- 17 Ağustos 2021
- 1.895
- En iyi cevaplar
- 1
- 2.979
- 83
- 27
Kuzum ben hiç saate bakmıyorum senınde büyüdü dimi bakmasan da olur ben iki haftadan beri bakmıyorum ki max 3.5 saat oldu en uzun uykusu oda gece bazen nadır
Ben de artık bakmayacağım saate kendisi uyanıyor zatenEşim bana şey demişti bu ne cocuk pıpısı kadar olmusbenımde gogus ucun buyuk cocuk emdıkce uzuyor
Ben yan yatırıyorum mızırdandıkça bakıyorum zaten hemen yanımda anne yanı nefesini duyuyorum öyle uyuyoruz ayrıca alarm kurmuyorumYa ben alarmı kalkıp kontrol edeyim diye kuruyorum 1 er saat arayla. Yoksa mama için kurmuyorum artık ne zaman kendi alarm verirse
Bence de uyanırdı herhalde bu aralar çıkmazım bu konuKuzum bende geceleri kaldirmiyorum artik dun gece 11 de yatti 4 te uyandi aciksa kalkardi heralde Artik bakmiyorum saat olayina
Bu şekilde beslerken düşer o değer korkmaUyandırıyorum kuzum 1.5 saatte veriyoruz artık sagdıkça çıkan az sütü de veriyorum dediğin gibi gece be alırsa memeyi
İştahlı ama ne güzel bizimki acıkınca bile narin narin ağlıyor ciyak ciyak ağladığı zaman çok azKiz bir memeden diger memeye gecene kadar yaygarayi kopariyor ama mamada aliyoruz biz
Bu ebe ilk hafta kilo verdiğini bilmiyormuMaşallah canım kaç gr doğmuştu ArasBakalım doktorumuz ne diyecek salı günü ona gidelim de bi o ne derse bakalım
Benim de aklıma o geldi ben 2 saati bekliyordum genelde zaten küçük doğdu midesi küçük emince hemen doyuyor daha sık emziririm ilk ay
Hadi bakalım insan şimdi onu merak ediyor kaç gr almış büyümüş mü diye
Sarper Deniz de aynı Lina gibi o zaman şu an 2780 gr doğdu 13.günde 2800 gr. benim ebe haftada 100 gr az dedi işte haftaya tekrar çağırdı bakalım kaç olacak o zaman
Ama bana da sürekli ver memeyi 24 saatte 30 kez istiyorsa 30 kez ver korkma dedi.
Bende dediğin gibi sonraki kilolara bakacağım.
Küçücük ama sıpam ya 4 kiloyu 2 aylık olunca ancak göreceğiz gibi yenidoğan takımlarımız bile büyük kız
Zaten salı günü de doktor kontrolümüz var.
Onunla netleştiririz artık mama konusunu doktor da emiyorsa süt varsa mama pek önermiyor zaten
Bir de bizim hiç sarılık riskimiz de olmadı çok şükür yani çocuk beslenmese o da yükselir Allah korusun o bile geliyor aklıma
Ahajahjaaja aynen tecrübeli anne
Maşallah kuzuma benim3445 dik sonra 3300 e dustuk canim dunde 4100 ciktik
Obez olur diye korkuyomMaşallah kuzuma benimbenim oğlum gibi gidiyor ilk aylar kılo alımının en güzel oldugu aylar alsın paşam
Küçük parmağın üçte 1 ı kadar oluyoBen de artık bakmayacağım saate kendisi uyanıyor zaten
Pipi uç haha o kadar var mı kız neye benziyor benim hiç yok da...
Ben yan yatırıyorum mızırdandıkça bakıyorum zaten hemen yanımda anne yanı nefesini duyuyorum öyle uyuyoruz ayrıca alarm kurmuyorumama artık sırt üstü yatmak istiyor sağına soluna yatırınca altta kalan kolunu çıkaracak diye debelenip duruyor
Bence de uyanırdı herhalde bu aralar çıkmazım bu konuartık saate bakayım mı ona mı bırakayım
Bu şekilde beslerken düşer o değer korkma
Bizimki tam bir cirkefİştahlı ama ne güzel bizimki acıkınca bile narin narin ağlıyor ciyak ciyak ağladığı zaman çok az
İsmi AsfiyaBen kaçırdım galiba ne koymuştunuz ismini canım?
