En azindan azcik uyuyabilelim fazlasinda gozum yokHevesini kırmak gibi olmasınDüzen için erken sanki ama nereye kadar böyle gitse kardır
Bazı meme uçlarında delik sayısı fazla olurmuş ve süt tazzikli gelirmiş. ASM deki hemşirem öyle demişti bana. Benim de sağ memede aynı durum var. Çocuk emmeye başladığında hep boğazına kaçıyordu tıkanıyordu öksürüyordu. Sütünü biraz sağ öyle ver memeyi demişti.Benimki de boğuluyor yetişemiyor sütün hızına nefes nefese kalıyorKesin hiperlaktasyonum. Tüm belirtiler var. Ön sağım yapmak lazım bir de pozisyon değiştirmek lazım. Şimdi uyuyor uyanınca futbol tutuşu deneyeceğim
O zamn kesin bir yerden hava alıyordur. Teşekkür ederim ☺Makinenin herşeyi iyice oturmuş olmalı,bi yerden hava alırsa çekmiyor. Bir de meme ucunu tam ortala. Bazen çekmiyor kapatıp tekrar bi aparatları kontrol ediyorum, meme ucuna dikkat ediyorum tekrar çalıştırıyorum oluyor. Hadi bakalım kolay gelsin ☺
Kuzum o toplara hıc gırme saatinden saatıne makınenın gücüne göre bıle degısır gelen sut bebegın emdıgı her zaman daha fazladır zaten , makınede 30 çıktı dıyelım bebek onun ıkı katını çekiyordurKızlar tek meme sagiminda ne kadar süt gelirse süt yeterli diyebiliriz?
Of sütüm var mı yok mu anlayamıyorumKuzum o toplara hıc gırme saatinden saatıne makınenın gücüne göre bıle degısır gelen sut bebegın emdıgı her zaman daha fazladır zaten , makınede 30 çıktı dıyelım bebek onun ıkı katını çekiyordur
Hayatım Manuelle iyi bile cıkartmıssın onun gücü çok çok daha az , denemeden bilemezsin. Ha için rahat etmiyorsada ver gitsin ya kendını bu kadar üzme, eğer mama içsin ya sıkıntı yok diyorsan devam ama sadece emsın gibi bi isteğin varsa başkaOf sütüm var mı yok mu anlayamıyorumsürekli emmek istiyor arada 30 ml mama veriyorum günde 3 kez Dr bir iki gün daha ver kes dedi ama ya sütüm yetersizse diye kesemiyorum. Eşim makine almış manuel onunla bugün denedik 15 dk da yaklaşık 30 ml geldi.
Kaynattınmı canımKızlar kuru dut kürünü deneyin ben inanmadım yaptılar kuru dutu suyla kaynatıp içiyosun resmen memeden süt aktı durduğu yerde
Anladım canım ben artar belki diye sağıyorum birde işe başlayınca biriksin diye ama o kadar birikmiyor yetmez o zaman için zamanlar peki emdikten sonra yapılan sağımda artar mı?Kuzum makıne bebek gıbı degıl o yuzden bıraz beklemiş olması gerekıyor memenın güzel süt çıkması için
Bizim ki gece 2 de yattı 4-6-8-10 olmak üzere uyandık bu gece memeye koydum çokta durmadı geri uyuduDeğil mi ama bugün gündüz slingle sabah 12den 17ye kadar 1 kez uyandı 4.5 saat ancak uyudu sonra party hard
21.30 gibi duş aldırdık sonra masaj emme felan derken 1.5 saat uyumuş nasıl 16 saatte max 9 saat uyuyabilir ki yarın asm de izlem günü ebe ile bi konuşacağım bakalım
Oh mis valla senin yerine ben sevindimBenim de yalnız çıkmaya o kadar ihtiyacım var ki ev boğuyor sanki her gün dışarı çıksam da oğluşla çıkıyorum ama 2 saat onsuz takılmaya ihtiyacım var Bende sen gibi gebelikte çok sosyaldim normalde de çok sosyal bir insanım zaten ama buraya yeni taşındık şu an hiç arkadaşım yok arkadaş edinecek ortam da yok.Bir kaç ay Eskişehir'e gittikçe ya da kociişle ve oğlanla ancak sosyalleşirim
Bende akşam emzirip arkasına sağdım papatyanın dediği gibi 30 ml ancak oldu ama emdiği için göğsü boşalttı muhtemelen diye düşünmüştüm tecrübeli anne de öyle demiş
Nasılsınız şimdi ne yaptınız?Yok malesef 2 saat dediler bekliyorum.. eve getirdim şimdi..
