2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ben geceden bir şey anlamadım.. büyük kızım ağladı onun odasına gittim uzandım. tam o sırada ufak oğlan ağladı onu da getirdim emzirdim.kızım kardeşini görünce hiç uyumadı.ufağı uyutmaya çalıştım geri yerine koydum.
kızın yanına uzanmışken ufak olan tekrar uyandı tekrar emzirip beşiğine yatırdım kızımın yanına geldim dalmasını beklerken 1 saat geçti eşim bu sırada horul horul uyuyordu
1 saat sonra oğlanın altını açayım dedim çarşafımıza işedi.az öncede yeni çarşafa işedi.ben bu oğlanın şeyine sahip çıkamıyorum yok
Ha bir de havalar o kadar değişik ki gece oğlanın üstünde ince penye battaniye olmasına rağmen her yeri isilik oldu.petekleri mi kapatsam bilemedim ki

Gören çok hafif sarılık var önemli değil dedi bazıları. Yarın aile hekimine soracağım. Mama verince dünyanın sonunu getirmişim gibi davranıyorlar.
En yakınlarımız dahil bayılıyo konuşmaya ya. Sen bi doktora danış kuzum en iyisi. Kilo falan kaybetmesin minik
İyi bari sevindim kuşum. Doktor ne dedi girmişsindir muhtemelen muayeneye
Yavaş yavaş gelecek canım sancı sen bol bol yürü varsa pilates topunda dairesel hareketler yap. Allah kolay doğum nasip etsin
Evet sabah 4.15 te uyuyan bebemi bu saate kadar üç kez emzirip , birinci uyuyan bebem uyandığı için kalkış yapmış bulunuyorum , günaydınlar efenim
Ah ah annelik bir daha ne zaman deliksiz bir uyku çekeriz acaba

Bebeğine göre değişir ama ben emzirmeyi bıraktıktan sonra geceleri uyumaya başladım
O zamana kadar da 10 kez kalkardı her gece abartmıyorum

Günde kaç kere sağım yapılıyor kızlar? Bugün iki memeyi de sagdim anca 6 7 damla sari süt geldi.. memeler taş gibi.. kızım doymuyor uyumuyor... mama dayiyoruz..

Bu memeleri nasıl boşaltıcam bi akıl lutfen

Ay nasılda katı yazmısım uykum vardı benım oğlumu ben ilkkez götürcem uc hafta sonra sakaryaya gıttıgımde. 1 yaş civarı uygun aslında gitmişken bebiş içinde sorarım en uygun zamanı
Hah bak bu süper olur işte
Benim kızım da 25 günlük sütünün tok tutmadığını nasıl anlıyorsun ? Memede kalmak hoşlarına gidiyor. Benimki de emmesi bitse bile göğsümde uyumak istiyor yatağına koyunca basıyor çığlığı. Bazen 3 saat uyuyor bazen 45 dk. Bazen 10 dk emiyor bazen 4 dk emip bırakıyor. Bu süreçte pek bi düzen beklememek lazım canım.

Prematüre olduğumuzdan bizim rop muayenesi oldu çok şükür iyi onun sonuçları. Göz doktoru artık düzeltilmiş 6.ayda normal kontrole geleceksiniz dedi kızlar. Muhtemelen 6.ay yani göz kontrolü
Hımmmm acaba bu da senin dr un seçimi mi ? Her doktor kafasına göre takılıyor olabilir mi
Gören çok hafif sarılık var önemli değil dedi bazıları. Yarın aile hekimine soracağım. Mama verince dünyanın sonunu getirmişim gibi davranıyorlar.
Canım insanlar ne diyorsa desin. Sen içine sinmiyorsa sütün varsa kilo alıyorsa bebeğin çiş kaka güzelse mama verme. Yok sarılıktansa mama veririm diyorsan ver gitsin. İnsanlar konuşur sen kafanı dinle. Bebeğin için en iyisini sen bilirsin. Ayrıca daha çok yeni bebeğin. Dünyaya alışmaya çalışıyor. Bir düzeni olmaması çok normal annesi. İlk 4 ay düzen beklenmiyor bebişlerden
Ah canım benim annelik muazzam bir şey. En iyisini en güzelini sen bilirsin bebeğin için. Hiç endişen olmasın. Zor olacak evet ama yapacaksın. içgüdüsel bir şey hiç bir şeye yada kimseye ihtiyacın yok gibi güçlü olacaksın
Klasik göz muayenesi değil zaten yenidoğanlar için göz arkası tümör taraması bahsedilen çok bilen giden de yok bazı doktorların 2 aydan önce yenidoğan muayenesi de yok detay bir nokta
Ya bu tarz detay muayeneler beni geriyor biraz durduk yere strese soktu bak seni de.
Canım sarı sütün kıvamı katı normal süt gibi değil. O süt ilk birkaç günde bitene kadar zor çıkabilir. En iyisi banyoda sıcak su tut göğüslerine el masajı ile rahatlat. Sen sağamazsın ama bebeğin çenesi çeker o sütü canım bol bol emzir masaj yap