Bu arada merak ediyorum sormayı unutuyorum sendeki kalp rahatsızlığı ne idi doğumunda kalp krizi geçirebilir felan bir şeyler yazmışsın.Haddim değil ama bir de bu kadar riskli bir durum varken neden sezeryan tercih etmesin o da mı riskli idi?
Hepsi olmasada bi kaçı olurBugün annem erkenden gitti.Oğlum kızım evde kaldık baş başaHatta oğluşu asmye yalnız götürdüm
Eşim gece 23 gibi gelecek bakalım ben o saate kadar evi toplayıp duş alıp yemek yiyip uyuyabilecek miyim
Bence bakma yaa baya olmus senin zatenBen de artık bakmayacağım saate kendisi uyanıyor zaten
Pipi uç haha o kadar var mı kız neye benziyor benim hiç yok da...
Ben yan yatırıyorum mızırdandıkça bakıyorum zaten hemen yanımda anne yanı nefesini duyuyorum öyle uyuyoruz ayrıca alarm kurmuyorumama artık sırt üstü yatmak istiyor sağına soluna yatırınca altta kalan kolunu çıkaracak diye debelenip duruyor
Bence de uyanırdı herhalde bu aralar çıkmazım bu konuartık saate bakayım mı ona mı bırakayım
Bu şekilde beslerken düşer o değer korkma
Suan 16 gun olduKaç günlüktü oğluş bende haftaya çarşambs gidebilcem galiba
Bizde taburcu olurken 2630 gr olduk 1.hafta doktor kontrolünde 2740 geldi doktor nerdeyse doğum kilosunu yakalamış çok iyi dedi bu 6 günde de işte 60 gr almış artık bu haftadan sonraki duruma bakacağım ve senin deyiminle gak meme guk meme bundan sonraBu ebe ilk hafta kilo verdiğini bilmiyormu2770 ile taburcu olduk bız , kuvez boyunca eksı artı degısmedı hıc.iki gün sonra doktora gıttık 2710 geldi tartı farkı dedim hadı uzulme, aylık kontrolde 3650 geldi , özeldeki doktorda 3700 geldi asm de 3900 ama kıyafetlı tabi ort kıyafet 150-200 gelıyor hemen hemen , şimdi daha hızlı kilo almaya başlar annesi öyle deme bizimkide 49 doğdu 51.5 cm oldu bir ayda. Bende kendıme işte aradakı o bı haftayı mühlet verdım kendıme emzırmeye devam ettım yine almasaydı mama verecektim o yüzden bu bı hafta bı bak bakalım ne olacak sonra doktorunda bı yol gösterir
Yürümeye cıkınca verir bişey olmazObez olur diye korkuyom
Doktora gıdınce o tartıyla hesapla bak sana uc farklı ölçüm soyledım farklı bırbırınden aynı tartı onemlı asmde genel olarak takıp edılır bundan sonrada birinci veri doktordan olunca yine doktorla bakarsın. Sen daha sık besle şimdilik bu haftadan sonra oda buyudukce daha güclü emecek sonra daha cabuk toparlar. Benim Lina ememiyordu yanı cok cabuk yoruluyordu az emıyordu tutması yanlıştı falan uğraştık bıraz bende hiç kilo almayınca korkmuştum , oğlumda 5. Gün gittiğimde doğum kilosu artı 150 gram gelmişti dana nerden bileyim ben oyle olacak sanıyordumBizde taburcu olurken 2630 gr olduk 1.hafta doktor kontrolünde 2740 geldi doktor nerdeyse doğum kilosunu yakalamış çok iyi dedi bu 6 günde de işte 60 gr almış artık bu haftadan sonraki duruma bakacağım ve senin deyiminle gak meme guk meme bundan sonra
Boyu da uzamış hem 2 haftada 1.5cm gelişiyor oğlan da küçük ya yavaş yavaş gelişecek demek ki
Oh maşallah ertuş zaten dobiş gibiymiş nasıl zayıflamış öyle sonradanMaşallah kuzuma benimbenim oğlum gibi gidiyor ilk aylar kılo alımının en güzel oldugu aylar alsın paşam
Korkma kız hareket edip yürümeye başlayınca verir şu kıvırcık çocuk Ebrar gibi kalmaz merak etmeObez olur diye korkuyom
Hay maşallah bizim oğlanın pipisi kadarKüçük parmağın üçte 1 ı kadar oluyo
