- 15 Temmuz 2015
- 18.730
- 31.221
- 598
Kuzum ben hiç saate bakmıyorum senınde büyüdü dimi bakmasan da olur ben iki haftadan beri bakmıyorum ki max 3.5 saat oldu en uzun uykusu oda gece bazen nadırGündüz uykumuz bizim de tavşan uykusu gibi her şeyi tamam altı temiz, karnı tok, üstünü değiştiriyorum bir ferahlık olsun diye, gazını da çıkarıyor ama uyuyup uyanma modunda sonra bir uyuyor uzun süreli sonra gece de 3 e kadar bakınıyorbazen iyi duruyor bazen de emziği atıyor bir mız mız yapıyor, biraz ana kucağı biraz beşik biraz kucak oyalaniyoruz
Ya artık kendi uyanması gerekmiyor mu? Alarm kurmayı bırakmalı mıyız bu süreci kendi yönetsin istiyorum. Çünkü acıkmadan mama verirsek ya da emzirirsek reflü riskini arttırıyoruz çok beslenmeyle. Bilemedim
Evet istemiyorsa almıyor ama sanki artık süreci kendi yönetmeli bizimki bazen 3 saat istemiyor bazen 2.5 saatte acıkıyor anne sütü aldıysa 1 Max 1.5 saat sonra yine acıkıyor alarm kurmayı bırakmalı mıyız?
İnşallahama daha küçük gibi bizimkiler bunun için
Bizim de sarılık o değerlerdeydi 2 saatte bir 30 cc mama ya da sağım anne sütü (kesinlikle uyanıp memeden çekmiyordu gündüz neyse de özellikle gece) verdim. Değer arttıkça uykuya meyilli oluyorlar onu uyandır besle moralini yüksek tut atlatacak inşallah
Kuzum bizim 37. Günümüz bazen ellemesem 4,5 saat bir şey yemeyecek gibi özellikle gece açlığını anlamıyor mu acaba? Çünkü çok geç yatıyor 11 den 3 e kadar falan bakınıp mızırdıyor yorgunluk ve uykuyla açlığını hissetmiyor olabilir mi?
Eşim bana şey demişti bu ne cocuk pıpısı kadar olmusDeneyeyim bi dahakine, ya meme ucum büyük zaten o vakumladıkça töbe yarabbim başka bir şey oluyor
5-5-5 diye bir kural okudum lohusalar için. 5 gün yatağın içinde, 5 gün üzerinde, 5 gün yatağın yakınında kalıp dinlenecekmişizBana hemşireler yatarak emzir dedi hatta. Dikkat et dikişlerine boş ver misafiri falan kendini dinlendir, çocuğuna bak
Evet 1 yemek kaşığı dutu 1 su bardağı suyla 5-6 dk kaynattık içtim dut tanelerini de yedimKaynattınmı canım
Anladım canım ben artar belki diye sağıyorum birde işe başlayınca biriksin diye ama o kadar birikmiyor yetmez o zaman için zamanlar peki emdikten sonra yapılan sağımda artar mı?
Bizim ki gece 2 de yattı 4-6-8-10 olmak üzere uyandık bu gece memeye koydum çokta durmadı geri uyudubelki 10 dk yetiyordur diye düşündüm uyuduğuna göre
Nasılsınız şimdi ne yaptınız?
Bizimki bazen 2 te yatıp 7 de kalkıyor bazen 2 te yatıp 3 buçuk belli olmuyor uyandırmıyorumda kendi acıkınca uyanıyor diye yanlış mı yapıyorum acaba
Bu arada sağma tekniğini okudum emzirmeden sonra mı yapıyorsun bunu
Eve gidince direkt yatıcam valla top eşimde5-5-5 diye bir kural okudum lohusalar için. 5 gün yatağın içinde, 5 gün üzerinde, 5 gün yatağın yakınında kalıp dinlenecekmişizBana hemşireler yatarak emzir dedi hatta. Dikkat et dikişlerine boş ver misafiri falan kendini dinlendir, çocuğuna bak
Ben kahvaltılarda yulaf yerken kuru dut atıyorum ıcıne yulaf da sut yapıyormus yaEvet 1 yemek kaşığı dutu 1 su bardağı suyla 5-6 dk kaynattık içtim dut tanelerini de yedim
Kuru kayısı hurma kuru dut kaynatıp blenderdan geçirip içirip günde 2-3 bardak ancak bu kadar olduKızlar kuru dut kürünü deneyin ben inanmadım yaptılar kuru dutu suyla kaynatıp içiyosun resmen memeden süt aktı durduğu yerde
Ya ben alarmı kalkıp kontrol edeyim diye kuruyorum 1 er saat arayla. Yoksa mama için kurmuyorum artık ne zaman kendi alarm verirseGündüz uykumuz bizim de tavşan uykusu gibi her şeyi tamam altı temiz, karnı tok, üstünü değiştiriyorum bir ferahlık olsun diye, gazını da çıkarıyor ama uyuyup uyanma modunda sonra bir uyuyor uzun süreli sonra gece de 3 e kadar bakınıyorbazen iyi duruyor bazen de emziği atıyor bir mız mız yapıyor, biraz ana kucağı biraz beşik biraz kucak oyalaniyoruz
Ya artık kendi uyanması gerekmiyor mu? Alarm kurmayı bırakmalı mıyız bu süreci kendi yönetsin istiyorum. Çünkü acıkmadan mama verirsek ya da emzirirsek reflü riskini arttırıyoruz çok beslenmeyle. Bilemedim
Evet istemiyorsa almıyor ama sanki artık süreci kendi yönetmeli bizimki bazen 3 saat istemiyor bazen 2.5 saatte acıkıyor anne sütü aldıysa 1 Max 1.5 saat sonra yine acıkıyor alarm kurmayı bırakmalı mıyız?
