- 20 Eylül 2022
- 1.251
- 1.485
- 63
yani uyuduktan sonra denemeliyim elle mi dahi iyi yoksa elde sağma makinesiyle miSağım yapmak için min bi saat emmemiş olmasına dıkkat et yoksa 10 ml 20 ml anca çıkar
Sağ bı bak bakalım..ama gündüz emme miktarını artirabilirsin...her mama verişinde meme boş olsa bile önce emzir sonra ver mamayı....bebeğin çekişiyle makine bir olmuyor birde bebekler emerken vakumlamak dışında arada memeyi dili ile titretip süt üretimini tetikliyorlar o yüzden sağmak yerine her zaman önceligin emzirmek olsunBenim o kadar sütüm olmuyor ya gece az fazla oluyor gündüz hiç olmuyor mama veriyorum o yuzden. Bende sağarsam belki artar diye düşündüm ama daha önce hiç sağma da yapmadım deneyipte öyle bakacağım ne kadar çıkıyor artan sütüm.
Manuel de cok verım alamayabilirsin ama dene , ilk başta gelmeyebilir bi süt inme süresi var ya sonra iner emme gibi düşün bebek daha çabuk indiriyor bu sütü malum elinle yorulabılırsın biraz oyuzden dene bakalım amayani uyuduktan sonra denemeliyim elle mi dahi iyi yoksa elde sağma makinesiyle mi
Aynen öyle o yuzden makıne ile cıkan ml Me cok takılmamak gerekiyor takılınacaksa hiç sağmamak daha iyi psikolojik etkileniyorsak yanıSağ bı bak bakalım..ama gündüz emme miktarını artirabilirsin...her mama verişinde meme boş olsa bile önce emzir sonra ver mamayı....bebeğin çekişiyle makine bir olmuyor birde bebekler emerken vakumlamak dışında arada memeyi dili ile titretip süt üretimini tetikliyorlar o yüzden sağmak yerine her zaman önceligin emzirmek olsun
Ayrıca makinenin cekemedigi sütü bebek emerken alabiliyor ben bunu denemiştim bı keresinde makineyle sağım yapmıştım bı sure sonra makine alamadı sütü göğsüm boşaldı hiç süt gelmedi sonra hemen peşine aynı memeyi emzirdim oğlum cuk cuk emdi yuttu...sadece sağım yapmış olsaydım memede süt bitti diye düşünecektim ama kalan süt gayette duyurmuştu oğlumu
Ay doğum yapmadan bu konuda yazmıştım sana memeyi doğru kavraması lazım vs diye şimdi aynı şeyi bende yaşıyorum kızımda saklatiyor surekli kaçırıyor memeyi ben düzgün kavramamasina bagliyordum sütun tazyikinden olacağını dusunmemistim daha dikkat edip bı bakayım on sütü aldığım memede de saklatacak miBenim kızımın da uymayan tek şeyi kilosu. Kilo alımı gayet iyi aynı sizinki gibi. Gazı oluyor ama çok şükür kolay çıkıyor gazı. Fışkırır tarzda 2 kez kustu şimdiye kadar. Benim en çok takıldığım şey cuk cuk ses çıkarıyor memeyi damağından kaçırıyor. Bu arada hava yutuyor işte gaz oluyor sonra
Sarılığı var mı ki ? Uyumayan bebek gördük de uzun saatler uyuyan bebek görmedik. 2-3 saatte acıkması kazım kan şekeri düşer beslenmesi gerekir.
Hayırlı uğurlu olsun.Allah analı babalı büyütsün
Allah razı olsun şuan dik oturur pozisyondan hafif yatık şekilde yatıyorum. Hastanede kalınıyormuş normal doğumda 1 gece.glutensiz hemsire canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün...dikiş içinde önerim çok ayakta kalma uzun süreli üstüne oturma ilk günler mümkün mertebe yatakta kal....ben sürekli baticonla yıkadım...ilk doğumumda benimde iç tarafta yirtigim coktu salaklık yapıp ben iyiyim dedim her işimi kendim yaptım hiç yatmadım...bide tecrubesizlik emzirirken beceremedigimden oturur pozisyonda saatlerce kaldım vs...1 ay civarı artık ayakta duramıyordum ağrıdan.meger bütün iç dikişlerim ödemli kaynamış..o yüzden bol bol dinlen canım
Ayrıca doğum esnasında bende sezaryen niye olmadim dedim suni sancı inanılmaz zorladı.eve geldim annemlere bı daha olsa kesinlikle sezaryen isterim alttan dikisim olacağına üstten olur o kadar sanciyi da çekmem dedim...ama 2 hafta geçti doğumdan.. yok ya normal doğum en iyisi moduna girdim yine
AminGözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün inşallahsağlık huzur mutluluk getirsin çitlembik ailesine yuvasına
Amin, elhamdulillah şükür kavuştukGözünüz aydın, kavuştunuz sonunda. Sağlıkla büyüsün minik
2 saat gezinin acısı mı çıkıyor şimdiBu aksam oğlumla dışarı çıktık, Linoş babasında hiç uyumamış 7.30 tan beri uyanık resmenazcık 40 ml sütüm vardı mızırdarsa içirirsin dedim biberonla ilk sütünü de içti hanım ıkı saatcık de olsa kafa dağıtmak iyi geldi Şimdi hala uyumayan bebemi uyutmaya çalışıyorum
