2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Gözün aydın canım. Sağlıcakla büyüsün. Ten teması yapın, bol bol memeyi teklif et bebeğine, yatır göğsüne dokunsun kokunu alsın. Sen onun kokusunu al gelir inşallah stres yapma canım
Sık sık yapıyorum canım ya bi de benim göğüs ucum yokmuş üçlü göğüs nasıl hiç bilmiyordum onunla deniyoruz ama pek verimli geçmiyor 6 da doğdu ve bu saate kadar sadece bi kez mama verdiler sürekli söylüyorum karnı aç diye 2-3 saat doldu diye yok vermiyorlar sinirim bozuldu korkuyorum sarılık olacak hasta olacak diye

Darısı başıma en kısa zamanda,
Nasılsın? glutensiz hemsire sen nasılsın ? Ben geldim kontrolden . Üç cm açıklık yarın suni sancı verelim başlayalım beklemeyelim 40+2 belki kakasını yer riske girmeyelim dedi tamam dedim 25 inde seminere gideceğim ben yokken gelirse arkadaşım doğuma girer dedi. Kabul ettim hata mı yaptım doğru mu bilmiyorum korkuyorum

Kuzum bugün 33 günlük 3 saatte bir 90 cc mama veriyorum sağdığım sütleri bir öğün yapıyorum full anne sütü şeklinde onu da 90-100 cc veriyorum anca doyuyor yoksa uyumuyor ağlıyor. Gün içinde bir mama bir süt şeklinde gitmeye çalışıyorum ama sütüm az olduğu için daha çok mama ile besleniyor.
Başlarda silikon uçla falan emiyordu aynı dediğin gibi 1 saat emzir çektiğin anda ağlıyor uyumuyor neler düşündük neler ... 1 saat emdiği için insan aç olduğunu en son düşünüyor. Ama bebekler gerçekten aç doyduğu cc kadar mama ya da anne sütü ver nasıl uyuyor çocuk bebek anne kokusunu arıyor yorumunu çok romantik buluyorum (tabii ki arıyor ama sürekli memede durup çekince ağlamak açlık bence) karnı doyunca beni arayan yok çocuklar aç ondan ağlıyor ondan memeye yapışık

12 saati geçti hala emmek istiyor uykusuzluktan ölüyorum
Canım senin de dinlenmen gerek aylarca hamilelik, doğum, lohusalık derken güçten düşersin gerekirse süt sağ bir kenara koy gerekirse bir öğün mama yemiş olsun sen bir uyu. Görümcem 1 öğünü beni uyandırmadan besledi biraz uyumuşum sabah oldu sandım o kadar iyi geldi düşün

Kendi sancin mi suni mi anlamadım dün demiştin ya yarın doğuracağım diye ondan sordum :')
Ciddi bir sancım yoktu, 40+1 olunca beklemek istemedi doktor. Suni sancı ile doğum olacak, ama açılma olmayınca tam suni sancı verilmedi daha. Alttan ilaç verdiler 4 kez falan, 1 cm kadar ancak açıklık var. Ama sancı arttı bayağı.

Canım daha yeni doğmuş beslenmesi lazım. Bir de aç olsa uyumaz ki. Uyuyorsa tok olabilir karnı en geç 2 saatte beslenmeli aslında. Sen süt gelmiyor falan deme memeni ver bebeğe. Göğüs ucu aparatları oluyor onlardan alsın eşin ?

Canım sağlıcakla kavuşun inşallah güzel haberlerini bekliyoruz

Kızlar bebeklerinize kendiniz mi bakıyorsunuz?
Aile desteği ne kadar aldınız ? Özellikle ilk bebeği olanlara soruyorum. Yalnız bakmaya başlayan var mı ?

Nst de bi ara bebeğin kalp atışı düştü, oksijen ve serum taktılar şimdi, biraz toparladı dedi. Aynı şeyi bende düşünmüyor değilim. Sancım gelmeden yatış yapılıp açıklık olsun, bebek gelsin diye bekliyoruz , 41. Haftayı bekleyince de riskleri var dedi. Mecbur sözlerini dinlemek zorunda kalıyoruz.
Akşamdan karnını iyice doyur. Ben erken yemiştim yemeği, moralim bozuk olunca bidaha da yemedim. Açlık zorladı sabah biraz. Çorba, su, meyve suyu, ayran içebilirsin dedi.

Kan şekerini kontrol ediyorlar mı? Benim bebeğimin kan şekeri düşüktü, sarılık riski vardı bize kendileri hazırlayıp getirdi ilk mamayı. Biz emzirme yapmaya çalışıyorduk önce mama içsin kan şekeri düşük dediler sonra biz emzirme alıştırmaları yaptık

3te randevum vardı daha evden çıkamadım.
Afedersiniz az önce lavaboda biraz yoğun bir akıntı geldi acaba nişan mı diyorum. Rengi yavru ağzı, kavun içi gibiydi. Suyunuz nişandan ne kadar süre sonra geldi acaba sizlerde? Taksiyle gidicem ona göre depend, ped bişeyler ayarlayayım..

Anladım benim de yarın aynısı olacak inşallah çok rahat devam eder canım Allah yardımcın olsun dualarım seninle beni de bilgilendir ben de yarın dokuzda bugün senin yaşadığını yaşayacağım . Alttan nasıl verdiler fitil mi

Kızlar bebeklerinize kendiniz mi bakıyorsunuz?
Aile desteği ne kadar aldınız ? Özellikle ilk bebeği olanlara soruyorum. Yalnız bakmaya başlayan var mı ?
1 ay dolana kadar yanımda birileri vardı ama daha çok ev işlerine yardımcı oldular, bebeğimle ben ilgilendim. İlk günler dikişlerim acıyordu görümcem falan aldı altını ben emzirme yaptım o günlerde sadece. Birkaç gündür de eşim evdeydi bugün tam anlamıyla baş başayız, kimse yok babamızı işe gönderdik bakalım nasıl geçecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…