- 20 Eylül 2022
- 1.251
- 1.485
- 63
Kilo kaybetmemiş bugün topuk kanı için gittik oradaki hemşire dedi. Mama vermene gerek yok sık sık emzir dedi rahatladım.En yakınlarımız dahil bayılıyo konuşmaya ya. Sen bi doktora danış kuzum en iyisi. Kilo falan kaybetmesin minik
İyi bari sevindim kuşum. Doktor ne dedi girmişsindir muhtemelen muayeneye
Yavaş yavaş gelecek canım sancı sen bol bol yürü varsa pilates topunda dairesel hareketler yap. Allah kolay doğum nasip etsin
Ah ah annelikbir daha ne zaman deliksiz bir uyku çekeriz acaba
Yok yok demez o bir an galayana geldi onu anliyorum benimle ayni anne babasiAra ara bahsediyordu zaten büyük sevgi açlığı var. Annesine çok kızıyor, neden benimle yeterince ilgilenmedi diye. Ailesi çok varlıklı, babası da istediğin kadar para vereyim aman benden ilgi bekleme gibi konuşmuş hep. Eşim benimle ilgilenin dedikçe neye ihtiyacın var, ne istedin de almadık, en pahalı okullarda okuttuk herşeyin en iyisini aldık demişler hep. Maddiyatla maneviyatı kapatmaya çalışmışlar. O yüzden kolay kolay sevemiyor kimseyi.
Açmayı düşünmüyorum zaten. Sadece doğum başladığında annemi ararım ona da bişey derse dananın kuyruğu kopar herhalde
Açlık ile meme isteğini az çok ayırıyorum canım. Anne kokusu için de istiyorlar ama onda öyle iştahla emmiyor bildiğin keyif yapıyorBir de benimki de 3 saatte bir 90 cc içiyor. Bana dr çok kilo almış diyince gıcık olmuştum seninde aynı işte. Acayip kuruldum doktora Çocuk aç aç dicektim
Biz kalça ve karın ultrasonunu 1 ay dolunca verdik canım.Bana onu diyen direkt göz doktoru canım çocuk doktoruna sormadım. Bi de bugün kalça ultrasonu oldu sorun yok. Sanırım 2 aylık olunca yapılıyormuş o da
Ben de kamera istiyorummmBen 3 saatte bir uyandırdım.
Alt değiştirme+emzirme+mama+ gaz çıkartma+ uyku rutiniyle geçti bütün gün çok şükür. Son rutinde uyutmadım. Uzanıp bakıyordu, onunla konuştum yarım saat. Şimdi hala uyanık, emzik verdim.
Eşimin gelmesine az kaldı.
Daha önce bir kere yarım gün yalnız kalmıştım ve felaket ağlamıştı. Çok şükür sıkıntısız gidiyor bugün. Yalnız bebem uyurken de rahat hareket edemedim hiç. Sürekli kamera ile izledim. Ve uyanıp ağlayacak diye ödüm koptu
Ayrıca hiç ev işi, yemek vs yapmadım. Onlar zamanla :)
Eşin işe gittiğinde yalnız olarak bakmaya başladın mı ? Onu soruyorum kuzum :)
Benim de öyle kuzum süt maalesef kalıcı görünmüyorAynı durumdayız resmen :) bir saat emince doydu düşünüyorum ama yok mamaya karşı olanlar görse o ağlamasını gelip kendileri mama verirler öyle yırtıyor kendini
Benimde sütüm aynı senin gibi 7 saat sağmasam anca toplam 80 cc çıkıyor maalesef
Çok abartıyorlar ya sağlık konusunda cidden vatanım da vatanım ...Gerçekten Türkiye’min gözünü seveyim hiçbir şey kontrol ettikleri yok ya bebekte , mamayı zorla aldım resmen napayım süt gelmiyor verin yani niye diretiyorsunuz 10 kez istemişimdir ben de ayağa kalkıyorum zaten dikiş var tansiyonum düşüyor hemen çarpıntım oluyor anca yüzümü yıkıyorlar yukarı bak diyorlar ne bi tansiyon ne bi şeker bakmadılar bende