Mama ve meme arsızı demekBizimki tam bir cirkef
Adı ile yaşasın çok değişik kulağa naif gelen bir isimİsmi Asfiya
Annemde de varmış aynı sorunlar ama daha bir kaç ay önce öğrendi, 3 normal doğum yapmış çok şükür birşey olmamış. Annemin kalp kapakçıklarında daralma var, pda var. Bende PDA, mitral darlık ve triküspid yetmezlik var. Suni sancıdan sonra nabzım 150ye çıktı en son gördüğümde, daha çıktı mı bilmiyorum kendimden geçtim bi ara doktor çağırdı doğulam. O ara bişeyler döndü ama söylemediler nasıl düştü nabzım onu da bilmiyorum sancıyı kestiler hemen, 2 serum takıldı onları da okuyamadım sonra direkt doğuma aldılar. Ben sezeryandan bayılmaktan korkuyorum bu yüzden normal doğum istiyorum böyle böyle hastalıklar da var dedim, doktor da hastane ortamında direkt müdahale edilir deneriz dedi. Eğer zorunlu sezaryen dese kabul ederdim ama annen yapmış sende yapabilirsin dedi. Bi daha hamile kalırsam kesinlikle sezaryen isterim gerçekten ölüme yaklaştığımı hissettim. Eşim soğuk kanlıdır ama o bile korktu. Çok şükür sağ salim evimize dönebildik ailecek.
Bakalım tam 16.30 oldu başlıyorum neler yapacağımHepsi olmasada bi kaçı olur
Aa benim aklıma kardiyoloji takibi bile gelmedi düşün o kadar salmışımAdı ile yaşasın çok değişik kulağa naif gelen bir isim
Yani sana helal olsun diyorum bende de mitral kapak yetmezliği var gebelik boyunca 3 kez eko çektirdim sonuncu 34.haftada felandı kalbin yükü artsaydı doktor vajinal doğuma izin vermeyecekti ama normal çıktı.
Bu kadar riske rağmen helal olsun iyi kabul edip vajinal doğum yapmışsın her ne kadar annende de olsa da sen ve o farklı bedenlersiniz sonuçta ne olacağı belli olmazdı.
Çok şükür bir şey olmamış ama 2.çocuğu düşünürsen bencede sezeryanı göz ardı etme derim
Ayy evet birde sunnet derdimiz var vallahiYürümeye cıkınca verir bişey olmazbenimki ikinciye sünnet olduğunda obezıte bebek diye konuşuyorlardı eşimin zoruna gitmişti obez değil benim çocuğum sadece biraz kılolu demişti hiç unutmuyorum o anı
İnsallah kuzumOh maşallah ertuş zaten dobiş gibiymiş nasıl zayıflamış öyle sonradan
Korkma kız hareket edip yürümeye başlayınca verir şu kıvırcık çocuk Ebrar gibi kalmaz merak etme
Hay maşallah bizim oğlanın pipisi kadar
Mama ve meme arsızı demek
Adı ile yaşasın çok değişik kulağa naif gelen bir isim
Yani sana helal olsun diyorum bende de mitral kapak yetmezliği var gebelik boyunca 3 kez eko çektirdim sonuncu 34.haftada felandı kalbin yükü artsaydı doktor vajinal doğuma izin vermeyecekti ama normal çıktı.
Bu kadar riske rağmen helal olsun iyi kabul edip vajinal doğum yapmışsın her ne kadar annende de olsa da sen ve o farklı bedenlersiniz sonuçta ne olacağı belli olmazdı.
Çok şükür bir şey olmamış ama 2.çocuğu düşünürsen bencede sezeryanı göz ardı etme derim
Bakalım tam 16.30 oldu başlıyorum neler yapacağım
Hayat çocuğuma sert davrandıOh maşallah ertuş zaten dobiş gibiymiş nasıl zayıflamış öyle sonradan
Korkma kız hareket edip yürümeye başlayınca verir şu kıvırcık çocuk Ebrar gibi kalmaz merak etme
Hay maşallah bizim oğlanın pipisi kadar
Mama ve meme arsızı demek
Adı ile yaşasın çok değişik kulağa naif gelen bir isim
Bakalım tam 16.30 oldu başlıyorum neler yapacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?