- 21 Temmuz 2020
- 5.332
- 9.275
- 198
Parolun şurubunu yazmış.ama evde calpol vardı onu verdim.kapak açıldıktan sonra 3 ayda etkisini yitiriyor.çöpe atmadan kullanayım dedim.5. Hafta ataklarını yaşayarak huzursuz bir şekilde kısa süreli uykular yapıyor birkaç gündür.
Benimki fena alıştı şimdide onu arar oldu
Ay hadi kolayca atlatın inşallah bu geceyi.
Oh iyi bari sağ ol canımcım2. Ay aşısında inşallah unutmam da öncesinde ilaç verip giderim
Geçmiş olsun canım. Sarılık düşmüş çok şükür. Tsh da aşırı yüksek değil demekki yoksa direk hastaneye yatışı yapılıyormuş. Bizde 2. Kez topuk kanı verdik o ara okumuştum. İnşallah ilaçla kontrol altına alınır canım sıkma canını. Şimdi tedavi yöntemleri çok gelişti erkenden fark edildi. Kısa sürede sorununuz çözülecek inşallah iyi düşün canım
Madescar diye bir şey. Pek de düzenli kullandığım yom valla izi kalacak her türlü
Hadi geçmiş olsun. Pazartesi de bizim olacak aşımız. Hangi şurup canım calpol mu? Bir de biogaia sanırım benim kızımı da daha zor çıkartıyor kakaya. Öyle bir yan etkisi mi varmış ki ? Probiyotik aslında
Saat aralığı çoktur.ilk çocukta bana saati bekleme demişlerdi.yine kızımda olduğu gibi mızırdansa veriyorum yarım saatte bir bile oluyorAynen dene diyetisyen tariflerindeki gibi oldu birazBen 1 tepsiden artan hamuru da buzluğa attım çıkarıp yine pişiririm
Kuzum bizim de bugün asmde izlemimiz vardı bugün tam 13 günlük olduk.
Sadece zıbın ve bez ile tarttık bezi temizdi.
2880 gr geldi ebe 2800 gr kabul etti ki olabilir birazdan bende tartarım artık.
Boyu da 49.5 cm olmuş 48 cm doğmuştu
Ebe haftada 200 gr almasını bekliyoruz az almış 24 saatte 30 kez bile emzirebilirsin 2 saati bekleme sık sık emzir az kilo almış doktor kontrolünde doktor belki mama başlar dedi ama sütüm az mı yaramıyor mu bilmiyorum
Emince ağzında süt kalıyor yani süt olmasa o kalmaz öyle.Emmesi bitince memeyi sıkıyorum yine süt geliyor bende şaştım kaldım valla emme aralığı uzun belki de dediği gibi saatlik emzirmek lazım sanırım
Benim şu an sadece anne sütü bakalım kilo durumu az gibi doktor kontrolünde mamaya başlayabiliriz tekrar belki bilmiyorum
Bende öyle yaparım ek gıdaya kadar anne sütü sonra anne sütü+ek gıda olur
Bende bi 3 haftalık olsun başlarım diyorum şimdi emzirme yastığına yüz üstü koyuyorum 1-2 dk duruyor kafayı kaldırmaya çalışıyor yapamayınca ağlıyor sıpa
Güzel güzel beslenip sağlıklı kilo alsınlar kuzucuklar inşallahBende ikinci ayı bekliyorum, ilk ay zaten ılk ıkı hafta kılo almadı oyle gectı bakalım tam bır ayda ne kdr alcak
Ayyyİki dklık etkinlik saatımızın sonuna geldik
Çıkmayacak inşAllahBizimde tekrarlamadi çok şükür ama doktor kan olduğu için aklımızda kalmasın eksik kanları da alalım dedi.. inşallah sorun çıkmayacak Ya Rabbim
Artık bende öyle yaparım bugün kendi uyandı ama bazen uyanmıyorda pazartesi bizimde asmde kilo kontrolümüz var merak ediyorım bendeCanım işe 5-6 aylıkken başlarsak o zamana kadar sadece anne sütü emse bile çok iyi işte ek gıda ile evdeyken anne sütü veririm diye düşünüyorum ben
Benimki dün ilk defa uzun uyudu ben zaten uyanır diye alarm kurmadım 1de uyudu 4.30da uyandı ilk kez kez
Yani bizimkiler küçük ben 20 güne kadar 3 saati geçirmem sonra uyandırmam diye düşünüyorum 1 haftası kaldı sonra uyur
Sizin tummy timeınızı sevsinler
Bende @1HANIM tarifini yaptım iki gün önce dün içtim kız resmen şerbet şeker sevmeyen bana çok geldi içindekileri de atmaya kıyamadım onları da rondaya aldım üstüne yulaf muz yağ koydum kurabiye yaptım iki gündür aralarda 2-3 tane ondan yiyorum
Yavaş yavaş iştah artsın diye çabalıyorum işte
Bende 20 günlük olsun öyle yaparım diyorum ama kilo alımı önemli tabi
Uyandırıyorum kuzum 1.5 saatte veriyoruz artık sagdıkça çıkan az sütü de veriyorum dediğin gibi gece be alırsa memeyiGündüz uykumuz bizim de tavşan uykusu gibi her şeyi tamam altı temiz, karnı tok, üstünü değiştiriyorum bir ferahlık olsun diye, gazını da çıkarıyor ama uyuyup uyanma modunda sonra bir uyuyor uzun süreli sonra gece de 3 e kadar bakınıyorbazen iyi duruyor bazen de emziği atıyor bir mız mız yapıyor, biraz ana kucağı biraz beşik biraz kucak oyalaniyoruz
Ya artık kendi uyanması gerekmiyor mu? Alarm kurmayı bırakmalı mıyız bu süreci kendi yönetsin istiyorum. Çünkü acıkmadan mama verirsek ya da emzirirsek reflü riskini arttırıyoruz çok beslenmeyle. Bilemedim
Evet istemiyorsa almıyor ama sanki artık süreci kendi yönetmeli bizimki bazen 3 saat istemiyor bazen 2.5 saatte acıkıyor anne sütü aldıysa 1 Max 1.5 saat sonra yine acıkıyor alarm kurmayı bırakmalı mıyız?