Bizimki bazen 2 te yatıp 7 de kalkıyor bazen 2 te yatıp 3 buçuk belli olmuyor uyandırmıyorumda kendi acıkınca uyanıyor diye yanlış mı yapıyorum acabaGece bizimde 3,5 saat oluyor bazen nadiren 4 e çıktığı da oldu ama istemiyorsa almıyor zaten versen de. Ya da mesela 90 lık mama yiyorsa gece 70ini falan içip bırakabiliyor. Bende zorlamıyorum
Kuzum öncelikle ilk 15 gün ben iki saatte bi besledim,5 saat cok fazla 9 gunluk bir bebek için max 3 saatı gecırme geceleri bi hafta daha dikkat et sonra dediğin gibi yap , emzırdıkten sonra sağım evet süt arttırır uyarılmaya devam ediyor çünküKaynattınmı canım
Anladım canım ben artar belki diye sağıyorum birde işe başlayınca biriksin diye ama o kadar birikmiyor yetmez o zaman için zamanlar peki emdikten sonra yapılan sağımda artar mı?
Bizim ki gece 2 de yattı 4-6-8-10 olmak üzere uyandık bu gece memeye koydum çokta durmadı geri uyudubelki 10 dk yetiyordur diye düşündüm uyuduğuna göre
Nasılsınız şimdi ne yaptınız?
Bizimki bazen 2 te yatıp 7 de kalkıyor bazen 2 te yatıp 3 buçuk belli olmuyor uyandırmıyorumda kendi acıkınca uyanıyor diye yanlış mı yapıyorum acaba
Bu arada sağma tekniğini okudum emzirmeden sonra mı yapıyorsun bunu
Alttan kavrayıp tam ortalamaya çalış kuzumYa bu elektrikli süt sağma makinesinde flange dedikleri göğüse oturan kısımda meme ucu kanalın kenarlarına değmemeli dimi. Lansinoh standart 25mm gönderiyor sanırım ama herkese uymaz ki o. Vakum yapınca benim meme ucu hep kenarlara deyiyo sanki tam çekemiyor
Eşin herşeyi yapıyordu kuzum bırak yapsın madem sen söyleBebişlere memeyi nasıl alıştırdınız kızlaarr emziğe döndüm yaşuan hastanedeyim daha taburcu olmadık, akşam da kayınvalide anneanne kayınpeder dede geliyor ve ben ayağımı sürüyerek zor yürüyorum düz yolda bile. Ev dubleks temizlik mi yapıcam ne yapıcam ben ya of. Kayınvalide kesin terasa sigara içmeye çıkar. Eşim de durdu durdu saçmaladı. 2 günlük yeni doğum yapmış kadına akşam oturmasına mı gidilir ya
Eşin herşeyi yapıyordu kuzum bırak yapsın madem sen söyle
Sen elini sürme yinede kendını yorma bebeğinle ilgilenUykusuzluktan gözleri kan çanağı ben yaparım diyor ama gider gitmez uyuyacağına eminim. Biraz dinlenir yaparım diyor zaten öğlen olduBir de bana haber vermeden çağırmış. Evin hanımına sormadan misafir mi çağrılır? Dikişlerim bari düşseydi keşke..
İstesem de bişey yapamam ki kızım durmuyor hiç sürekli emmek istiyor. En fazla 30 dk uyuyorSen elini sürme yinede kendını yorma bebeğinle ilgilen
Gündüz uykumuz bizim de tavşan uykusu gibi her şeyi tamam altı temiz, karnı tok, üstünü değiştiriyorum bir ferahlık olsun diye, gazını da çıkarıyor ama uyuyup uyanma modunda sonra bir uyuyor uzun süreli sonra gece de 3 e kadar bakınıyorÜç saatte bir mama veriyoruz ya.