Doktora gidip geldim nişan olmayabilir, ama doktor baya karıştırdı gelir herhalde artıkCanım ben senin sorunu gördüm geç mi kaldım bilmiyorum ama akıntıyla ilgili bi soru yazmıştın bu arada bugün gelmeseydi yarın suni sancı alacaktım benim gebelik boyu hep l kavun içi sarı gibi akıntım oldu ama dün böyle 7-8 gibi löp diye bi akıntı geldi renk aynı olunca konduramadım bi de malum hep sahte belirti olunca10 da uyudum 12 de suyum sızıntı olarak geldi duş aldım hiç sancım yoktu hastahaneye geldik saat 1 di 1 cm açıklık vardı ebe işte nstye bağladı 5 gibi bakacam tekrar açıklığa dedi 4.45 te eşime dedim koş çağır bebek geliyor 7 cm olmuş hemen doğuma aldılar 6 da doğdu acılı kısımları tümm doğumlardan sonra konuşuruz ama süte çok canım sıkılıyor
Her gören mama verme diyor. Bugün kilosu tartıldı artma var diye hemşire sen emzir dedi. Cumartesi günü yengem gelmişti o kadar kötüydüm ki bebeği ona emzirttim o kadar iyi geldi ki. Dikiş yerlerimden dolayı oturup emziremiyorum yoksa saatlerce de emziririm sorun değil.Canım senin de dinlenmen gerek aylarca hamilelik, doğum, lohusalık derken güçten düşersin gerekirse süt sağ bir kenara koy gerekirse bir öğün mama yemiş olsun sen bir uyu. Görümcem 1 öğünü beni uyandırmadan besledi biraz uyumuşum sabah oldu sandım o kadar iyi geldi düşün
İnşaallah, bende öyle umut ediyorumYok yok demez o bir an galayana geldi onu anliyorum benimle ayni anne babasi
Ya ben de dikişten oturamıyoruz pozisyon ayarlayamıyorım asla daha hiç uyuyamadım bile dikiş batıyor, ne zaman rahatlamıştın canım sonradan bu emme de düzeldi miBiz kalça ve karın ultrasonunu 1 ay dolunca verdik canım.
Neresi çok ya 90 cc nin 90 a benim doktorum çok demedi çocuklar aç cidden
Ben de kamera istiyorummmböyle zor oluyor gidip gidip bakmak. Memnun musun canım paylaşır mısın?
Hiçbir şeye yetişemiyorum bebeğe yeteyim yeter diyorum dünden kalan yemeğim vardı yarına Allah Kerim, bulaşık makinesini zor boşaltıyorum resmen
Benim de öyle kuzum süt maalesef kalıcı görünmüyordün inat ettim kendisi emip boşaltsın göğüsleri üzerine sağdıklarımı vereyim dolaptan diye yırtındı eşim dayanamadı mama yapıp gelmiş
Çok abartıyorlar ya sağlık konusunda cidden vatanım da vatanım ...
Normal doğum zorlaması, anne sütü zorlaması? Doğal olan her zaman içinde bulunduğun duruma uygun olmuyor maalesef
Kızımın ilk kanında kan şekeri düşüktü sarılık değeri sınırdaydı bu yüzden uykuya meyilliydi dikislerden tam oturup tutamadığım için de tam bir emzirme yapamadık ilk saatlerde mama verdik. Hatta mama verdiğimiz halde her saat gelip kan şekerine baktılar. Bana da gelmişken tansiyonunu bakalım deyip deyip baktı hemşire
Oh iyi bari çok sevindim kuzucummKilo kaybetmemiş bugün topuk kanı için gittik oradaki hemşire dedi. Mama vermene gerek yok sık sık emzir dedi rahatladım.