Çıktım çok şükür canım hala sızıntı var ilaçlara devam pansumana devam. Oğluşumunda sarılığı düşmeye başlamış kan almaya gerek yok gayet güzel görünüyor dedi aylık kontrole gelirsiniz artık dedi. 4200 olmuş kilosu mama vermesende olur artık dedi bir ay dolana kadar ara ara veririm diye düşünüyorum

Kızlar birşey soracağım sizlere. Özel hastanelerde yedidoğan yoğun bakım tedavi vs için 28 gün ücret alınmıyor di mi? Mesela sarılık çikarsa doğum yaptığımız hastanede ücretsiz tedavi olacak değil mi?

Sarılığın düşüyor olmasına çok sevindim kuzum inşallah senin enfeksiyon da hızlıca iyileşir

Oh maşAllah ne güzel kilosu sende kendine dikkat et

Geçmiş olsun, cihazda durmayınca da yararı olmaz doğru diyorsun benimki de büyüdü artık durmayabilir. Hala sarı sarı ağlıyor moralim bozuluyor ama yemesi içmesi iyi olunca çok görmemeye çalışıyorum, inşallah atlatıcaz
Sana dönük değilse zor ya. Ben sürekli kontrol ediyorum yürürken. Örtünün ucunu küçük açık bırakıyorum ordan bakıyorum.

Sağlıkla kavuşun inşallah
Aslında üst tentede tül var bakmak için de ben çocuk dışarı dönük olunca beni görmez korkar diye panik yaptım
İnşallah kolaylıkla gelir bebiş seni de çok zorlamadan sancı sırasında bol hareket et ama sancı gidince de dinlen o enerjiye ihtiyacın olacak

Maşallah canım ikiniz de toparlarsınız yakında inşallah
Amlyt olamamis sabah kahvaltiya geldiler. Annemin onlara hizmet ediyo olmasina sinir oluyorum
Hiç utanma yok mu ya, kendi annemi düşündüm çok sinir oldum. Onların da çocuklarının evi değil mi ne bu misafir tavırları

Ne sorun yaşarsa yaşasın, senin görüşmeni engelleyemez. İsterse kendi görüşmesin ama sana bu şekilde sınırlar koymaya hakkı yok.
Sinirli olduğu için öyle cümlelerde bulunmuştur. İnşallah düzelir. Boşanmak kolay bir şey değil, öyle demekle hemen boşanılmıyor. Bdv'de nice konu var, kimse öyle kolay kolay bitirmiyor.

Kızlar bebeğim gece hiç uyumuyor sürekli uyanığız ve gören hafif sarılık var diyor. Mama vermek istemiyorum ama sütüm yetiyor mu bilmiyorum. Doktor mama verme kimyasal dedi kendimi kötü hissettim.
Nasıl bir doktormuş o öyle ?
Mama zehir mi ki, verilmesin ?
Sütün yetmiyorsa, takviye olarak mama vermelisin. Emzirdikten sonra beşiğine yatır. Bir buçuk saat falan uyuyorsa rahatça , sütün yetiyordur. Ama bebek hemen uyanıyorsa, ağlıyorsa, aranıyorsa, sütün yetmiyor demektir.
Ben hem emziriyorum hem mama veriyorum. Maşallah hiç sarılık olmadık. Tok olduğu için de rahat uyuyor.

Kızlar ben doğurdum minyon bebemiz 50 cm 2900 gr fakat süt gelmıyor
Gözün aydın canım. Sağlıcakla büyüsün. Ten teması yapın, bol bol memeyi teklif et bebeğine, yatır göğsüne dokunsun kokunu alsın. Sen onun kokusunu al gelir inşallah stres yapma canım

12 saati geçti hala emmek istiyor uykusuzluktan ölüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…