Besledik uyudu - 3 saat sonra kendisi uyandı- besledik uyudu - 3 saat sonra kendisi uyandı
Yani bu döngüde 2 defa aralıksız üçer saat uyumuş oldu. Sonrasında tekrar zor zar uyudu, muhtemelen bir saat uyur şuan.
Gün içinde aralıksız böyle uzun uyumuyor, uyuyorsa Max 1 saat uyuyor. O da sürekli uyana uyana. Sallıyorum , konuşuyorum, emziriyorum. Tilki uykusu denir sanırım , öyle..Yanında durmak istiyor yani. Sürekli avutmak lazım. Çoğunlukla 15 dk uyuyup uyanıyor. Bunlar da iki beslenme arasında düzenli olarak değil bir de. Gecenin tersine o arada sürekli uyanık ve bağırıyor olabiliyor. Sabahtan geceye bayağı yoruyor maalesef. Gündüz aralıksız iki saat uyusa kendime biraz zaman ayıracağım ama maalesef gündüz sıkıntılı.
Bizim 3-4 gündür bu şekilde döngümüz. Tabi daha çok değişir. Şimdi böyle derim, yarın farklı olur falan
Ya artık kendi uyanması gerekmiyor mu? Alarm kurmayı bırakmalı mıyız bu süreci kendi yönetsin istiyorum. Çünkü acıkmadan mama verirsek ya da emzirirsek reflü riskini arttırıyoruz çok beslenmeyle. BilemedimIhlamurseven Uyanmasa da uyandırırdım, evet. Belki yarım saat erteler 3.5 saat yapardım.
Gündüz 2.5 saatte bir verdiğim de oluyor. Çünkü dediğim gibi gündüz öyle uzun uykuları yok.
Evet istemiyorsa almıyor ama sanki artık süreci kendi yönetmeli bizimki bazen 3 saat istemiyor bazen 2.5 saatte acıkıyor anne sütü aldıysa 1 Max 1.5 saat sonra yine acıkıyor alarm kurmayı bırakmalı mıyız?Gece bizimde 3,5 saat oluyor bazen nadiren 4 e çıktığı da oldu ama istemiyorsa almıyor zaten versen de. Ya da mesela 90 lık mama yiyorsa gece 70ini falan içip bırakabiliyor. Bende zorlamıyorum
İnşallahBana da 2 gundur iyi oldu fazla uyuyor insallah duzen oturmaya basliyordur
Bizim de sarılık o değerlerdeydi 2 saatte bir 30 cc mama ya da sağım anne sütü (kesinlikle uyanıp memeden çekmiyordu gündüz neyse de özellikle gece) verdim. Değer arttıkça uykuya meyilli oluyorlar onu uyandır besle moralini yüksek tut atlatacak inşallahSütüm artmıyor artmadıkça mama vermek zorundayız sarılık 12 çıktı moralim sıfır ya artık zorla emiyor oda azcık ne yapcam ben ya
Kuzum bizim 37. Günümüz bazen ellemesem 4,5 saat bir şey yemeyecek gibi özellikle gece açlığını anlamıyor mu acaba? Çünkü çok geç yatıyor 11 den 3 e kadar falan bakınıp mızırdıyor yorgunluk ve uykuyla açlığını hissetmiyor olabilir mi?Kuzum öncelikle ilk 15 gün ben iki saatte bi besledim,5 saat cok fazla 9 gunluk bir bebek için max 3 saatı gecırme geceleri bi hafta daha dikkat et sonra dediğin gibi yap , emzırdıkten sonra sağım evet süt arttırır uyarılmaya devam ediyor çünkü
Deneyeyim bi dahakine, ya meme ucum büyük zaten o vakumladıkça töbe yarabbim başka bir şey oluyorAlttan kavrayıp tam ortalamaya çalış kuzum
5-5-5 diye bir kural okudum lohusalar için. 5 gün yatağın içinde, 5 gün üzerinde, 5 gün yatağın yakınında kalıp dinlenecekmişizİstesem de bişey yapamam ki kızım durmuyor hiç sürekli emmek istiyor. En fazla 30 dk uyuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?