İnşallah güzel geçecek Allahın izniyle Rabbim şuanki sıkıntını da biliyor eminim yardımcın olacakDoktora gidip geldim nişan olmayabilir, ama doktor baya karıştırdı gelir herhalde artıkMaşaallah ne güzel çabuk gelişmiş. 12 saat sancı çekenleri okumuştum Allahım şu kalan son gebeciklere de su gibi gelip geçecek doğumlar nasip et ya Rabbim Süt de zaten normalde 2 3 gün içinde iniyormuş yavaş yavaş kafaya takma, takarsan gecikir asıl. Bol bol sütler olsun
Mama veriyorum belli aralıklarla ama gaz sancisindan içemiyor çok.12 saattir emziremezsin canım ya sana da yazık. Mama ver neyi bekliyorsun
Hafta sonu abimin esine emzirttim belki ondan olabilirOh iyi bari çok sevindim kuzucumm
Kız o bi kere emzirmiştir sen hepHafta sonu abimin esine emzirttim belki ondan olabilir
Benimki de aynı kuzum. Emmesi falan iyi diye görmezden geliyorum ama çene çevresi falan sarı yani hala.. böyle böyle düzelecek biraz sabrGeçmiş olsun, cihazda durmayınca da yararı olmaz doğru diyorsun benimki de büyüdü artık durmayabilir. Hala sarı sarı ağlıyor moralim bozuluyor ama yemesi içmesi iyi olunca çok görmemeye çalışıyorum, inşallah atlatıcaz
Tabi tabi eşim okula gittiğinde yalnızım. Eşim yokken banyo yaptıramıyorum. Bazen kakası çok oluyor beline kadar falan o zamanlar yıkamak istiyorum ama tek başıma cesaret edemiyorum. Onun dışında iyiyiz evde anne-kızBen 3 saatte bir uyandırdım.
Alt değiştirme+emzirme+mama+ gaz çıkartma+ uyku rutiniyle geçti bütün gün çok şükür. Son rutinde uyutmadım. Uzanıp bakıyordu, onunla konuştum yarım saat. Şimdi hala uyanık, emzik verdim.
Eşimin gelmesine az kaldı.
Daha önce bir kere yarım gün yalnız kalmıştım ve felaket ağlamıştı. Çok şükür sıkıntısız gidiyor bugün. Yalnız bebem uyurken de rahat hareket edemedim hiç. Sürekli kamera ile izledim. Ve uyanıp ağlayacak diye ödüm koptu
Ayrıca hiç ev işi, yemek vs yapmadım. Onlar zamanla :)
Eşin işe gittiğinde yalnız olarak bakmaya başladın mı ? Onu soruyorum kuzum :)
Ya sarılıkta evet uyur doğru haklısın.Bende öyle düşünmüştüm aç olsa ağlar uyumaz diye kan şekeri düşüyormuş uyku hali oluyormuş canım sarılık böyle böyle yükseliyormuş yani en azından çocuk doktoru ve fototerapi deki hemşireler böyle söyledi
Canım lansinoh hakiki zeytinyağ sarı kantaron yağ sürüyordum ben yara iken. Bunlardan hangisi daha etkiliydi bilmiyorum ama geçti çok şükür. Bende ağlıyordumKızlar ben artık meme verirken ağlıyorum ya. Göğüs ucum yara. Gümüş kapak, kalkan, lansinoh krem hak getire ölüyorum sanki acısından.. var mı bir öneriniz ya Allah rızası için
Doyduğunu bilmek beni çok rahatlattı sanırım 5 kere emzirmistirKız o bi kere emzirmiştir sen hep
Çok haklısın keşke kaynanan da briaz düşünceli olsaAmlyt olamamis sabah kahvaltiya geldiler. Annemin onlara hizmet ediyo olmasina sinir oluyorum
Kuzummm sağlıkla büyüsün hoşgelmişşşAllah razı olsun çok sağol
Benimkide çok kötü yara bazen içimden bişey kopuyor gibi oluyorKızlar ben artık meme verirken ağlıyorum ya. Göğüs ucum yara. Gümüş kapak, kalkan, lansinoh krem hak getire ölüyorum sanki acısından.. var mı bir öneriniz ya Allah rızası için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?