İnşallahama daha küçük gibi bizimkiler bunun için
Bizim de sarılık o değerlerdeydi 2 saatte bir 30 cc mama ya da sağım anne sütü (kesinlikle uyanıp memeden çekmiyordu gündüz neyse de özellikle gece) verdim. Değer arttıkça uykuya meyilli oluyorlar onu uyandır besle moralini yüksek tut atlatacak inşallah
Kuzum bizim 37. Günümüz bazen ellemesem 4,5 saat bir şey yemeyecek gibi özellikle gece açlığını anlamıyor mu acaba? Çünkü çok geç yatıyor 11 den 3 e kadar falan bakınıp mızırdıyor yorgunluk ve uykuyla açlığını hissetmiyor olabilir mi?
İyide bu saatten sonra haftada 200 grm almasını bekler , bebeklerin ilk 10 gün doğum kilosuna ulaşması beklenir sonrada kilo alımıAynen dene diyetisyen tariflerindeki gibi oldu birazBen 1 tepsiden artan hamuru da buzluğa attım çıkarıp yine pişiririm
Kuzum bizim de bugün asmde izlemimiz vardı bugün tam 13 günlük olduk.
Sadece zıbın ve bez ile tarttık bezi temizdi.
2880 gr geldi ebe 2800 gr kabul etti ki olabilir birazdan bende tartarım artık.
Boyu da 49.5 cm olmuş 48 cm doğmuştu
Ebe haftada 200 gr almasını bekliyoruz az almış 24 saatte 30 kez bile emzirebilirsin 2 saati bekleme sık sık emzir az kilo almış doktor kontrolünde doktor belki mama başlar dedi ama sütüm az mı yaramıyor mu bilmiyorum
Emince ağzında süt kalıyor yani süt olmasa o kalmaz öyle.Emmesi bitince memeyi sıkıyorum yine süt geliyor bende şaştım kaldım valla emme aralığı uzun belki de dediği gibi saatlik emzirmek lazım sanırım
Benim şu an sadece anne sütü bakalım kilo durumu az gibi doktor kontrolünde mamaya başlayabiliriz tekrar belki bilmiyorum
Bende öyle yaparım ek gıdaya kadar anne sütü sonra anne sütü+ek gıda olur
Bende bi 3 haftalık olsun başlarım diyorum şimdi emzirme yastığına yüz üstü koyuyorum 1-2 dk duruyor kafayı kaldırmaya çalışıyor yapamayınca ağlıyor sıpa
Siz kaç doğmuştunuz kuzum 3800 muyduBiz 4100 olmusuz.. mama vermen gerekiyorsa ver canim. Sonucta anne sutu aliyor mu aliyor. Sadece mama ile buyuyebler var
Bebeğimi aldım geçtim odaya eşim bi süpürge bi vileda yapıyorHa şöyle laf eden etsin. Bak o kadar kavga ettiğiniz sorun düzeliyor. Amaan de boşver biraz rahat ol.
Çocuğum yazık kuzu gibi sürekli emiyor sadece o da bir iki güne uykuyla beraber düzene girer herhalde. Kayınvalide aradı ne istiyorsun ne pişireyim diye. Allahtan düşüncelidir, yemekleri yapıp da gelecek. Ama en azından hafta sonu çıksın diye beklese iyiydi.glutensiz hemsire kuzum yeni doğum yapmış kadın misafir ağırlamaz sen eve geçince yatağını yap gir içine gelenler de yemeğini yapsın suyunu getirsin mümkünse arada bebise de baksın sen dinlen kuzum (bu dediklerimi ben yapamadım ben ettim sen etme )
Adıyla yaşasın mınık anlamı ne bu arada yazıcam unutuyorumBebeğimi aldım geçtim odaya eşim bi süpürge bi vileda yapıyorOh ne güzelmiş iş düşünmemek. Söz dinleyeyim arada
Çocuğum yazık kuzu gibi sürekli emiyor sadece o da bir iki güne uykuyla beraber düzene girer herhalde. Kayınvalide aradı ne istiyorsun ne pişireyim diye. Allahtan düşüncelidir, yemekleri yapıp da gelecek. Ama en azından hafta sonu çıksın diye beklese iyiydi.