Memeyi hangi şekilde tutarsam tutayım oluyor. Mevzu cidden süt fazlalığı ve hızıAy doğum yapmadan bu konuda yazmıştım sana memeyi doğru kavraması lazım vs diye şimdi aynı şeyi bende yaşıyorum kızımda saklatiyor surekli kaçırıyor memeyi ben düzgün kavramamasina bagliyordum sütun tazyikinden olacağını dusunmemistim daha dikkat edip bı bakayım on sütü aldığım memede de saklatacak mi
Önce emziriyorum ama gündüz bir damlayı çok zor çıkarıyorum o yüzden mamaya dönüyorum. Sagmayi deneyeyim mama yerine süt verebilirimSağ bı bak bakalım..ama gündüz emme miktarını artirabilirsin...her mama verişinde meme boş olsa bile önce emzir sonra ver mamayı....bebeğin çekişiyle makine bir olmuyor birde bebekler emerken vakumlamak dışında arada memeyi dili ile titretip süt üretimini tetikliyorlar o yüzden sağmak yerine her zaman önceligin emzirmek olsun
Ayrıca makinenin cekemedigi sütü bebek emerken alabiliyor ben bunu denemiştim bı keresinde makineyle sağım yapmıştım bı sure sonra makine alamadı sütü göğsüm boşaldı hiç süt gelmedi sonra hemen peşine aynı memeyi emzirdim oğlum cuk cuk emdi yuttu...sadece sağım yapmış olsaydım memede süt bitti diye düşünecektim ama kalan süt gayette duyurmuştu oğlumu
İnanır mısın hala uyumadı tekrar memeye geçtik2 saat gezinin acısı mı çıkıyor şimdikıyamam
Memeyi hangi şekilde tutarsam tutayım oluyor. Mevzu cidden süt fazlalığı ve hızıön sağımla fark ediyor evet. Ama benim çingene kızım fazla süte alıştığı için sinirleniyor süt az gelirse fffff
Ozaman kullanabiliyoruz direk bende sorarım artık pazartesi salı gibi asmyeBizimki 5.gün kontrolünde doktor yaznıştı başka bi marka rezene zeytinyağı karışımı etki etmedi pek, sağlık ocağındaki ebe de bunu dene dedi ondan eczaneden kafama göre aldım
İnanırım. Benimkide 9dan beri ayakta kaç kez emme savaşı verdik bilmiyorumİnanır mısın hala uyumadı tekrar memeye geçtikbu arada benımkı de genelde ilk süt inerken tıkanıyor ama tazıklı bi sütüm yok aslında , ön süt herturlu hızlı iniyor ilk aslında
Şaklatma tüm emme boyunca devam etmıyorsa sorun değil bence
Sağlıkla kavuşmuşsunuz çok şükür canım. Sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallahElhamdulillah doğum yaptım
Ay şok oldum şuan annesi babası anneanne dedesi herkesi arayıp hastaneye çağırdı ben
Allah razı olsun
Uyandı neyseki yedi şimdide bakıyo uyumuyor annelik çok zormus.Benim kızımın da uymayan tek şeyi kilosu. Kilo alımı gayet iyi aynı sizinki gibi. Gazı oluyor ama çok şükür kolay çıkıyor gazı. Fışkırır tarzda 2 kez kustu şimdiye kadar. Benim en çok takıldığım şey cuk cuk ses çıkarıyor memeyi damağından kaçırıyor. Bu arada hava yutuyor işte gaz oluyor sonra
Sarılığı var mı ki ? Uyumayan bebek gördük de uzun saatler uyuyan bebek görmedik. 2-3 saatte acıkması kazım kan şekeri düşer beslenmesi gerekir.
Sağdığın zaman mı daha dolu hissediyordun canımYok yaaa mochi sebep olmamıştır bence. Hormonal bişey sankiama ben de dedim ki azalsın biraz takmadım cidden benim de göğüslerimde ki doluluk azaldı sanki.
Emzirme yastığı kullanarak konuların o tutuşu ? Nasıl yaptın ben de yapam
Bende sağdıktan sonra veriyordum 30 ml anca çıkıyor diyorum bu çocuk nasıl doyuyorSağım yapmak için min bi saat emmemiş olmasına dıkkat et yoksa 10 ml 20 ml anca çıkar
Elhamdulillah çok şükürSağlıkla kavuşmuşsunuz çok şükür canım. Sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallahBak babalık güncellemesi geliyor demek ☺
Ben genelde hep emziriyorum ama gündüz yorgunluktan sütüm olmuyor uykusuz kaldigim için mama yerine süt vereyim dedim de beceremyecegim sanırımSağ bı bak bakalım..ama gündüz emme miktarını artirabilirsin...her mama verişinde meme boş olsa bile önce emzir sonra ver mamayı....bebeğin çekişiyle makine bir olmuyor birde bebekler emerken vakumlamak dışında arada memeyi dili ile titretip süt üretimini tetikliyorlar o yüzden sağmak yerine her zaman önceligin emzirmek olsun
Ay denedim ama aşırı yorucu bıraktım 5 ml anca çıktı gece üstüne sagsam ne olur yoksa başka yere mi sağmalıyımManuel de cok verım alamayabilirsin ama dene , ilk başta gelmeyebilir bi süt inme süresi var ya sonra iner emme gibi düşün bebek daha çabuk indiriyor bu sütü malum elinle yorulabılırsın biraz oyuzden dene bakalım ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?