İnşallahama daha küçük gibi bizimkiler bunun için
Bizim de sarılık o değerlerdeydi 2 saatte bir 30 cc mama ya da sağım anne sütü (kesinlikle uyanıp memeden çekmiyordu gündüz neyse de özellikle gece) verdim. Değer arttıkça uykuya meyilli oluyorlar onu uyandır besle moralini yüksek tut atlatacak inşallah
Kuzum bizim 37. Günümüz bazen ellemesem 4,5 saat bir şey yemeyecek gibi özellikle gece açlığını anlamıyor mu acaba? Çünkü çok geç yatıyor 11 den 3 e kadar falan bakınıp mızırdıyor yorgunluk ve uykuyla açlığını hissetmiyor olabilir mi?
Bi kez bizim de başımıza geldi hemen hastaneye gitmeye kalktık sonra memeucunun kanadigini gördük tekrarlarsa gideriz dedik tekrarlamadi çok şükür.Kızlar, kızım bu akşam kustu ve kusmugunda kan vardı?? Şimdi hastaneye gittik doktor göğüs ucunda ki yaradan kaynaklı dedi.. ama baya kusmus kan var yatağında çarşafla bilebunu yaşayan oldu mu?
Yat kuzum hiçbir şeyi takma bırak yapsınlarEve gidince direkt yatıcam valla top eşimde
Gelenlerin dusunmesi lazim. Seni cok iyi anliyorum. Gelende bu halinle temizlik beklemesin bi zahmetUykusuzluktan gözleri kan çanağı ben yaparım diyor ama gider gitmez uyuyacağına eminim. Biraz dinlenir yaparım diyor zaten öğlen olduBir de bana haber vermeden çağırmış. Evin hanımına sormadan misafir mi çağrılır? Dikişlerim bari düşseydi keşke..
Kuzum bende geceleri kaldirmiyorum artik dun gece 11 de yatti 4 te uyandi aciksa kalkardi heralde Artik bakmiyorum saat olayinaKuzum ben hiç saate bakmıyorum senınde büyüdü dimi bakmasan da olur ben iki haftadan beri bakmıyorum ki max 3.5 saat oldu en uzun uykusu oda gece bazen nadır
Bence kara uzumde arttiriyor. 2 gundur aksamlari meyve olarwk ondan yiyorum gogslerim tas gibi oluyor doluluktanKuru kayısı hurma kuru dut kaynatıp blenderdan geçirip içirip günde 2-3 bardak ancak bu kadar oldu
Bir de onu alayımBence kara uzumde arttiriyor. 2 gundur aksamlari meyve olarwk ondan yiyorum gogslerim tas gibi oluyor doluluktan
Bende bu konuyu soracaktım bazen 3 saat uyuyor bazen 2 saat bileolmadan uyanıp emiyor bizim sarılık düşmeye başlamıştı doktor böyle söyledi 3 haftalık olduk artık saat kurmasam da kendi mi uyansa bilemedim fikir almak istedimKuzum ben hiç saate bakmıyorum senınde büyüdü dimi bakmasan da olur ben iki haftadan beri bakmıyorum ki max 3.5 saat oldu en uzun uykusu oda gece bazen nadır
Kuzum şeninde iki haftayı geçti normal artık bakma olur , 20 gün dıyolarda sarılıkta sıkıntı yoksa kendıde uyanıp meme ıstıyorsa bilincinde demekkı açlıktan yenık düşmüyor uykusuzluğa dıye düşünürüm benKuzum bende geceleri kaldirmiyorum artik dun gece 11 de yatti 4 te uyandi aciksa kalkardi heralde Artik bakmiyorum saat olayina
Kuzum bizim 11-12 günlük civarı sarılık 12 idi , bi hafta daha dikkat ettım sonra baktım benım alarmlardan once o kalkıyor zaten saldım sonra dediğin gibi benımde oyle genelde ilk uykuları uzun olup sabaha karşı saatte bır kalkmaya baslıyo benım kıBende bu konuyu soracaktım bazen 3 saat uyuyor bazen 2 saat bileolmadan uyanıp emiyor bizim sarılık düşmeye başlamıştı doktor böyle söyledi 3 haftalık olduk artık saat kurmasam da kendi mi uyansa bilemedim fikir almak istedim
Nasılsınız şimdi ne yaptınız?
Bizimde tekrarlamadi çok şükür ama doktor kan olduğu için aklımızda kalmasın eksik kanları da alalım dedi.. inşallah sorun çıkmayacak Ya RabbimBi kez bizim de başımıza geldi hemen hastaneye gitmeye kalktık sonra memeucunun kanadigini gördük tekrarlarsa gideriz dedik tekrarlamadi çok şükür.
Yat kuzum hiçbir şeyi takma bırak yapsınlar
Ne sandın annesı bekle daha yenı düzelirBiz sanırım kolik sancılarına merhaba dedikdün gece asla uyumadı saatlerce ağladı gazı var bacaklarıni karnına çekip çekip ağlıyor bütün gece kucağımda ayağımda salladım durdum doğum yapalı 15 gün oldu hala dikiş yerlerim sızlıyor...bı de tam geçti derken hemoroid ağrısı hortladı üstüne oturmaktan 2-3 saat uyumalar hayal yarım saat uyusa Yarabbi Şükür modundayim annem yanımda ama ne gazını çıkarabiliyor ne de ağlarsa susturabiliyor çünkü kıyameti koparıyor kuck hanım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?