetmesin minikGören çok hafif sarılık var önemli değil dedi bazıları. Yarın aile hekimine soracağım. Mama verince dünyanın sonunu getirmişim gibi davranıyorlar.
İyi bari sevindim kuşum. Doktor ne dedi girmişsindir muhtemelen muayeneyeÇok şükür canım daha iyiyim ağrı sızı yok denecek kadar az bazen sancı giriyor kıvrandırıyor ama kısa sürüyor 20 30 sn kadar.. İnşallah canım benim bakalım emzirme odasında sıramız gelsin diye bekliyoruz küçük beyle
Yavaş yavaş gelecek canım sancı sen bol bol yürü varsa pilates topunda dairesel hareketler yap. Allah kolay doğum nasip etsinTeşekkür ederim hepinize,
Pozitif olmaya çalışıyorum . Suni sancı için iki kere ilaç verdiler ama hala tık yok. Sıvı beslen dedi karnım aç. Açılma yok. 6-7 saat izleyeceğiz dedi durumu. Bekliyorum. Dua edin sancı gelsin bir an önce
Ah ah annelikEvet sabah 4.15 te uyuyan bebemi bu saate kadar üç kez emzirip , birinci uyuyan bebem uyandığı için kalkış yapmış bulunuyorum , günaydınlar efenim
Bebeğine göre değişir ama ben emzirmeyi bıraktıktan sonra geceleri uyumaya başladımEn yakınlarımız dahil bayılıyo konuşmaya ya. Sen bi doktora danış kuzum en iyisi. Kilo falan kaybetmesin minik
İyi bari sevindim kuşum. Doktor ne dedi girmişsindir muhtemelen muayeneye
Yavaş yavaş gelecek canım sancı sen bol bol yürü varsa pilates topunda dairesel hareketler yap. Allah kolay doğum nasip etsin
Ah ah annelikbir daha ne zaman deliksiz bir uyku çekeriz acaba
Oyy çokmuş beBebeğine göre değişir ama ben emzirmeyi bıraktıktan sonra geceleri uyumaya başladım
O zamana kadar da 10 kez kalkardı her gece abartmıyorum
Hah bak bu süper olur işteAy nasılda katı yazmısımuykum vardı benım oğlumu ben ilkkez götürcem uc hafta sonra sakaryaya gıttıgımde. 1 yaş civarı uygun aslında gitmişken bebiş içinde sorarım en uygun zamanı
Benim kızım da 25 günlük sütünün tok tutmadığını nasıl anlıyorsun ? Memede kalmak hoşlarına gidiyor. Benimki de emmesi bitse bile göğsümde uyumak istiyor yatağına koyunca basıyor çığlığı. Bazen 3 saat uyuyor bazen 45 dk. Bazen 10 dk emiyor bazen 4 dk emip bırakıyor. Bu süreçte pek bi düzen beklememek lazım canım.Canım şu an ne kadar veriyorsun? Benim süt gerçekten hiç tok tutmuyor kızımı mamaya ağırlık vereceğim. Şu an 25 günlük 60cc veriyorum 3 saatte bir. Bazen de sağdığımı veriyorum, emzirdiğimde ise memeden çıktığı anda çığlık çığlığa aç çocuk
Hımmmm acaba bu da senin dr un seçimi mi ? Her doktor kafasına göre takılıyor olabilir miPrematüre olduğumuzdan bizim rop muayenesi oldu çok şükür iyi onun sonuçları. Göz doktoru artık düzeltilmiş 6.ayda normal kontrole geleceksiniz dedi kızlar. Muhtemelen 6.ay yani göz kontrolü
Canım insanlar ne diyorsa desin. Sen içine sinmiyorsa sütün varsa kilo alıyorsa bebeğin çiş kaka güzelse mama verme. Yok sarılıktansa mama veririm diyorsan ver gitsin. İnsanlar konuşur sen kafanı dinle. Bebeğin için en iyisini sen bilirsin. Ayrıca daha çok yeni bebeğin. Dünyaya alışmaya çalışıyor. Bir düzeni olmaması çok normal annesi. İlk 4 ay düzen beklenmiyor bebişlerdenGören çok hafif sarılık var önemli değil dedi bazıları. Yarın aile hekimine soracağım. Mama verince dünyanın sonunu getirmişim gibi davranıyorlar.