Maşallah canım kaç gr doğmuştu ArasBiz 4100 olmusuz.. mama vermen gerekiyorsa ver canim. Sonucta anne sutu aliyor mu aliyor. Sadece mama ile buyuyebler var
Benim de aklıma o geldi ben 2 saati bekliyordum genelde zaten küçük doğdu midesi küçük emince hemen doyuyor daha sık emziririm ilk aySaat aralığı çoktur.ilk çocukta bana saati bekleme demişlerdi.yine kızımda olduğu gibi mızırdansa veriyorum yarım saatte bir bile oluyor
Hadi bakalım insan şimdi onu merak ediyor kaç gr almış büyümüş mü diyeArtık bende öyle yaparım bugün kendi uyandı ama bazen uyanmıyorda pazartesi bizimde asmde kilo kontrolümüz var merak ediyorım bende
Sarper Deniz de aynı Lina gibi o zaman şu an 2780 gr doğdu 13.günde 2800 gr. benim ebe haftada 100 gr az dedi işte haftaya tekrar çağırdı bakalım kaç olacak o zamanİyide bu saatten sonra haftada 200 grm almasını bekler , bebeklerin ilk 10 gün doğum kilosuna ulaşması beklenir sonrada kilo alımı
Bizimki 13 günlükken 2880 cıktı , 2865 gram doğmuştu Lina da. Sonraki hafta yine çağırdı asıl bu hafta onemlı bızım ıcın dedı ona gore mamayı konusuruz dedi ebe, 3195 mı ne çıktı diğer hafta tamam gayet yeterli aylık 500 gram alması bile iyi bizim için dedi Asm mamaya teşvik etmedi hiç benimkiler biraz öyle zaten gak meme guk meme her olumsuzluguma olur toparlanır normaldır dıye dıye rahatlattılar beni sağolsunlar sende bu saatten sonrakı kılosuna bak kuzum
Ahajahjaaja aynen tecrübeli anneO değil bende benim Asm deki ebeler gibi olmuşumher sorana olur guzum normal annemm emzır sennn doyuyordur annesi falan diye desteklıyorum
Amin, Allah razı olsunAdıyla yaşasın mınık anlamı ne bu arada yazıcam unutuyorum
Siz ne zaman tartıldınız kuzuBiz 4100 olmusuz.. mama vermen gerekiyorsa ver canim. Sonucta anne sutu aliyor mu aliyor. Sadece mama ile buyuyebler var
3445 dik sonra 3300 e dustuk canim dunde 4100 ciktikSiz kaç doğmuştunuz kuzum 3800 muydu
3300 e dustuk canim dogumdan sonraMaşallah canım kaç gr doğmuştu ArasBakalım doktorumuz ne diyecek salı günü ona gidelim de bi o ne derse bakalım
Benim de aklıma o geldi ben 2 saati bekliyordum genelde zaten küçük doğdu midesi küçük emince hemen doyuyor daha sık emziririm ilk ay
Hadi bakalım insan şimdi onu merak ediyor kaç gr almış büyümüş mü diye
Sarper Deniz de aynı Lina gibi o zaman şu an 2780 gr doğdu 13.günde 2800 gr. benim ebe haftada 100 gr az dedi işte haftaya tekrar çağırdı bakalım kaç olacak o zaman
Ama bana da sürekli ver memeyi 24 saatte 30 kez istiyorsa 30 kez ver korkma dedi.
Bende dediğin gibi sonraki kilolara bakacağım.
Küçücük ama sıpam ya 4 kiloyu 2 aylık olunca ancak göreceğiz gibi yenidoğan takımlarımız bile büyük kız
Zaten salı günü de doktor kontrolümüz var.
Onunla netleştiririz artık mama konusunu doktor da emiyorsa süt varsa mama pek önermiyor zaten
Ahajahjaaja aynen tecrübeli anne
Dun tartildik canimSiz ne zaman tartıldınız kuzu
Maşallah canım3300 e dustuk canim dogumdan sonra
Ben kaçırdım galiba ne koymuştunuz ismini canım?Amin, Allah razı olsun
Saf, temiz, her türlü kötülükten arınmış insan demek
Kiz bir memeden diger memeye gecene kadar yaygarayi kopariyor ama mamada aliyoruz bizMaşallah canım2 haftada çok iyi toplamış iştahlı aras bey
Kaç günlüktü oğluş bende haftaya çarşambs gidebilcem galibaD
Dun tartildik canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?