Ah canım benim annelik muazzam bir şey. En iyisini en güzelini sen bilirsin bebeğin için. Hiç endişen olmasın. Zor olacak evet ama yapacaksın.Kızlar merhaba, salı sabahı sezeryanla inşallah bebeğimi kucağıma alacağım. Uykusuz geceler şimdiden başladı bende. Heyecan korku panik karmaşık duygular içindeyim. Hayatımda hiç ameliyat olmadım ondan ayrı korkuyorum. Bebeğe desteksiz eşimle birlikte bakacağız o ayrı korkutuyor acaba bakabilir miyiz birşey olur mu vs vs. Saçma sapan bir haldeyim yani. Annem geçen yıl vefat etti öyle aman aman bir ilişkimiz yoktu ama yine de bu süreçte telefondan da olsa sesini duymak isterdim. Bir kuvvet alırdım en azından. Arkadaşlarımla iletişim halinde kalmaya çalışıyorım bu süreçte ama hep birşeyler eksik gibi. Dediğim karmaşık duygular içindeyim. Öyle içimi dökmek istedim. İyi geceler herkese..
Ya bu tarz detay muayeneler beni geriyor birazKlasik göz muayenesi değil zaten yenidoğanlar için göz arkası tümör taraması bahsedilen çok bilen giden de yok bazı doktorların 2 aydan önce yenidoğan muayenesi de yok detay bir nokta
Canım sarı sütün kıvamı katı normal süt gibi değil. O süt ilk birkaç günde bitene kadar zor çıkabilir. En iyisi banyoda sıcak su tut göğüslerine el masajı ile rahatlat. Sen sağamazsın ama bebeğin çenesi çeker o sütü canım bol bol emzir masaj yapGünde kaç kere sağım yapılıyor kızlar? Bugün iki memeyi de sagdim anca 6 7 damla sari süt geldi.. memeler taş gibi.. kızım doymuyor uyumuyor... mama dayiyoruz..
Bu memeleri nasıl boşaltıcam bi akıl lutfen
Çıktım çok şükür canım hala sızıntı var ilaçlara devam pansumana devam. Oğluşumunda sarılığı düşmeye başlamış kan almaya gerek yok gayet güzel görünüyor dedi aylık kontrole gelirsiniz artık dedi. 4200 olmuş kilosu mama vermesende olur artık dedi bir ay dolana kadar ara ara veririm diye düşünüyorumEn yakınlarımız dahil bayılıyo konuşmaya ya. Sen bi doktora danış kuzum en iyisi. Kilo falan kaybetmesin minik
İyi bari sevindim kuşum. Doktor ne dedi girmişsindir muhtemelen muayeneye
Yavaş yavaş gelecek canım sancı sen bol bol yürü varsa pilates topunda dairesel hareketler yap. Allah kolay doğum nasip etsin
Ah ah annelikbir daha ne zaman deliksiz bir uyku çekeriz acaba
Sarılığın düşüyor olmasına çok sevindim kuzumÇıktım çok şükür canım hala sızıntı var ilaçlara devam pansumana devam. Oğluşumunda sarılığı düşmeye başlamış kan almaya gerek yok gayet güzel görünüyor dedi aylık kontrole gelirsiniz artık dedi. 4200 olmuş kilosu mama vermesende olur artık dedi bir ay dolana kadar ara ara veririm diye düşünüyorum
Amin canım benim ağzın bal yesinSarılığın düşüyor olmasına çok sevindim kuzuminşallah senin enfeksiyon da hızlıca iyileşir
Hergün sizde olmalarından daha iyidir sizinkilerden öyle performans beklermSimdi huy cikardilar birde cocugu gormej icin surekli goruntulu ariyorlar. Musait misin diyeb yok
Oh maşAllah ne güzel kilosu sende kendine dikkat etÇıktım çok şükür canım hala sızıntı var ilaçlara devam pansumana devam. Oğluşumunda sarılığı düşmeye başlamış kan almaya gerek yok gayet güzel görünüyor dedi aylık kontrole gelirsiniz artık dedi. 4200 olmuş kilosu mama vermesende olur artık dedi bir ay dolana kadar ara ara veririm diye düşünüyorum
Amlyt olamamis sabah kahvaltiya geldiler. Annemin onlara hizmet ediyo olmasina sinir oluyorumHergün sizde olmalarından daha iyidir sizinkilerden öyle performans beklerm
Geçmiş olsun, cihazda durmayınca da yararı olmaz doğru diyorsun benimki de büyüdü artık durmayabilir. Hala sarı sarı ağlıyor moralim bozuluyor ama yemesi içmesi iyi olunca çok görmemeye çalışıyorum, inşallah atlatıcazKan uyuşmazlığımız yok kuşum. Hastaneden çıktık ertesi gün sarılık için kontrole gittik 16,5 çıktı foto terapi aldık. 12,5 a düştü sonra eve döndük 2 gün sonra tekrar kontrole gittik. Ciltten baktılar fena değil dediler birkaç gün sonra bir daha görelim dediler. O ara ben fena hastalandım. Sütüm kesildi çocuğu doyuramadım.. bir daha kontrole gittiğimizde değeri 18,5 a çıkmıştı. Doktor tekrar foto terapi önerdi ama biz istemedik. İlk başta yaptıklarında kızım hiç durmak istemedi cihazda. Bir daha cesaret edemedik. Doktor istemeyince mama takviyesi yapalım o zaman dedi.uzamış sarılığı anne sütü yapar merak etmeyin mamayla destekleyince toparlar dedi. Gıcık oldum madem öyle bir opsiyon vardı neden baştan desteklemedik boşu boşuna korktuk günlerce.. en son gittiğimizde de ciltten baktı şimdiye kadar ciltten baktıklarımızın içinde en düşük seviyeyi gördük. Tamamdır artık toparlar aylık kontrolünde görüşürüz dedi.
Ben de aylık kontrol için başka doktordan randevu aldım..
Aslında üst tentede tül var bakmak için de ben çocuk dışarı dönük olunca beni görmez korkar diye panik yaptımSana dönük değilse zor ya. Ben sürekli kontrol ediyorum yürürken. Örtünün ucunu küçük açık bırakıyorum ordan bakıyorum.
Sağlıkla kavuşun inşallah
İnşallah kolaylıkla gelir bebiş seni de çok zorlamadanTeşekkür ederim hepinize,
Pozitif olmaya çalışıyorum . Suni sancı için iki kere ilaç verdiler ama hala tık yok. Sıvı beslen dedi karnım aç. Açılma yok. 6-7 saat izleyeceğiz dedi durumu. Bekliyorum. Dua edin sancı gelsin bir an önce
Maşallah canım ikiniz de toparlarsınız yakında inşallahÇıktım çok şükür canım hala sızıntı var ilaçlara devam pansumana devam. Oğluşumunda sarılığı düşmeye başlamış kan almaya gerek yok gayet güzel görünüyor dedi aylık kontrole gelirsiniz artık dedi. 4200 olmuş kilosu mama vermesende olur artık dedi bir ay dolana kadar ara ara veririm diye düşünüyorum
Hiç utanma yok mu ya, kendi annemi düşündüm çok sinir oldum. Onların da çocuklarının evi değil mi ne bu misafir tavırlarıAmlyt olamamis sabah kahvaltiya geldiler. Annemin onlara hizmet ediyo olmasina sinir oluyorum
Ne sorun yaşarsa yaşasın, senin görüşmeni engelleyemez. İsterse kendi görüşmesin ama sana bu şekilde sınırlar koymaya hakkı yok.Kızlar bdv ye yazacaktım da orada insanı şişiriyorlar iyice moralini bozuyorlar sizleri samimi bulduğum için buraya yazıcam.
Eşimden boşanıcam sanırımBabam ve kardeşimle sorun yaşamıştı, ailenle bir daha asla görüşmeyeceksin dedi. Biraz konuşmaya çalıştım ya onlar ya ben velayeti de konuşuruz dedi. Ağlamaktan gözlerim şişti kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Bugün yarın doğumu var demedi çok saçma hareket ediyor ne yapıcam bilmiyorum. Ben ailemsiz yapamam. Annem zaten hasta, babam da genç değil ki bugün var yarın yoklar. Gece gece kamera şakası gibi..
Nasıl bir doktormuş o öyle ?Kızlar bebeğim gece hiç uyumuyor sürekli uyanığız ve gören hafif sarılık var diyor. Mama vermek istemiyorum ama sütüm yetiyor mu bilmiyorum. Doktor mama verme kimyasal dedi kendimi kötü hissettim.
Hep oyle. Annemde diyor bosver kizim. Sirf esimin hatrina inan kiMaşallah canım ikiniz de toparlarsınız yakında inşallah
Hiç utanma yok mu ya, kendi annemi düşündüm çok sinir oldum. Onların da çocuklarının evi değil mi ne bu misafir tavırları
Gözün aydın canım. Sağlıcakla büyüsün. Ten teması yapın, bol bol memeyi teklif et bebeğine, yatır göğsüne dokunsun kokunu alsın. Sen onun kokusunu alKızlar ben doğurdum minyon bebemiz 50 cm 2900 gr fakat süt gelmıyor
12 saati geçti hala emmek istiyor uykusuzluktan ölüyorumBana tam tersi doktor mamadan çekinme demişti o dönemde. Sarılık sadece bebeği uyuşuklaştırıp rengini açan bir şey değil ki beyni bile etkiliyor bu nasıl bir söylemFlowervillage sen ver canım 2 saatte bir 30 cc sütün varsa emiyorsa her istediğinde emzir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?